kad si prehlađena, upala sinusa i kad ti se sve gadi....?
Printable View
kad si prehlađena, upala sinusa i kad ti se sve gadi....?
eto vidiš još sam i proketa prejakim imunitetom :mrgreen:
neće grom u koprive.
čini mi se da postoji razlika između "prestanka pušenja" i "odbijanja od cigarete". Dok je prvo jednostvano stvar nekonzumacije koju sam savladala, drugo mi se čini kao složen psihološki proces. Ustvari bih htjela da taj psihološki dio bude malo više fiziološki (u smislu gađenja). Možda i postane rođenjem djeteta. Zanima me koliko je dugotrajan taj proces, odnosno koliko dugo traje ta, kako bih je nazvala, rezidualna inklinacija?
Meni je trudnoća ogadila cigaretu :mrgreen:
Trudna 3mj. i toliko nisan ni pogledala cigaretu. A muž pokraj mene dimi ka parnjača :roll:
I mislin da više ni neću pošto ovo nije prvi put da san prestala pušti.
Bez problema bi prestajala i opet se vračala na staro :/
Ali sada je dosta zauvik!
I puno lakše dišen, virujte mi ;)
Neću ti biti nešto utješna ali mene nikad nije prošao taj osjećaj "ljubavi" prema cigareti. Ja sam tri puta prestajala pušiti bez problema (u trudnoćama i tijekom dojenja), u zadnjoj turi nepušenje je trajalo 2 godine. Ali čitavo to vrijeme ja sam jedva čekala početi pušiti, ja sebi nisam bila ja bez cigarete, falilo mi je i meni pušenje predstavlja nekakav mali ritual opuštanja i kratkotrajne slobode. Ah, kako romantično zvuči ali istina je. To je sigurno jedan dugotrajan proces koji mora biti jako uspješan da bi se cigareta ogadila. Ja sad pušim, još uvijek uživam u svakoj cigareti, pogotovo što ne pušim puno pa je gušt još veći s tih max pola kutije cigareta na dan. Ne kažem da nisam glupa zbog svega ovoga što sam napisala ali slažem se s tobom u potpunosti kad kažeš da je prestanak pušenja i odbijanje od cigareta sasvim različita stvarCitiraj:
betty blue prvotno napisa
Trina,
idealno bi mi bilo kad bih mogla tako pomalo pušit nakon trudnoće i dojenja. Vjerujem da je to čak i moguće jer će mi se navike definitivno promjeniti s djetetom. Ne bih ga htjela trovati dimom pa vjerovatno ne bih pušila u njegovoj neposrednoj prisutnosti. Tzv. vikend pušač :)
negdje sam čitala neko istraživanje da je jedna cigareta dnevno, npr. poslije ručka čak i poželjna (bilo je razjašnjeno i zašto, al se ne sjećam detalja pa da ne baljezgam napamet). Problem je ostat na toj jednoj. MM je bio takav, rekreativni pušač, samo bi sa mnom zapalio. Pa kad sam ja prestala, bez problema je prestao i on. Tu i tamo zapali kad smo u nekom pušačkom društvu, a ja ljubomorno blejim....ah.
Betty baci oko na moj prethodni post ovdje :)
Meni trudnoća JEDINO cigaretu nije ogadila :(
KLIK je bio na dan (induciranog) poroda i trajao je do prestanka dojenja-nakon toga po starom
Skoro godina dana nestala u dimu-a bez laganja totalno iskreno kažem-NIJE MI UOPĆE FALILA!
Pa sad ti reci nisam li idiot? A znala sam cijelo vrijeme da se vraćam kad prestanem dojiti-opisah to gore
Nisam te ohrabrila znam ali takvo je bilo moje iskustvo
elin :love: :*
Nisam čitala temu od početka, došla sam vam samo pružiti podršku.
I ja sam nekad bila pušačica i to opaka, ali to ja bilo tako davno da mi se sad čini kao da nikad nisam niti pušila.
Počela sam sa 16 godina i šest godina dimila skoro dvije kutije dnevno. A onda mi se dogodio taj famozni "klik" jednog jutra iz čista mira. Tri dana sam još pušila jednu dnevno (prije spavanja, za gušt), četvrti dan probala sam bez ijedne. I uspjela! Nije bilo lako, pogotovo što sam tada još naveliko izlazila i svi oko mene su pušili, ali othrvala sam se!
Od tada je prošlo 12 godina (my God, nemrem vjerovat :shock: ) i jako sam sretna što sam uspjela. Odavno mi više ne fali. Stvarno se više uopće ne mogu niti zamisliti s čikom u ustima!
( I nisam postala "grozna bivša pušačica", tuđe cigarete mi uopće ne smetaju...)
Drž te se cure!
:*
evo mene nazad, neću odustati nema šanse. Kad si nekaj zabijem u glavu moram ostvariti. Mogu izgubiti bitku, ali ne i rat. Dakle, petak je d dan. Javim se još.
Drš se! :love:
ja evo brojim 3 mjeseca bez cigarete. ni dim povukla od tad nisam. bez ikakvih flastera i sl. i divim se sama sebi jer pušim od '97. godine i nikad nisam ozbiljnije pokušavala prestat! ako ja mogu mogu svi ( s tim da se ja uvjeravam da nisam prestala, samo da ne pušim danas, tako mi lakše)