:heart: Bravo!!!
Printable View
:heart: Bravo!!!
Šaljem puno podrške, mislim da je fenomenalno kad se netko odluči za posvojenje, bilo malog ili velikog djeteta. vjerojatno je zabavnije posvojiti malo djetešce jer sve dječje radosti i neradosti prolazite zajedno, a i imate vremena priviknuti se na međusobne osobine ali mislim da veća djeca kada dođu u obitelj koja je u redu, kod ljudi koji znaju pokazati i dati ljubav djetetu koje je to izgubilo ili nikada nije ni imalo, to isto dijete sigurno nauči cijeni, na neki način i njemu je nova obitelj dar s neba kao što je i on sam željen. u svakom slučaju sve najbolje svim posvojiteljima.
Prošli smo i drugu obradu :D koja je meni bila neusporedivo manje stresna od prve, a i kraće je trajala.
Naša se kuća gradi po planu i očekujemo selidbu nakon kraja školske godine. Upravo smo poslali molbe na sve centre, i tako se i službeno ubrojili u čekalice. Napisali smo da tražimo dijete školske dobi, jer naš sinak želi nekog sebi bliskog po dobi, a ne djetešce.
Vlvl želim vam kratko čekanje :love:
Puno srece. Nadam se da ce i ovaj put ici brzo. znam da kad je odluka jednom donesena, da nam se svima posebno zuri...
i ja vam zelim da ne cekate puno, vec da uskoro tvoj sin dobije brata ili sestricu :heart:
I ja!Citiraj:
kbegicsi prvotno napisa
:D :D :D , a uskoro i :D .Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
Da vam se želja što pre osvari, misim da sam već negde pisala da me tvoje pisanje ponukalo na razmišljanje o starijem detetu.
Polako obrađujem muža, tako od 2 - 3 godine stigosmo do pet, ako posle godinu dana čekanja ne bude odgovora dogovorili smo se da povećamo starosnu granicu. Jedva čekam muža s posla da mu pročitam ovo :cekam: .
Hvala ti Vlvl što tako lepo i nesebično deliš vašu priču sa nama :heart: .
Vlvl, čestitam na odluci i želim vam da što prije postanete sretna četveročlana obitelj! :love:
Sretno, vlvl :) !
:heart: sretno! :heart:
i cestitke sinu na ocjenama! :D
:heart: SRETNO!
Za nama je nešto više od pet godina zajedničkog života. Klinac je osmi razred završio sa 4+, učeći sam, kada i koliko je procijenio da treba. Jest na kraju prebrajao bodove i uzdisao, ali upisao je željenu školu i za neko vrijeme smo mirni.
Razrednica i drugi ga hvale da je zreo, pristojan, uviđavan momak i općenito ugodno društvo. Zbog tog bih se nepodnošljivo umislila, ali nažalost baš na nas roditelje se odnose iznimke u ponašanju - kad je mrgodan, otresit, nepristojan i općenito neugodno društvo. ;)
Konačno smo preselili. Naše urbano dijete nije sretno što smo otišli iz kvarta u "tu glupu selendru". Lokacija i drugi nedostaci kuće uzrokuju prezrive primjedbe i otpuhivanja, ali nadamo se da će s vremenom i njemu prednosti prevagnut nad nedostacima. Za sada planira odmah nakon punoljetnosti s prijateljima (isto nesretnim žrtvama roditeljskog odlaska iz centra) unajmit stan u gradu. 8)
Od siječnja smo u postupku za raskid posvojenja s roditeljskim učinkom i istodobno zasnivanje posvojenja s pravnim učincima Obiteljskog zakona - tj. radimo na tome da naš sinak bude pravno povezan sa cijelom obitelji, a ne samo s nama.
U međuvremenu sam pročitala hrpu literature o posvojenju, i neke stvari su mi se razjasnile. Npr u knjizi Holly van Gulden: Real Parents, Real Children objašnjeni su posebni aspekti posvojenja adolescenata: prirodni tijek i potreba razvoja u adolescenciji je odvajanje od roditelja, što otežava zbližavanju s novim roditeljima kod posvojenja u toj dobi. Iz tog se razloga obično odnos s novim bakama i didama razvija jednostavnije i manje stresno.
Žao mi je što neke stvari nisam znala, na primjer koliko je važno provoditi što više vremena u zajedničkim aktivnostima. Ja sam uvijek osjećala da djetetu treba ostaviti slobodu i ne stiskati ga ako se ne osjeća lagodno - ali čini se da to nije najbolje rješenje za sve situacije.
Ali što je bilo bilo je, i koliko ja vidim, sinak nam izrasta u krasnog čovjeka. Svira, sklada, sportaš je, druži se s prijateljima, uz to je i zgodan, milina ga je pogledati. Nije da je naš... :lol:
Mi sami smo neopisivo smireniji i zadovoljniji nego prije ulaska djeteta u naš život.
Čini mi se ovo prikladnim mjestom da završim pisanje u ovom topiku. Jer to nisu sve prekretnice u našem životu. Naime, nastavljamo dalje u četvero.
i ništa se ne hvališ
:* :love: :heart: :D :D
pročitala sam svih 6 stranica u jednom dahu
moram ti reći da uistinu prekrasno krojiš riječi i pišeš, i one naizgled obične rečenice u tvojim postovima zvuče tako lijepo, smisleno, pune ljubavi...
drago mi je da je mišek uspješno završio osnovnu školu, i upisao srednju :D
nadam se da ćeš otvoriti novi topic o životu u četvero vrlo brzo :heart:
i molim te, isprintaj si ove stranice i kad tvoj mišek bude imao svoje dijete, daj mu da ovo pročita, vjerojatno će nakon čitanja poželjeti biti roditelj baš takav kao što ste i vi bili njemu :heart:
sretno za dalje :*
Ajmeeeeeeeee, presretna sam zbog vas!!! :heart: :heart: :heart: :heart:Citiraj:
Vlvl prvotno napisa
Molim te, molim te, piši nam još!
:heart:
Bilo bi super kad bi autorica napisala kako je proteklo od onda do sada :)
VlV, ne znam kako mi je tvoja priča promaknula. Sve sam pročitala, nešto predivno :heart:
Pliiiz javi nam se malo kako izgleda vaš život učetvero.
Curke ako je netko u kontaktu s VlV neka je malo cimne ;-)
Vlvl ne piše već 10 godina, ako se dobro sjećam, "klinci" sad imaju oko 28 i 18 godina. To su već odrasli ljudi.
Znaci onda je posvojila ipak dosta mladje drugo dijete ako je razlika 10godina.
Bas lijepo, cijela njihova prica :heart:
Kako bi bilo dobro da nam se VlV javi nakon toliko vremena.