-
Evo malo podižem da vam prenesem svoja iskustva.
Uzimam vitex tinkturu od Subana već 3. ciklus. Nakon missed ab-a u ožujku, samo prva M nakon kiretaže je bila normalna kao i prije (došla 29 dan), a sljedeća 2 ciklusa skraćena, 1-2 dana prije spotting (nikad ga nisam imala!) i grozno obilne i nevjerojatno bolne M, koje sam brzinski sanirala čajem vrkute, oko 1,5 l dnevno. Nisam ni O osjetila, a inače uvijek znam kad je. Uzrok-porast prolaktina i pad progesterona, dr me htjela staviti na Duphaston, što sam odbila i nakon te druge takve nenormalne M krenula s vitexom. Usput mi je pronađen i manjak B12 i folne pa i to uzimam. Uglavnom, zadnja je stigla 31 dc, normalna kao nekad, a ja sva happy, čak se i O javila ovaj ciklus u redovno vrijeme.
Zbog kontradiktornih napisa o vitexu u trudnoći, konzultirala sam jednu liječnicu koja provodi terapije raznim biljnim pripravcima i evo odgovora: S obzirom da vitex pomaže funkciju žutog tijela, može se uzimati prva 3 mjeseca trudnoće jer bi naglim prekidom pao nivo progesterona, što može dovesti do pobačaja. Nakon 3. mj se ne preporuča jer uzrokuje prijevremenu laktaciju, a tada i onako posteljica preuzima stvaranje progesterona pa je prekid uzimanja vitexa siguran!
Nadam se da sam nekome pomogla!
-
Pokušat ću na ovom topicu, mada vidim da nije baš aktivan...
Dakle, da li iko zna smije li se Vitex koristiti ukoliko imate fibroadenome, jer su oni estrogen ovisni. Ja bih počela zbog povišenog polaktina, ali se bojim da sta ne zeznem sa fibroadenomima koje imam. Na ovo pitanje doktori neće da odgovaraju, oni se drže zvanične medicine, kao i farmaceuti zvanične farmacije :( Koga da pitam?
-
Nepolodnost
Heii.. nova sam ovdje ii iskreno ne snalazim se najbolje.. naime vidla sam da post o tabletama,, pa me zanima ,,ima koja duphastone za pokloniti/prodati??
-
Mene zanimaju iskustva sa viteksom kod endometrioze