Romi a jel nešto znači MAI?
Printable View
Romi a jel nešto znači MAI?
Ne znam jel šta znaći, ako netko sazna neka javiiiii :D :D :D !
Mi imamo Maka i baš smo zadovoljni :)Citiraj:
romi prvotno napisa
a što se gornjih par postova tiče, cure htjela bih vam samo reći da su vrtići puni Nika, Noa i Patrika :/ . samo mi u grupi imamo tri Noe, pa se onda patimo kako kojega opisati
:( e toga sam se bojala!Citiraj:
ivy prvotno napisa
Nama je Noa za curicu apsolutni favorit, i UVIJEK sam si željela da nam se dijete zove nekako drugačije od sotalih, tj. da nema puno dijece koje se isto zovu. A sad sam :/. Sad će to ime generacijama biti norlalno, često i dosadno kako npr. našim generacijama "Ana, Ivana, Marko..." (nemojte me krivo shvatiti, to su lijepa imena, ali uvijek sam bila luda za rijetkim menima - jer ga i sam aimam i super mi je to)
I kaj sad?
Jel su i Nola, Lena, Elena također sad česta imena?
Hvala na info :love:
ah..toga sam se i ja bojala :(
nisam jos srela osobu/dijete s imenom Noa a kazete pretrpani vrtici :/
no, vi znate bolje nego ja sigurno :mrgreen:
kao sto Isabel kaze, takoder zelim dati djetetu ime koje nema svako drugo dijete...(marina,martina,marko,luka itd)..a opet ne zelim neko ime di mi se lomi jezik dok izgovaram ili je previse futuristicki ili amerikaniziran....
sva sreca pa imamo jos vremena odluciti se za ime, ali stvarno je tesko...pfff...
Nola/Enola mi je jako lijepo takoder,
kao i Elena... -> ja barem nisam srela ta imena tokom zivota...
od moje frendice mala se zove Zoa. osim nje još nisam naletila na to ime
mene Enola previše asocira na jednu od najvećih tragedija prošlog stoljeća pa ga nikada nebih dala svom djetetu.
Ivy Jesu li Nola, Lena, Elena, Luna također česta imena? Ima li ih u vrtićima, po grupama, na igralištima :mrgreen:?
I meni je Enola jako lijepo ime, ali me podsjeća također na ebplu :(, pa sam odustala od tog imena.
Hvala :love:[/quote]
[/quote]Citiraj:
Isabel prvotno napisa
nolu čujem tu i tamo, ostale baš i ne :)
Ja se dvoumim između imena Madlena i Ema.Nekako mi je Ema postalo dosadno,a prije 7 god sam gledala film gdje je jedna mala Madlen i toliko je bila simpatična i zvrkasta da sam rekla da ako ikad budem imala kćer zvati će se Madlena.MM je to ime toliko ušlo u uho da sada ne želi dati niti jedno drugo. :/
romi, Mai na Talijanski znači "nikad".
nolu čujem tu i tamo, ostale baš i ne :)[/quote]Citiraj:
ivy prvotno napisa
Hvala Ivy ostaje nam onda Nola, Elena ili Lena :heart:.
:love:
i isabel je krasno :)
kako je krenulo s neobičnim imenima, kroz par godina će biti egzotično zvati se ivana ili marko :mrgreen:Citiraj:
Leilooa prvotno napisa
e, upravo tako :)Citiraj:
melange prvotno napisa
slazem se takoder...Citiraj:
melange prvotno napisa
ali ideje i maste nikad kraja...tako da...sa imenima mozemo u nedogled...
Ja glasam za LENA,predivno ime.
Ako ikad budem imala curicu zvat ce se PIA. :)
Moj radni kolega je isto htio jedinstveno ime za svoju kcer, pa ju je nazvao Ea ...a da je bio sin zvao bi se Io :)
ajde da vas malo udavim za savjet- od Anje smo odustali, sad imamo dvije opcije- Ana ili Maja?? Što mislite?
Meni je Ana ljepše.
S ozirom da ti je prva curica Matea i ja glasam za Anu. Matea i Maja su mi preslična imena.
