jedino što ja uopće nisam gladovala :mrgreen:Citiraj:
single prvotno napisa
ne razumijem kako očekuju da se žene oporave nakon carskog ako ne dobivaju nikakvu hranu 4 dana :?
Printable View
jedino što ja uopće nisam gladovala :mrgreen:Citiraj:
single prvotno napisa
ne razumijem kako očekuju da se žene oporave nakon carskog ako ne dobivaju nikakvu hranu 4 dana :?
da , baš je to s indukcijom bio kod mene slučaj ;)Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
ali je zato vidljiv ogroman korak u oporavku nakon family pizzeCitiraj:
iridana2666 prvotno napisa
he he h ehe h he
i poslije cijelu noc sam jela 2 ili 3 kg mandarine...nisam mogla spavati...samo sam gledala maloga kako mirno spava i imala ga na oku
u jutro bila ko nova
ja nisam dobila jesti ništa osim čaja puna 24 h, onda sam dobila za doručak maslac i kruh :roll: , al sam se zguštala uh... to mi je bio doručak života a odmah sam dobila i snage i počela šetati...
a još pamtim drugi dan kako cimerice tamane mađaricu a ja glaaadna, od tada mrzim taj kolač :oops:
ljudi moji, ja sam maštala o hrani... gladovala sam i zamišljala bureke, baklave, sarme... cijelo to vrijeme... ništa u životu mi nije bilo slađe nego šoljica čaja kojeg sam popila četvrtog dana. MM mi je prošvercao keks, pa sam svečano pojela jedan. nikad ljepši obrok nisam okusila. a tek pasirana mrkvica sutradan... mmmmmmmmm njam njam... došlo mi da plačem od sreće.
pozdrav mamama....
imam dvije prekrasne curke, jedna je 2god i 5mj a druga je 6 i pol mjeseci. rodila sam na carski i prvi i drugi put. prvi put nisam nista htjela
znati jer svaka zena ima svoje iskustvo, i svaka zena to prozivljava drugacije..
meni je prvi carski bio koma, oporavila sam se nakon 2mj i to sam mogla ajmo reci, normalno hodati,a po prave mi je trebalo pola god da se vratim u normalu. drugi porod mi je bio bolji, mislila sam da ce mi biti gore ali nije, prije sam se oporavila, rez mi je bio super, posto sam znala da smijem piti lupocet za bolove jos os 1.puta onda sam si lijepo sve priredila pa kad sam znala da ide ustajanje, popila sam si jer boli, ona koja veli da ne boli vara samu sebe jer jebeno boli samo sto tu bol zaboravis nakon par dana kad dodes doma.meni je mala razlika pa sam u drugoj trudnoci imala dosta problema i udebljala sam se 23kg a u prvoj samo 13 tako da su me i leda boljela, a i imala sam laznjake mjesec i pol prije termina pa sam morala miraovati ali uz moju srecu to nije bilo moguce jer ona nema ni sekunde mira ali na kraju je sve ok proslo jer sam tjedan dana ranije isla u bolnicu, odlezala dva dana i rekla im da me rezu ili idem doma, i onda sam rodila, imala je 2puta pupcanu oko vrata. isto sam imala spinalnu oba dva puta jer kad vec nisam mogla prirodno htjela sam bar odmah vidjeti tu malu sto mi nije dala mira ni po danu ni po noci! imala sam super ekipu oko glave a i svi poznati jer mi je stari dok pa smo se i zezali, a i doktori su opaljeni, a kad mi je anesteziolog rekao OPA, JEDAN PUT PUPCANA OKO VRATA... DVA PUTA...a ne cujem da place, bilo mi je gadno i pitala sam jel sve ok, i onda sam cula kako se dere iz petnih zila pa sam odahnula... znas, prvi put je super, nista ne znas a drugi put ti je koma jer znas sta te ceka i priredis se na neki nacin na tu bol ali nije ni malo ugodno...
nakon prvog carskog sam rekla NIKAD VISE ali kad sam se oporavila, htjela sam odma na drugog bebaca, i sad mi je muka kad se sjetim da ce proci ljeto i onda moram ic radit i najradije bi na decka pa da budem 3god doma!!!!!!!
ssto se tice dojenja, treba stavljati bebu odma iduci dan na ciku da izvuce mlijeko jer ipak nije prirodan porod, ja sam se napatila sa mladom, nikako nije htjela vuci, tek mi je 4 dan pocela cicati a onda mi je stalno bila na ciki, cim ju maknem place, a tako je i sad, pojede voce, za 10min trazi ciku,ne spava skoro pa nista, 15min se odmori na ciki i to je sve prek dana a po noci malo odspava, pa se probudi oko 2 i prica do 3-4 malo dremne i opet prica tako da se bas ne uspijemo naspavati, ali eto kak bi moja majka rekla SPAVAT CU U GROBU!
klinci su prekrasni ali fakat treba zivaca i strpljenja...
moja starija je sa 2god vec sama birala obleku i nema sanse da obuce ono sto joj ja priredim, i samo benetton....rekla sam da cu ju dati za reklamu benic pa da zaradimo malo :D
eto ja sam se malo raspisala.....
nije nego plava :P i vječito ima miris ChanceCitiraj:
Mima prvotno napisa
Ha, ha :lol: te sestre se i ja sjecam...Oblak Chancea.
Uvjerljivo me uvjeravala da je ipak bolje da taj katetr ipak ostane...sto joj nisam dala...rekoh vadite to van...zvat ću doktora.
Kaze.....pa mozda cete trebati na wc, znate to se na tutu radi. Rekoh sestro-ja na tutu u krevetu VISE NIKAD nemam namjeru ici...ja cu svoje obaviti na pravom wc...Vi mi pomognite da do tamo dodjem, dalje sam ja gazda.
(tako je i bilo....)
A hrana...svekar mi je na dan poroda donio pola kile grozđica (hvala mu na tome) sve sam pojela, a mm. je slijedeci dan morao doci sa sendvicem.
Nisu nam dali nista jesti tri dana....
Rekoh ljudi koji vam je....ja probavu uspostavila isti dan....dajte mi hrane!!!!
Ne mogu ne komentirati- stalno na ovom forumu citam napade na zene koje su rodile carskim rezom.. :shock:
Ja sam dijete rodeno carskim i navjerojatnije cu i sama tako roditi, i ne shvacam otkud taj negativan stav prema rodiljama, samo zato sto dijete nije izaslo kroz porodajni kanal. :?
Zar je TO ono sto cini neku zenu dobrom majkom? :/ Nikad nisam ni pomislila da je moja mama manje vrijedna, ili losija majka, zato sto sam ja rodena carskim. To mi je bio jedan posve zanemariv podatak dok ovdje nisam naisla na takve besmislenen napade na zene koje su svojom odlukom ili visom silom tako rodile.
Znam puno zena koje su rodile "prirodno" svoju djecu i to je sve sto su i napravile za svoju dijecu. A isto tako znam puno Carica koje su divne majke i zene i potpuno su predane svojoj djeci.
Iskustvo imanja ili nemanja trudova nije nista za cim treba zaliti, niti smatrati se manje zenom zato sto to niste prosle ili iskusile. To nije ono sto ikoga definira u bilo kojem smislu. Samo iskompleksirane osobe koje silom zele dobit na vaznosti prave razliku izmedu rodilja.
Sve vi ste zeljele svoje bebace i 9 mjeseci ih nosile, jedva cekale da ih vidite, zagrlite, poljubite i radujete se svakoj sitnici u njihovom zivotu i TO je ono sto vas cini najboljim mamama na svijetu.
:)
Pusa svima! :heart:
Posto cu ja najverovatnije imati carski rez (tako mi je rekao dr, zbog prethodne operacije), zanima me koliko je vazno da li imam vaginalne infekcije?
jooj, jooj cure, kod vas je baš super... toliko sam se nasmijala! :lol:
evo i ja sam rodila na carski prije nešto više od mjesec. trbuh mi je mrtav i tužno visi preko reza. kada se to vraća u normalu??? moram priznati da mi je to dio priče koji mi se najmanje sviđa...
što se boli tiče, boli, još uvjek zna zaaaabolitiii, ali sve za malog miša.
još uvjek mislim nikad više... :)
kada ću se odprilike predomisliti??? :)
što se infekcija tiče svakako ih je bolje zalječiti prije poroda, zbog katetera. jednoj mojoj prijateljici se zavukla bakterija i nije ju mogla nikako riješiti. mislim da su infekcije manje opasne nego kod vaginalnog jer kod vaginalnog izazivaju pucanje tkiva ili tako nešto, koliko se sijećam s neko predavanja, ali nisam sigurna.
