Moj T. je isto s otplike 13 mjeseci počeo opako zapišavati okolo i da te utješim prošlo za nekih mjesec dana, samo od sebe kako i došlo. Svi savjeti i pomoći bili uzaludni. Jednostavno prošlo bez ikakvog trika. Samo strpljenje
Printable View
Moj T. je isto s otplike 13 mjeseci počeo opako zapišavati okolo i da te utješim prošlo za nekih mjesec dana, samo od sebe kako i došlo. Svi savjeti i pomoći bili uzaludni. Jednostavno prošlo bez ikakvog trika. Samo strpljenje
Već dugo se nisam javila i glupo mi je uopće tu postaviti pitanje jer D. ima već dvije godine i mislim da to više nije bespelenašenje već je on jedostavno dijete bez pelene, ali uz terrible twos se pojavila pojačano izražavanje njegove volje i odbijanje da ga stavljam piškiti, a sam neće nego se zapišava. I tako već zadnjih nekoliko dana. I onda sam mu stavila pelenu (sinonim za "baš me briga za tvoju eliminaciju, snađi se sam"). Jer sam pukla i treba mi odmor. Nije ga to baš zasmetalo. Jesam pogriješila?
nisi, ako ti je lakse (a vjerujem da je) da mu samo presvuces pelenu a ne da moras brisati pod ili mijenjati posteljinu :mrgreen:
ja sam stavljala f., jer je znao imati periode da se zapisava po noci, i k. kad je propuzavala, pa nije imala vremena za wc a pod je bio ful hladan.
vjerojatno je u fazi da ima neki skok u razvoju, pa kad to prode prestat ce i zapisavanje.
Ma imao ju je punih sat vremena :roll: Brzo sam se skoncentrirala. Cijelo popodne je suh. Ma ujutro se nalokao vode kad smo se kupali pa je pišao svakih sat vremena. Ali još uvijek je u "ne" fazi :-x
mislim da ce mu "ne" faza potrajati cijeli zivot, ipak je on jarac :lol:
oni zahtijevaju poseban pristup :mrgreen:
Jezik pregrizla :-o
Kad vec pricate o jarcima imam i ja malog jarcica :) , nije bas 100% bezpelenas ali kakamo u wc od pocetka. Pocela ga je cuvati cuvalica prije nekih tri tjedna i ona ga stavlja na wc ali on se buni i ne zeli to, jedino pali ako ga ja stavim i onda se bez problema popiski i pokaka. Njoj je kakao u pelenu (na platnenim smo). Medjutim zadnjih par dana vidim da ujutro uopce ne kaka nego ceka da ja dodjem i onda ga ja stavim na wc i pokaka se. sad me brine jel trpi, ako trpi to mi se ne svidja, ali njoj jednostavno nece nista napraviti u wc, dapace odmah se buni kad ga stavi da ga spusti. jel netko imao takvu situaciju, jel se normaliziralo, ne svidja mi se bas da cijelo jutro ne kaka a znam da mi je prije uredno kakao ujutro.zapravo brine me da trpi kaku a to nije dobro
verujem da ce se unormaliti kad se navikne na tetu cuvalicu ili ce jednostavno da promeni ritam.
nama se desavalo da jednostavno izjutra nema mir koji joj je potreban i kaki tek pred spavanje.
a jarac je :lol:
kole, jel to znaci da je i tvoja promjenila ritam kad si pocela raditi, pa kakala tek pred spavanje?
on se pokaka tu i tamo u pelenu ujutro ali to nikad ne izadje sve van, kao kad ga ja stavim na wc. ma zao mi je sto njoj uopce ne dozvoljava da ga drzi iznad wc vec sve radi u pelene. jedino mi je utjesno sto preko vikenda kad sam ja opet sve funkcionira
Ah ti jarcici nasi :)
nije promenila ritam zbog mene, nego se budila pre brata pa je u miru mogla da obavi sve :)
pa onda obavi pred spavanje kad se svi malo primire...
hvala kole na odgovoru. nadam se da ce se i moj prilagoditi, zapravo zao mi je sto je nazadovao ali nadam se da ce ovo ljeto donijeti skidanje pelena pa ce od jeseni biti lakse
moj mali bespelenas je presao u skupinu preko 6 mjeseci pa vjerujem da nam je sad ovdje mjesto?
moram se pojadati :(
nakon punih 5 mjeseci vise nego uspjesnog bespelenasenja, s 100% kakanja u lavabo i niti jedno u pelenu niti igdje drugdje, odbija ici na wc uopce. samo se izvija, nema sanse, niti piskiti niti kakati, mozda jednom dnevno pristane. a piski i kaka na veliko. sad je u fazi propuzavanja, voli biti sam na podu, tj ne trazi da ga se non stop nosi kao do sada, i mogla bih imati 200 pari hlacica a ne bi mi bilo dosta. non stop piski posto je skoro stalno na trbuscicu, kaka iskljucivo na trbuhu isto, ma jedino su nam noci OK. i poklekla sam, stavim mu pelenu :(
sto drugo? kolko traje takav strajk?
ma stavi mu pelenu ak ti je tak lakse, ne brini. sad je u fazi propuzavanja pa mu ec nije ni u primozgu, bit ce to bolje kad shvati da mu puzanje i hodanje nece pobjeci
nudi mu i dalje kad je miran, prije i poslije spavanja ili kad god mislis da bi prihvatio
evo da se malo javimo: poluplatnenopelenaši od početka, početkom ljeta izašli iz pelena (dakle negdje s 8 mj). sada imamo već 13,5 mj i pelene su davno poklonjene dalje, a ona trenira moć protestiranjem kod svake preporuke tute ili wc-a. i onda se sakrije negdje u kut i popiški. kakanje srećom uglavnom skužimo kad počne pa stignemo reagirati, ali za piškenje mi je baš žao jer je zima i hladno je, a čak je i vani počela piškiti u gaćice, što je prije bilo nezamislivo (doma je zapišavala uokolo, ali vani smo mogli biti cijeli dan bez ijedne nezgode). vidim da je bilo sličnih iskustava - imate li ideju koliko bi takva faza mogla trajati? poslijednjih dana primjetila sam da je počela stavljati ručice dolje u trenu kad počne piškiti - kad bi barem to učinila koji tren prije :-)
meni je ta faza trajala do nekih 16-17 mjeseci, isto je bila zima, al ja sam tad uredno stavljala pelene kad bi isli van ili u goste, nije mi se dalo da ju presvlacim na minus 20 ili da u gostima brinem hoce li se popisat po kaucu, kad je pocela pricat govorila je 'kaka' za sve, pa kad sam skuzila da je skroz pouzdana vise joj nisam stavljala uopce
s njom mi je fakat najlakse prosao taj period bunta, prohodavanja i svega.
naravno, i kad je nosila pelene sam nudila i reagirala na znakove, ali opet sam bila kul oko ostaloga, da idem ponovo opet bi tako napravila