Ja ne vidim u tome što ta žena "promovira" dugo dojenje ništa negativno, a čini mi se da "promocija" dojenju" pa makar i ovako dugom je još uvijek bolje od nikakve promocije. Fazu masovnog nedojenja smo imali...
Dojenje moje Anne koje je išlo sa navršenom 7 godinom i nešto preko nije izgledalo kao kod ove žene. Bilo je skoro uvijek na stoječki i vrlo kratko i to se tako proteglo godinama.
Karlo je presato sa 4 godine. Ono što je kod oboje zajedničko to je "poštovanje i ljubav" prema dojkama, o čemu oni danas slobodno razgovaraju. Recimo nasuprot tome ne veličaju bočicu za mlijeko i dudu varalicu. Razlika je definitivna između uživanja muškaraca i žena u dojkama kao izraza svoje seksualnosti i u pravom smislu "poštovanja" dudgodojene djece prema dojkama za koje se sjećaju da su ih hranile, smirivale i uspavljivale.
Potreba za tim što su tada osjećali i povratak ponekad na "biti malen" prati ih kroz čitavo djetinjstvo i čini mi se da dugodojaši "koji se sjećaju" iskazuju to i dalje.
Djevojčica na filmu je zadržala dojenje i ležanje kao svoj oblik povratka na "biti malen" i ako se i majka sa time slaže, meni je to ok.
Zanima me samo da li ta djevojčica kod sisanja zbilja osjeća mlijeko jer su moji oboje tvrdili da ga ne osjećaju, niti okus niti količinu?