Hvala na informaciji. :heart:Citiraj:
ini prvotno napisa
A sto se tice trbuha i koze, i mene zanima kada se to vraca u normalu? :/
to nikako ne treba uzeti kao pravilo...ja sam imala elektivni carski rez.....15 dana prije termina i mlijeko mi je odmah doslo....i tako smo se i iskljucivo hranili sljedecih 6 i pol mjeseci...i onda uz nadohranu kasama i hranom do 18 mjeseciCitiraj:
Apathetic prvotno napisa
porodila sam se u 4:45 ujutro, a bebu su mi dali isti dan kasnije popodne i bilo je mlijeka. dan nakon bilo ga je jaaako puno, no međutim, borila sam se s malenom da se naući vući. sestra mi je rekla da bebe rođene carskim znaju imati problema sa sisanjem na početku puno više nego vaginalno rođene. no ni to nije pravilo, samnom u sobi su bile gospođe s bebicama koje nisu imale nikakvih problema...
bas kao sta je ini rekla...nije pravilo da nece znati vuci.....jer moj je odmah sisao ko veliki :heart:
Koliko ja znam najprije dode kolostrum i ima ga malo, a tek nakon 2-3 dana nadode mlijeko.
Sto se tice sisanja,moje su obje kceri (rodene carski) odmah pocele super sisat. Neznam na koji bi nacin carski utjecao na refleks sisanja :/
Prvo ustajanje boli, ali sjećam se da nisam mogla vjerovati koliko obično govorenje, kašljanje :shock: , smijanje :shock: , može boljeti. Cijelu noć se nisam mogla pomaknuti koliko me rana boljela.Da ne vjeruješ čemu sve služe donji trbušni mišići. :mrgreen:
Miljeko mi je došlo u ogromnim količinama nakon tri dana.Onda je počelo uhodavanje. Hmmm, priča za sebe sa sretnim nastavkom :)
Citiraj:
cvjetkica prvotno napisa
Da da, a kad mi je MM došao u posjet i da me razveseli ispričao neki jaaaakooo glupi vic, ali toliko mi je bio smješan. A booooliiiiii...
Nažalost ja nosim jako loša iskustva iz Pulskog osjela za babinjače. Mi nismo uspostavili dojenje, zbog upale žljezda kojoj su oni krivi. Ali drugi put, kanisterom ćemo opskrbljivati pulsku mljekaru, majke mi moje.
Vjerojatno je prerano jer tek sam u 4. mjesecu, ali volim biti informirana. Ici cu na carski, na vlastiti zahtjev,nema komplikacija - barem za sada. Odnosno, ima komplikacija ali one su mi u glavi. Panicno se bojim igle i na ubod reagiram tako da se ukocim i izgubim svijest. U klasicnim bolnicama to nije razlog za carski, oni bi cekali da vide kako cu se ja to ukociti. Zato idem u privatnu kliniku. Plan mi je bio opca anestezija po principu maska na lice. Sad tu citam da to bas i nije idealno. Ili da ipak ustrajem na tome da ne bude kravala zbog igle? Kakav je osjecaj kod katetera? Nadam se da cu uspjeti da ga ne dozivim kao iglu...
meni su radili lokalnu anesteziju. vjeruj mi, ne osjetiš kad te pikne,a nenadmašiv je osjećaj čuti prvi plač svog djeteta i dati mu pusu odmah nakon što je rođeno. :D srce mi je tako lupalo da sam se skoro ugušila od uzbuđenjaCitiraj:
kiara666 prvotno napisa
kateter nisam osjećala. skinuli su mi ga za jedan dan. čim sam mogla sama na wc
kiara, porod ti nema veze s iglama. pričam iz iskustva - ja osjećam slabost na sam spomen vađenja krvi, a rađala bih svaki dan. porod je divno, ispunjujuće iskustvo, čin kojim na svijet donosiš život koji je 9 mjeseci rastao u tebi. :heart: kroz njega te nose hormoni, bol je svrhovita i sasvim drugačija od izvana nametnute boli koje se bojimo kod liječnika. a osjećaj kad to maleno tjelešce sklizne van - znaš li kako je biti na vrhu svijeta? :)
trudnoća je dovoljno duga da srušiš barijere u glavi, svakako je vrijedno pokušati. na pravom si mjestu - pročitaj svako slovce o prirodnom porodu, informiraj se o carskom, pročitaj prekrasne priče s poroda... :)
puno hvala na odgovorima. Pokusat cu se malo ohrabriti... Srecom, jos imam vremena za to
kiara666 znam da me se ne tiče, ali kad si već rekla da te pitam. Zašto si se odlučila za carski već u 4 mj. trudnoće. Kažeš bojiš se igle. Meni su razvalili venu na porodu i krv je prštala iz ruke, i pozlilo mi je, ali tada o tome ne razmišljaš. Oporavak od carskog traje min 3 mj. onaj fizički, a ponekad i duže. Puno više iskrvariš na porodu i sve poslje njega nije tako romantično kao što ti se sada čini. Biti će ti žao (možda) jednog dana da nisi svoje dijete donijela prirodno. Meni je.Citiraj:
kiara666 prvotno napisa
I ako imaš još 5 mj. vremena možda da iskoristiš to vrijeme za detaljne inf. carski i prirodni za i protiv razloge.
