Ma ništa od godišnjeg.
A naš 'normalni' ritam je prilično šaren. Npr. ne znam kako onda riješiti vožnju autom, odlazak na krštenje, u goste... Kako ste se s tim nosile?
Printable View
Ma ništa od godišnjeg.
A naš 'normalni' ritam je prilično šaren. Npr. ne znam kako onda riješiti vožnju autom, odlazak na krštenje, u goste... Kako ste se s tim nosile?
Najnormalnije-prije sjedanja u auto ga staviš da piški ili kaki,ako je duža relacija,svakih 20-tak minuta ga opet pitaš-mislim,nije u početku možda ni realno očekivati da ti se neće popiškiti-možda hoće,možda ne,to ne možeš znati...
Odlazak na krštenje-isto tako,prije crkve ga staviš,odmah poslije i tako redom..
U gostima je najmanji problem-imaju wc-ako neće bez nastavka ili lonke-nosi sa sobom u vrećici-taj period da neće bez nastavka ili isključivo u lonku mi nismo ni imali. To mu je super za po doma,a vani ga otpočetka stavim da stane nogama na dasku od wc školjke i nema problema,čak je i kakio u kafiću,nije baš jednostavno jer je on težak a cijeli se osloni na mene,ali kad je sila nema druge,ali to je u više od mjesec dana bilo samo jednom.
Vidjet ćeš kad krene da nije tako teško,i ja sam mislila da je to neznamšta,ali sad mi je kao da je nikada nije ni imao...
za vožnju autom u prvo vrijeme sam mu stavljala ručnik pod guzu u slučaju nezgode, ali par dana nakon skidanja preživjeli smo put s mora do doma bez ijedne nezgode. Stalno sam ga pitala jel mu se piški i stalno je odgovarao da ne (prije puta piškio je dvaput u grmlje u roku 10 min). Sam je tražio već negdje blizu doma, stali smo, obavili uz cestu, bez problema. E sad još uvijek zazirem od toga da recimo on traži, a mi nemamo gdje stati - npr. autoput ili nekakva gradska situacija, al za to bi možda pomogla kakva prazna pvc flašica od vode ili soka :lol: :lol: :lol: samo brijem da bi mu se toliko svidjelo da bi stalno tražio piškiti u nju.
Sve ostale situacije, rješavamo ko i doma. Doduše patrik čak više ne koristi niti nastavak za školjku, nego lijepo sjedećki piški bez nje (kupila ja jučer kahlicu zato jer ih koriste u vrtiću, al neće je ni pogledat), tak da nam nije nikakav problem piškiti ni bilo gdje drugdje. E sad, kakanje je neki drugi nastavak ove priče :roll:
Što više čitam ovo gore (a i sve ostalo što ste napisale o svojim iskustvima), više mi se čini da Lovre još nije spreman za ovo. Naime, meni niti jedanput nije uspjelo "staviti ga da piški" (a znam da mu se piški jer se pet minuta kasnije popiški u gaće). Uspjeh smo imali samo s kakanjem jer kad se počne natezat - za g. nema više povratka (valjda).Citiraj:
traktorka prvotno napisa
zaboravila sam napisati primjer od maloprije-Roko maloprije dotrči do mene i kaže da mora piškiti i juri u wc,ja za njim da ga skinem,stavim ga na nastavak za wc školjku,on je očito toliko jako morao piškiti da je prvi mlaz odletio na pločice,i tek kad je uspio uhvatiti piška da ne leti okolo, onda je nastavio u školjku. Meni to nije nikakav bed,nije dijete krivo ,uzmem,obrišem i sve 5. Njemu bude više bed što je piškio van školjke nego meni :lol:
Negdje vani doduše ne idemo na wc :roll: nego piškimo stojećki u grmlje
a kakamo u gaće pa mama presvlači :roll: