Bayernland maslac, u nekom ducancicu na Dolcu tam na mlijecnom - believe it or not - 20,25 Hrk :shock:
Printable View
Bayernland maslac, u nekom ducancicu na Dolcu tam na mlijecnom - believe it or not - 20,25 Hrk :shock:
Svi skupa na štrajk u proljeće! To će jedino nešto promijeniti, a ne kukanje i - plaćanje.
I mene iznenadile cijene maslaca i jaja :shock:
Dobro, i svega ostalog... :/
btw. Zdenka maslac je u Konzumu jos uvijek 9.89kn.
Ispada da ce bit isplativije kupit svaki dan DVD player nego kruh, mlijeko i jaja :x
jeste primjetili da u konzumu - naričito manjim, proizvode slažu tako da isti proizvod SKUPLJI stave na vidljivo i na prvo mjesto, a jeftinije na najgornje ili najdonje police ili nelogično odložene :evil: :evil:
baš npr. maslaci u konzumu!!!
pa šta nisi primjetio/la da je tako u svim trgovinama a ne samo u konzumu :? :?Citiraj:
vlac prvotno napisa
i ja kazem, da je tako u sviiiim trgovinama...
...maloprije samo se MM i ja vratili iz malo veceg sopinga. kad smo izlazili iz trgovine, samo smo sutili i jedno drugo gledali i zakljucili "kako je sve skupoooo"...evo par primjera:
2 tikvice 13 kuna (!)
mortadella 60kn/kg
jaja (10 komada) 16 kuna
4 kruske 16 kuna
koraba 18kuna/kg (!!!!???)
biljno ulje 13 kuna
bioaktiv tresnja 7,30 kuna
itd, itd....
dode mi da placem, pogotovo kad pomislim da uskoro vise necu imat pravo na porodiljnu naknadu, pa ostanemo na mirovinici moga supruga (niti 2000kn) :cry: (a gdje su jos struja, voda, plina, gorivo, osiguranje, blabla...)
X spremam se bome :evil:Citiraj:
annie84 prvotno napisa
Mislim da sam danas kupila najskuplje mlijeko: 7 kuna :evil:
ajd ja sam sad pojela čevape, i još pitam prek telefona nesigurno "i koliko su sad?" kaže lik isto, fala Bogu
ježi ga, opet uvoz :/Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Moj novi favorit - Dukat mozzarela (ona bijedna kuglica, 100 gr) - u Konzumu 10.39 kn !! :shock:
Ja imam dva nova favorita- prvi je integralna riža, neka talijanska, i do sada je bila preskupa-19,90, a danas nova genijalna cijena 29,90.
Drugi, Ledo kesten pire- prije,ako se dobro sjećam 6 kn, danas 9 kn.
Kolko su ono rekli da je hrana poskupila- 5 posto
ja kad čujem da kažu da je poskupljenje od samo 5% poludim :evil:
Ma kojih 5%, onih zadnjih. Pa već mjesecima cijene idu gore bez nadzora. Ovi naši su bili previše zauzeti izborima i domjencima pa nisu imali vremena primjetiti da sve poskupljuje, a sada se čude. E pa sada je kasno.
Hoće li mi i plaća i porodiljna naknada narasti za stvarno poskupljenje? Moš misliti :evil:
A za jaja, nemam riječi. Baš me zanima šta će moje dijete ove godine dobiti u maškarama :lol: Jaja skupa, voće skupo, kobasice nitko više neda :lol:
Mislim da već godinama djeci nitko ne otvara vrata za maškare :(
ja-bi-ja MM neki dan u dućanu uzeo taj famozni kesten pire, kad je teta provukla kod onak je zabezeknuto :shock: pogledala u MM, a on kao ok .vidio sam, blagajnica jadna nije mogla sebi doći. Kod nas u malom dućanu onaj jogsi što se miješa s žitaricam isto došao na 9 kuna :roll: naravno da ga više neću kupovati.
Svi ćemo jesti manje i zdravije (samo povrće), sve se meni čini...
Ne samo to nego ćemo si počet svi doma po dvorištu sadit povrće a na balkonima će ljudi držat piceke.Citiraj:
annie84 prvotno napisa
katastrofa!
više mi ne pomaže ni da sita idem u šoping jer bez 1000 kuna nemogu proći kroz blagajnu a kad to sve doma donesem pitam se jesam li zaboravila koju vrećicu u dućanu.