Post je pisan isključivo u dobroj n namjeri.
kiara, u normalnom porodu nema nikakvog razloga da vidis ijednu iglu. ako naglasis da ne zelis rutinsku braunilu u veni i da ne zelis lijekove u porodu, imas sanse da dobijes lijep, ispunjujuci porod bez igala i intervencija. procitaj malo tekstove o prirodnom porodu na nasem portalu.
ako ides na carski, sansa da vidis dosta igala raste. za pocetak braunila u ruci.
Tijekom cijele trudnoće pripremala sam se za vaginalni porod, ali ispalo je tako da sam morala na carski. Nije to ništa strašno, ali ako se tako patološki bojiš igala, možda je tvoja opcija ipak vaginalni. Koliko sam shvatila ideš u privatnu kliniku, ja sam isto rodila u privatnoj i sigurno će ti pomoći da ti prirodan porod bude što lijepši. Naravno, odluka je tvoja. :) Ako ipak budeš išla na carski, uzmi si onu "lokalnnu" anesteziju, stvarno je predivan osjećaj vidjeti i čuti svoje tek rođeno malo dijete.
cure, gdje u lijepoj našoj ima privatna poliklinika i koliko košta porod na carski??? da li netko od vas ima iskustva?
željela bih još djece, ali me užasava boravak u bolnici koji sam proživjela. to mi je bilo gore i od poroda i trudova...
poliklinika Podobnik, Zagreb, Sveti duh 112. Carski sa pdv-om kosta oko 30.000 kuna. Ja definitivno idem tamo. Dozvoljavam si da se predomislim oko carskoga ali ne i oko bolnice. Precmizdrava sam za klasicnu bolnicu...
ne znam da li si se dobro raspitala...ali bas ako ides na carski ces vidjeti puuuuunoooooo vise igala nego one koje rode prirodnim......to ti govori jedna koja se uzasno boji igla i svaki put problijedi na vadenju krvi skoro do nesvjesti...........ali zato sam skroz za carski :heart: rodila sam carskim(dijete an zadak) i nije mi nimalo zao......no sam imala puno vise uboda nego one koje su rodile prirodno ili vaginalno.........najprvo kad dodes u bolnicu ti daju cijelu noc infuziju(sta znaci flayboo...ili kako se vec zove kod nas...mi se cini brunila u ruci).........za vrijeme carskog dobijes jos jednu postenu puno spricu necega nisam pitala sta...ali bome osjetis kad ti ude u ruku......i ja bih ti preporucila spinalnu....neces vjerovati....ja sam se tresla od straha....a na kraju nisam uopce osjetila ubod....puno vise boli u ruku........i poslije jos minimalno 1 dan infuzije.....a ako ne pitas ostavili bi ti brunilu cijeli tjedan u ruku za ono protiv bolova sta sam ja odbila........i naravno....sljedecih 5 dana vadenja krvi svako jutro........jooooj.......i to meni ej tesko naci venu pa zamisli kako sam bila izbodena :mrgreen:
no....vrijedilo je sve :heart:
ja sam jedno dijete rodila vaginalno, a drugo na carski. kod prvog sam dobila samo jednu braunilu tijekom poroda koju su sutradan izvadili, a kod carskog su me izboli po cijelom tijelu 569 puta. obavezno ide braunila pa poslije poroda svaki dan injekcije u stomak protiv tromboze pa injekcije sintocinona 2 puta dnevno u guzu, pa injekcije protiv bolova, pa si cijeli dan na infuziji i onda ne daj bože da ti kao meni pukne vena pa da te bodu na još 5 mjesta tako da ako se bojiš igle carski DEFINITIVNO nije opcija za tebe jer će te izbosti ko švicarski sir, a u vaginalnom dobiješ samo jednu pikicu i jednu poslije poroda, ali tu ni ne osjetiš zbog euforije. pošto sam prošla oba poroda uvijek bih glasala za onaj vaginalni. jedina "prednost" carskog je što nema onih porođajnih bolova, ali zato sve to s kamatama platiš narednih dana kada treba ustati na WC i brinuti se o bebi.
