A danima preskačem ovaj topic, jer kao nije zanimljivo :mrgreen:
Printable View
A danima preskačem ovaj topic, jer kao nije zanimljivo :mrgreen:
Pa sad nek netko kaže da ju nije zaslužila! :mrgreen:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
:shock:
Da čovjek ne povjeruje!
mislim na malo janje...
pazi što želiš!Citiraj:
ivarica prvotno napisa
:lol: :lol:
O pa mora, sutra je radni dan... :mrgreen:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
evo čitam kako su u getrou radnici i danas radili
treba složit police za sutra
žena u vlaku ide s posla u dućanu i govori kako je dućan zatvoren, al one rade inventuru nedjeljom
toliko o njihovom uživanju o obitelji
GDJE SU INSPEKCIJE???
slažem se s aleksandrom. bila bih za rad nedjeljom kad bi bilo nekakve kontrole, ali toga kod nas neće biti još dugo.Citiraj:
bili smo ovaj vikend u slavoniji, šogorica radi u malom kvartovskom dućanu. presretna je zbog neradne nedjelje, jer joj to nikad nitko nije platio. smrzava se na minus petnaest, u cijelom dućanu imaju jednu malu grijalicu.
neki dan ih je šefica zvala i rekla da ostatak godišnjeg od prošle godine, a ima ga ohoho, mogu koristiti samo ako će jedna raditi po cijele dane dok je druga na godišnjem :? i naravno neće biti plaćeno. naravno da nisu pristale pa im je za te dane godišnjeg dala neku mizeriju kuna.
tko će to i kako kontrolirati pa tu radi ko kako hoće.
malo janje ti si se pogubila.
otkako sam promijenila posao ne radim vikendom. i joše se uvik navikavam da subotom i nediljom ne trčim radit i da mogu odmarat mozak.
ali sam zato protekle dvije godine radila i svecom i petkom šta se kaže. i ujutro i popodne i navečer. i s bolesnim ditetom i kad ga je nije imao tko čuvat i kad sam morala smišljat koga ću molit da je pričuva par sati dok ja odradim posao. a sve za mizeriju koju neke od vas zarade za tjedan dana, bez radnog staža i osiguranja. ali to je bila moja odluka, posao je bila moja velika ljubav i znala sam još u školi kad sam odabrala to zvanje da taj posao nema neradnih dana, večeri, blagdana.....božić, nova godina, 1. u godini, uskrs.....hladne ili vruće večeri, jutra, popodneva....radila sam. i nikome ništa. ali nikad, ali baš nikad nisam došla nad**ana na posao, sastanak, razgovor jer sugorovnika stvarno ne triba zanimat jesam li ja dobre ili loše volje. posao je posao i odrađivat se treba maksimalno korektno, po mogućnosti s minimalnom dozom smješka koji je mukte. (valjda me zbog takvog ophođenja gazde sad traže nazad za duplo veću plaću :mrgreen: ).
meni ovaj nerad trgovina uopće ne pada teško. smatram kako se i trgovci imaju pravo odmorit jedan dan u tjednu. da su adekvatno plaćeni za svoj rad vjerujem kako bi se oni prvi pobunili protiv neradne nedilje. sve šta mislim da bi mi u nedilju moglo zatribat kupim u subotu, a ono čega nema bez toga se i može.
ali trgovce ne mogu nikako stavit u isti koš s medicinarima, policajcima, vatrogascima i svim onim službama koje jednostavno moraju radit nediljom. ali su zato i plaćeni za taj rad nediljom. za razliku od trgovaca koji za nedilju nisu bili plaćeni. a u startu imaju veću tjednu satnicu rada od npr. mene.
E da... opet će biti onih koji će "raditi". Kada sam ja radila u trgovini koja nije radila ni subotu ni nedjelju bila sam obavezna doći na posao subotom prijepodne jer je od jednog dobavljača dolazila roba isključivo subotom. I to svaku subotu. Čak smo i prodavali robu na paragonac i onda ponedjeljkom provukli kroz blagajnu.
