Da.. Najozbiljnije, jeo je i sa prstima, i sa zlicom.. Hrani se samostalno od pocetka, hrane je bilo posvuda, mi smo imali puno zivaca i strpljenja a on puno slobode. Sa 12 mjeseci je pojeo juhu sa zlicom bez da ju je prolio..
Printable View
Moja je sa 9 mjeseci jela kao sirius,komadice voca ,sira,zlicom prstima cime god,ali je sama jela. I sada sama jede sa dvije i pol godine..
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ima dana kad ne jede zlicom ni sad, s preko tri godine. Ali to je njegov problem - ja mu kazem da se doticno jelo jede zlicom, a on ako nece, ne mora. Poslije pocistim. Pazim vise jedino ako je izuzetno neuredan u tudjoj kuci ili negdje drugdje, cisto da ne radimo nered nekom drugom.
Inace je kod nas praksa u vrticima da dijete dobije zlicu u ruke u trenutku kad krene dohrana (a netko hrani dijete kasicama). Ili jedu sami od samog pocetka, to ostaje na roditelju da odabere. I tad im se daje zlica. U nasem vrticu dobiju vilicu (pravu, metalnu) sa 16 mjeseci, kad prelaze u toddler sobu.
Inace djeca bez problema mogu jesti kasastu hranu rukama.
A ovo s poda... nek jede s poda, kod kuce. Ionako stavljaju u usta svasta. Osim ako je nikad ne drzis na podu. (U tom slucaju - pocni. :lool: )