I mi smo se nosili od rođenja u wrap sleepy marami pa sve do gotovo 8 mjeseci dok nije sam sjeo da može u kolica. Idu i kolica, ali i dalje se nosimo u wrap-u i uživamo :zaljubljen:
Printable View
I mi smo se nosili od rođenja u wrap sleepy marami pa sve do gotovo 8 mjeseci dok nije sam sjeo da može u kolica. Idu i kolica, ali i dalje se nosimo u wrap-u i uživamo :zaljubljen:
Ispricavam se sto se u ubacujem ovako, ali posto vas ima u ovolikom br.vjerujem da cu tu najprije dobti odgovor. Ja mislim da ju necu nositi (veselim se trcanju uz kolica), ali tatica nam zeli nesto za posenje. Sto preporucate za pocetak za taticu i štuckavicu(cisto sumnjam da ce ju zeljeti nositi u sling marami)?
Lukas - od drugog mjeseca u slingu (toliko je mami trebalo da ga nauči "smontirati"), kolica jako rijetko
Jesen u meni i Sebastijan - nosimo se zaozbilj od 6 i pol tjedana u marami. malo nam je vruće, ali uživamo.
Paučica I Sara - od 1,5 mj. u slingu, poslije godinu dana u mei tai. Sad ima 2 g I još uvijek se samo nosi. Kolica koriste tata I baka, a čini mi se da će Sara iz nosiljke ravno na bicikl.
Ne mogu vjerovat da se i ovdje nisam pobrojala :-o
Leona - marama&sling (unatoč raznim cjevčicama i bolničkim uvjetima)
David - marama, sling, mei tai
Iris - marama, sling (uskoro i mei tai)
Llela i Hana-duga marama od mjesec dana starosti
Moje mladunče, dvoipolmjesečna beba, brzo raste u svim smjerovima. od 15. dana starosti u slingu. kad je postao teži marame, u zadnje vrijeme ergo radi praktičnosti odlaska u grad. superzadovoljna svime! nemamo kolica :)
Drage mame, tražim neku dobru dušu koja bi mi (ili ovdje ili na pp) napisala sve vrste nosiljki i u čemu se razlikuju.
Nova sam u ovome, uopće se ne snalazim, a nailazim na gomilu nepoznatih riječi (sling, mei tei, marama, klokanica, pixikid, moby wrap, easy wrap, elastična marama, ergo....) potpuno sam se izgubila, pa ako bi netko to mogao svesti na jedan post (poruku).
Hvala.
Peppa (3,5g)- od rodenja na rukama..ljubav mamina i tatina
Braci (3,5mj)-nasa sreca... mama se opametila, Braci u Baby K'tan a Peppu za rukicu i na kraj svijeta i jos mi jedna ruka ostaje sloobooodnaaaa :-D
Dora u slingu od 3. mj :-)
Viktor-u elastičnoj marami od 3. tjedna:heart:
Tea - od prvog dana u slingu
Zanima me ima li roditelja koji su isključivo nosili djecu, a da nisu koristili kolica?
L prvih 3 mjeseca u combi cottiju i sleepy wrapu pa u ergo babyju najljepse razdoblje. Iako ima 21 mjesec jos se furamo u ergobabyju :)
I mi smo nosaci, volimo elasticnu maramu jako, a koristimo i bobu, ergonomski ispravnu klokanicu :) uskoro prerastamo elasticnu maramu pa razmisljam o tkanoj marami uskoro, jer imam priljepka koji voli biti mami blizu srca, a i mama to voli :heart:
Opala pa kako sam se tu zaboravila pribilježit :)
P. - nošen u slingu od prvog dana, od 5-tog mjeseca u mei taiu, isključivo nošen do godinu i pol dok nije prohodao. Sad tu i tamo sjedne u kolica, još se uvijek nosimo u mei taiu na leđima.
Ja sam svog mladeg sina prve pola godine nosila samo u marami. Kolica su dosla kasnije...
Ja se s ovim slingom patim ko Isus. Ili ga ne "svežem" kak spada, ili se mala stane bečat. Tak da još nikud nisam išla s njim.
Meni je sling bio samo na kratke izlaske. Inace marama mi je puno zgodnija i udobnija
G 4,5 mj danas 3. put u mei tai-u, prespavao cijelu misu :)
Može li netko ovo pogledati i reći je li ovo u redu položaj za petomjesečnu bebu.
Mene nekako strah da nije jer joj je spljoštena guzica u tome, a svuda čitam da bi noge trebale biti iznad guze, u žabljem položaju.
A u uputama ove klokanice ništa takvo ne piše i dijete na kutiji klokanice isto ima ovaj položaj.
Tu je link:
https://youtu.be/Vx75DeFa7nA
Ovdje je i sturo objasnjenje http://www.rfchiro.ca/wp-content/upl...-harnesses.png
Što da radim sada? Ovu klokanicu kako god okrenem ne mogu namjestiti u taj položaj sa slike?
Jesu li četiri sata predugo za držati dijete u nosiljci, recimo čak i ovoj Ergobaby?
Išli bi na Interliber, a nemamo kome ostaviti dijete.
djete neće bit tolko vremena u nosiljci ( ak ništ drugo za vrijeme puta neće bit u nosiljci)
Ne razumijem. Putujemo tramvajem.
U tramvaju će djete bit ili na tebi prek ramena, ili će bit posjednuto u krilu u većini slučaja neće visiti
U redu. Hvala svima. Sada još samo treba odobrenje od tate.
Bale li i vaša djeca nosiljke? Moja ne skida usta s naramenice. Cijela je bila mokra i balava.
Na FB nagradna igra: daju jednu nosiljku na stranici Tula Baby:) Isprike ako nisam ovo stavila na pravo mjesto!
Dodatak postu o nagradnoj:kako je cekao odobrenje,igra je vec zavrsila:/
Poslano sa mog HTC Desire 200 koristeći Tapatalk
Bebačica ima 7.mjeseci, nosimo se od nekih mjesec dana u elastičnoj marami, a od šest smo kupili erg.nosiljku bobu jer je tati bilo teže da se (s)mota u maramu. Bebačica kad vidi nosiljku odmah se počne smijati i zasjaji okicama. :heart:
Razmišljam o tkanoj marami sada...:trep:
Bebac 6 mjeseci, nosimo se u ergobabyu. Divota i malcu i mojoj kicmi, a kolica skupljaju prasinu :) s tim kolicima ima dosta nedostupnih mjesta po gradu. Brdo stepenica, radovi na cesti i uski prostori. Isto razmisljam o tkanoj marami uskoro.