i dobro jede. :mrgreen:
Printable View
i dobro jede. :mrgreen:
Molim te i ja podatke za Croatia ZDRAVSTVENO osiguranje.
Nama dosao prestavnik za Croatia ZIVOTNO iako sam 10 puta u tlf razgovoru naglasavala da mi treba Junior polica za zdravstveno i sl.
Uf :roll:
ali sad sam se ohladila i spremna sam primiti novog predstavnika 8)
meni ne treba predstavnik jer mi sve ugovaramo prego OVB-a, tj oni sve za nas obave :saint:
hm, ja još uvijek čekam da se mrvica popiški. već sam joj drugu vrećicu stavila i još ništa. već sat i pol. čak je i zaspala. ništ čudno s obzirom kakva je bila noć
Vrecica ne smije stajat duze od pola sata!
idem opet mijenjati
joj sjećam se problema sa vrećicom :(
a da je držiš neko vrijeme golu u kupaoni uz šum vode i loviš pišalinu u čašicu?
pa kak nije piškila već dva sata?!?! ma ona ti je noćas spavala svega 2-3 sata, sad spava ko klada. stavit ću joj ruku u vodu :lol:
nakon 3 promjenjene vrećice, urin zagađen s drekecom. pa kakooooooooo?!?!?! tak sam ju fino istuširala i još poslije s vaticama čistila.... uf! I vratili se mi iz Sigeta, stavila ja opet vrećicu, hranim malenu, ona tiska i pokaka se! Tak joj je pipica iziritirana da sam je namazala bepantenom i zaspala je. pustit ću je da se odmori bar malo. Bila sam u centru za soc skrb i dobila sve info što trebam, pa krećemo s procedurom :mrgreen:
ma šta da vam velim, 7 vrećica i od toga 4 pokakane. a pipica i guza iziritirane i crvene. odustala sam danas od urina jer vrišti kak ju to peče. debelo joj namazala i stavila spavati. cijeli se dan normalno ponaša, puno slini, gura rukice u usta. nadam se da je samo zubek u pitanju.
htjela sam vam reći za te papire kaj se skupljaju za centar za soc skrb za njegu djeteta. beba ima refluks, a oni traže nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinca i okuliste?!?! ne kužim. to je univerzalno ili?
Mislim da jest.
Kaj su ti rekli, realno, kolike su sanse za produljenje?
I koja je procedura dalje nakon kaj skupis nalaze? Da ne idemo u OT, mozemo na mail. Ajde, drz se.
cure moje, više ne znam šta da velim.... u komi sam iskomiranoj komskoj komi....
non stop sam protiv te profilakse a kad ono duplo ti se vrati... :oops:
ja više ne znam...
znala sam da e.coli i Klebsiella i sl. mogu u male djece izazvati meningitis i sepsu, trovanje krvi ali sam mislila samo pod teškom upalom bubrega...
moja je već neko vrijeme bolesna i ima bakterije u krvi, za sad je ta sepsa isključena, kao bakterijska upala (sve ostalo je zdrava) ali doktorica je rekla da pazim jer bi moglo biti opasno, i bojim se... jako se bojim da se nisu bakterije vratile u krv...
posebno jer nekoliko dana mi nije jasno zašto mi mala tako slabo piša... pa se pitam... kud ide ta mokraća...
nisu nam odobrili produljeni porodiljni i tko će se osim roditelja brinuti o čestom pijenju i pišanju, mislim tko?
jedino da ostavim posao i život i sve...
ili da probam neku operaciju pa da normalno svi živimo? ne znam, ali ovo je prestrašno...
nejde na bolje, možda prividno, sve je gore i gore...
ajme adrijana tako mi je žao. ne mogu ti pomoći osim da ti šaljem vibrice da sve bude dobro. vjerujem da ti je teško, ali moraš biti hrabra zbog svog djeteta.
kako ti nisu produljili porodiljni????
o Bože, čitam tvoje muke s komisijom i ježim se....kako liječnici mogu biti tako bešćutni! vaši problemi su uistinu opasni i svakako bi ti trebali dopustiti da ostaneš doma. a da pišeš ministru? ja se isto spremam na komisiju za skraćeno r.vrijeme.
kakvi su joj to nalazi krvi? i kako su se problemi manifestirali?
da li samo izbjegavate profilaksu ili daješ neku drugu podršku poput homeopatije? nama je naša homeopatica uništila Esch i nema je već godinu i pol, možda da probaš kod nje?
:love:
prehrana, brusnica, acidoverus...
ali muči me njen mehanizam pišanja... osjećam da nešto tu nije u redu...
ježim se od same pomisli da još mora ići na vježbice...
a ne znam, odbili su nas na komisiji... 2 stupanj obostrano.... njima je to ništa, preslaba dijagnoza...
sve su to podmukle bolesti, nikako se ne manifestiraju, samo u krvi ima bakterije, nismo išli na pretrage ako su anaerobne ili one druge (ne znam točno te nazive) jer je to samo mogućnost a ne dijagnoza, vidjet ćemo...
ali sama pomisao da je moguće da bilo kad dobi sepsu....
ja predajem molbu sljedeći tjedan isto za 2 stupanj obostrano. znači da se ne nadam ničem? Ma fućkam ih, žalit ću se sto puta! mislim, ak je uobičajeno da ne daju za drugi stupanj, kaj onda idem skupljati stotine papira, mogao mi je soc radnik to odmah reći!
drži se adrijana, i ŽALI SE!!!
Lara uzima VIP probiotik (kao kuru po 6 mjeseci+kad je bolesna) i Thimo za imunitet, Cranactin, Urowaxon je popila jednu kuru za Esch, sad ćemo kuru od 2,5 mjeseca s dva homeo.pripravka za bubreg i uretru+Argentum nitricum kad god je bolesna, zdrava prehrana s puno integralnih žitarica, korijenstog povrća, azuki grah (jako dobar za bubrege), ponekad tempeh (jako zdrav), vrlo malo slatkog pogotovo s bijelim šećerom, pije vodu ili sok od jabuka bez ikakvih dodataka (iz Bio bio)
zadnjih godinu i pol nije uzela niti jedan antibiotik, čak niti za šarlah, uvijek homeopatija
i na sve to mjesečne kontrole urina koje ćemo sada raditi svaka 2 tjedna jer se reflux povećao
navodno se dobiva i za lakše, znam da ih je par dobilo za 2. stupanj na jednoj strani... imala sam u komisiji doktoricu kojoj to nije niš... :evil:
maxi, povećao??????????????????????????? kako to? koliko?
jesi ti doma s njom?
ja dok uvodim prehranu svi mi govore da je maltretiram, u biti nemam podršku, pa kad moram raditi a drugi je paze... još gore... trebala bi platiti medicinsku sestru da je čuva...
za prehranu budi ustrajna....i ja moram iznova i iznova educirati svekrvu :roll:
srećom imam podršku moje majke koja živi blizu i često je s djecom
a reflux je bio prije 2 godine lijevo 2/3, desno 2
prošle godine lijevo 2, desno 0
sad lijevo 2/3, desno 2
bubrezi su bili 45/55°%, sad bi trebali na kontrolu (ako)
prepuruka je deflux ako se za 18 mjeseci na UZV cisografiji ne vidi da se povukao (dr. misli da se ovaj lijevi nikad neće sam povući)
Adrijana, koliko je curica stara?
a šta nije defluks rizičan, a klasična operacija sigurna? u smislu rizičan da opet dođe refluks sam od sebe...
koliko ima godina?
znači vratilo se isto stanje.... dna je dna... ufffffffffffffffffffffffffffffffffffff
2 godine i 5 mjeseci
ja više nisam obeshrabrena
prvo mi se plakalo, pa sam bila ljuta
a kad sa došla homeopatici zbog natečene mandule i požalila sam se da se reflux vratio njoj je sinulo! i našla je pripravak s kojim ima dobra iskustva. naravno da ništa ne garantira jer svaki organizam reagira drugačije, ali ja imam beskrajno povjerenje u nju i već sam vam vjerojatno dosadna s Urowaxonom ali ona nas je riješila beštije očito zauvijek!!!
deflux se preporuča raditi max 3xCitiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
hoćeš mi napisati na pp njen broj?
Adrijana, jako mi je zao zbog kome u kojoj si. Iskreno se nadam da ce sve proci bezazleno. Kako ste nasli bakterije u krvi i na koji nacin su zakljucili da je to od VUR-a?
kazes da ti curica ima dvije i pol godine, pa jesi li barem do sada uspijevala dobivati produzenja porodiljnog ili si sve vrijeme radila i sad pokusala dobiti produljenje? oprosti kaj sve pitam, ali i sama sam u slicnoj situaciji sto se dijagnoze tice pa sam u brizi. moja curica ima tek 7 mj i jako strahujem od ostavljanja je bilo kome na njegu. mislim da se jedino ja i mm mozemo brinuti kako treba i iako jako volim svoj posao i zelim napredovati, prioritet mi je ostanak doma.
