Super! Odmah ti je lakše, zar ne? Bitno da znaš što ide dalje.
Printable View
Super! Odmah ti je lakše, zar ne? Bitno da znaš što ide dalje.
evo i ja sam zvala...rekla je da nazovem 1 dc,da će mi reći kada da dođem...
moj m je obavio sve kod androloga,ali u osijeku...kod njega je sve ok...mislim da sam negdje pročitala da ne uvažavaju nalaze drugih bolnica....vidjet ćemo šta će nam reći na prvom pregledu...
eto,nada se da ću na vv imati više sreće....da ,i se bar oplode js...ako ništa drugo...da se i ja mogu nećemu nadati...
Nova sam na forumu al več duže pretim sve šta se događa na Vrhovcu.Krenula sam u desetom mjesecu kod dr.Alebića,prošli mjesec sam trebala krenuti u postupak al pojavila se cista i sve odgodila za sljedeči mjesec.Sad opet yasmin i nadam se da ču sljedeči tjedan krenuti u postupak da ciste neče biti.Svima želim puno sreče i što prije bebice...
cure, imam pitanje, jesu koju od vas za vrijeme korištenja yasmina boljeli jajnici i maternica kao kad treba doć M, s tim da mi je danas mislim 12dc?
jel ima još koja od vas da je na čekanju novog zakona, jel zna tko jel ima kakvog pomaka što se svega toga čeka
ivanamaricic, malo niže imaš teme "Kampanja za hitnu izmjenu zakona o medicinskoj oplodnji" i "Jesmo li zadovoljni" na kojima možeš saznati što se događa s novim zakonom.
Mury, ako dobiješ više od 3 js, radije sačekaj još jedan ciklus... prijateljski savjet...
imam jos samo jedno pitanje - na nalazu privatnice mi pise uciniti 3-5 dc sve zivo, 21 dc progesteron, a buduci da mi je teta na VV rekla da ce mi oni rec kaj trebam napravit (nakon kaj se javim 1dc), dal da idem te hormone vadit na uputnicu socijalne ginicke il da cekam presudu VV-a? uff, opet kompliciram.
Meni je drugi postupak ali s obzirom na broj stanica, ne znam, mislim da cu malo pricekati. A i tko zna hoce li mi tko imati napisati uputnicu :( pitala sam vec na toj temi ali mi ne odgovaraju, hitno trebam novog/u soc. ginekologa!! nije tema za ovdje ali znate li nekog tko prima na potezu od zgb ( dubrava ) eventualno- sesvete- d.selo- vrbovec- zelina ?? idem off topic ali ocajna sam vec:(
da, ali mi nije jasno zašto me je stavio na čekanje, kad sam u prvom postupku imala samo jednu jajnu stanicu...a valjda ipak dok. bolje zna. ne preostaje mi ništa drugo već čekati našu vladu da se pokrene
Ja 82.sve ok on 82.oligoasthenozoospermija.U braku smo 3 godine
geceta moja opcija ti se ne svidja?
Bubekica, koja opcija, nisam nista dobila na pp? :o
Nadam se da si u pravu da će biti više stanica, onda bi imala i više nade da će se primiti. Teško mi je jedino ovo čekanje ali što je tu je čekat ću dok treba pa ponovno u borbu:))))
Mury draga, ja sam u dobitnom postupku s 31 menopurom dobila 6js, ali ja nisam low responder već imam 1 jajnik. oplodili 3, bacili 3 :( e, da su mogli sve oploditi... tko zna što bi bilo...
meni ovih tvojih 6js s niskim AMH zvuči super, a vidim da u polustimuliranom nisi došla do transfera - zar ti nije onda bolje sačekati? ili bar kupi to nešto gonala da ti ne ode postupak...
hvala svima na preporukama, nadam se da sam rjesila problem <3
curke jel dr A radi ovaj tjedan?
Pozdrav curke!
Jedno duže vrijeme me nije bilo, bila sam u nekim drugim životnim vodama, ali sada se opet počinjem aktivno baviti ovim problemom...no kao prvo želim vam svima sretan dan žena!!!!!Ja sam od prvog mjeseca ( kada sam zadnji puta bila kod dr. A. dobila dvije kutije yasmina, jer sam mu rekla da bih voljela ako sve bude ok...da krenem u ožujku u postupak onako kako treba...tako da mi je natempirao te dvije kutije, i ja sa ovom subotom završavam tu drugu kutiju...uz to sam još redovito pila po pola tabletice bromergona svaki dan ( zbog prolaktina ), i utrogestan - zbog ciklusa...i nisam osjećala nikakve loše tegobe , osim što mi se od utrogestana dosta vrtilo u glavi, ali s vremenom prođe...Mene zanima, piše mi u posljednjoj povijesti bolesti - da se javim oko zadnje tablete yasmina i da zovem prvi dan ciklusa i dođem treći dan sa uputnicom za IVFI/ICSI postupak!!Da li je nužno, da li netko zna...zvati ih gore sutra, ili u idućem tjednu ( kada mislim da bih trebala dobiti mengu ) i naručiti se treći dan?!
kolko vidim ima nas dosta koje čekamo M i u 3mj krečemo u postupak
neka bude plodno i rodno :-D:-D:-D
Dr. A nema od danas, dolazi u ponedjeljak
I ja sam za prošli ciklus dobila yasmin i morala sam nazvati prvi dan da se naručim za 3.dc, tako da mislim da nema potrebe zvati prije
Hvala vam curke moje! Ja već imam neki predosjećaj da ću uskoro procuriti...u subotu pijem zadnji yasmin...a što ako dobijem mengu u subotu ili nedjelju, kako onda???Ako se ne varam ako dobijem u subotu, trebala bih doći u ponedjeljak bez narudžbe, a ako dobijem u nedjelju slučajno...onda zovem u ponedjeljak i dolazim tamo u utorak...recite mi ako griješim??No ipak mislim da ce mene to zadesiti tamo negdje sredinom ili krajem idućeg tjedna!?Imam užasnuuu tremu, da vam ne mogu ni reći....Možda da sam već koji puta to prošla možda ne bi bilo tako, ali pošto još ne znam što slijedi ( jer sam prvi puta u postupku ) bojim se prestrašno već sada!!Je li to uistinu tako bolno i strašno kako čujem i čitam??Ma možda i bolje da mi ni ne kažete ništa, još će mi biti gore....šmrc:((eee,voljela bih ja da bude plodno i rodno, još kako!!Valjda ću dočekati i taj dan??!!
cureeeeeeeeeeeeeeee, mene evo pod yasminom preduhitrila M i došla u noći, na 14dc, kaj se to dogodilo, kak se to dogodilo?? kad da sad dojdem kad dr.a nema, u ponedjeljak? ma sad mi se čini da bi mi zbog kratkog ciklusa mogao odgoditi sve, ili se varam?
cure, ako ima koja br moba od dr A molila bi da mi pošalje u inbox, hvala vam
Curke, dobila sam sve moguce uputnice za vadjenje hormona, jel se na VV mora narucit za vadjenje krvi? Rekla je ginicka da tam idem...
Ja kad sam vadila hormone nije se naručivalo samo se kod sestre javiš, ali možeš i nazvati sestre pa za svaki slučaj da provjeriš da se naručuje
Richy,pokusaj se smiriti jer ti ovo samo skodi,natrpaj si dane obavezama.cisti kucu ako nista jer poslije neces bas moci.znam da kad nist ne znas da je grozni al i kad znas,nije najbolje.
Ajmo po redu-ako dobijes u petak,idi u sub gore jer ces od ned krenut s terapijom a ned ne rade.ak u sub dobijes,ides u pon.ak u ned,u pon zoves pa ides u uto.sve druge dane isto tako,zoves.
Bol-punkcija moze biti vise,manje bolna.ovisi o br stanica,polozaju jajnika,dal te smetala i sama stimulacija,tvom pragu boli.ali ti ces to zdurati jer ces gledati na krajnji cilj :) pripremi se na bol, pricaj sa sestrama i dr o glupostima i sve bude ok,srecom,ne traje tako dugo i ne budes sama tamo.ako ista jos trebas,tu smo,sretno!!
Dođi prema dogovoru nema veze što nema doktora jer pregledat će te doktorica. Ja sam već više puta bila kad njega nije bilo i sve njegove pacijente je riješila ona. Ako si u ovom ciklusu naručena za IVF onda trebaš doći treći dan, to bi bilo sutra. Nazovi sestre i reci da si naručena u ovom ciklusu i da te zabilježe i to je to!
Tako je ako dobiješ u subotu tj. sutra onda ideš tamo u pon bez najave, ako u nedjelju onda u pon zoveš, ako dobiješ koji dan u tjednu onda prvi dan zoveš i naruče te za treći dan ciklusa. A što se tiče punkcije neznam kaj da ti velim, meni ovaj put bila ko pekmez, a prije toga nije bila baš, ali već sam to zaboravila. Uglavnom jako je važno da prebrodiš strah i da se opustiš jer onda te i manje boli. Dobiješ pikicu za smirenje i onda si high life :-)
Sve će to biti dobro, drži se i držim srećke za što lakšu pukciju i lijepe js.