Hvala vam..ma baš nam se teško odlučiti, imala sam ogroman popis imena koja su mi se jako sviđala (Ema, Ena, Elvira, Edita, Elena, Mia....) ali što kad MM ima sasvim drukčiji ukus i nikako se nismo mogli složiti. Ime Matea je predložila treća osoba pa smo se onda složili jer drukčije nije išlo.. Sad i ovog puta smo se predomislili u vezi Anje (nije nam najbolje sjelo iako ime ko ime mi je lijepo ali..ima 101 ali) i sad je u igri Ana, koje mi je s jedne strane jako obično, a s druge lijepo, hrvatsko je, katoličko i ima značenje. Zaista se nadam da je sad to to i da ne bude više predomišljanja :) :*
Ja ne znam nijednu curicu koja se zove Ivana, i koliko čitam u lokalnim novinama kad piše popis rođenih čini mi se jako rijetko. U mojoj generaciji je jako često, pa sam imala dojam da je često i sad. Ne znam baš da li ima puno Ivana u vrtićima, ali zato ima Nika, Sara, Ema, Lana koliko hoćešCitiraj:
ivy prvotno napisa
Da bome, u OŠ u razredu imala sam "samo" 4 Ivane, u srednjoj isto tako..a sad ne znam ni za jednu malu bebu imenom Ivana, ili recimo Ana.. Baš zato i želim dati djetetu obično ime, jer garant će biti jedna jedina u svom razredu :)
kristina_zg meni je ipak nekako ljepše i posebnije Maja, sigurno će biti jedina u razredu, nekako je nježno i zvučno, a posebno. Ana mi je preobično ime, to je moj ukus!
A Matea i Maja mi je baš fora kombinacija imena, nekako mi više idu jedno uz drugo, al ja sam ti jezičarka pa mi je zvučnost imena profesionalna deformacija. Naravno treba vidjet i kako ide prezime uz ime.
P.S.
Ono znaš ajd reci 2 imena većina će reći Ana i Ivan.
Lili75, hvala ti na savjetu, no mi smo se već odlučili za Anu (izbacite me sa foruma ako se opet predomislimo :lol: )
Joj, tek sam sada vidjela tvoj post - :D :D :D hvala puno na informaciji!!!Citiraj:
Romy prvotno napisa
meni su trenutno Nika i Nina :heart:
Frendica ima zanimljivo ime, zove se Amalka.
Puno imena mi se svidja (Mara, Bruna, Tonka, Nina...), no mislim da cu imat malu Ivu (tako mi se zove sestra blizanka :love: )
Meni je Kalista jako lepo (uz značenje, još lepše ;) )
I meni je Kalista krasno ime, no...tako mi se "sluzbeno" zove jazavcarka (mi je zovemo Roza)
da imam kćer zvala bi se Eva
ili ipak Marcela ? :mrgreen:
ja bih jednu malu Anu, pa Zitu...ja sam vec imala u planu rodit malu Anu ali ispao je Petar :P.
Meni se za curicu svidja:
1. Hana ( prvi izbor )
2. Tara
3. Leila
a za muško nemam ideje, apsoluto ni jedno ime mi nije "to"...bilo mi se sviđalo Teo, pa mi dragi rekao da mu se neće dijete zvat po sirupu :mrgreen:
Uglavnom, onda sam mu ja rekla da on izabere ime za dečka i tako da će biti Damir.....ja nemam nikako mišljenje o tome....ali s vremenom ću se valjda priviknuti.....nadam se da će prvi bebach biti curica :lol:
Ja sam prekjučer saznala da sam trudna :D po drugi put.
Imamo dečka Nou i razmišljali smo ako je curica da bude Nina.
Meni se isto sviđa i Zara.
Ako bude dečko zvat će se Ian. To je odavno odlučeno :heart:
Meni je prekrasno ime MATEA, tako ce se zvat nasa beba ako bude curica...
a ima i predivno znacenje, dar Bozji!
LeiA, čestitke za trudnoću!! :D :*
Mimolina, baš mi je drago čut da ti se sviđa to ime, i da, značenje je prekrasno!! Iako je kod nas riječ treće osoba bila presudna za to ime, jako mi je drago što smo tako odlučili :heart:
Predivno! Zanimljivo je to sto si ja, iskreno, od pocetka ipak malko vise prizeljkujem decka, a Matea mi je sad tako milo i predivno i nekako uzviseno ime, da sad zbog njega vise zelim da bude curica :mrgreen:
Hvala! :love:Citiraj:
kristina_zg prvotno napisa