nisu zaključili.... ona je ok, zaigrana, ne bolesna.... i dobila temperaturu 39,2, dali joj lijek, kad je popila zadnju dozu opet je za 2 dana dobila 38,00, inače sve bez simptoma, super jede, igra se, dobre volje, i prvi i drugi put su joj vadili krv i vidjeli da ima bakterijsku infekciju, a bolesti nigdje... pa je rekla pedica ako povraća ne vezano uz lijek (a juče je od lijeka) i primjetim neke promijene da može biti jako opasno. Mene već muči u dogledno vrijeme njezino ne često pišanje, pa si mislim di ta mokraća ide? ako se vraća može i do krvi... pa sam pročitala da je sepsa u djece uzrokovana najčešće E.Coli a ona ima svaki mjesec malo, po 100, pa 1000, pa ništa, pa 100.... itd.
i to sve mi je prevelika slučajnost... možda je sve ok ali mogućnost je prestrašna...
ići ću samoinicijativno nefrologu jer to ja povezujem a ne pedica...
u razgovoru s jednom prijateljicom dr veli da je to moguće...
radila sam i naknadno tražila produljenje porodiljnog jer prije nisam znala za to.... i naravno da se jedino vi možete brinuti za nju najbolje, drugi ne znaju problematiku i sve informacije vezane uz dotičnu bolest... pa je sve to na kraju apstrakcija
svaka čast ako imate nekoga od povjerenja, po mome iskustvu većina ljudi, velika većina bi pristala na sve uvjete, ali napravila po svome uz mišljenje d ami roditelji pretjerujemo, što je zapravo i normalno... judsko...
Cure, može li malo više o korištenju probiotika. Mi bismo krenuli s tim. A ako može i na pp gdje nabavljate :*
acidoverus od kravljeg mlijeka + bifidoverus od kozjeg mlijeka, 2 x dnevno po žličicu svakog...
www.vals.hr
Ljekarne:
Petrinjska 6, Maksimirska c. 104, savska cesta 102
zavisi u kojem si dijelu zg-a
acidoverus je djelotvoran:
- regulacija probave
- infekcije urogenitalnog sustava
- gornjih i donjih dišnih puteva, sinusi
- kandidijaze
- želučane tegobe
- psorijaza
Bifidoverus
pripisuje mu se visoka biološka i terapijska vrijednost te jače izražene imunološke i antibaktericidne osobine, npr. kod infekcije E.Coli
zapravo zove se: Bifidoverus K
meni Acido....nisu fini a pogotovo ne znam kako bi to cure popile, mislim dovoljnu količinu?
mi vidimo pozitivne strane probiotika u prahu, konkretno VIP probiotik premium ima 6 sojeva i to je pripravak s najviše sojeva koji se može kod nas nabaviti. ima li neki s još više vani, ne znam.
mi ga koristimo već skoro godinu dana i princip je da se napravi kura od 6 mjeseci (za odrasle prije kure ide pročišćavanje organizma, za djecu ne), kasnije se uzima po potrebi (bolest, antibiotici). planiramo početi kuru u lipnju pa da ima efekta kad počnu zimske "radosti".
cijena mu je poprilična ali se definitivno isplati uzeti najveću količinu za 1300 kn. ako netko hoće možemo podijeliti dozu jer je i meni dosta za iskeširati odjednom.
a ja i dalje muku mučim s logopedom i psihologom za komisiju a hitno nam je jer se odluke moraju donjeti (vrtić skraćeno-privatni/državni; čuvalica)
takav se biznis radi u zg oko vrtića, ja ne znam...
da netko napravi vrtić za refluksiće gdje samo trebaju poticati na unos količine i redovito pišanje, uz davanje brusnice ne znam... bila bi navala s obzirom koliko nas je bez obzira na cijenu... šta se to nitko ne sjeti :lol:
ja sam prošli mjesec već bila na rubu da se iselim iz zg... al ipak sam ostala... mislim tu su čuvalice preskupe....
ja da svoju malu na razne fore ne potičem na pijenje tekućine ona bi radije cijeli dan bila žedna + trpjela mokraću, a kad samo probali ići u vrtić bome je i bila, i samo jednom u 8 sati piškila :/
danas smo predali žalbu, bila je soc.radnica i rekla da će ovaj put biti dobro... samo što za 8 mjeseci ima 3 godine, možda nam ostane porodni dopust još kojih 2-3 mjeseca :evil: šta nas zavlače ...
pa mi imamo skoro 4 godine!?
u Vitici (waldorfski vrtić) su djeca jele suhe brusnice ili svježe voće za jutarnju užinu i uopće je prehrana turbo zdrava, baš kako treba za naše curke
sad sam zvala Trnoružicu pa možda krenemo tamo na skraćeno od jeseni :/
grozno, kad zbrojim dođe mi na isto platiti privatni vrtić do 13 sati pa ići 4 sata raditi (ako komisija odobri) ili ostati doma za 2800 kn :?
ja sam bila već davno prije tamo, zapravo na savici, jel to taj? i baš radi prehrane... al nekako je bilo prečudno, Gizel se nije sviđalo vrištala je ko da je u bolnici, a niti su nas primili kak treba... ispred nas su se svađali tko će se od njih s nama razgovarati jer se njima neda ...
i onda sam ih zvala za tjedan, dva, tri, četri.... i svaki put su rekli da će se javit, ali nikada se nisu :/
malo ne profesionalno, ne znam...
mi smo išlu u Rockefelerovu (nisam sigurna radi li još taj objekt) a bilo kakav vrtić je za djecu koja nemaju pelene
misliš primaju svu djecu bez obzira na dob samo da nemaju pelene?
dok sam ja išla uvjet je bio da hodaju, a ona je tada bila pelenašica....
by the way... cure na slici su ti premedene... :love:
grazie :oops:
nije njihov uvjet nego se ja ne bih usudila ostaviti nikom dijete s VUR-om u pelenama
da... pa ja sam imala priču da je bila na odvikavanju od pelena i super joj je krenulo, u međuvremenu smo upisali u vrtić (1-7 godina) i oni joj vratili pelene... :evil:
ispisana je, u roku mjesec dana je imala još par nezgoda i skroz se odvikla pelena... a da je ostala tamo vjerojatno bi još bila u pelenama :/
mislim ako se trogodišnjaci u vrtićima odvikavaju i imaju nezgode pa mogla je i ona... bez obzira na raniju dob...
ali meni je veći problem da ona ne zna tražiti piti i piškiti koliko bi to trebalo za VUR dijagnozu, a ne vjerujem da bi o tome vodili brigu u vrtiću...
možda malo, ali premalo...
i drugi koji je paze misle da je to pretjerano, a kamoli netko pokraj 20-30 djece... nemoguće... prevelika pažnja bi se trebala posvećivati njoj, a to ni nije fer prema drugoj djeci...
baš radim eksperimente po uputama...
mjerim u ml koliko pije i piša...
mokraća joj je žuta, što znači da pije premalo tekućine, ona bi bez poticaja ujutro pišala i slijedeći put oko 3-4 :shock: uz pijenje par gutljaja tekućine... nakon jela...
sad ima na stolu izbor tekućine i jednostavno je pratim, sama zna skinut hlače i ići na svoj mali wc... ali ona trpi do zadnjeg, i u kojem bi to vrtiću njoj poklanjali toliku pažnju da je redovito vode na wc...
pre pre pre slabo je to... a E.Coli da stoji unutra po 8-10 sati, to je preriskantno... i pogodno za množenje...
i još izloženost svim infektima u vrtiću... koma, ne znam... vidjet ću šta će mi reći na slijedećem pregledu na sve to...
uostalom uz zadržavanje mokraće javljaju se tlakovi i refluks može postati još veći stupanj...
a najviše se plašim da mokraća zadržavanjem ide u organizam gore radije nego pišanjem dolje... jer to je kod refluksića i više nego vjerojatno...
pola radnog vremena bi je dala u vrtić jer to je prekratko razdoblje da bi se nešto drastično promijenilo, ali 8 sati :/ no way, radije otkaz...
koliko sam ja sve to shvatila, ako je dijete sterilno i organizam je naviknut da redovito piša i ne ostavlja ništa što bi se moglo vraćati, velika je šansa da se instiktivno povuče?
sad sam tek uzela čitati stare postove, nije baš ohrabrujuće :( mislim na ove starije refluksiće...
žao mi je za takva iskustva
toliko smo svi optimistični a kad ono... satre te...
ja sam našla da je to zapisano u DNA na kromosomu 1 i po tome čemu tolike nade?
malo me čudi to što su većinom svi radije za defluks nego operaciju? zašto to?
anestezija je i za jedno i za drugo, samo što u velikom postotku slučajeva se mora defluks ponavljati pa je to koliko još anestezija i koliko je to mikcija???? i nije trajno rješenje....
operacija, ja sam sa 4 godine operirala slijepo crijevo i uopće nemam ožiljak... a i nije tako strašan oporavak kao kod odraslog...
ali ako je to trajno rješenje i 100% omogućiš djetetu oporavak i time normalno djetinstvo i vama obiteljski život, kao da nije ništa bilo... bez stresova kad će, ako će opet... i tako to
ne znam... treba to dobro proučiti....