v&v prvotno napisa
Ovo vam moram ispričati. Da više ne gubimo vrijeme, konačno sam se i ja uputila svojoj soc.gin. pa da pokrenem stvari. Onako drhtavim glasom, sva zbunjena, ispričam joj ja naše probleme i kažem da je vrijeme da i ja započnem s pretragama. Osim što mi je rekla da najprije moram napraviti cervikalne briseve na sve moje upite za drugim uputnicama i pretragama samo je kolutala očima. Još uvijek ne mogu doći k sebi. Kad sam joj ponovila da ćemo u postupak najvjerojatnije morati u inozemstvo (očito "nije shvatila" kad sam joj odmah u startu rekla o čemu je riječ) skoro pa me popljuvala, u stilu "zašto ćete u inozemstvo kad sve možete obaviti i ovdje"?!? Pitam ja, a što to sve kad npr. za inhibin-b niti u jednoj zagrebačkoj bolnici nitko nije niti čuo (danas sam ih nazvala ama baš sve i nitko nema pojma), a što se biopsije testisa tiče to je očito u ZG tabu tema. Usput je popljuvala i moju dr.opće prakse nakon što sam ju (ginekologicu) pitala za uputnicu za krvnu grupu i Rh faktor. Kao, kako to da moj dr. opće prakse ne zna moju krvnu grupu, a što ako se nešto dogodi?! Iskreno, ja se ne sjećam da sam ikada davala krv u tu svrhu. Također sam pitala i za uputnice za zarazne bolesti (HIV, hepatitis, sifilis) pa mi je rekla da se te pretrage rade zajedno sa određivanjem krvne grupe i Rh faktora, u Petrovoj. Dr. J mi je pak rekao da se pretrage na zarazne bolesti rade na infektivnoj u Rockfellerovoj. Pa tko je ovdje lud???