Prije poroda, ništa. Kad sam ušla u salu, tamo su me piknuli. Anesteziolog me piknuo u leđa,ali kako je sestra pričala samnom i on također, nisam niti skužila . Da, prije su mi stavili braunilu. Poslije poroda sam dobila infuziju i cijelu noć nekaj protiv bolova. Vadili su mi krv svakio jutro,ali nisam dobivala nikakve injekcije u trbuh niti u guzu. Morala sam prije poroda, jedno mjesec dana ranije ići vadit krv da mi odrede krvnu grupu (ali to nema veze sa carskim), kako sam + nije mi trebalo ništa osim infuzije i toga protiv bolova tako sam barem shvatila. Dosta će te napikat,ali sve se zaboravi kad vidiš svog malog miša.Kod privatnika će ti biti super, ipak moraju se brinuti za svoju reputaciju
Više ni sama nisam pametna.... U svakom slučaju, idem kod privatnika - na to i računam, da će bolje paziti na mene cmizdravu. Doktorici sam otvoreno rekla kakav problem imam s iglama, i još ćemo razgovarati zajedno s Podobnikom, pa neka mi i oni savjetuju. Dobro da ste mi rekle da na carskom ima puno igala, da ih znam priupitati i oko toga. Mislim, neka bodu ako nisam pri svijesti, ili ako im je svejedno jesam li ili nisam u nesvijesti. Ne smiju me ubosti ako je važno da sam baš tada pri svijesti, to je problem... Na vađenje krvi sam se jedino uspjela priviknuti da ne izgubim svijest, ali cmizdrim kao malo dijete. Ostalo ne mogu. Kod zubarke nisam još nikada uspjela ostati pri svijesti. Sramota, znam, ali nemoćna sam...
kiara... strašno zbog te tvoje fobije. kontam da ti nije lako. dobro je netko rekao, izbodu te kao švicarski sir. odi bolje na vaginalni. nakon carskog imaš osim bolova reza i bolove u zdjeličnim kostima od silnih inekcija, a i kvrgice ostanu... da ne spominjem trbuh koji visi preko reza i utrnulost, evo meni još uvjek nakon mjesec i pol. :(
zašto ste svi vi primali injekcije u trbuh??? meni su dali infuziju s nečim protiv bolova i vadili su mi krv.
mislim da su te injekcije protiv tromboze, ako se ne varam...
ini, zao mi je da si imala takvo iskustvo i oporavak poslije carskog, ali nasreću, to nije pravilo. Ja sam imala carski i nisam imala takvo iskutvo.Citiraj:
kiara... strašno zbog te tvoje fobije. kontam da ti nije lako. dobro je netko rekao, izbodu te kao švicarski sir. odi bolje na vaginalni. nakon carskog imaš osim bolova reza i bolove u zdjeličnim kostima od silnih inekcija, a i kvrgice ostanu... da ne spominjem trbuh koji visi preko reza i utrnulost, evo meni još uvjek nakon mjesec i pol.
Ne znam o kakvim bolovima u zdjelici i kvrgicama pričaš :?
Trbuh mi nije visio preko reza, mislim da to vise ovisi o kg koje dobijes u trudnoci i tvoj fizickoj konstrukciji - meni je trbuh nakon carskog bio skoro ravan.
Utrnulost postoji, ali mi nista nije smetala, i prosla je sama od sebe.
Nisam dobila nikakve injekcije u trbuh :?
Ja sam dobila injekciju u nogu nakon CR.
Trbuh mi je ok, ok, malko je šlaufast :mrgreen:, no to nema veze sa CR-om. Imam nekih 50-ak kila cijeli život, no valjda sam tako građena pa mi je taj dio uvijek malo šlaufast. :roll:
Ovaj dio oko ožiljka je u redu, trbuh mi je tu ravan, ožiljak se vidi, no bez problema nosim niski badić :mrgreen: .
Imala sam dva CR-a.
Meni je prirodno donji dio trbuha malo izbočen, a i ostala je koja kilica viška doduše pa kontam da je visuljak preko reza kombinacija :).
Ne znam za vas, ali meni su ostajale kvrgice od injekcija koje sam dobivala u guzu i sjedalične kosti su me rasturale.
ja nisam dobila nikakve injekcije u trbuh i nogu :? :?
a poslije mi ej trbuh odmah ostao ravan.....da mi netko ni ne vjeruje da sam ikad bila trudna ......a badice nosim bez beda jer je rez skroz nisko
ma ja ti mogu reci da je meni carski rez predivno iskustvo i nikad nisam pozalila...i ako opet idem RODITI to ce biti definitivno carski.......