Pa ako ćemo se zadovoljiti neradnim danom i minimumom kontrole kakva je sada bojim se da će pronaći načina za još većom eksploatacijom radnika.
i ja sam preskakala topic jer mi se nije cinio zanimljiv ( i puno strana) a kad ono ... dernek :lol:
vec sam napisala meni je svejedno jeli nedjelja neradna ali isto tako se mogu sad bunit i ugostitelji i svi oni koji rade nedjeljom. s obzirom na broj nezaposlenih u ovoj drzavi bilo bi bolje da im se taj dan plati.
ja jos nisam dozivjela da radim negdje gdje bi imala jedan slobodan dan tjedno :(
o pa tu je postalo vatreno od zadnjeg javljanja :mrgreen: :lol: :lol:
ja uživam odkada je neradna.zašto? pa napokon sam s MM i malom i družimo se.da kak je to lijepo biti cijeli dan zajedno :heart:
što se tiče "dosadnih baba" po dućanima to NITKO nemože shvatiti ako nije prodavač ..vjerujte!!! ima ih svakakvih od onih ljubaznih (svaka IM čast :love: ) do onih koje te izvrijeđaju i žele ti sve bolesti svijeta i kažu svakave pogrdne riječi :( ne možete ni slutiti vi koji ne radite u prodaju šta ti sve ljudi izgovore...to je strašno :( :(
Kaže MM danas... Išao je u pekaru po kruh i tamo u toj pekari drže mlijeko. I kaže neka teta ispred njega htjela kupiti mlijeko, ali teta koja rade joj je rekla da ga ne smije prodavati nedjeljom!
:?
Ne kužim, smije biti otvorena pekara, a ne smije prodavati mlijeko. Pa onda po tome to mlijeko ne bi ni smjelo biti tamo ili...?
Pa ne prodaju prašak za veš... :/
Mislim ako na kisoku smiju prodavati svašta, a što ne bi mogli mlijeko u pekari koja ioanko radi.
Kaj onda s onima koji na placu prodaju mlijeko? Kaj ni oni to ne smiju?
Mislim onako, čisto me zanima, nema mi logike.
Ne radim u prodaji ali isti drek...Zapravo koga ja zavaramavam, ispravak, radim u prodaji ali malo drugačijoj.Citiraj:
donna prvotno napisa
I vjeruj mi mogu zamisliti, ne da mogu zamilsliti nego sam doživjela takve stvari da to čovjek ne bi vjerovao kakvih sve ljudi ima...
Ali ipak, janje ga je ne pretjeralaaaaaaaaaaaa! :nope:
Evo, ako niste culi, od sada ce svi kiosci Tiska raditi svaku nedjelju, za slucaj da je netko zaboravio kupiti omiljeni casopis, cigarete, bon ili slicno. Takva odluka je pala nakon donosenja novog zakona o radu nedjeljom... Otkada je firma pod Todoricem, sve vise je takvih "poboljsanja". Inace, placa trgovaca u Tisku je 2.400,00kn brutto, plus stimulacija, koja je mizerna. Do sada je vecina kiosaka radila svaku subotu, citav dan, ali ne nedjelju. Sada, i cijelu subotu, i nedjelju barem do 14h. Pa sada neka zaposlenice uzivaju u svojim nedjeljama....A zamjenski slobodan dan-forget about it! :roll:
jadne žene....Citiraj:
little duck prvotno napisa
da se nadovežem samo...sto puta gore od tih "užasnih baba" koje je možda za razumjet jer imaju 70 godina i NIŠTA živaca su mlade curice koje uđu bez dobar dan,bok ili marš-NIŠTA šutnja isto tako pri izlasku a da ne govorim o samoj kulturi u radnji pa to je za plakati....pa zar ih roditelji nisu mogli malo obuzdati i par osnovnih riječi kulture naučiti za vanjski svijet :? dakle to s mladim curicama je ajmeeee strašno šta su ti u stanju izgovoriti a o krađama da ne pričam :evil:
donna, ja sam majka jedne takve "mlade curice"...
svaki put kad se vrati iz dućana - pita me isto: zašto joj prodavačice ne kažu ni dobar dan, ni doviđenja, zašto su neljubazne kad nešto pita, zašto joj kažu da nečeg uopće nema - a kad dođe samnom (po tu istu stvar) - ispadne da ima na tone... :x
pa ja pitam isto to za prodavačice: zar ih roditelji nisu mogli malo obuzdati i par osnovnih riječi kulture naučiti za vanjski svijet?
baš na staru godinu smo išle u jedan od takvih dućana, i točno mi je pokazala DVIJE (ne jednu) prodavačice i rekla kako su se ponašale. došle smo po ono što su joj rekle da nemaju...
uzela bih to s rezervom, no pred nama (kao kupcima) - počele su ogovarati treću - koja je bila izuzetno ljubazna. i to otprilike ovako:
ma jesi ju vidjela kako se smješka kupcima :roll:
ajme, jesi čula: dobar dan, izvolite, nema problema sad ću ja potražiti... koja budala... :roll: :roll:
je ja vjerujem da ima i koma prodavačica(i ja mrzim kad me nitko ne pozdravi kad uđem :evil: osnova kulture) ali kad si ti kao prodavač ok prema kupcima i kažeš lijepo pristojno DOBAR DAN a one te pogledaju i zakolutaju očima i bez riječi prođu pored tebe ....mislim užaaas
ja kupujem tri lokalna konzuma, od 30, pa do 100m od kuce
kako sam redovita, sve me prodavacice tamo pozdrave, vole, tanko rezu salamu, primijete kad sam umorna, kad sam prehladjena, s ivarom uvijek popricaju.
kuzim da ne mogu tako sa svakim tko im udje u butigu, nisam ni ja isto uvijek jednako raspolozena kad me netko nazove na tel pitat u 10 navecer kad je sljedeca rodina rasprodaja
to ti ne daje pravo da diskriminiraš cijelu jednu kategoriju kupaca, i proglasiš ih nekulturnim i kradljivcima.Citiraj:
donna prvotno napisa
jesi gledala film s juliom roberts i richardom geerom ... nemrem se sjetit kak se zove... lijepa žena, ili tak nekak.. pa su pokazali kako su prodavačice sprašile juliu kad je došla loše obučena u skupi dućan... i kako im se to vratilo...
eto, ni ja nisam kupila televizor, jer mi je prodavač kolutao očima... prije toga me odmjerio od glave do pete, a bila sam totalno bezvezno obučena. pa je zaključio da ja nisam valjda "pravi" kupac.
kupila sam tv u drugom dućanu, gdje su bili ljubazni.
inače, imam običaj otići u kupovinu tako da izgledam ko strašilo :mrgreen: . i vraćam se tamo gdje su prema meni TAKVOJ ljubazni...
Sorcie :shock: kako neznaš da se fim zove ZGODNA ŽENA?! :P ;)
Pitam se jel ona radila nedjeljom :mrgreen:
Ima neljubaznih svugdje...
Ali tak ste navalili na te trgovce, ja sam sretala i izrazito ljubazne i one katastrofa.
Ali isto je i sa dokotrima, medicinskim sestrama, službenicama po bankama, poreznim upravam itd.
Pročitajte za početak Fridinu pričiu s poroda.
Neljubaznih ko u priči...
Citiraj:
Frida prvotno napisa
jest, za dobru placu :lol:
sorci, pa zato ni ne stignes kupit sto ti treba :lol:
pa valjda mi je taj podatak nebitan u životu :lol: :lol:Citiraj:
Frida prvotno napisa
al zapamtila sam bitno - a to su odnosi među ljudima... ;)
nekulturnih a i kradljivaca ima po svim "kategorijama" bez brige to sam svojim očima vidjela od malih nogu do starih baba a naročito lijepo sređenih ženica u bundicama koje trpaju po đepovima :? užas...o nekulturi također svakakvih ih ima.ja zasigurno ne spadam u kategorij prodavača ala Pretty Woman ali nema veze kako bi i to i znali :/ žalosno da je da su "na tapeti" i ova i ona kategorija prodavačica....
oćeš reći da me sude po izgledu? :mrgreen:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
slično se i meni dogodilo. ne da me richard gere usrećio :lol: nego sam svojevremeno ušla u tiffany u zuerichu. ja - studošica, a oko mene sve tete u bundama, bogatašice. i naravno napirlitane prodavačice i naravno onaj pogled s neba - šta ti tu tražiš. nitko me nije dobro ni pogledao, sve su pirlitale oko ovih ostalih koji naravno nisu ništa kupile, a ja sam kupila (srebrne) naušnice za neku sitnu lovu. :mrgreen: i onda si ja mislim (u sebi), pa koji klinac si digla taj nos, to što radiš u tiffany-u nije ništa posebno jer radiš za sitnu lovu (što je ekskluzivniji butik ili hotel, to su plaće mizernije), a ove bogatašice te ionako preziru. a ja studiram pa ću kad tad doći do para i statusa, koji ti nikad nećeš imati. a možda sretnem i gere-a u odvjetničkom odjelu.Citiraj:
pa su pokazali kako su prodavačice sprašile juliu kad je došla loše obučena u skupi dućan... i kako im se to vratilo...
inače, koliko god kupac bio neljubazan trgovac/prodavač(ica) ima da bude ljubazna. tako se to radi u belom svetu.
ima tome sigurno deset godina da u jednoj velikoj trgovačkoj kući vlada pravilo da je kupac uvijek u pravu i da se prodavačica ne smije prepirati. naša poznanica je radila na odjelu čarapa i veli dođe joj žena vratiti čarape, lafo čim ih je otvorila skužila je da su poderane, a ono vidi se na peti da ih je nosila i to dosta dugo. al ništa - ova je uzela natrag i dala nove. bez ikakve rasprave i bez prevrtanja očiju.
a ja se i dan danas sjećam neke trgovine u sarajevu gdje smo mama i ja ušle - a prodavačice na po prodajnog prostora servirale si burek i mljackaju sve u 16. :roll:
prema prodavačicama u mom obližnjem dućanu sam uvijek nasmiješena, a i one prema meni, čak i onaj dan 31.12. u 16'55 kad sam ušla u dućan kupiti coca colu. :mrgreen: a bome i svaki put kad uđem u rodino gnijezdo me dočeka široki osmijeh. :aparatic:
a ne, ne, nećemo takoCitiraj:
ana.m prvotno napisa
tu udaramo po trgovcima :mrgreen:
ima sasvim dosta tema s kritikama medicinskog osoblja
molim, držimo se teme
Donekle o temi, ali ipak ne-samo da kažem da u postovima malog janjeta mene najviše, ili bolje rečeno, jedino živcira totalna nepismenost, koja me i inače smeta, ali na ovom forumu posebno, eto možda sam površna, ali to je tako!
O temi je već rečeno više manje sve što bih i ja mogla reći, uglavnom se slažem sa autoricom topica u svemu
Neki tiosci kiska (npr. na trgu) radili su svaku nedjelju cijeli dan do sada. Sada oni rade do 14 sati, pa jedan trgovac odradi to, a drugi je slobodan što do sada nije mogao biti. Nažalost to je vrlo mali broj kioska ili kiosaka, a većina ih do sada nije radila nedjeljom, pa su im se pogoršali uvjeti :(Citiraj:
little duck prvotno napisa
znala sam ja da će se Todorić snaći. pogotovo kad sam neki dan vidjela reklamu za "akciju u Tisku" pa se sad mogu kupit i kave i čokolade i svašta. još malo pa će im kruh, mlijeko i jogurt ubacit i da vidiš. još manji trošak, još veći promet :roll:
pa ćemo imati kioske na kat :lol:
ili 50 kioska Konzuma, 1 za kruh, 1 za mlječne, 1 za kekse .... :lol:
Baš.Citiraj:
thalia prvotno napisa
Idem na kiosk kupit kruh i novine i domaćica keks.
:lol:Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Sve čekam da mi sad osvanu u ulici tri nova kioska Tiska i Konzuma. Treba biti poduzetan.
nego, radni dan je. prodavačice su provele nedjelju sa svojom obitelji. jutros su došle na posao, kad ono nema grijanja. ja mislim da su to nehumani uvjeti za rad. tako misle i poslodavci koji će ih poslati doma i zatvoriti dućane. i naravno, neće im platiti prisilni godišnji.
tako da je veći problem ove zemlje to što nema rezerve energenata, nego to jel trgovine rade ili ne rade nedjeljom.
ovo je jedan od onih "za raju" zakona.
nekad davno sam radila u Tisku.Citiraj:
filipova mama prvotno napisa
nedjelju je radio jedan čovjek, dvokratno.
do 13 h, pa opet od 17-23.
preživi se.
inače su uvjeti rada u kiosku loši - mene je najviše smetalo što nema zahoda.
Da, i ja radim u Tisku, i uvjeti su stvarno jako losi. A sto se kruha i mlijeka tice, just wait and see. Vjerujem da ce se Ante unatoc zabrani da kioske pretvori u trgovine mjesovite robe, vrlo dobro snaci i naci nacina da jos prosiri asortiman. Da, neki kiosci su radili nedjeljom i prije, no subotom su takodjer samo ujutro radili, pa su se prodavacice mogle dogovoriti da su svaki drugi vikend slobodne. Sada mi se to cini kao mission impossible. Meni se cini da ce mi, nakon porodiljnog, biti pametnije ostati doma, raditi kao honorarac na prijevodima, bez prijave, zdravstvenog i sl., nego raditi za tu placu pod tim uvjetima :/
evo što, meni dragi Boris Dežulović misli o ovoj temi
Izvrstan tekst!Citiraj:
:lol: :lol:Citiraj:
GENIJALNO!!!!!!!!!!!!