Cure da li je normalno da se pred kraj osjeća veliki umor? Ja sam sad u 33tt, prestala sam raditi i sada imam osjecaj da bi mogla svaki dan skoro čitav dan prespavati. Stalno sam umorna... Jel to normalno?
Printable View
Cure da li je normalno da se pred kraj osjeća veliki umor? Ja sam sad u 33tt, prestala sam raditi i sada imam osjecaj da bi mogla svaki dan skoro čitav dan prespavati. Stalno sam umorna... Jel to normalno?
Ivancica - normalno je, i ja sam uvijek bila umorna pred kraj, ipak nase tijelo radi za dvoje, nosi težinu i sve. Naspavaj se dok možeš ;)
Znaci moram nabaviti tlakomjer. Ma skroz sam zaboravila na to kak nisu nis komentirale. Kada se kreče sa češćim pregledima? U 4 tjedna se stvarno svašta može dogoditi.
Bok cure, koliko je proljev u trudnoci opasan i trebam li zvati doktora? Vec mi je 3.dan i nikako da zavrsi... Sada sam 33.tt i bas me pocinje brinuti da nije opasno mozda?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evo još jednog koji ceprka po cervixu. Ponekad imam osjećaj da će samo ruka ili noga mu izviriti.
Eci mi smo krenuli sa pregledima svaka 3 tjedna nakon 24 tt.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Jel imaš temperaturu? Koliko često ideš na wc? Jel imaš kontrakcije? Jel osjećaš bebu? Još netko od ukućana ima isto?
Meni je proljev bio simptom otvaranja i trudova, zato pitam.
U prošloj trudnoci sam bila poletna ko leptirica do samog kraja, a sad se cijelo vrijeme vučem ko krepalina. Prvo tromjesečje- početak pa umor, drugo tromjesečje- ljeto, toplina pa umor, treće tromjesečje- finale pa umor. Najrađe bih samo gnjilila krevet-kauč, ali nažalost ne mogu jer imam sto obaveza. Što je dobro, jer mi bude puno bolje kad izađem...ali stvarno se sad (38tt) osjećam kao medvjedica koja se sprema za hibernaciju...
moj post je išao monali, negdje ispao quote :-/
Nemam temperaturu, na wc me najvise tjera navecer, po noci i ujutro. Nekako preko dana manje. Bebu osjecam normalno. Nitko od ukucana nema proljev, samo ja. Mislis da bi moglo biti i otvaranje ovako rano? Nemam kontrakcije, ali crijeva mi non stop rade ko luda... pazim sta jedem ali svejedno. :/
Ja sam mislila da imam proljev od zeljeza 2-3 tjedna oko 30tt, zavrsila u bolnici s 32tt nakon sto je vrag odnio salu jer su se bebe smirile. Smirile se jer su se spremale na porod :-/ i onda kad me skinuli s tokolize,prvo krenuli odlasci na wc, a tek poslije kontrakcije koje osjetim.
Da, to kako ti opisujes sigurno nije neka viroza.
Moze biti i nesto sto jedes i sto pijes - jel uzimas magnezij? Jel ima nesto sto uzimas konzistentno svaki dan par sati prije odlaska na wc navecet? Jel bole ledja? Jesi imala do sad bh, da ih znas prepoznati?
Najvjerojatnije je nista, ali mislim da ne bi bilo lose da vidis da nije mozda mg ili tako nesto, pa ako nije, odes doktoru.
I ja sam odmah pomislila na Mg, od njega zna biti proljev. Ako je neki virozni nije opasan , samo pij dovoljno tekucine da ne dehidriras.
Magnezij uzimam od pocetka trudnoce i nikakvih problema nisam imala od njega, uzimam 300mg. S tim da ga namjerno vec dva dana ne uzimam da vidim jel od njega ali mislim da nije. Nisam bas nista u prehranu uvela novo da bi bilo mozda od toga.
Bh kontakcije nemam, ili ne znam kad imam... kad duze hodam stvrdne mi se trbuh ali to mi je isto od pocetka tako. Ne bole me ledja...
Ne znam, vec sam par kila izgubila u ta 3 dana, ne znam jel bebi sta fali sada :/
Pozdrav curice!
