proci ce me
kad me renata danas pogleda onim srnecim ocima...
Printable View
proci ce me
kad me renata danas pogleda onim srnecim ocima...
procitala sma nesto knjiga u kojima je naglasak da se za ljubav odlucujes i da je ona stalni "rad" i trud.
ima mozda nesto u tome, ali ja sam na tragu da kemije mora biti i da je ona na neki nacin alfa i omega. za mene naravno.
jasno mi je da svatko to vidi na svoj nacin.
ja puno ne vjerujem u te teorije o braki kao temelju drustva i slicno...mislim da drustvo i meduljudski odnosi stalno evoluiraju i da je to dobro.
ivarica me obara s nogu ovih dana...
ljubav je kemija (ono što nam se "dogodi") + fizika (seks, jelte ;) ) + sociologija i komunikologija + građevina (jerbo moramo stalno na vezi nešto graditi, dograđivati, pregrađivati ...).
Bez ijednog od toga ća nam se ljubavna "građevina" urušiti kad-tad.
Što se braka tiče, uglavnom se slažem sa ivaricom, nemam sad vremena nešto još dodavati - to je bit.
Zaista tako misliš?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Bez grižnje savjesti se smije događati svašta?
Ili uz sposobnost kroćenja misli, ono, ajte kozice natrag u stado, vrijeme je da ostanete samo mašta?
Mislim si, koliko je bezazleno lutati proplancima fantazija ako postoji mogućnost da te pronađu/ne nađu, jednom kada odlutaš... mrgreen:
Mi sami znamo gdje je naša granica koju ne smijemo prijeći. I za to smo sami odgovorni.
A krivnja savjesti ne postoji tj. to je izmišljotina društva i naše okoline. Ako se zbog nečega osjećamo krivi, trebamo prihvatiti grešku i naučiti nešto iz nje (i ne ponoviti ju). I onda ići dalje bogatiji za iskustvo.
A ne patiti zbog toga godinama.
Vi stvarno mislite da je zdravo seksati se zamišljajući nekog drugog dok se seksaš? I to još preporučuje jedan psiholog kakti za potpirivanje strasti. :roll:
Nema to veze sa slobodom u glavi, pa to je vaše/naše, to baš nitko ne može uzeti, ali nikako ne vjerujem da ima nekog (dugoročnog) pozitivnog učinka na vezu, tako zapravo samo lažemo sebe. No, može se i tako živjeti, istina.
Mislila sam, koliko se pri tome stavljaju na led niti, ionako spremne za adaptaciju? Ono, otvoriš oči poslije seksa, a kad pored tebe TM, nest'o Stulhofer :mrgreen:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
oho! inspirativno jutro!
ivarice, :klap:
Ja osobno to ne radim jer se s time ne osjećam dobro, ali dozvoljavam da je drugima to ok i ne vidim u tome ništa loše dok se ne prijeđe neka osobna granica koju svatko sam zna (a ja nisam tu da sudim o njoj).Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Koga više zanima ta tema nek uzme knjige od Nancy Friday, "Moj tajni vrt" i "Njegov tajni vrt", tamo ima puno primjera, ali i stručnih objašnjenja koja su vrlo zanimljiva.
zdravo u smislu terapije? ne znam.Citiraj:
Dijana prvotno napisa
ali je vjerujem zdravije nego tjerati ga iz glave :mrgreen:
mislim da je vjernost zdrava. zdrava u smislu reproduktivnog zdravlja, nije izmisljotina to da na mijenjanje partnera, ne promiskuitetno, nego ono kao kod serijske monogamije, nasi spolni organi reagiraju infekcijama. fiziologija nas je zezla :mrgreen: kako bi nas zadrzala vjernima (ali zasto nam onda uvaljuje zudnju?).
vjernost je zdrava i u smislu mentalnog zdravlja. bar mojeg.
kad bi se nasla u situaciji da prevarim mm, ja se vjerojatno niti ne bi uspjela seksati, ja bi samo plakala :roll: od soka kako sam mu to mogla napraviti, njemu, djetetu, mami svojoj, domovini. a mozda i ne bi. ali nisam sigurna da zelim da me zivot demantira.
ali sto kad s vremena na vrijeme osjetis ipak zudnju koja nije tu da ugrozi tvoj brak i koju ne mozes samo potisnuti, bilo da gledas neki film pa te obuzme na par dana (ja sam se prestala boriti s colinom firthom davno, prepustam mu se cim ga vidim :mrgreen: ), bilo da je to neki ipak 3D lik.
mislim, nije da ti je slika colina firtha u glavi dok se seksas, zalijepljena losim potezom u fotosopu na facu tm, nego taj seks i ta strast, tj vise sam podrazaj na njega nego sama akcija, tada ima vise veze s njim, nego s tm. koji se nece pobuniti.
sigurna sam da se to ne dogadja zato jer smo lose i zato jer smo u losim vezama. dogadja se zato jer smo negdje izmedju. prirodnog i trenutno normalnog.
