ja svoju S odkad se rodila operem u lavabou.u početku je bilo malo nespretno al sad nam je super.onekad mislim da se ukaka samo da ju perem tako :) .dakle,vlažne ne koristimo.
Printable View
ja svoju S odkad se rodila operem u lavabou.u početku je bilo malo nespretno al sad nam je super.onekad mislim da se ukaka samo da ju perem tako :) .dakle,vlažne ne koristimo.
a ja si mislim: nek se čeliči!Citiraj:
litala prvotno napisa
Predobar tekst na stranicama Hrvatskog katoličkog društva medicinskih sestara i tehničara
Citiraj:
HKDMST prvotno napisa
ja bih samo preskočila savjet o kupanju bebe sapunom i trljačicom :/
preagresivno
veliki XCitiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
voda je zakon. :)
A šake? Jel ste i njih prale samo vodom?
Mislim, bebe svašta stave u ruku, mažu sa njima po podu (bebe puzalice) i drugi ljudi ih najčešće ljube u ručice :x
Prosto ne mogu da zamislim da se posle svega toga njene rukice nađu neoprane u ustima :/
evo vec dva dana smo u njemackoj, k. puze po podu po cesti i ruke su joj doslovno crne :mrgreen: . ja ih operem vodom dok ne postanu normalne boje i to je to.
Ma tamo su ceste čiste. Tamo niko ne pljuje po trotoaru :P Zato i prolazi pranje samo vodom :mrgreen:
ja bih rekla da sa to spominje kao izuzetak, jer ostatak teksta stalno govori o nepotrebnosti bilo čegaCitiraj:
mikka prvotno napisa
nisam vjerna nijednim maramicama,probali smo sve, i inikakvih problema u ovih deset mjeseci nije bilo.
Bubica editirala nazive proizvodjaca u skladu s pravilima foruma
molimo vas da ne navodite proizvođače
ja se slažem s apricot. a i pohvalno je što piše sapun a ne kupka/gel za tuširanje itd. jer je to najblaže (nakon vode) što se može koristiti.Citiraj:
apricot prvotno napisa
hvala na tekstu :*
Većina baby sapuna su u stvari, po hemijskoj strukturi, sapuni.
Da li onda birati one koji imaju označeno pH 5.5 ili je dovoljno da piše baby soap?
Prerano mi je otišao post... :roll:
Htela sam da pitam Punticu zašto misli da je sapun blaži od kupke/gela?
draga moja, kad vidis kakve su ceste ovdje.. s nasih mozes lizati sladoled :/ :roll: :mrgreen:Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Ja bi rekla da se običan tvrdi vugaris sapun bolje ispire od gela ili kupke pa je vjerojatno u tome štos.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Može biti, može biti...Citiraj:
sirius prvotno napisa
Ja kad se perem sa gelom uvek imam osećaj da se nisam dobro sprala. Uvek mi ostane onako nekako sklisko :roll:
Ali zato je stari dobri sapun zakon :P
pročitala sam sve strane ovog zamornog topica i zanima me sljedeće
što kad vam dijete s godinu dana krene u jaslice?
koliko ja znam u jaslicama je neizostavna praksa čišćenje guza vlažnim maramicama
šta poduzimate u tom slučaju? :?
Pa mozes koliko mozes...
Ako dijete krece u jaslice i tete tamo koriste maramice (jer im je prekomplicirano ista drugo), sta je tu je... Jos uvijek je to neusporedivo s cinjenicom da dijete cijelu prvu godinu nije koristilo vlazne maramice i da ih ne koristi kad je izvan jaslica :)
dobro s tim se slažem..čisto sumnjam da bi se tete dalo nagovoriti da koriste vatu i vodu :/
A čuj i u bolnici su mi isto stalno govorili "Donesite vlažne maramice." i to je kao najjednostavnije i njihova praksa pa sam ja samo nakon nekoliko puta jednostavno prestala donositi vlažne maramice i donosila vatice. I svaki puta bi se napravila glupa, kao uh, zaboravila sam kupit (samo je jedna sestra inzistirala na tome). Sad su se već navikle da mi koristimo vatu i vodu. I ne spominju vlažne maramice.
I šta je tu toliko jednostavnije, jednostavno ne kužim. Namočiš vatu i obrišeš. A za namočit vatu ti ne treba 7 sati nego 7 sekundi. A da ne kažem da nam je jedan paket vlažnih od 80 komada trajao valjda 3 dana, a vatice trajuuuuu. Ne znam u čemu je štos, ali jednostavno ih sestre koriste manje nego vlažne maramice.
ma slažem se ja s tobom,ja koristim one vate iz dm-a,no sumnjam da bi to9 prošlo kod teta u vrtiću,al stvarno
Pa kažem ti, nisam ni ja bila sigurna da će proći u bolnici pa sam im jednostavno to nametnula. Ali to je možda drugačije. Ne znam.
Mene samo zanima kako su tete u vrtiću prije brisale male pokakane guze (mislim, prije vlažnih maramica). Evo kod nas u rodilištu ne koriste vlažne maramice već s bebom drito pod pipu.
ha čuj mijenjale su one pelene i prije pampersica al to ne znači da bi se vratile na staro ;)
Možda bi se moglo napraviti u kućnoj radinosti vlažen maramice s običnom vodom, znam da to neke cure rade.
Imaju kupiti "suhe" maramice istog materijala kao i vlažne (ili oprati u mašini vlažne) i onda ih poslagati u kutiju i pošpricati vodom.
Me te maramice koristimo za platnen i ako su samo popišane, peremo ih, isto i za brisanje, mada je sad toplo i bebica ide ravno pod špinu.
Ovako i kod nas. Ali to ne rade baš često :( pa je moja beba imala gadan osip po guzu. Tačnije - krasteCitiraj:
Juls prvotno napisa
evo ja koristim vlazne maramice - za brisanje sebe kad me bebac pokaka :lol: :lol: a nije da mi se to dogodilo samo jedanput :lol: :lol: a dobro mi dodju i za brisanje plocica u kupaoni - jer je i njih jednom pokako :-) :lol: :lol: urnebes
salu na stranu, vlazne koristimo samo za putovanja i kad smo daleko od izvora vode (jer nekad i njih znam isprat vodom, pa pobrisat bebaca). inace, pamuk i voda su zakon!! :D :D u ruksaku isto uvijek imamo blazinice koje malo namocim vodom za brisanje lica i rucica (ne volim mu brisat lice i ruke vlaznim maramicama.. ne znam koje su sve kemije u njima :/ , a osim toga sve bude nekako ljepljivo od njih)
Spider Pig, potpisujem, tako i mi. Ja uvijek u torbi imam mali paketic DM-ovih Babylove (te mi nekako najprirodnije djeluju, ali mozda sam i u krivu), ali onih plavih koje su kao "od glave do pete" pa si mislim da mozda ipak imaju malo manje kemije ako nisu samo za guzu :lol: . Ali tek smo naceli 2. paketic, a mali ima vec 9 mj.
w latka vidim da si u manjini pa moram i ja nešto napisati. Mi koristimo vlažne maramice već 3 mjeseca i guza je SUUUUPER. Ja ih koristim kad idem u WC i zamislite-još sam živa!!! Ako brišemo sebe ili djecu sa vlažnim maramicama ne znači da smo lošije mame od vas koje to radite s vodom!!!! :evil: :evil:
Kod nas u jaslicama se guze najnormalnije peru trljačicama (po potrebi i tušom :mrgreen: ).Citiraj:
Juls prvotno napisa
Mi doma se peremo pod špinom, vani vlažnim maramicama(iz Mullera,jer su mi najmanje sapunaste na dodir)
nitko nije to rekao :predaja:Citiraj:
Andrea i Mia prvotno napisa
mislim da samo neke mame koje imaju loših iskustva s vlažnim maramicama, ili su upoznate s njihovim štetnim sastavom žele upozoriti druge mame da to nije tako bezazleno kako se prikazuje. i da se može i bez toga.
ali, naravno, svatko zna što je za njega i njegovo dijete najbolje :love:
Hvala,puntica! Ja sam samo htjela reči da nisu ni sve guze iste i da korištenje vlažnih maramica nije takav grijeh kakvim ga neki tu prikazuju. Naravno,svatko za sebe zna najbolje!! :) :)
Ili bar misli da zna.Citiraj:
puntica prvotno napisa
zapravo, maramice su iste, samo neke guze reagiraju jace a neke slabije na taj sadrzaj.Citiraj:
cinjenica da neke uopce i reagiraju, meni je dovoljan razlog da se zapitam sta to u njima ima i da li mi je to zaista potrebno.
Ali, između ostalog, rade tone nepotrebnog smeća :x I to sve radi nečije komocije i nečije zarade. I nisam baš sigurna da li je najbolje za moju bebu da joj zbog toga ostavim Zemlju punu smeća.Citiraj:
Emi se guza jako zacrveni od maramica. Bilo kojih. Doduše, ima jako osjetljivu kožu.Sad isto muku mučimo s nekim crvenilom.
w latka ako tvojoj bebi ne smetaju, a ti smatraš da su dobre i korisne koristi ih. Imaš sreću što tvoja beba očito nema osjetljivu kožu. Ipak, mislim da je bolje guzu oprati vodom,pogotovo nakon kakanja. I mi odrasli tako radimo, zar ne? :) Ajde, sretno! :)
Citiraj:
mrč prvotno napisa
kako gdje. ja radim evo već šestu godinu i uredno djecu peremo i nikad, baš nikad ne koristimo vlažne maramice. niti ih nemamo
Upravo to je i moj najveći argument.Citiraj:
kljucic prvotno napisa
Pogotovo kad čujem kako se netko "hvali": toliko se usr`o, potrošila sam 20 vlažnih maramica.
A sve to je malo vode moglo oprati.
Kad sam došla u Zagreb, prije 35 godine, Jakuševac je bio - ledina.
Sada se na njemu može lijepo skijati :(
ja sam u susjedstvu te ledine odrasla i moram priznati da sam ko zadnja tuka prije koju godinu pitala za brdo "a sta je to?"
strasno!
mi na zalost nosimo u vrtic jednom mjesecno paket vlaznih maramica, no uzimam iskljucivo biorazgradive. malo su skuplje ali to nije nista nasprem onog sto od njih "dobivamo".