Ina sta drugo reci :D :D :D
Uzivaj i misli potitivno!!
Printable View
Ina sta drugo reci :D :D :D
Uzivaj i misli potitivno!!
Ina super !!!!! Prvo tromjesečje je iza tebe i sretno i dalje.
Super ina33! :bouncing:
:D
Sretno! :heart:
:D :*
ina čestitam, želim ti preslatkom malog :saint:
Tek sad vidjela novosti, super ina33 :D :bouncing: :D
Evo mene da se prikljucim svim lepim zeljama :D
Da ti zahvalim za postove iz kojih sam puno toga saznala ( kad sam se prvi put srela sa mojim doc-om , lepo popricali , i pita on mene , jel si ti dosla da dogovorimo IVF il da mi budes asistent , od kud sve ovo znas , ako ti je prvi :) ) ... Nema on pojma da ja visim na RODI svakog radnog dana od 8 do 16h :) ( na zalost kuci komp. u kvaru )
a nalaz? ok?
Draga Ina, evo i ovdje :D JUUUUPIIII!!!!
Ma, ja znam da ćeš ti imati prekrasnu trudnoću (a sad si već i ušla u zlatno doba trudnoće) i znam da ćeš imati divan porod i znam da ćeš roditi tako medenu bebicu da je nećeš moći prestati ljubiti :*
I tako sam sretna zbog toga!
ina, prekrasne vijesti, super! :D
Ina 33, nije me bilo jedno vreme ali sam često mislila na tebe i molila da sve ide baš ovako lepo u ovoj tvojoj dugo čekanoj trudnoći. Uživaj, zaslužila si to.
Jako mi je drago da je sve super sa bebironom. :heart: :heart: :love: :love:
:D :love:
Kasnim puno, puno, ali u 21 tjednu trudnoće surfam po drugim temama. Zato sada čestitke do neba. Često sam mužu čitala tvoje piskarije.... toliko duha u svoj nevolji. Bravo, čuvaj svoju bebicu!
slabo ti nama pišeš na ovim stranicama, svugdje si okolo, a tu niš.
vidim da si ok jer si stalno u pokretu, trčiš, juriš, šljakaš, putuješ, pratim te po ostalim postovima, aha, vidim ina piše, pa tu, pa tam...
lovim te. i stvarno si najbolja. :*
Helou svima :bye:.
Evo malo novosti trudničkih novosti, sad smo se dolje s kružooka većina nas prebacila na novi forum www.superbaby.org jer je ukinuto chatanje na Kružoocima zbog preopterećenja servera.
Kombinirani probir PAPP je ispao odličan (to je ono neko novo testiranje koje se obavlja za Down od 10.-13. tjedna i radi se samo u Vinogradskoj - ide se na UZV kod svog ginića, onda isti dan ili sutradan na vađenje krvi u Vinogradskoj). Mjeri se nuhalni nabor ploda na UZV-u i kombinira s hormonima PAPP-a i betom koje se ponovno vade iz krvi. Kako taj originalnih PAPP nije bio korigiran za to da je trudnoća počela kao blizanačka, pa je od 3 parametra u biti jedan netočan, probat ćemo zamolit da ga ponovno zavrte u kompjuteru i nadamo se da će opet ispast dobar. Kad je gini čula da bih radio izbjegla amnio poslala me ipak još i na double u Vinogradsku. Još imam sredinom desetog zakazan anomaly scan kod dr. Kosa (detaljni UZV di se sat vremena gledaju djetetovi organi jel' sve OK). Nadam se da će sve to bit OK i da neću morat vagat - amnio da ili ne. Inače je pravilo s amnio da većina ginića (socijalaca i "opće prakse") rado šalju žene preko 35.-te, a pogotovo preko 37.-me na to jer računaju da je manja šansa od pobačaja nego od rođenja bolesnog djeteta. Jedino MPO-ovci baš nisu za to jer znaju koliko je do koje trudnoće teško došlo. Amnio je rutinska stvar, ali opet postoji 0,5 rizika od pobačaja koji je otprilike sličan nekom mom zasaed dobivenom korigiranom osobnom riziku. Pobačaj se događa najčešće zbog infekcije. Zasad je plan, dao Bog, otkazat rezervirani termin na SD-u (mora se ranije rezervirati jer u bolnicama više traje za rezultate), zavrtit ponovno PAPP, otić na double, anomaly scan i nadat se da neću na amnio. Ako bi se što i pokazalo, amnio je moguće napraviti i privatno, nakon svih tih pretraga, jer se nalazi privatno mogu poslati u Sloveniju u Postojnu di su gotovi za 10 dana. Nadam se svim srcem da do svega toga neće doći jer ne znam kako bih sedirana morala ići na amnio i umirati od straha od pobačaja.
Ostali testovi ispali super - GUK, OGGT. Nevjerojatno, ali istinito (za one koje se sjećaju moje sage s brisevima - prošla godina 5 briseva, 5 terapija, nikad čisto - od chlamidije i sumameda, preko enterokoka, streptokoka B, ešerihije). Dakle, brisevi su mi u redu :D ! Tome se fakat nisam nadala. Moji nalazi inače ne izgledaju kao moji - urin bez leukocita, urinokultura OK, kao da nisu moji nalazi. Zadnji c.bris je bio pokazao ešerihiju i strep B i ja sam zaključila da ne mogu više čekat izliječenje i da idem na taj FET (a svašta sam radila, peglala i iskuhavala donje rublje, naravno samo pamučni ulošci, keks s prezervativom, terapije oba partnera, MM na briseve uretre, ejakulat bakteriološki sve izanalizirano - on čist).