Mono cestitam na curici. Kad smo kod curica i nosim jednu,a termin mi je 18.1,neznam kome to trebam reci da me stavi na listu. Inace ja nisam nikakve stvari spremila danas sam 29+1 i neznam sta reci kad me neko pita u kojem sam tjednu..30-ti ili 29?! (Malo sam bedasta) dobila sam puno robice za bebu koja stoji ceka oranje,i krevetic je moj koji je osvjezen i sastavljen,madrac je kupljen. A druge stvari i za sebe stvari nisam soremila,neko praznovjerje me kolje i dalje,i strah da se razumijemo. Inace imam problem ovih dana sa orobavom,uzimam magnezij od solgara 2 dnevno i 1 elle baby,bas ne mogu na wc pa me frustira nadustost i sve sa time sto ide,da uzmem jos i 3 tabletu magnezija?
Evo Allegra dodana si na listu :)
Argente 17.11. 2017. / (M)
snelly85 24.11.2017. / (Ž)
glow 24.11.2017. / (Ž)
Ovan 15.12.2017. / (Ž), (M)
bubekica 17.12.2017. / (M)
JUHU 20.12.2017. / (Ž)
ivancica_001 25.12.2017. / (Ž)
minic 30.12.2017. / ()
MonaLi 31.12.2017. / (M)
Vrci 4.1.2018. / (Ž)
željkica 10.1.2018. / (M)
Allegra28 18.01.2018. / (Ž)
Eci 30.1.2018. / (Ž)
pak 30.1.2018. / (M)
dominikslatki 9.2.2018./ ()
martinaP 9.2.2018. /(Ž)
Optimist 25.2. 2018. / (Ž)
Hadasa 3.3.2018. / (Ž), (Ž)
Muma 24.3.2018. / (M)
miuta821 9.4.2018. / (M)
mono111 10.4.2018. / (Ž)
Allegra,
Hvalaa ! Ja uzimam magnezija i do 800 mg dnevno.
I nemam problema sa stolicom uopce.
MonaLI,
Kad si bila na uzv zadnje? Mjerio ti je cerviks sigurno jelda?? Mozda da ipak odes??? Samo da se uvjeris da je sve ok...vjerovatno je, ali ja bi se brinula sigurno jer se brinem oko svega...a ovako ces znati....
MonaLi a željezo? Ja od njega imam proljevaste stolice. Nakon 3 mjeseca sam se na njega privikla i sad je ok. Doduše, sad sam htjela poduplati mg zbog kontrakcija pa su ponovno nastali isti problemi. I sad ne znam kaj ću dalje. Gin mi nije dala normabele jer kao smiruju bebu a za neku oralnu tokolizu tipa cordipin je prerano (20tt). :no:
Mono, bila sam na uzv prije tjedan dana, sve bilo super. Zatvorena i sve kako treba tako da misim da nije to ali nikad ne znas. Vidit cu jos danas kak sam, pa sutra odluciti, a mozda doktoru posajem mail za pocetak.
Muma - zeljezo odvojeno ne uzimam. Samo Elebaby i Mg, s tim da ni to vec 2 dana nisam uzela. Nisam nista uvela novo pa da izazove proljev... pa me bas to buni i brine.
Ista stvar, toliko osjećaj da će izac da instiktivno legnem i dignem noge u zrak da se vrati Hahahah. Neugodno.
Danas je bolje, 2 dana nisam mogla stajat od tog osjećaja.
Meni se isto stalno spava, mogu zaspat bilo di i bilo kada, budim se umorna i tako zadnjih tjedan dana.
Mono, s obzirom da se javlja tako nekako,navecer do jutra, kada je tijelo u "nocnom" modu, ja stvarno ne mislim da je viroza.
Moguce je da je posljedica trudnoce tek tako. Moguce je i da se radi o kontrakcijama koje ne kuzis, koje ne otvaraju. A moguce je i nesto ozbiljnije. Tek nakon sto sam prosla porod sam povezala svoj proljev od dva tjedna prije hospitalizacije s trudovima i otvaranjem. Isto sam iskljucivala i magnezij i zeljezo (mislila sam da je od njega, ali bi se vracao) i svasta. Stao je s tokolizom, vratio se cim su mi smanjili dozu za pripremu za ukidanje.
