Citiraj:
Kombninacije ovih proizvoda na tržištu se nalaze u mnogim varijacijama. Neke od njih su i klinički ispitane. Takav je npr. Twinlabov Ripped Fuel bez efedrina. Ovaj proizvod sadrži kombinaciju sinefrina, kofeina i gospine trave. Osobe na strogim dijetama su, umjesto pada bazalnog metabolizma, pokazale porast bazalnog metabolizma za oko 15000 kcal u toku jedne godine dijete. U ovom dugom periodu nije bilo niti najmanjeg znaka bilo kakovog štetnog djelovanja.
Forskolin - ekstrakt biljke coleus forskohlii (prirodno raste u tropskom području Indije, Burme i Tajlanda, gdje biljka upotrebljava kao začin ali i kao pomoć pri liječenju dišnih problema, kožnih infekcija i parazita. Iako je većina dosadašnjih istraživanja bila rađena na životinjama, bazična su istraživanja pokazala nekoliko potencijalnih zdravstvenih efekata. Forskolin povećava razgradnju masti u masnim stanicama. Dodatno, forskolin širi bronhijalne puteve i popravlja respiratornu efikasnost i podiže mogućnost srca da pumpa krv, te smanjuje krvni tlak i tlak u očima. Postoje i neke spekulacije da bi forskolim mogao imati i protu kancerogeno, protuaterogeno i protuupalno djelovanje. Forskolin bi dakle, uz pomoć pri mršavljenju mogao i imati niz korisnih djelovanja kao "nuspojavu".
Forskolin se može naći u novom Twinlabovom proizvodu - Ripped Fuel Extreme.
Preliminarne rezultati jedne studije na osam pretilih žena vrlo su obećavajući, jer su osobe koje su uzimale 2 kapsule dnevno pola sata prije obroka, a uz uobičajenu prehranu i tjelovježbu izgubile 4.3 kg nakon mjesec dana i 7.25 kg nakon dva mjeseca. Još bolje, postotak tjelesne masti im je pao s 33.6 na 25.9, a mišićna masa je porasla sa 67.7 na 74.1 posto tjelesne mase, a i krvni tlak je imao tendenciju opadanja.
Ja ovaj što pijem koristim samo i isključivo uz vježbanje, a ne kao dodatak prehrani. Tijekom vježbanja popijem najmanje 2x1.5l vode što je meni :D . Ako i sve ovo nema prepozitivne učinke bar bi voda i redovito vježbanje trebali biti pozitivni. Zapravo, i jesu. Guza mi je k'o kamen, iako ista. :lol: