Mislim da je cijela rasprava počela kad se počelo banalizirati na ovako bitnim stvarima.Citiraj:
Scandalous prvotno napisa
Printable View
Mislim da je cijela rasprava počela kad se počelo banalizirati na ovako bitnim stvarima.Citiraj:
Onda si BI... koliko je meni poznato...Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Ako je tako, mogu li ti poslati svoju fotku? :heart: :mrgreen: :saint:
nego, da se vratimo na temu :mrgreen: pogledala sam plakate na početnom postu i ja to ovak gledam - netko je dobio lovu da napravi idejno rješenje, domislio se kako udariti kontra efekt i onda to primjenio na sve ciljne skupine. po meni nemaštovito, jednolično, nedovoljno izazovno, ok -neki su me i naučili nešto kao ovo sa invalidima i restoranima, ali ovi jumbo koje sam vidjela o homoseksualcima na poslu su po meni promašili poantu.
a poanta nije u tome da nas dobije da se na minutu zamislimo, jer to je vrlo jednostavno postići - staviš na plakat -sa oproštenjem -drek na šibici, pa će svi razgovarati o tome - poanta je da nas nešto takne u srce i da pokušamo biti bolji
ne znam iz čega si ti to zaključila..al slobodno pošalji fotku..nikad se ne zna. :mrgreen:
Pa kad smatram da je veća šteta da ih izdvaja, proziva, ističe ili što već... Što se već jednom ne može prihvatiti da je seksualno opredjeljenje nešto normalno što ne zaslužuje nikakvu posebnu pažnju...Citiraj:
yaya prvotno napisa
I da nad slučajevima kada se radi suprotno i šteti takvim osobama kao u primjeru nezapošljavanja radi toga treba zgražati, osuditi ih moralno te kažnjavati zakonom...
Ana je rekla tu jednu rečenicu (njoj nije prirodno da je dečko s dečkom). Ponavljam, ne nešto što bih ikad potpisala, no sigurno nije diskriminirala. Ni vrijeđala.Citiraj:
yaya prvotno napisa
niti ja tu vidim neki govor mržnje već naprosto iznošenje svojih stavova - koji su takvi kakvi jesu i na temelju kojih smo mi ostale donijele neki sud o njoj (također - naše mišljenje).
A banalizirati znači svesti taj njen komentar na veličanje ustašstva i ostale uvrede koje su se kasnije upakiravale pod "iznošenje mišljenja" - a sve u istoj razini kao i Anin komentar.
To je banalizirati :P
Da me se krivo ne razumije - ne kažem da je itko ikoga vrijeđao nego da se od takvog komentara u raspravi došlo na vikanje "ubij tog i tog" - što sasvim sigurno nije usporedivo.
Prvi dio kojeg sam boldalaCitiraj:
Ti to smatraš, ja to smatram...ali na žalost u Hrvatskoj malo ljudi to tako misli...
Drugi boldani dio...upravo se radi toga i donio taj zakon na kojega upozorava ova kampanja...
E sad koliko je kampanja uspješna...meni je (a nisam neka intelektualna elita :mrgreen: )...Ivy nije...mom mužu recimo polovično... Nekome se ne sviđa plakat..nekome poruka...100 ljudi 100 različitih primjedbi...no poanta plakata je da bude vidljiv, da upozori na nešto....da se o njemu priča i razmišlja...
malo sam izostala :mrgreen: pa ste me pregazileCitiraj:
icyoh prvotno napisa
ni ja ne mislim da je ovakvo iznošenje mišljenja diskriminacija, ali ako se iznosi npr kao u cvijetinom "beogradskom" primjeru, od strane više ljudi na radnom mjestu, može se kvalificirati recimo kao bulling. I netko može biti povrijeđen.
Čekaj, čekaj - sad više ne shvaćam ništa.
Odjednom prva rečenica nije nikome problem - nakon četiri strane prepucavanja. Ajmeee :/
Zaista ispada da kad jedna napiše jedno, druge potpisuju bez da se čita. A onda nakon cijele debate (koja se dotiče svega) ispada da se maltene svi slažemo.
ne kažem da rečenica nije problem, samo kažem da nije primjer diskriminacije, premda stvara pogodno tlo za diskriminaciju.
nije ni meni jasna Dijana kad najednom kažeali eto šutim :lol:Citiraj:
Nije u redu iznositi negativno mišljenje ni o jednim, ni o drugima.
icyoh, da bi reč rekel :mrgreen:
Pa slažemo se, sad je to tek jasno... da smo na kavi složile bi se u roku od pet minuta... to su čari interneta i foruma...
Meni je bilo ugodno raspravljati i drago mi je da većina ljudi (mislim koji su se javili na temu) razmišlja tako kako razmišlja... rekla bih-normalno, ali tko zna možda bih nekoga uvrijedila... :mrgreen:
A kako izgleda kad pričaš? :mrgreen:Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
jel to sad dolazi faza mirenja :mrgreen:
sad mi fali smajli kad se svi grle a iz zagrljaja izlazi srce :heart:
:love: :heart: :love:
A ne, ne valja, to bi bilo mahanje pred nosom sa svojom seksualnošću... :coffee:
jes, previše žena- lezbe :shock: :mrgreen:
A jeste lude :lol:
Sad će nas zaključati jer zachatavamo :mrgreen:
i dalje šutim :mrgreen:
Da ne znam bolje, kladila bi se da ste sve trudne i pucaju vas trudnički hormoni :mrgreen:
E pa opet si fulala, kak ti znaš da sam ja Hrvat ilio Srbin ili kajtijaznamtko.Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
I to me se uopće ne tiče kaj netko misli o mojoj nacionalsnoti..
Čak mi jako ide na živce kad netko po defaltu vrijeđa npr. srbe (ne nisam srbin).
Ali iskreno više mi se i neda raspravljati tu s vama jer mi se čini da ovo ne vodi nikamo!! :/
XCitiraj:
Dijana prvotno napisa
I još da sma pročitala zadnju stranicu... :roll:
:lol:Citiraj:
ana.m prvotno napisa
dijana nitko ne kaze da ne smijes imati svoje misljenje, medjutim ne bi smjela vrijedjati ljude sa svojim misljenje ili?!
i Maxime je preskočila zadnju stranicu 8)
Hoćemo ispočetka? :mrgreen:
neeeeeeeeeeeeeeeeCitiraj:
icyoh prvotno napisa
sad čekamo prvi meni-je-to-bolesno ulet
Ma čekamo 'padobranca' koji će pročitati svaki peti post/stranicu... :mrgreen:
joj, nisam uspjela na forum cijeli dan, a vidim da ti nitko nije odgovorio na ovo. (sorry svima kaj vracam temu na pocetak!)Citiraj:
evo ti jednog primjera kako to izgleda kod mene na selu: http://www.libela.org/vijesti/480-ne...r-jer-sam-gay/
kao sto trenutno selo zna ko je trudan, koje dijete ima kakve ocjene u skoli i ko ima ljubavnicu/ljubavnika, tako znaju i za neciju seksualnu orijentaciju (a niti hrvoje niti bilo ko drugi nije nikad nikakv pride u selu organizirao ili bilo kome ista naturao, to se jednostavno zna)....u velikim gradovima je sigurno nesto lakse i naravno da te vjerovatno nitko ne pita na intervjuu tako nesto. tu su rasa, spol, dob naravno puno primjetniji odnosno očitiji. jer kad si mlada zena poslodavac odmah vidi da si mlada i zena sto znaci da ces vjerovatno uskoro imati djecu, pa te nece biti, pa i kad se vratis ces svako malo na bolovanje i ne zeli te uzeti jer mu nije isplativo i rade ce uzeti muskog kandidata. i kada je to jedini razlog, naravno da je to diskriminacija. i nema tog profita koji takvu diskriminaciju moze opravdati. a kad smo kod gornjeg slucaja, mozda bi tip stvarno izgubio par kretena koji mu dolaze u kafic, ali i ovako je izgubio dio ljudi. nisam nogom krocila u taj kafic nakon tog dogadaja, i ne budem. a i nadam se da ga je hrvoje tuzio i da ce dobiti odstetu pa ce jos morati i iskesirati. to je jedini nacin da se diskriminacija zaustavi. e, sad, kako dokazati diskriminaciju kad imas posla s inteligentnijim poslodavcem koji nece novinama reci stvarni razlog nezaposljavanja, ne znam. to je vec pitanje za pravnike/ce....
jesam padobranka, ali sve sam procitala 8)Citiraj:
a evo pulsovog istrazivanja koje su narucili isti koji provode kampanju:
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/p...06.html?pos=n1
Istraživanje koje je radi projekta "Podrška implementaciji Zakona o suzbijanju diskriminacije" od agencije Puls naručio Centar za mirovne studije, Pučki pravobranitelj i Vladin ured za ljudska prava pokazalo je kako gotovo četvrtina ispitanika (21,2 posto) ne želi u svoju obitelj primiti osobu druge nacije, a kamoli rase i vjeroispovijesti (24 posto).
Oko četvrtine ispitanika izjasnilo se kako bi spoznaja da je netko od njihovih kolega ili susjeda homoseksualac ili lezbijka izazvala osjećaj nelagode. Diskriminirani su i samci! Čak četvrtina građana slaže da s osobama koje se nisu udavale ili ženile nešto nije u redu.
Šokantna je i spoznaja da se čak dvije trećine ispitanika slaže kako pojedinim osobama zbog njihovih političkih stavova treba zabraniti pojavljivanje u medijima!
Nisi padobranka ako si sve pročitala... :P
E pa takvi slučajevi se i trebaju javno prozvati i osuditi, te zakonski i kazniti... mada ne mogu da ne žalim i vlasnika... u neku ruku je i on žrtva ukoliko se može dokazati ili se već dokazalo da bi promet pao ukoliko bi zaposlio gej osobu...Citiraj:
evo ti jednog primjera kako to izgleda kod mene na selu: http://www.libela.org/vijesti/480-ne...r-jer-sam-gay/
To sam već sve i napisala...
Istraživanja pulsa nažalost ne priznajem... i o tome radije ne bih...
zamjeni gej sa zenom s malim djetetom koja je na bolovanju svako malo pa on mora uzimati nekakve nekvalificirane zamjene... i onda bi ti ga bilo zao?Citiraj:
fakat pitam iz znatizelje, ne mogu osjecati zaljenje prema diskriminatoru niti uz najjace ukljucenu empatiju...
Ne, jer u prvom slučaju je riječ o okolini koja zapravo utječe na smanjen promet...
U drugom slučaju, to nije tako...
Već sam pisala o tome... zadaća poslodavca jest osigurati da posao teče... mislim da taj konobar nije jedini zaposleni... i postavlja se pitanje-ako će zbog smanjenog prometa morati zatvoriti kafić, nije li time učinio štetu i drugim zaposlenicima? Ako već ne idemo u krajnost, smanjeni promet znači i manju zaradu... manja zarada znači i manju plaću... U svakom slučaju nije sve tako crno-bijelo... U tom smislu mi je žao vlasnika jer ako sam dobro shvatila članak, oni ga smatraju odličnim zaposlenikom...
samo sto se okolina nikad nece promijeniti dok netko ne poduzme prvi korak...a nitko ne zeli poduzeti prvi korak pa mozemo vjecno razmisljati da li bi ikakve reakcije bilo ili bi jednostavno izuzetno kvalitetan zaposlenik doprinjeo razvoju i snakon par dana nikog vise ne bi bilo briga za njegovo slobodno vrijeme. a da ne kazem kako ce ljudi cesto i vlastite stavove skrivati iza tzv. stavova okoline. znas ono, nisam ja homofobican, ali drugi... (ovo ne ide tebe, samo sam to masu puta cula...)
{off topic, i vise retoricke prirode... kod nas na selu je jako pozeljno imati mladu i neudanu konobaricu. to pouzdano povecava promet jer tipcine dolaze, locu za sankom i nadaju se da je okrznuti po dupetu usput, a pritom ne zele dobiti batina od njenog muza. sto ako zato vlasnik kafica ne zeli zaposliti mladu majku? to je isto radi utjecaja okoline...}
Znam da se ne odnosi na mene jer kao što vidiš mene šokira da se u današnje vrijeme mora upozoravati na takve stvari...
kad je to bila relativno nova pojava u društvu, tada mi je nekako i shvatljivo da su se ljudi i zgražali i da su svakako reagirali... sad nije...
Sad me jednostavno šokira spoznaja da postoji okolina zbog koje osoba homoseksualne orijentacije ne može biti zaposlena... i da se zbog okoline i njega i vlasnika mora dovoditi u takav položaj... U tom konkretnom slučaju žalim vlasnika jer očito njemu nije smetalo s obzirom da se navodi kako je to mala sredina i da se znalo da konobar gej, a zaposlip ga je...
Ali i dalje smatram da je isticanje kontraproduktivno... kada bi se svi mi koji toleriramo svačiju seksualnu opredjeljenost ponašali prema tome da je to sasvim normalna stvar koju je potrebno isticati kao boju mojih tangica, tada (barem je to moje skromno mišljenje) bi se postiglo da i okolina koja tako ne razmišlja prihvati činjenicu da to zaista nije nešto za zgražanje...
Ovo pitanje što ako ovo ili što ako ono povlači sasvim druge rasprave... Ponavljam, da je vlasnik kafuća otpustio konobara zato jer mu osobno smeta što je homo sklonosti, tada ga ne bih ni najmanje žalila...