Mozes si kupiti probiotik za prvu ruku, ja sam pila linex 3x dnevno. Pa onda vidi jel se povlaci.
Što nije da željezo zatvara, a ne otvara? Ovo mi novost.
Hvala puno! :)
Hvala puno za stavljanje na popis!
Nesto sam zeznula oko postanja pa mi ne zamjerite.
Sto se tice proljeva ja bih da sam na tvom mjestu otisla provjeriti i da sam ja mirna. Nisam znala da zeljezo moze otvoriti i meni je to novost,bila sam uvjerena da zatvara. Ja eto nemam pojma sta me zacepilo,mozda utrogestan sto uzimam ko zna do kada... ja neznam da li koja od vas miruje,ali mene ovo izludjuje,dvaki dan isti,a dugo je jos do kraja,brrrrrr
Allegra, ako si 29+1onda si u 30-tom tjednu :)
I ja od zeljeza imam proljevaste stolice. Tu i tamo koju normalnu.
Monali, ako ti proljev ne prestane, zvrcni gina da se konzultiras, mozda te pogleda.
Muma, malo mi je cudno da nisi dobila Normabele za kontrakcije :/
Allegra, apsolutno te razumijem. Ja sam u 12-om tjednu i od početka imam slične probleme kao i ti. Utrogestane sam prestala koristiti prije nešto manje od 3 tjedna.
Svaki dan uzimam psyllium, sjemenke lana, pokušavala sam vodom obogaćenom magnezijem i suhim šljivama, netko od cura mi je predložio toplu mineralnu (sorry ne sjećam se tko), voće, povrće, tekućina, šetnje, mirovanje.... I, evo, danas 3. dan (možda i 4. više ne brojim) i ništa.
Sreća da još uvijek ne trebam jer nam se noćas zaštopao wc :)
Dr. je preporučila laneno ulje ili laksative. Laneno nisam probala, a laksativ baš i ne bih.
MonaLi a onda ne znam...ako nije neka viroza, pokušaj s hranom koja zatvara ... ne znam.
Vrci ne zatvara željezo uvijek. Trudove s L nisam skužila jer sam mislila da me počelo standardno šarafiti ujutro zbog Heferola...ali je bilo sve nešto u pravilnim razmacima :lol: I gle čuda, porodila se za sat-dva. S E sam tražila gin Legofer zbog toga. Sad ću vidjeti kako će biti.
Optimist moja gin ti baš nije za lijekove niti ikakve kerefeke. Ne znam kaj reći... Samo je rekla da u mom slučaju (na temelju ranijih poroda) bilo bi super da izdržim do 36tt ovaj put :psiholog: i to je to?!...
Muma, to mi je u rangu onih savjeta da stisnes do ujutro i sl. :/
Mislim, nitko ne zeli lijekove ako ne mora, ali ako mora...
Muma,
Zasto ti ne daju Normabel?? Mislim znam da to nije bombon ali meni su rekli da slobodno uzmem i uzimam od samog pocetka...stalno imam bolove, kao neke kontrakcije...
Evo curke kupila sam Linex pa cu 3 puta dnevno uzimati. Ako ne prestane do ponedjeljka zovem doktora pa cu vidjeti sto dalje. Divne ste :*
MonaLi, sretno i nek sracka stane :mrgreen:
mono, kako pijes Normabel, 3x2mg ili drugacije?
Ja danas malo aktivnija po kuci i odmah kriza bole.
MonaLi,
Javiiii !
Optimist,
Neki put ako bas imam bolove, popijem i dva Normabela po 2 mg, cesto popijem samo jedan prije spavanja jer ima perioda da ne mogu zaspati, ne mogu se namjestiti uopce, inace spavam na trbuhu i bas imam bolove.
Onda je taj period bio prosao i bez problema sam spavala na trbuhu, i evo od sinoc mi bas smeta...mislim da je gotovo spavanje na trbuhu...pritisce me i boli bas...
