i u stariji auto se mogu montirati pojasevi ako ih nema
Printable View
i u stariji auto se mogu montirati pojasevi ako ih nema
Receno mi je da ne moze, no idem to jos proguglat!
Hvala draga :)
Nemamo yuga,al auto je isto tako star. Konzultirala sam se sa dragim, kaze da ce otici pogledati na otpad! Hvalaa punooo!
Cure postoje i one nosiljke kaj idu na kolica za skroz male bebice i mogu se bezat pojasevima pa sluze umjesto as dok je beba toliko mala. Mi ju uzeli neki dan. A i uzeli smo as za newborn. 0+ . Al mislim da ce i mene nekak bit strah tak malu ju stavit u as pa cemo ovo koristit. To sam citala u uputama i ugodno se iznenadila
Ne znam
Ne kužim, kakva je to nosiljka? Koja marka? Kak se dijete veže u tome?
Pokusat cu naci pa stavim link. Imam u knjizici od nosiljke. Ne znam jel ima na netu
Evo sliknula sam iz svoje knjizice
www.tinypic.com/r/2nizo95/6
I ovo sastrane ide na pojaseve s jedne i druge strane
to je kosara. ali nije dobro da se beba vozi u tome u autu
najbolje je u as, nemas se sta brinuti
evo pročitaj ovo http://autosjedalice.info/cms/index....d=37&Itemid=54
možda se opet iznenadiš, ali neugodno :-)
autokrevetići su prihvatljiva opcija samo za nedonošćad i novorođenčad težine manje od 3 kg koji imaju poteškoće s disanjem jer, citiram s linkai zaključakCitiraj:
Smatra se da je opasnost od zatvaranja dišnih puteva kod te djece nešto veća od vjerojatnosti da će doći do sudara pa se stoga ta djeca prevoze u autokrevetićima.
sad imaš sve informacije. Odluka je, kao i odgovornost, na tebi :iskušenje:Citiraj:
Koristimo priliku da opet naglasimo da je za zdravu novorođenčad najsigurnije je kad se u automobilu prevoze u autosjedalici grupe 0 ili 0+. Autosjedalice su općenito sigurnije od autokrevetića pa se autokrevetići, kao nesigurnija varijanta prijevoza sasvim male djece, ne preporučuju za prijevoz zdrave djece.
našla sam i staru temu o tome forum.roda.hr/threads/53305-Je-li-ovo-autosjedalica?
Moju kćer staru 2 tjedna su njemački liječnici transportirali do bolnice u Njemačkoj u autosjedalici ( kola hitne pomoći, avion, dijete sa kompleksnom srcanom greskom). Pa ako njima nije palo na pamet transportirali je drugačije , ne vidim razlog da se netko boji za zdravo novorodence.
Cure opsjednute ste. Svatko bira i odlucuje za sebe. Postujte.
Nije mi jedino jasno kako vezati bebu u kosari. Prema onim slikama, kosara izgleda super fiksirana, nece ona nikamo u sudaru. Ali sto je s djetetom?
Od kolegice sin je otpusten iz NICU s tocno dvije kile i najnormalnije se do kuce (dobrih dva sata voznje) dovezao u jajetu.
opsjednute sigurnošću jer žele "pokriti" ono što se "pokriti" može
btw, u putni krevetić (to je ono o čemu ti razmišljaš) se dijete učvršćuje pojasom koji ide oko pasa. takav pojas je apsolutno neadekvatan u zadržavanju djeteta pri bilo kojem ozbiljnijem sudaru.
fingertips, svakako pokušajte nabaviti pojaseve za stražnju klupu jer u krajnjoj liniji kad god se netko vozi na stražnjoj klupi treba (i po zakonu mora) biti vezan. Uzalud vezanje vozača i bebe na suvozačkom mjestu ako prilikom sudara suvozač sa stražnje klupe leti i udara u vezane putnike.
Da,baš smo u potrazi za tim pojasevima. Malo je teško jer je auto starija,rijetka proizvodnja, no nama zaista dobro služi, jer se nije puno vozilo s njim. Al svakako vodimo računa :)
ja sam odustala od savjetovanja kako vozit djete u autu...mene su svi u cudu gledali kad smo od pocetka koristili as cude se opcenito "jaju" i njegovom montiranju u suprotnom smjeru,nazalost samo 95 % mama koje znam je uopce koristilo "jaje" a i one koje su ga koristile su ga montirale u smjeru voznje a ako im sta kazes napadnu te kao da sam im rekla neznam sta....neznam zalosti me to koliko su ljudi malo informirani i to za sigurnost svoga djeteta...a novi modeli auta,cipela haljina i sta se sad nosi znaju "ko vodu pit" zalosno :( al necu vise govorit nikom nista...ja svog malog stavljam od prvog dana pa tko sta mislio o tome,e to je moj izbor!!
he he htjela rec 95% ih ne koristi :lol: a ovih 5 % pravilno koristi joooj
Jesam, opsjednuta sam jer sam prisustvovala ADAC-ovim crash testovima u njihovom centru kod Municha i nikada više nisam napravila niti metra u autu nevezana, niti bi svoje dijete vozila tako.
Beilana, taj sustav vezanja djeteta u košari je itekako manjkav. S obzirom da ne postoji harness (ne znam hrvatsku riječ, ali radi se o pojasu koji dijete fiksira u jednoj točci), u slučaju bočnog udara kao da i nije vezano. Samo jedna košara ima pozitivnu ocjenu sigurnosti Bebe confort Windoo Plus (http://www.adac.de/infotestrat/tests...ID=142&nc=True), pa opet se preporuča samo za nedonoščad s kilažom od dvije kile.
Da svatko bira i odlučuje za sebe stoji, pa ako nakon svih informacija odlučiš koristiti košaru, odgovornost je na tebi. Sretno!
Dijete se veze sa istim povezima koji se koriste u as, samo ih vadis i prebacujes iz jednog u drugi po potrebi. I to NIJE putni krevetic. A pojasom se veze izvana isto kao as
to je putni krevetic. al ne putni kinderbet kojeg isto tako zovu.
i na slici koju si stavila dijete se veze samo oko struka.
Ona je odlucila, za sebe. Ne za dijete. Za svoju sigurnost da dijete lakse polozi u putni autokrevetic, ne za djetetovu sigurnost ukoliko dode do sudara. Ne budite opsjednute :)
Zasto te strah stavit dijete u AS? Zato sto je malo skvrceno ili zato sto ne znas kako? Ovo prvo joj nece smetat, a ovo drugo mozes zamolit nekoga da ti pomogne.
Za ovakve stavove ne krivim Belianu i druge roditelje.
Mislim da se hitno na trudnickim tecajevima treba baviti i ovom temom,a ne parove zamarati sa kojekakvom kozmetikom za bebe. Receno je da iz rodilista ne mozes izaci ako po bebu ne dođes sa jajetom ili nemas as u autu. Nije istina. Svjedokom sam kada su bebu stavili u kosaru i natrpali deke da ne "seta".
Strucnjaci lupaju autima u zidove,rade svakakve sjedalice koje stite dijete skoro i od pada aviona a kod nas jos uvijek ih smatraju cudnim.
Kome je naplacena kazna jer dijete nije vozio u AS?
U Njemackoj (bili smo prije mjesec dana)policajac je prosao pored nas i vratio se vidjeti jesmo li je vezali u AS.
Ovo je malo OT i vise bi pasalo na temi za AS.
Sad bi se bilo dobro podsjetiti na, čini mi se, pepitinu priču. Klince stalno vozim vezane u autosjedalicama, a auto koristim minimalno i na kratke relacije.
I uvijek ih je bitno vezati pa i taj jedan km do dućana ili do vrtića. Prošle godine sam imala užasnu nesreću, kamion nas je izgurao i gurao po grabi, iskreno ne želim zamišljati kako bi završile da nismo bile vezane. A to je bilo niti deset metara kako smo izašle iz dvorišta.
Potpis na lastu što se tiče ovog djela o kozmetici i as.
Ima negdje link o tome kako se putni krevetić i dijete u njemu ponašaju kod sudara.
I nikako mi nije jasno kako, pored obilja informacija, brošura, testova, linkova.. i dalje imamo ovakve teme. Kako je moguće da roditelj svjesno bira manje siguran izbor?