Ako sam dobro shvatila, visoka temperatura negativno utice na spermogram??? Uh! :( MD je narucen za sutra, a sinoc smo se borili i borili sa njegovom visokom temperaturom.
Printable View
Ako sam dobro shvatila, visoka temperatura negativno utice na spermogram??? Uh! :( MD je narucen za sutra, a sinoc smo se borili i borili sa njegovom visokom temperaturom.
točno, ili odgodite, ili, ako bude nešto lošiji, obavezno ponovite!Citiraj:
naja prvotno napisa
Ginger :* To sam i uradila.
cure, ja poslala mm-a po uputnicu za spermiogram, a njegov ga doktor na zamjeni poslao da prvo izvadi krv i urin, pa da ide na pregled u urologa... da mu ne moze dati uputnicu za spermiogram... wtf?
pitanje za spermiogram što se tiče apstinecije. MM i ja nismo već dugo hopsali, točnije moj prethodni ciklus,imala sam ja neke smetnje :roll: , pa me zanima što ako je apstinecija puno veća od 7 dana... zar bi se trebalo "isprazniti" :lol: pa apstinirati, pa tek onda na spermiogram :? on bi sutra išao po uputnicu, pa u srijedu u petrovu, a sada sam se sjetila ove apstinencije :? help, vi sa iskustvom! :love:
Novel za spermiogram se preporuča apstinencija 3-5 dana
više od 7 je u svakom slučaju previše
preporučam da se držite ove preporuke 3-5 dana jer ćete tako dobiti nalaz stvarnog stanja
Hvala :*Citiraj:
Ginger prvotno napisa
tako će onda i biti :)
pozdrav svima
evo da se malo ubacim u vaše redove zapravo imam pitanje nas su iz rijeke uputili na VV kod dr.Čorlaka zbog loših nalaza mm e sada nas zanima ako tko zna koliko se čeka i broj na koji ga možemo dobiti
te iskustva svaka informacija je dobrodošla
pak, pitaj na potpomognutoj - imaš temu o VV (pri vrhu)
MM je bio kod Čolaka i oduševljen je....nazvala ja i naručila MM kod sestre, došao na red nakon 3 mjeseca!!! Sami pregled je brzo prošao, došli na VV , sjeli ispred vrata i čekali, kad ga je prozvao, sestra mu je dala interne uputnice za vaditi krv (hormoni) i da napravi spermiogram. I opet kod doktora se vratiti. Vadjenje krvi brzo, spermiogram malo duže jer svi imaju kod Čolaka taj protokol pa je bilo puno muževa! Kod doktora pričali, prepipao ga dolje i to je to! Nalazi stigli nakon mjesec i pol dana.
Naoružati se strpljenjem, uzeti si nešto za čitati i obući laganije jer je u hodniku i prostoriji za davanje uzoraka jako zagušljivo. Bila ja s MM-om pa znam...to je to...ništa ne boli... :lol:
dakle, moj dragi napokon dobio uputnicu za spermiogram... medjutim kako je upravo prestao pusiti i trenutno je na nikotinskim flasterima, doktorica mu je rekla da ga ne radi dok ih ne prestane koristiti... nije mu rekla zasto, a on nije pitao... jeli ima koja od vas kakvih saznanja o tome?
Rode,recite mi koliki je normalan postotak progresivno pokretnih spermija? Kod MM je progresivno pokretnih 12%.
evo i naš spermiogram:
apstinencija: 4 dana
volumen: 3ml
broj progresivno pokretnih spermija: 17%
broj linearno pokretnih spermija: 15%
br pokretnih spermija u mjestu: 8%
br nepokretnih spermija:60%
koncentracija: 54mil/ml
morfologiaja 30%
mišljenje asthenozoospermia, preporučen aih
mislim da krećemo na mpo....
kaj vi mislite?
Kao da si prepisala nalaz od MMa.
Moj MPOovac je rekao da se s takvim spermiogramom bez problema može zatrudnjeti, ako je s tobom ve o.k.
Ja to nisam uzela k srcu, jer spermiogram mijenja iz dana u dan.
Ali i mi ćemo u sljedećem ciklusu na AIH.