Rekli su mi da slobodno mogu i 3 puta dnevno po 2 mg, to je bas rijetko bilo...a
Bok cure,evo i mene u trudnickim temama. Pa prvo da me dodate na listu, 07.05. i stizu nam dvije bebe :-). A sad naravno ako mi mozete pomoc, dakle od prvog dana pijem duphastone 3x1 i stavljam utrogestan 3x2. U cet mi je dr. rekao da ukinem duphastone al postepeno kroz tjedan dana. Cim sam smanjila krenuo je smedkasti iscjedak. Inace sam 13+5.. Mislila sam nazvati dr u pon ako ne prestane ali brinem se,pa da li se kome dogodilo slicno?
A da se konzultiras sa doktorom malo prije? Cisto da te smiri ha?
Pa radi u pon..nazvati cu. Trenutno mogu na hitnu al mi se cini pretjerano,jako je malo,pa ko da je presto,pa za par sati opet nadem malo na ulosku..
Ja sam imala estrofem i utrogestan isto kad sam smanjila estrofem jesam imala smeđe do crveno. Pa sam opet par dana popila onda stane pa otisla na kontrolu sve ok pa obilno krvarenje. Să-mo lezi i pitaj dr. Meni stalo krvarenje u 11tj.evo sad sam u 18tj.sretno
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Jansam inala krvarenje u 8 tjednu,hematom,nije bio prevelik negdje oko ovoja sa strane,i to je slinilo nekih mjesec i pol dana smedjkaato,izludjivalo me,dobila sam duphastone i tako sve do negdje 20 tjedna,i nakon mjesec dana me radi otvaranja stave na utrogestan da stavljam dolje,i tada sam shvatila da se necu rijesit progesterona tihekom cijele trudnoce za koju se nadam da cu izgurat do kraja kako spada sa naravno sretnim zavrsetkom sto zelim i tebi i svima ovdje. Moj slucaj je da sam se nabrala straha od svih tih koplikacija i uvjek savjetujem po nekom svom nahodjenju,idem doktoru pa makar i bezveze jer sam tako mirnija. Oni su tu radi nas,placaju ih radi nas.
E hvala puno cure,sad mi je lakse malo. Pa zapravo imala sam i ja hematome al na zadnja dva pregleda nije ih bilo.. Zato je dr odlucio micat duphastone i dobila sam preporuku da secem. Sad propitujem obadvije odluke. Smedarenje sam imala vec jednom,trajalo dva dana al mi je dr rekao tad da ako se ponovno pojavi nek dignem duphastone na 4. Tako da sam sad zbunjena malo...
Allegra- znam kako ti je,i ja sam se bas veselila rjesit se progesterona,tesko mi pada.. Cijelo vrijeme cekam da produ ta prva tri mjeseca da se rjesim i nadala sam se ko i ti da sad bude mir do kraja. Tebi zelim svu srecu,nadam se da bude sve dobro.
P kako je... a nije mi bas bajno... ja sam teze podnosila duphastone na usta nego utrogestan dolje stavljanje... moram strogo mirovati,lezim vecinom odem do kuhinje i balkona cijeli moj domet,ne zelim to nikom,a prva trudnoca. Moj savjet ne forsiraj se i vise lezi odmaraj,i bit ce sve ok.
Ivana, endometrioza ovisi jako o progesteronu, ja bi na tvom mjestu vratila duphaston. Smedje je najvjerojatnije stara krv, ali pitanje je odakle. Dovoljno si vec rizicna s obzirom na dijagnozu, jos su duplici sto cini stvar jos rizicnijom...
I lezi!
vidis bas interesanto to sto citam,ja imam 36 nisam imala
Nikakvih problema osim,nekih ponekih infekcija koje su ljecene,pa sam isla na hsg,imala vanmatericnu i nakon toga prirodno zatrudnila brzo. Ali manjak progesterona kod mene sam ja laicki identificirala. A pritom slika hormona mi je bila fantasticna u odnosu na godine. Neznam sto je rezultiralo hematomu i kasnijem otvaranju. Voljela bih da mi neko od doktora mogao obrazloziti ali niko nije imao pojma.
Hvala na savjetima svima. Sybila-kako mislis ovisi o progesteronu,na koji nacin? Pa mozda najbolje da ja vratim na tri i u pon nazovem...