:lol:Citiraj:
pikabou prvotno napisa
Printable View
:lol:Citiraj:
pikabou prvotno napisa
bokić...
I ja sam čula da nema više pakete sretna beba. Tko zna, možda nude bolju zamjenu za taj paket. Vibram za sve pozitivne pomake~~~~~~~~!!! :saint: :love:
evo malo svježih informacija...
dakle ima novosti u čakovcu,
a ono kako sam ja doživjela je samo pozitivno!
uglavnom, ono što već znate u rađaoni lopte, smije se piti voda, pojesti čokoladica na porodu i slično ;)
nakon poroda bebu stavljaju mami na trbuh da jedna drugu griju i tako ostavljaju nekih sat-dva da se upoznaju, možda vrijeme za prvi podoj :love:
i definitivno prve poljupce :heart: a kod nas i prvu kakicu, hehehe ;)
no to ništa ne smeta
inače sestre na rodilištu su prekrasne, puno su mi pomogle oko dojenja,
donijele mi obloge, namještale bebu, dolazile nas pitati kako smo :saint:
pravi anđeli i podrška u trenutcima kad to treba! stvarno svaka čast!
i tješile me u navali hormona.....
i dječje doktorice su fine, imaju strpljenja dati odgovore na sva pitanja i savjete ako trebate!
od početka prosinca bebe se stalno premataju u sobama, što je dobro, jer stalno imaš bebu, no to se radi i noću, pa kad se tri bebe u sobi probude, jako je veselo! :mrgreen:
planira se uvođenje kadica u sobe, tako da će mame moći i kupati sa sestrama svoje bebe!
sada je bio paket sretna beba, i moram priznati, imala sam mlađu cimericu -19 godina- i mislim da će neke informacije njoj biti od velike koristi, jer se uopće nije pripremila za sve što ju čeka i mnogo toga ne zna,
mi koje smo ovdje imamo sreću što znamo gdje pronaći informacije koje želimo i odabrati što nam odgovara, no ima onih koji to ne znaju....pa im je bar to od neke pomoći!
eto, malo pohvala čakovečkom rodilištu, ne ih samo kuditi, mislim da se puno toga mijenja i to sve pozitivno, posebno s obzirom na neke bolnice u hrv koje ništa ne mijenjaju na bolje.
uglavnom, naš mali smotuljak se probudio, vrijeme je za papicu, pa zato kidam na desno ;) :yes:
još jednom bravo za čakovec :D
zakaj se nismo strpile koju godinu mi zrele tetice pa rađale sada ;)
a kaj ćemo dobro da će barem sadašnjim mamikama biti bolje, a valjda je i nama bilo malo bolje nego našim majkama (ja si dandanas ne mogu zamisliti da su nekad vezali ženama noge za stol dok su rađale, a takvu sliku u jednom časopisu sam gledala još pred godinu dana, bila je pored toga i slika ginekologice koja je umilno objašnjavala kako je epiziotomija mali rez koji se ne bi trebao niti osjetiti a oporavak brz i bezbolan, uh da sam imala prilike biti pored nje mislim da bi frcalo na sve strane :x )
Kad znaš kako u stvarnosti jeste, još je slika dodatno zapaprila, osjetila sam svu ogavnost i dvoličnost toga članka .... ali ide, ide na bolje.
što se tiče tog vezanja nogu, meni nisu, zapravo, mislim da sam imala na tome noge kad su me šivali od epi...
ali je moja jedna cimerica rekla da bolje da su joj vezali, jer je imala već 2 poroda da su joj vezali, a sad joj nisu i bilo joj je teže tiskati...
evo, sto ljudi, sto čudi! ;)
kad proba rađati u polusjedećem položaju ili nekom drugom položaju gdje će joj umjesto omči oko nogu saveznik biti gravitacija, onda neka ti se javi
meni je sama pomisao na kukac položaj i vezanje za noge toliko odvratno, da niti ne stignem razmišljati što je od toga lakše ... iako vjerujem da može biti lakše da umjesto da se držiš zubima za zrak oslonac imaš u nogama koje su za nešto svezane. Međutim, meni osobno i jedno i drugo vrijeđa dostojanstvo žene, iako vjerujem da tisuće drugih žena nema ništa protiv jednog niti drugog.
ima li koja nova beba iz čk rodilišta ili neke nove vijesti?
moja poznanica će uskoro roditi ... nažalost nije nešto informirana o trudnoći i samom porodu , a kad sam je pitala ... rekla je da nikad čula za rodu .. hmmm ... sssssssstrašno :(
žalosno je koliko su žene slabo zainteresirane da doznaju kaj se s njima dešava u trudnoći, kak se beba razvija, kak teče porod...