jap, zadnja 4 se usporava, al se od 24.do 29. dobiva najnajnajviše :mrgreen:
Printable View
jap, zadnja 4 se usporava, al se od 24.do 29. dobiva najnajnajviše :mrgreen:
ja ne mogu doć k sebi od sreće!!- sa 30+2 u plusu sam 11 kg! u mjesec dana dobila samo 1 kg i odmah sam navalila na linoladu :oops: Kad bi to tako bilo i do samog kraja...nitko sretniji od mene :D
ajme, sad vidim da neke od vas zabrinjava i manja težina..opustite se, ja se ravnam po prvoj trudnoći gdje sam skupila 25 kg (i bez problema ih skinula) i zato mi je ovo sad skoro pa savršeno..
Znači, dobro je što sam cijeli dan na povrtnoj čorbici, crnom kruhu sa sjemenkama i voću i suzdržavam se da upravo sad ne smažem tavu punu pečenih jaja sa sirom, finim bijelim kruhom i milku s lješnjacima? :mrgreen:Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
evo ja sam u prvoj trudnoći skupila oko 35 kg, koje sam skinula u godinu i pol mjesečevom dijetom koju sam držala otprilike svaki treći mjesec. beba je bila veća, 4.430kg, 56cm.
sada, u 20 tjednu imam +6kg, nadam se da će na kraju biti manje nego prvi put.
Od 24. tj - 26tj sa +4 na +5.5kg bojim se i pogledat u hranu, a oči gladne, i tanjur bih pojela..
U prvoj trudnoći sam dobila 18 kila i to je od početka išlo po 1,5 kg a u 6. mj. trudnoće sam dobila 4 kg,skoro sam se srušila na pregledu.
A sada sam trudna 16 tjedana i za sada sam dobila 2 kg koje sam bila izgubila na početku trudnoće tako da sam na kilaži na kojoj sam bila.Nadam se da neću dobiti tako puno kila kao u prvoj trudnoći. ;)
Ajde da vas sve utješim!
26. tjedan +11 kg !!!!!
Pazim što jedem, slatkog jedem jaaako malo, a kile idu bez obzira na sve, a uopće si ne izgledam tako veliko. 8) Nije mi jasno od kud stižu te kile :lol: a i krećem se dosta i nisam si troma...
Ja brijem da je sve otislo u sise koje su mi na samom pocetku trudnoce buknule za 3 broje, nesto u trbuh, guzu i vodu, jer sam malo natecena :mrgreen:
Ma to su sve "zdrave kile" koje će brzo ić dolje (valjda) :lol:
Cini mi se da sam negdje pročitala da u trećem tromjesečju kile idu malo sporije, jesam li u pravu? Ha, vi iskusne mame?
Ja mislim da je dobivanje na težini toliko individualno koliko smo sve različite jedna od druge. Neka će dobiti i do 30 kg i brže ih izgubiti nego možda neka koja je dobila 12/13.... Nisam za to da se pretjeruje i uopće ne pazi, štoviše i sama pazim da si ne natovarim ono što mi ne treba, ali nisam ni za to da se sad strepi i živi u nekom paranoičnom strahu.
Ja sam sad 38+4 i 13/14 kg. Voljela bi da je manje, al nisam ni nezadovoljna.
Ajme meni,dođe mi da plačem........ :(
Vi ste sve mršavice i .
Evo moje "statistike" Visina 164 i inače težina 53,54 kg uvijek tako
Ovo mi je prva trudnoća-
1.tromjesečje =7kg
2.tromjesečje =9kg
sad sam u 27. tjednu (precizno 27+2) Počinje 3.tromjesečje i tko zna što me čeka,jer već sad "šišam" sve vas ovdje, čak i one koje su blizu ili na samom pragu termina
Mislim da je ovo moje debljanje zaista previše,ali neprežderavam se, KUNEM SE, izbjegavam slatko koliko mogu, krećem se ali kile se lijepe
Šta da radim?
Osječanka9 :love2: ne brini, mislim da nam se to bude sve brzo istopilo. Tako je i meni, pazim što jedem, što zdravije i laganije i krećem se a kile idu, ni meni nije jasno od kud. Kao što sam rekla to su "zdrave kile" tu su s nekim razlogom. Valjda će se prirast kilaže usporit sad u trećem tromjesečju. Ma bitno je da mi znamo da se ne prežderavamo sa slatkišima i ostalim glupostima, e onda bi bio problem.
Kad dođe beba, mislim da se bude to sve brzo istopilo.
Mislim da se ovdje javljaju najčešće "mršavice" koje tako lijepo i malo dobivaju na kilaži, a sigurno ima još puno njih koje dobivaju malo više od ovog prosjeka, zato cure, javite se i vi! A tebi :*
ja sam dobila malo 2 kg u 22 tjedna ali u trudnoću usla kao tenk.u boljem ste polozaju od mene :love: sve to ode nakon poroda.samo da dođu bebice zive i zdrave lako mi to skinemo
imana nas još!!!31 tjedan +18Kg :oops: nije za pohvalu ali ja se dobro osjećam,uživam u trudnoći svaku sekundu i jedva čekam da toliko uživam i kad se bebica rodi!!!kilice su došle malo zbog genetike,malo šta sam morala na početku trudnoće mirovati...ali sve u svemu nikad nisam bila manekenske građe pa ne mislim da će tako biti i nakon trudnoće!svim buckama :*
eto ja dobila 17 kg u cijeloj trudnoći a nakon poroda od kojeg je prošlo 8 mjeseci izgubila sve skupa 20 kg...dakle mršavija ali mlohavija :lol: i da napomenem jedem ko nikad i ne biram previše...a također nikad nisam bila mršavica...uvijek sam se vrtila oko 65 kg, tako da cure bez brige, uz dojenje, nosanje bebe i puuuuno šetnje ode i previše...
ja sam u prvoj trudnoći dobila 17 kg.ovu trudnoću sam počela sa 1kg manje nego prošlu i sada u 13 tj.sam na +1,5 kg.
ja sam 35 tj i imam +14 kg :oops:
ja sam isto kao i arijet, što zbog genetike, što zbog mirovanja, natukla do sad 14 kg a ulazim u 30. tj. Sve me strah do kraja, al se nadam da su priče o tome kako će sad kilice usporiti istinite ;)
Ma vrzmat ćemo okolo kasnije, pa ćemo sve to lijepo istopit. Imat ćemo ciiiiiiijelo ljeto i jesen za kupanje i šetnju, idealno vrijeme za trošenje viškova :D
Ja sam jedna od onih kriticnih trudnica...koja je na strogom mirovanju vec jako dugo a jos su mi ostala 4 mjeseca i jos uz sve to voli jakoooo papati....
Bit ce to sveukupno minimalno 25kg, sto je na moju sitnu gradju jakooooo puno, a ja se oko toga brinem jakoooooooo MALOOOOOO!!!!!
Samo da bude sve ok, a kile kako su dosle tako ce i otici.....
mene ne brine kako ću s kilama poslije poroda, neg na porodu, jer sam čula što više kila u trudnoći - teži porod
to je ono što mene brine :(
ajjjjjjjjjjj! thara ovo još nisam čula :(
Mimolina,Laky,arijet i sve ostale :* svima Baš mi treba ova utjeha....... Želim sve najbolje vašim bebačima i vama, nemojte krivo shvatit ali čovjeku je lakše kad zna da nije jedini u ovakvoj situaciji......... ah te glupe kile ..... samo nek se one istope poslije
Thara odakle ti ovo da je teži porod ovisno o kilaži? nečije iskustvo ili?
pa recimo i šogoricino iskustvo a i puno sam priča čula o tome
nažalost nemam se puno s čime pohvaliti.... u 35 tjednu sam i imam +23.
Mene također ne brine kako s kilama poslije nego me brine sam porod. Nije za vraga da je optimalno do 15 kg. imala sam prije nekih mjesec dana slom jer sam si bila zacrtala da cu do kraja u najgorem slučaju dobiti 2o kg, i kada sam vidjela da cu to preći užasno sam se plakala. no što je tu je. Zeznulo me što sam se pripremajući se za trudnoću smršavila oko 10 kg ali malo pre brzo iza toga ostala trudna i popustile mi kočnice pa mislim i da je dio jo-jo efekta u pitanju.
Mogu samo reci da ću drugi puta pametnije...... skinut ću ja to ali sad se osjećam poprilično teška, napuhnuta a i kicma teško podnosi kile....
kod mene normalno 10 kg gore dolje be problema.....
lako dobijem lako skinem.....
trudna sam 9 tjedana. i imam isto kg koliko i prije trudnoće 75kg....samo što sam se udebljala mjesec dana prije nekih 3 kg.....
ali imam osjećaj da ću se nadebljati više od 15 kg, za mene je 10kg sitnica....
:lol:
Jedna velika :* svima! Šta je tu je, mislim da je naj bolje ne živcirat se previše jer to samo šteti kako i nama tako i bebama, jer se zbog kila podvrgavamo još većem stresu, a nije strano da je i on uzrok nakupljanju kilograma. Zato, be cool 8) kao što rekoh, što je tu je, poslije ćemo topit, a sad nam preostaje da pripazimo na one buduće kg.
Cure kakva vam je probava? Ja sam se i još se povremeno znam mučiti sa konstipacijom i opstipacijom. Mislim da je to uz mirovanje u početku trudnoće prouzročilo višak kilograma u mom slučaju.
Još jednom :* svima i :love: i naravno da je lakše kad znaš da nisi sam u ovom problemu.
I još samo ovo da podijelim s vama, iz iskustva moje prijateljice koja je rodila pred 9 mj, prije trudnoće je bila na ajmo reć nekoj idealnoj težini (najtaman ženska :mrgreen: ) u trudnoći se udebljala 21 kg, rodila bez teškoća s obzirom na kile i eno je sad uz malo muke, dijeta i sl., 4 kg lakša nego što je bila prije trudnoće. Naravno da je sve lakše uz manje kilograma al sve je to individualno, kaj ne! Bumo preživjele ;)
Ja se ne bih slozila s ovom tezom vise kila - tezi porod...
