fusa sretno i nek u utorak bude punkcija! :-)
lela koji hormoni su ti poremećeni, jesu baš jako? Si uzimala koju terapiju? Što se čekanja tiče, kojoj bolnici gravitiraš?
Printable View
fusa sretno i nek u utorak bude punkcija! :-)
lela koji hormoni su ti poremećeni, jesu baš jako? Si uzimala koju terapiju? Što se čekanja tiče, kojoj bolnici gravitiraš?
testosteron je najgori...pa mislila sam Rijeka. 3.45 je testosteron
Cure, na koliko ste mm folikula dobile stopericu u prirodnom ciklusu i da je uspjesna bila punkcija?
Minna7 ja sam dobila na 16mm dva puta i oba puta je bila uspijesna punkcija i imali smo js.
Koliko je tebi velicina? Jesi dobila stopericu?
Ma meni vecinom iznad 15.5 pucaju. Sada je 18x15 i dobila stopericu....bojim se prekasno. Nadam se da ce sutra biti jos cijeli folikul
Uzmi voltaren tabletu i ujutro prije punkcije i danas. On ti malo odgada ovulaciju.
Sto se osim voltarena može popit. Nemam nažalost. Negdje sam pročitala ibuprofen? Ne znam uopce da li da riskiram....al meni je ponekad pucao kad je bilo 15x16
Mislim da mozes i te tablete. A neznam dali ti moze nesto skoditi kad su nam i tako rekli da popijemo nesto prije punkcije za bolove, a neki doktori i prepisu tablete prije punkcije... ja sam skoro popila dan prije, na kraju sam odustala jer me i nije nesto bolilo ko inace kad imam O...ali sam popila jutro prije punkcije, prvi put 2x voltaren a drugi put taj ibuprofen. Ja inace imam jako bolne M pa znam popiti i po 3,4,5 tableta na dan. Pitala sam dr. V jos na pocetku ,dali to skodi da nemozemo ostat trudni, ali je rekao da to nema nikakve veze.
I ja sam uzela i ulovili smo stanicu :-)
Ja nisam popila nista, dali su mi inekciju voltarena..ali kao da nisu...bolilo me je za poludit!negdje sam citala da su cure znale popiti i Normabel..da li je netko probao?da li manje boli?
Ja tek sad cujem za taj voltaren,tko zna dali bi meni bio pomogao posto eto dva puta puknuo folikul.Zasto nista ne kazu u tom slucaju?
A da tko zna,mozda pomaze mozda ne.Mozda se potrefi tako tko popije pa taman uspije.
Ja sam pitala doktoricu SS da li ima nesto sto mogu piti i da na pomogne (neki vitamini, minerali), a njen odgovor je bio da: kad bi postojalo nesto cudotvorno, onda bi svi uspjeli iz prve.
Sve je individualno, ali vrijedi pokusati.
Drago mi je da sam procitala ovo za voltaren (koji ne znam di cu nabaviti). Ja cu imati jedan prirodan ciklus u 6mj i pucanja folikula me najvise strah jer to mi se dogodilo onaj put kad sam bila na prvim konzultacijama.
I eto....folikul pukao!
Minna zao mi je. :( Jesu barem napravili inseminaciju?
Sunshine baby dobrodosla. Tek sad vidim tvoj post jer dolazi sa zakasnjenjem kad administrator odobri. Jesi bila u stimuliranom ivf-u ili u prirodnom? Ja sam imala punkciju u 2 prirodna ivf-a i popila sam tabletu prije punkcije i nije bilo tako strasno. Normabel je samo za smirenje, vise ako te strah punkcije.
Ja sam bila prva zbog punkcije....ali eto...nista. Nisu radili inseminaciju jer na toj strani nemam jajovod. Eto ti peha
Sunshine baby, nemoj se plašit za drugi put. Meni je svaki put drugačije bilo. Jednom me s jednim folikulom bolilo za poludit, a u stimuliranom sa 8 nije bilo tako strašno. Eto....ne znam o čemu to ovisi
Bila sam u stimuliranom...sad pauziram 1 ciklus pa cu u prirodni..ma znam da je normabel za smirenje ali se on daje kod zahvata da se valjda tijelo opusti..ne samo ako te strah..pa me zanimalo da li je tko probao...
Minna baš mi je žao da ništa, ajde, nema odustajanja, mora sljedeći ciklus biti
fusa odlična reakcija, baš super reakcija, super da je u utorak punkcija, nema da ne bude trudnoće :-)
Jesam...to sam bila ja!
I ona je ivf bebica. Ali ivf iz prve.... Početnička sreća! Sretno u utorak!
Fusa...sretno sutra!
Cure mogu li u postupak ako mi nalazi budu u izradi i do kada moram imati nove nalaze? Do punkcije ili? Pretpostavljam da cu M dobiti pocetkom mjeseca, a stari nalazi mi vrijede do 10.05. Ginekologica mi se danas vratila sa godisnjeg i nikako da dobijem termin za briseve i markere.
Fusa sretno sutra.
Hvala cure!
Chiara ja mislim da se mozes naruciti, ako ti nalazi stari vrijede do 10.5. jos koji dan gore nije problem, do tad bi ti novi trebali biti gotovi, ja sam si ih u 2tjedna sve napravila. Ti samo 1dc nazovi i reci da bi u stimulirani, tj. vec si imala konzultacije za stimulirani tj sa novim dr? Tako da zovi prvi dc i 2dc ces morat tamo da ti daju ljekove...nedaj da te pokolebaju, inzistiraj bez obzira na sve da ovaj ciklus krenes!
Mislim da ti važe ti nalazi jos za ovaj postupak. Ali nemoj me uzimat za riječ. Ako radis nove, bitno je da do punkcije imaš sve. Ja sam u uspješnom ciklusu pred 3 g dosla s lošim nalazom briseva na punkciju. Dr. V mi je samo rekao da popijem terapiju i nastavili dalje. Sreca da jesmo jer sam ostala trudna unatoč tim antibioticima.
Chiara meni je briseve napravio dr.M..jer mi je moj gin mogao tek za mjesec dana (a nisam htjela toliko cekati i gubiti vrijeme).. dosla sam na konzultacije kod dr.M sa svim papirima osim briseva, koji su bili stari, tako da mi je on uzeo briseve i nakon tjedan dana sam krenula u postupak..s tim da sam vec imala D1 uputnicu..
Fusa kako je proslo?
evo me! ok je prošlo, prespavala sve pa kao da se nije ni desilo :mrgreen:
imamo 11js, ali nitko me nije ni pitao koliko hoću da mi oplode:?: nakon onog predavanja od dr. prof. S , mislila sam da će me pitati...nadam se da će ih sve oploditi. Opet nije bilo moje dr SŠ, punkciju mi je radio drM.
A danas u čekaoni u 8h oko 8žena, do 8:30 nas je bilo dvije, a na kraju sam ja ostala sama:-o čudo! nikad nisam tako praznu čekaonu vidjela.
fusa, mislim da si trebala jasno naglasiti da želiš oplodnju svih 11 js. nadam se da će sve stanice ići u oplodnju...
ne bih voljela da, da se dogodi da bez tvog znanja, dio oplode, a dio jajnih stanica smrznu.
nebi ni ja voljela to! ali ako to naprave grdo ću se posvađati sa njima jer nemaju pravo bez da me pitaju to napraviti. Pa nisu valjda takvi? stvarno nitko nije spominjao to. Baš kad sam se probudila dr.M mi je donio nalaz i rekao samo da imam 11js. To je to. Ja sam tek tad došla k sebi i nisam se ni snašla da išta kažem i on je otišao...
joj mila, trebala si izričito naglasiti da želiš oplodnju svih zrelih js. znam da nije lako nakon aspiracije i anestezije još i na to misliti, ali situacija u Rijeci kod prof. S. je po tom pitanju vrlo nepovoljna za pacijentice/neplodne parove. bilo je slučajeva da su, bez pristanka pacijentice, dio jajnih stanica zamrznuli, dio oplodili i tako se nisu držali zakonske odredbe da u oplodnju smije ići max 12 js.
uh, sad si me pošteno zabrinula...ali bio je dr.M, valjda nije on naredio isto to... Ma znaš da ću se posvađati s njima ako su to na svoju ruku napravili. Jer nemaju nikakva prava! Ona me bila obavjestila o toj kao "problematici", to mi je napisala na nalaz, da sam kao obavještena ali ništa drugo. Sad mi je jako žao što nije moja dr. bila...Mislim prije par dana prof. napiše mojoj dr. cedulju "skupo!!!" na moj nalaz, ciljajući na to da sam dobila skupu stimulaciju i sad da mi svjesno ide umanjivati šanse za zaačeće radi nekih svojih uvjerenja. Ma mislim stvarno:gaah:!
Ti to ozbiljno jelda? Skupo!!!!
O mila majko a nije skupo davati polovicne stimulacije ženama pa se natežu po postupcima bez uspjeha gubeci dragocjeno vrijeme.
Ajde držim fige da je dr M. nije poslušao i da su sve date na oplodnju.
Ja sam mislila da je ona ipak malo popustila i krenula u pravom smjeru ali izgleda ništa od toga.
Poslano sa mog D6503 koristeći Tapatalk
Fusa draga, nemoj se uznemirivati sad oko toga..znam da nije lako..ali bit ce sve ok..nemoj sad misliti na to..dr je na mjestu...a i mislim da zadnju ipak ima tvoja dr...jer meni je ona bila na punkciji, ali mi je za neka moja pitanja (kakav postupak cu dalje obzirom da mi ovaj nije uspio) rekla da vidim sa svojim dr (dr.M)...opusti se i odmori..sljedi ti transfer za koji dan