Aha, hvala ti puno. A jel ima dva kreveta (i za mene i muza) ili? Ako on spava tamo, cijena je i dalje 800kn po apartmanu po noci?
Printable View
Aha, hvala ti puno. A jel ima dva kreveta (i za mene i muza) ili? Ako on spava tamo, cijena je i dalje 800kn po apartmanu po noci?
Nema dva kreveta, ima neki kauc za koji nisam sigurna dal se moze razvuci. Za boravak cijelo vrijeme muza ipak provjeri za svaki slucaj u bolnici.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trebala bih tijekom kolovoza otići na redovnu kontrolu u Petrovu jer mi je moj ginekolog na godišnjem.
Znate li tko je koji dan od doktora dežuran u trudnickoj ambulanti i trebam li računati na tri sata čekanja ili ide brže ako ne trebam na CTG?
I naručuje li se za UZV ili samo navratim tamo u podrum?
Hvala unaprijed onima koje znaju!
Znam samo da je petkom dr Zlopasa i dr.Radosevic. Za UZV se treba narucivati i tu samo za narucivanje zna biti ogroman red pa sam se ja narucivala mailom da ne cekam ,pise im sve tamo na salteru .To su informacije od prije godinu dana.Nisam nikada cekala po tri sata u tr.ambulanti,najvise sat i pol nekad i manje.Na UZV je druga prica,tamo nisam nikada cekala manje od tri sata :nope:
Mellisa, hvala ti puno!
Drago mi je ako je u trudnickoj sada bolja situacija. Na proljeće 2015. nije bilo šanse da se provučem s manje od tri sata sve skupa. :-)
Problem je u tome sto dezurni dr znaju prekinuti pregledi u ambulanti i otici na odjel pa ih cekas i cekas unedogled,ali evo moje zadnje iskustvo sa zadnjom trudnocom bilo je puno bolje nego prije sto se toga tice.Ja bih dolazila u ambulantu oko 11 ujutro,obicno bih bila gotova malo iza 12:-)
:-)
Ja sam probala dolaziti u više termina, oko 9 pa oko 10 pa oko pola 12 i nikad nije bilo ispod tri sata.
Baš me zanima kako je sada :-)
A na ultrazvuku se sjećam da sam banula i čak su me bez narudžbe primili, doduše, bilo je već pred kraj radnog vremena i nije bilo nikoga u čekaonici.
Pozz, ima li koja mama koja je radala u petrovoj a da je bila na clexanu (heparinu)?
Znate li kakva im je praksa? Prakticiraju li prirodan porod ili ga dogovore unaprijed i induciraju? Svaka info je dobro dosla.
Da ubacim nove dojmove iz Petrove, ako nekom zatreba.
Porod:
Moj dojam je odlican. Na zalost nisam zapamtila ime mlade dr. i babice koje su bile na porodu, ali bile su super.
Zbog brzine poroda nije bilo brijanja, klistira, uzimanja podataka, preslacenja,... nicega.
Tatu su pustili s tecajem iz lokalne bolnice, odijelo su mu dali.
Vodu sam imala uz sebe i pila koliko sam htjela.
Nakon poroda:
Ostavili su nas (tatu i mene) same s bebom sigurno 2 sata, to je bilo lijepo.
Minimalno sam popucala i dobila jedan ili 2 sava. Sivanje nije boljelo.
Dobila sam injekciju za "porod posteljice", nisam se bunila.
Babinjace:
Bila je uzasna guzva, pa sam dugo cekala krevet.
Odjel je jako lijepo uređen. Hrana je ok. Nije mi trebalo nista nositi.
Svaka soba ima wc, tv, frizider.
Ormari su veliki, pa sve stane.
Kreveti su novi na daljinski, jedino je po zimi dobro izbjeci onaj pored prozora.
Bebe su s mamama uz odnosenje na kupanje i pregled.
Ako mama zeli, uzimaju bebu po potrebi.
Cistoca je ok. Cistacice se zbilja trude.
Sestre za bebe su vecina super. Jedna ili dvije mi nisu sjele, a mislim da sam ih sve vidjela, jer sam bila 8 dana.
Zamjerke:
Krevet za porod je star i ne moze se namjestati.
Ako je dijete na intenzivnoj ne mozes ga dojiti koliko treba, ali su voljni dogovarati se.
Opci dojam:
Jako dobro i pozitivno. Bila sam prisiljena roditi u Petrovoj zbog nekih faktora rizicnosti i uzasnuta zbog toga.
Na kraju su ostavili dojam iznad svih mojih ocekivanja.
Anemona, baš mi je drago zbog svega :heart:
Postuju li plan poroda?
Dali masiraju medicu ukoliko doneses svoj gel za masiranje?
Imaju oni neko svoje ulje za koje vele da je super, meni se babica bas trudila da ne reže, jedna je sipala ulje, druga masirala.
Imala sam i Dianatal gel, al su me uvjerile da je to cisto bacanje novaca i da je njihovo ulje bolje.
Plan poroda nisam imala, jedina zelja mi je bila da me ne rezu i to sam zamolila i nisu rezale.
I mene je babica masirala tim uljem. Nisu me rezali.
Mislim da bi postivali plan poroda.
Jer vidim da je islo i bez klistira, bez brijanja, trazila sam da imam stalno vodu,...
Mozda sam naisla na dobru ekipu,,ali meni su bili super.
Nikakve prisile nije bilo i postivali su sve sto sam htjela.
Ima li tko iskustava s Petrovom u doba epidemije? Posjeta, vjerujem, nema.
Ako će koga zanimati, jedno frisko iskustvo iz Petrove. Ne znam za pratnje na porodu jer ju nisam niti planirala, ali te nitko ne može otpratiti u bolnicu, sestra pokupi sve stvari na ulazu i nosi u radaonu.
U radaoni a i kasnije nije potrebno nositi masku.
Ispunjavaš obrazac na koje postupke pristaješ a koje odbijaš (epiziotomija, klistir, drip i sl.) i pitaju te za svaki postupak još dodatno je li ti to redu (sto je velika promjena od prije nekoliko godina kada sam zadnji put bila).
Posjeta nikakvih nema, ako je sve u redu, ide se doma 2. dan nakon poroda.
Ima li tko friskih iskustva iz petrove?
Jel imaju pilates loptu i ostala pomagala?