Moja sestra koja se po nekim kriterijima moze nazvati debljom osobom je imala lagan porod, a njena prijateljica koja je puno deblja od nje je imala istu situaciju....s druge strane, jedna vrlo mrsava poznanica se poprilicno namucila.
Ovakve stvari ne treba nikako usporedjivati...sve je to individualno, isto kao sto usporedjivati mjere UZV nalaza i pokretaje fetusa nikako ne treba raditi jer se svaka beba posebno razvija u maminom stomaku....naravno, postoji prosjek, ali to je samo prosjek i moze se desiti da necija beba ne spada u te mjere, ali to nikako ne znaci da nesto nije u redu....
[quote="mya02"]Ja se ne bih slozila s ovom tezom vise kila - tezi porod...
slažem se s tobom. Nikad nisam bila mršavica i pri porodu sam imala bome dobru kilažu. ali uvijek sam bila aktivna, u pokretu, tak da nisam imala apsolutno nikakvih problema. Još me primalja pohvalila kak sam u dobroj kondiciji :P
Dakako, abnormalan višak, recimo da žena od 70 kg natuče 30 ili više - mislim ta je to već druga priča, jer takav višak natući u tak kratkom razdoblju nikako ne može biti zdrav. A opet, mnoge koje dobiju taj višak je velik dio nakupljena voda, pa takve poslije poroda skinu i 15-20 kg. Rezime - nikad nisam bila mršava, u trudnoći dobila 14-15 kg, pri porodu izgubila 6, za 3 mjeseca se vratila na predporođajnu težinu bez ikakve dijete. A onih 10 kg koje vučem godinama - e, to je druga priča :mrgreen:
nadam se da bu sve o.k, zapravo ispravak- biti će sve o.k. :0)
kaj se tiće konstipacije, opstipacije..... tu zbilja nemam problema, pretpostavila sam da je to od hrane koju jedem a ona je poprilično raznolika od masne i obilne do nešto lakše..... s obzirom da sam natukla kolko sam natukla......nije bilo od zraka.... a ni bome od povrća i jogurta.... mislim da u mom slučaju to rezultira o.k. probavom
26 tjedana= +6,5kg :D
15 tjedana + 1 kg :)
Da malo utješim i druge "debeljuce", prijavljujem +9 kg u 24 tjednu.
ja sam još na +9,5, možda sam dogegala do +10 :mrgreen:
31 puni, 32. na pragu.
(lakše mi napisat 32. tjedan :mrgreen: )
22 tjedna + 3kg. nikako se odlijepit od te 3 kile :/ .
Ja se više ne usudim stat na vagu :mrgreen:
Punih 30 tjedana: + 6.5-7 kg.
alec, rekoh ti, ne sekiraj se.....sad ćeš vidit kad kilice krenu... :love:
Nije istina.... bar kod mene.... bilo me je na sve strane :lol: a porod ne mogu nazvati teškim.... još samo da nisu forsirali indukciju (prokidanje i drip na normalno otvaranje i moje trudove :roll: )Citiraj:
thara prvotno napisa
I meni su govorili sve i svašta.... plašili me da mi "pomognu".... a pomoći nije bilo jer sam bila na mirovanju i užasno sam sklona naoticanju pa sam pred kraj bila ko balon kojeg stalno napuhuju.... po 1,5 kg tjedno, a jela lešo, s min soli, bez masnoća i td.... ni sokovi, ni slatkiši....
(Ok, nisam pazila na početku, ali najviše sam dobila na kilaži dok sam strogo pazila što jedem..... a na kraju sve ode....)
Mirtica, please, mozes li malo objasniti.....ne kuzim ovaj dio sto su ti ''pomagali'' oko poroda......jer i ja sam na strogom mirovanju i vec sam negdje cula na forumu da cure koje su bile na terapiji gynipral imaju - necu reci tezak porod, ali problemcic nastane jer se teze otvaraju.....gynipral to sprjecava u trudnoci (kontrakcije i otvaranje) pa nakon nekoliko mjeseci te terapije valjda nije ni cudno da se za vrijeme poroda teze otvaraju i mislim da tada rade inducirani porod....
Pozdrav svima.... :D
ja sam trudna 8tj i na strogom sam mirovanju,za sad + 1kg.
kad volim papati.sad sam stalno gladna otkad sam trudna :mljac:
normalno jela u trudnoći dobila 8kg rodila dijete od 4100g
26 tjedana + 12 kg, od toga 5 kg u zadnjih mjesec dana :cry: ne jedem slatko, tjesteninu , krumpire a kruh dijetalni integralni. ubila bi za slatko :evil: prva 3 mjeseca povraćala ko luda i dobila samo pola kg-1 kg