Jedva čekam proljeće da posadim povrće i ljeto da ga počnem klopati bez minusa na računu!
blago tebi, ti imas vrt!! :)Citiraj:
annie84 prvotno napisa
da a ja nemam ni balkon, mogu na prozoru posadit :DCitiraj:
bucka prvotno napisa
:(
Pa i kinder jaje je skoro 7 kuna :roll:
Mi kupujemo isključivo u Getrou jer je najjeftiniji.
A ne znam što bi da mi nema babe da šalje zelenje svako malo :mrgreen: ovo na pijaci je stvarno prepreskupo
kaj je najžalosnije...i povrće je dosta skupo :/Citiraj:
annie84 prvotno napisa
Imam ja riješenje....
prijeđimo svi na fotosintezu, samo terba nekako ubaciti klorofil u naš sustav i ....... :D
:lol:
maria71 ti si meni legendarna :lol:
slušam jutros dobru :roll: vijest na radiju- neće biti novih poskupljenja, do ljeta :lol:
:lol:Citiraj:
Linda prvotno napisa
MOLIM???Citiraj:
Amalthea prvotno napisa
da me netko pita ja bih rekla 4 kn, i to max 5.
Ima po nekim starim zalihama još po 5,59.
U Mercatoru je 6,69
prestrasno :(
Mi imamo veliki kredit, prošlo podizanje kamatnih stopa nam je domijelo 400 Kn veću ratu, sad najavljuju opet, ako je to što pišu istina, rata će nam biti oko tisuću kuna veća nego prije 4 mjeseca kad smo dizali kredit. Ajde, kad dižeš kredit moraš računati i na to da bi kamata mogla rasti, ali ovoliko :shock: ?!
I uz ove povišene cijene hrane, ne da bi mi se moglo dogoditi da moram stegnuti remen, nego i gore.
Neki dan kad sam obavila šoping, proučavah malo račun, i ispada da je još meso najjeftinije, pogotovo ako se voće i povrće kupuje mimo neke akcije, npr. kila krušaka 17 Kn a kila carskog mesa 18,99, pa najedi se ti od krušaka! A ne pričam o nekom egzotičnom i ful vansezonskom voću. A sinko tako voli kruške :( .
Isuse ovo je stvarno prestrasno!
ni u sarajevu nisu bolje cijene, a posto sam na relaciji Sarajevo - Zagreb place mi se kad moram ici jer znam da me odrase cijene.
Audrey, drzim fige da vise ne bude poskupljenja kamata!
Kruske 17kn :shock:
U kojem to ducanu???
Moze li mi netko reci jesu li poskupili alnaturini proizvodi u Dm-u? Zanima me rizino mlijeko?
Pa ja kad dodem sljedeci put u zg, ja necu ni za kavu imat.. :roll:
mene je sokiralo to da maslac kosta 15 kn
:shock:
Dukat il Z'bregov?
retha, razlika je u lipama, vindijin mrcu jeftiniji
mene sokiralo to da su se svi oni tek sad sokirali, i sindikati i novinari i gradjani, pogledajte otkad mi o ovom pisemo, od listopada, s tim da su cijene osjetno pocele rasti odmah iza ljeta, vec u rujnu
netko je mogao izbore dobiti da se sjetio na vrijeme uzbuniti gradjane
a posebno me sokirala premijerova izjava o organiziranju prosvjeda dok sindikati sudjeluju u radu gsv-a
tko je tu zbog koga i tko tu koga
Svaki put kada dodem u Cro mene cijene uvijek sokiraju..i uvijek izgledam ovak :shock: u bilo koji ducan udem.
Proslo ljeto me najvise sokirala kava i sok u arheoloskom..skoro sam se srusila od soka.
Počelo je u konzumu još u kolovozu, sjećam se face kad je MM u makarskoj kupio između ostalog maslac i to k+, gledam cijenu 12 kuna :shock:
Ja uglavnom uzmem vindiju, ali je i ona bila tad nekih 7 kuna :/ sad je valjda 14. Jučer vidim da su DM žitne kašice poskupile za 2 kune po kutiji, što je opet preko 20%