A propos osjećaja u trudnoći - zasad ide stvarno sve super, kuc-kuc da ne ureknem. Ja sam se nekako bojala da ću ja odmah trudna zaleć, što zbog kuka, što zbog MPO-a, tako da mi je svaki dan na nogama kao poklonjen. Dobila sam zasad 2 kg (pazim, ali ni nemam neku potrebu puno jesti - najviše je to bilo u prva tri mjeseca). Mučnine sam imala samo od 10.-13. tjedna navečer. Danas sam napunila 15. tjedan i osjećam se fantastično, svi kažu da je ovaj dio najljepši - od 3.-6. mjeseca, naime. Još uvijek na tren uopće ne izgledam niti se osjećam trudno i pitam se jel' to moguće. MM i ja smo još uvijek nekako stabilni i mirnih osjećaja. Još uvijek držimo vijest nekako potiho, nismo rekli roditeljima, rekli braćama i sestrama, ja na poslu u uskom krugu i uskom krugu prijatelja. Čudno je to, meni je to teško prevalit preko usta, sve mislim - ajde da prođe još ovo, pa još ono, pa ću onda reći itd. Krug frendova se uglavnom razniježio, neki kuže naš oprez, a neki valjda misle da smo emotivne sante leda, jer su nam sve reakcije, ajde, pomalo, zaželite nam sretno itd. Nema "vatrometa s fanfarama" koji neki očekuju pa se razočaraju što izostane. Skužila sam da mi je ideal jedna žena za koju sam čula da je u trudnoći dobila 4 kg - da mi je to - lipo kažeš svima kad sve prođe i dijete se rodi zdravo. Znam da vjerojatno pretjerujem, ali to je kod nas nakon ovoliko tako. Sretni smo potiho.
E, jedino sam se nakon tog pregleda u dr. Kosa, kad sam vidjela bebu na UZV-u, razjecala poslije kad smo odlazili doma. Jer - nemaš uopće nekog osjećaja da se nešto događa, a takvo blago u trbuhu, i sad već skroz formirano - rukice, nogice, vrti se život u mom trbuhu. Nevjerojatno, ali stvarno nevjerojatno. Eto, baš mi je isto bilo lijepo da su mi prve suze odkad sam zašla u gino ordinacije u 2000. suze radosnice :).
A dinamika je - svaki tjedan nešto čačkamo, evo sutra idem kod ortopeda da me malo vidi na inzistiranje moje ginićke koja me vodi, opet pišem svoje podsjetnike za za doktore, ne vjerujem da mi ima nešto groudnbraking za reći što već i sama ne znam (što manja kilaža, biti aktivan, šetnje, kalcij 1000 i u ruke božje itd.), ali dobro dođe kao pauza od ginića. Ako i noga dobro u svemu ovome prođe, ma ko sretniji od mene, iako je onako jedna od fifty-fifty prognoza da bih uskoro mogla na umjetni kuk, ali opet ovisi koliko ću imat sreće i pomoći od MM-a pri brizi o malome mišu.
Poljubac svima, nadam se da vas nisam udavila sa zdravstveno-emotivnim biltenom :*.
Draga predivna si!
Želim ti predivno, zdravo, lijepo djetešce i da se osjećaš najbolje!
:love: :heart:
Ma šta udavila, iščekujem i gutam svaku riječ koju napišeš :* :heart:
ina :heart: :love:
:heart:
draga ina!
ti si mi primjer kako stvarno treba svasta izdrzati i jednostavno nadati se najboljem.
mogu ti samo pozeljeti svu srecu!!!!! :love:
Draga Ina, jako sam sretna zbog tebe! :heart: :love:
ina :D :D :D
Sretno i dalje! Uzivaj u najljepsem dijelu trudnoce.
:*
Draga Ina,tako mi je drago zbog tebe,svaki put me raznježiš :heart:
ina :* :heart:
Draga Ina33, nikog ti nisi udavila, baš naprotiv! Uživaj u trudnoći i sretno :*
ina33 :zaljubljen:
Ti si moj idol!
Ina,pa stvarno si fenomenalna...
Toliko energije i opreza...svaka čast :heart:
Želim ti mirnu trudnoću i zdravog malog bebaća :love:
:heart: :*
:heart: :love: :*
Ma idi bre Ina,bas me rasplaka. :heart:
:love:
:heart: :love:
:heart: Draga, skroz te razumijem. Mi isto nešto potiho. Bojim se reć na glas da sam trudna, ne znam da li ću biti sutra. nema neke velike radosti, mislim izražene. Mislim da ćemo i mi ....dan za danom ..nekako. Mislim da sam se pripremila za puno više borbe i sad mi se čini da ne može to bit. Ma...
Želim ti od srca da zaobiđeš amnio i da ti se rodi zdrava bebica :*
Ina33 :heart:
i dalje vam zelim sve najbolje :love:
Ina :love: :*
Ina :love:
sretno!