erste nije sjelo.
Printable View
erste nije sjelo.
Pbz sjelo
Sent from my HTC Wildfire S A510e
I u zabi!!
rba :-D
erste sjelo :-D
jaaaaaaaaaaaaaaaaaj....:)))
To vam je sjeo porodiljni?
Jesu kome komplikacije?
splitska silo :)
eto.opraštam se od ove teme.moj zadnji porodiljni sjeo. :(
jesmo brze s javljanjem dobrih vijesti,neće komplikacije nikada prije porodiljnog ili skupa isti dan,u poned. će sigurno
sjeo dječji doplatak u zabi
Franny javi ako sjedu. Ja sam gledala oko 15 h i na hpb nisu sjele.
meni danas stigao i porodiljni i dječji. Baš dobro
Ništa do ponedjeljka. Možda i bolje, sutra idem na kavu s prijateljicom, ali bi prije slijedio pohod po dm-u i dječjim trgovinama.
nisam se dobro izrazila ja neradim pa me zanima imam li pravo na neka primanja
hmmm, anavi84, nisam baš sigurna. mislim da onda nemaš, ako ne radiš. tko bi ti ih isplatio? osim ako ne primaš socijalnu pomoć. ali stvarno nisam ziher ni za to....
Jesu sjele komplikacije ili je još rano?
imaš pravo na porodiljnu naknadu za nezaposlene mame, od rođenja djeteta do 1. rođendana
ne znam što ti za to treba, mislim da kad rodiš trebaš doći na hzzo s rodnim listom djeteta i onda popuniš papire koji su za to potrebni. ali bolje da odeš na svoj hzzo i pitaš proceduru. u svakom slučaju, imaš pravo na naknadu.
također nemoj zaboraviti od hzzo tražiti jednokratnu naknadu za novorođenče, to isto doneseš rodni list djeteta kad se rodi
Rano je još, pbz će oko 12-13 ili popodne oko 16-17
hypo ništa...i ja sam već gledala
ma ni zaba još nije sjela, mamicu im dlakavu. pa kaj oni misle?? prošlo je podne :-x .
Lutonjica, vidiš, ovo nisam znala da i nezaposlene mamem imaju pravo na naknadu. a na komplikacije?
Ništa ni pbz još...a tak je ružan dan, taman za hodanje po nekom šoping centru :cekam:
PBZ sjelo!!! :klap::klap:
idem škicnut zabu
zaba...ništa:-(
evo, ja išla gledat u 13:40 i zaba je sjela, jeeej :-D...
ne mora
to se zove rodiljna i roditeljska briga:
Korisnici
Osobe izvan sustava rada koje ne ulaze ni u jednu od prethodnih socijalnih skupina:
• učenici i studenti u redovitom školovanju (nakon prestanka redovnog statusa ostaje im pravo, ako su se u roku od 30 dana prijavili na Hrvatski zavod za zapošljavanje)
• umirovljenici i korisnici invalidske mirovine
• osobe na profesionalnoj rehabilitaciji
• osobe koje su prema propisima iz socijalne skrbi nesposobne za rad ili su uzdržavane osobe
• majke-kućanice
• svaki drugi korisnik koji ispunjava uvjete za roditelja izvan sustava rada, a pravo ne može ostvariti po drugoj osnovi.
Uvjet (mora biti ispunjen na dan rođenja djeteta odnosno na dan pravomoćnosti rješenja o posvojenju):
• hrvatsko državljanstvo ili status stranca s odobrenim stalnim boravkom
• neprekidno prebivalište ili stalni boravak u RH najmanje 5 godina
• obvezno zdravstveno osiguranje kod HZZO-a
Pravo na rodiljnu i roditeljsku brigu ostvaruje se na temelju:
rješenja područnog ureda HZZO-a
Rokovi za podnošenje zahtjeva:
• zahtjev podnesen u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta – pravo se ostvaruje od dana rođenja djeteta
• zahtjev podnesen u roku od 120 dana od dana rođenja djeteta – pravo se ostvaruje od dana podnošenja zahtjeva
• zahtjev podnesen nakon 120 dana od dana rođenja djeteta – nema prava na rodiljnu brigu.
a nezaposleni koji su na zavodu za zapošljavanje imaju pravo na rodiljnu i roditeljsku poštedu:
Cure, neki neočekivani novci su mi sjeli na račun od hzzo pa sam u čudu.
Prošli mjesec sam dobila posljednju naknadu u visini moje plaće (porodljini) i očekivala sam da ću ovaj mjesec dobiti 2600 kn (roditeljski). Kad ono, na računu nekih 6000 kn kao rodiljni dopust (a ja već na roditeljskom!) i 760 kn novčane potpore.
Nije meni mrsko primit novce, ali ovo je greška, ha? Nisu ništa povećavali? Nikakva potpora se ne dijeli...?
i meni su uplatili tri puta veci iznos,pa uzeli novce.sve na internet bankarstvu mi piše.uplate pa isplate.
Šmrc... a baš lijepo izgleda. Idem još malo gledati prije nego mi maznu.
:)
može mala pomoć, još nisam dobila zadnju ratu od grada za Franku, na koji broj mogu nazvati da ih pitam za zdravlje???
Pozdrav..Imam jedno pitanjce: Ako ste nezaposleni, prijavljeni na Zavod za zapošljavanje, te primate naknadu (jer ste dobili otkaz), da li tada imate pravo dobivati naknadu dok ste na komplikacijama ili isto tek po rođenju dijeteta? I ako vam je to treće dijete da li imate naknadu do dijetetova trećeg rođendana? Hvala....
imam i ja jedno pitanje: curke, dajte me podsjetite, molim vas, kak to ide kad s komplikacija prelaziš na porodiljni u smislu da li ovima na HZZOu trebam ponovno slati kakav prosjek plaće ili je dovoljno ono što sam im na početku donijela? na temelju čega će mi obračunavati porodiljnu naknadu? recimo, meni će do cca 16. 8. ići komplikacije, a od 17.8. porodiljni. znam da je još to sve daleko, ali me baš zanima. hvala na odg :*.
ardnas, hvala ti na odgovoru :*.
BuBA, meni je termin cca 30.9. ali mi je to 2. dijete pa se nadam da će i ranije :P. rekla mi je ginićka da si računam početak porodiljnog kad navršim 34 tt (tak si i ti možeš izračunati kad počinje tvoj) :*.
komplikacije su bolovanje, a to koriste samo zaposleni!
dakle dobivaš naknadu od Zavoda za zapošljavanje dok ne rodiš, tada se ona zamrzava, dobivaš porodiljni godinu dana, kada ti istekne porodiljni ponovo dobivaš naknadu sa burze (ukoliko u međuvremenu ne neađeš posao)