Lijepo si to objasnila. :)
:lol: :lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
ivarice, samo se nadam da ti se neće colin firth pojaviti glavom i bradom. :mrgreen:
U tom smislu kužim, a i mislim da svatko ima svog povremenog colina, više mu se sam nametne nego što ga priziva. :mrgreen:
ti se nadas da mi nece colin pokucati, adiomare da mi nece stulhofer, unistavate me tako brizne :mrgreen:Citiraj:
Dijana prvotno napisa
ne brinite, mene je priroda dodatno zastitila, jedva sam nasla jednoga koji bi mi vakoj pokucao.
dok se seksam zamišljam isključivo mm... zamisli da se seksaš i misliš na nekog trećeg pa ti umisto, -oh, ante! izleti oh, mate! :lol:
pa bilo bi bogova sa svih strana... :hvatasezaglavu:
:lol: :lol: :lol: a jesi odvaljenaCitiraj:
ivarica prvotno napisa
jel to zbog obame, da su se zene ovako "raspojasale"? :mrgreen:
ma to mi na svaku južinu 8)Citiraj:
seni prvotno napisa
hoces reci da bi osoblju vise pasala pobjeda mccaina :lol:Citiraj:
seni prvotno napisa
bozesacuvaj :shock:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Pa ovisno... jel bi onda bio pristupačniji? :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
sad kad si to ovako objasnila mogla bih i potpisati.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
i mene...Citiraj:
vertex prvotno napisa
jos ako svojoj lezbijskoj strani dopustim da se razigra, mogla bi me i inspirirati da muza razveselim :mrgreen:
Supač, od braka bez ljubavi nastalo narodno veselje (i tužit ću vas Saši :mrgreen: ).
mene razgigra angelina (jesam li povrsna lastane?)
jedan glas mi javlja preko maila da bi vi sad mogle/i pomisliti da se ja seksam cesto. o koje li zablude. pa mislim, nisu blockbusteri bas cesto na programu.
Žene, nadam se da isti stupanj razumijevanja pokazujete i kad vam muževi prolistaju pokoji "golišavi" časopis ili zavire na neku adult web stranicu. ;)
upravo se zagrcnuh jeduci rucak, citajuci vas.
zelim li ja znati sve te detalje o drugiom ljudima :lol:
pa naravno
i ono sto mu je u mislima, njegovo je
i meni to padne cesto na pametCitiraj:
seni prvotno napisa
kad npr orumasicu nekoliko mjeseci zamisljam ko samohodajucu guzicu sa jednim ogromnim pristom
da mi je znati kako cete mene sad dozivljavati :mrgreen:
u sendvicu izmedju colina i angeline?Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Naravno, samo da se klone "Trenutka istine" i glava je samo njegova.Citiraj:
tatek prvotno napisa
Seni, valjda ne jedeš ribu. :mrgreen:
jel vam jasno da je ovo blizu ključanja...
osoblju foruma - tc,tc,tc,tc... al dobro dokazujete da ste ljudi :D
meni cilo vrime na pameti kako bi ivaričin mužreagirao da mu kaže - oh, coline... pa kad on šokiran kaže - mooolim? ma evo, zabolilo me kolino :lol:
:lol:Citiraj:
štrigica prvotno napisa
na srecu, samo rizu s povrcem.
ovdje netko treba dokazivat da je covjek?
aaaaaaaaaaa
a nista, valjda sam onda dokazala :/
Kad je veza u pitanju ja sam totalna konzerva, nemam nikakvih primisli nit mi se sviđaju drugi muškarci (ni žene) nit maštam o drugim muškarcima (ni ženama). Moj odnos prema njemu je čist i u mojoj glavi i van nje a duboko se nadam da je i njegov prema meni jer znam da bi mi srce puklo da MM dok sexamo u glavi ima Pamelu. Odgovor na pitanje iz ankete je NE, nikad ne bi mogla živjeti s nekim u braku ako su jedina poveznica tog braka samo prijateljski odnosi i djeca. I nije istina da ljubav traje 3 godine, ma koji su to proračuni i tko to uopće i zašto računa? Svog muža istinski, čisto i jako volim već punih 13 godina i znam da on skupa samnom tu istu ljubav hrani i potpiruje.
ivarice, nisam mislila tako kako si ti pročitala :( ... i trebao je biti :P na kraju te rečenice...
A da se vratimo na temu "Orgazam" tamo na Zdravlju odraslih, jadna samuje već tjednima, a taman bi nastavak diskusije pristajao toj temi?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
deder, digni ...Citiraj:
tatek prvotno napisa
A šta ću ja, koja nisam Dalmatinka? Mene ne bi spasilo kolino. :mrgreen: