Nije.
Printable View
Testovi za trombofiliju?
Sada sam bas bila zvala maminu hematologicu i pitala je bas za to,u principu su rijetki slucajevi da bi mogla nasljedit trombocitozu(sad znam naziv :) ), ali mi je rekla da dodem sljedeci cetvrtak da ce mi napravit sve pretrage za trombofiliju. Dobro da si me pitala za to pa cemo vidjet i to jos.
Obavila pregled kod ginekologa prošli tjedan. ❤️ Kuca, danas smo 9t+2d. Od sutra krecemo sa standardnim kontrolama krvi, za sada je sve ok. Bogu hvala ☺️
Sova555 nadam se da će i Vama, bez obzira na sve, Bog dati još jedno malo srčeko ❤️
Pozz svima :)
Draga mirela to su odlicne vijesti,zelim ti mirnu i dosadnu trudnocu :)
Pozdrav svima,
Nova sam ovdje i imam pitanje. Nakon 4 dana kasnjenja menge, napravila sam kucni test i bio je pozitivan, ginekologica me narucila na uzv kad budem 6 tjedana trudna (6.8.)jer se prije toga navodno ne moze vidjeti nista. Imala sam lagano roskasti isjedak i ginekologica mi je napisala utrogestan 3x2 i folacin. Vrag mi nije dao mira i napravila sam jos jedan test nakon 2 dana, crtica je bila svijetlija nego prvi put, sljedece jutro ponovila sa 2 testa i oba negativna. Tako da vjerujem da se i meni dogodila biokemijska trudnoca. Medutim menge jos nema. Najvise se zabrinjavam da nije nesto “ostalo” i da cu zavrsiti na kiretazi ili tako nesto. Ginekologica mi je rekla da mi termin 6.8.ostaje ako do tad prestane krvarenje, medutim nije mi rekla do kad krvarenje treba poceti tj sto spada u normalno a ja se naravno nisam sjetila pitati. Ako netko ima iskustva molim za savjet. Hvala unaprijed
Idi izvaditi krv da vidis beta hcg. Pretraga je oko 150 kn u orivatnim laboratorijima.
Tuđa iskustva tu i nemaju neku važnost. Nekima je bila trudnoća, nekima ne.
Dosta sam citala o vasim iskustvima biokemijske trudoce i moja je nesto drukcija bila. Imam redovite cikluse variraju od 28 do 30 dana al nikad vise od 30 dana.
Zadnju M sam imala 23.02 . Nakon sto mi je kasnila M 5 dana (racunala sam na duzu verziju ciklusa od 30 dana)napravila sam test na trudnocu i pokazao se debelo pozitivan . Narucila sam se na Uzv za 6 dana od tog dana znaci tad mi M kasni vec 11 dana. Na Uzv doktorica ne vidi nista a kao racuna trudna sam 5,6 tjedana .
Prepala sam se jako vanmaternicne trudnoce.
Salje me vadit betu i beta je 408 i stvarno pre mala da bi se na Uzv bilo sta vidilo.
Sutra dan krecu bolovi prvo grceviti a onda tupi uz par izljeva svjezije krvi al ona prozirne vodenaste dok sam piskila na wc najvise se izljevalo al manje nego kod menstruacije kao npr. zadnji dani M.Ne punim bas uloske kako neke zene opisuju ,vise je to sve neka brlja.Sljedeca dva dana samo smedi iscjedak i dalje tupi bolovi ,primjecujem ugruske dok se brisem ,ne izljeva se nista posebno...
Vadim betu ponovno, beta na 176 sve se smiruje prestaje i taj smedi iscjedak i ti tupi bolovi i nakon 24 sata prokrvarim al ovaj put bas kao menstruacija .
To je moje iskustvo dok je moja frendica imala bas biokemijsku kako opisuje vecina zena ,nakon kasnjenja M od 3 dana napravila je test koji je pokazao da je trudna i nakon 48 sati odmah je prokrvarila kao M al sa nesto vise ugruska nego inace .
Brinulo me sta ja nisam tako prokrvarila kao i sve zene koje opisuju svoje iskustvo biokemijske ,brinula sam se da cu morati ici na ciscenje jer sam slabo se cistila al eto valjda nase tijelo zna sve odraditi samo .
Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci nekome kao sto su meni pomogla vasa iskustva .
Ćao svima,
Kratko ću o svom iskustvu s kojim bih više voljela ohrabiti sve nas koje prolazimo kroz ovo da nastavimo dalje...
Naime prije 8 dana sam nakon 7 mjeseci ugledala prvi plus na testu (2-3 weeks) sva sretna odjurila sam svom ginekologu koji je betom potvrdio ranu trudnoću. Nakon toliko čekanja jednostavno je normalno da doživite enormnu količinu sreće, kao i da nakon par dana počinjete sa traganjem za imenima i sl, jer jednostavno čitava situacija toliko ponese da apsolutno ne razmišljate o mogućim negativnim ishodima (kojih je nažalost sve više i više samo se o tome sve manje i manje priča). Nakon tri dana moja beta je počela da pada, i naravno dobila sam informaciju da to nije dobro, i da se nastavljamo dalje boriti...
Eh sad, nije stvar u tome što se biokemijska desila, nisam ni prva a nažalost ni posljednja, stvar je u tome da žena, kao i njen partner prodju kroz roller coaster emocija (up & down) u 5-7 dana.
Prvi dan sam bila u šoku, drugi sam plaka, treći sam se sabrala i sagledala sve iz jednog drugog ugla. Nemojte dozvoliti sebi da "potonete" da odustanete i da se zavučete u kuću misleći da ništa više nema smisla..
Osvrnite se oko sebe i budite zahvalne na svemu što već imate, krenite od najsitnijih detalja... ne kaže se dzaba "prirodna selekcija" zahvalite se na kraju i na tome što se desilo jer zamislite da su se kasnije počele javljati komplikacije koje su sigurno mnogo gore od trenutne. Glavu gore, biokemijska je u 99% slučajeva samo priprema tijela za iduću trudnoću i nakon što se organizam očisti sam od sebe, M za ruku i u nove pobjede!
Želim nam svima uskoro jedno malo kmekalo , i da budemo ispunjene istom onom srećom koju smo doživjele kada smo ugledale svoj prvi +. ♥️