Ma to je jasno, ocito je pitanje terminologije.Kao embrij=predembrij
Printable View
Ma to je jasno, ocito je pitanje terminologije.Kao embrij=predembrij
Na ovo sam mislila, pogledajte pod 7.dan:
this is what happens in a 3dt :
1dpt ..embryo is growing and developing
2dpt... Embryo is now a blastocyst
3dpt....Blastocyst hatches out of shell on this day
4dpt.. Blastocyst attaches to a site on the uterine lining
5dpt.. Implantation begins as the blastocyst begins to bury in the lining
6dpt.. Implantation process continues and morula buries deeper in the lining
7dpt.. Morula is completely implanted in the lining and has placenta cells &
fetal cells
8dpt...Placenta cells begin to secret HCG in the blood
9dpt...More HCG is produced as fetus develops
10dpt...More HCG is produced as fetus develops
11dpt...HCG levels are now high enough to be immediately detected on
HPT
tikica_69 čekamo dobre mariborske vijesti ~~~~~~
Cure drage, ja ne znam dal ću sutra na kavu po ovakvom vremenu... Mislim, kad sam evć doma na mirovanju nema smisla da riskiram klizanje i padanje po ovoj poledici. A zimske gume na autu nemam, a nisam sigurna ni s busevima dal će vozit (ja sam na vrh brda, u Šestinama). Ali vidjet ću sutra kako će biti sa snijegom...
Htjela sam i sada na prosvjed u Varšavsku, ali otišao MM sam - gledat ću ga na tv ako bude :-)
Evo malo upadam kao padobranac ali vezano uz bolan transfer...i ja sam u Petrovoj imala bolne inseminacije (sa dilatacijom), nešto slično kao Shanti plus bolan transfer.
Kasnije sam riješila misterij - kada sam išla privatno, 2 IVFa su prošla sa bezbolnim transferima jer je navodno stvar u elastičnim kateterima koje očito Petrova nema.
Tikica :heart: da MB bude tvoje čudo
nadam se da će se tikica uskoro javiti, po ovom vremenu im treba puno više vremena, glede snijega i vremena, slaže se da se kofi odgodi ako je većina za...aurora, čuvaj se, ima li kakvih nečega?
Nema nikakvih ničega. A kod tebe? Sutra baš ono intenzivno čekaš m? Kakvi su simptomi?
a Aurora, samo se ti čuvaj i polako, jel da da je cool ovaj ppt? kod mene ništa osim pms-a, a sutra mi 27.dan, M može doći i 28.dan., a počela sam mjeriti BT i baš sam se zagrijala, nisam se nikad time bavila jer mi je djelovalo komplicirano, a nije:-)...tikica, čekamo....
javila se tikica: 3 folikula 15,14, i 11, endo 9 mm, punkcija u nedjelju, go go:klap::heart:
BRAVO tikica_69!!!
Tikica, čekamo dalje.
Mare41, ti si tek sada na bazalnim?I sta vele?Ja bih mogla izdati zbirku grafikona BT-a u posljednje 4 god.
Razmislite jos o sutrasnjoj kavici.Ako bude kriticno, bolje da prebacimo na pocetak iduceg tjedna.
Tikica ~~~~~~~~~~~~~~~ :klap:
Taca, nadam se da će M. pričekati do 1.3.
Aurora, samo ti miruj, ja se veselim više tome što ću biti malo doma, negoli postuku.
Mare, što se događa :cekam:?
Ja zvala danas dr.-a i pitam ga mogu li sutra doći umjesto u petak (danas 7 dc. na LH se pojavila druga crta, istina blijeda, ali :unsure:, bojim se da bi u petak ili subotu već mogla biti O. a ja tek na drugom UZ-u), no rekao je da je sve pod kontrolom i neka bez brige dođem u petak. Sve mi se čini da bi O. Sad se troumim da se bacimo na kućnu radinost ili da ipak čekamo ili da me bude baš briga za sve :roll:
A kava bi stvarno mogla drugi put, ja sam se dva kilometra vozila pola sata, uglavnom se kližući, i mislila kako neću stići doma s čitavim autom, a čujem kako će noćas i sutra još obilno padati.
Koke moje :*
Tikica_69 ~~~~~~~~~ bravo za folikuliće¨:klap:
AuroraBlu ~~~~~~~~~~mirujte u toplini doma (ti&mrvica)
Ondak i ja smatram ovu kavu odgođenom (Mimek, si čula?)
Vikki ... na tvom mjestu bih izabrala ili prvo ili drugo, pa uz to i ovo treće :mrgreen:
Taca, mare, tiki, ostale kokice ... :kiss:
Bravo Tikica 69, tak je meni bilo prošle godine, i punkcija je bila u nedjelju. Vibram za nedjelju ~~~~~~~~~.
joj dobro da sam došla pogledati... danas sam bila doma svega 1,5 sat i to sam ko mašina svašta nešto morala napraviti (naravni i grudati se) i sad počinje moje vampirsko vrijeme...
znači odgađa se !!!
mare novi termin molim, ali gledaj prognozu
cure svima :kiss:
Gričanka :kiss:
Bravo? Boze, ja sam u komi. Meni je to totalni shock....mislim na SD sam imala 6 folikula i 6 JS na manje Gonala nego sada...ja sam skroz u komi :-(
Mislim da valjda nikad nisu imali pacijenta sa manje folikula od mene... :roll:
Ne mogu k sebi doci...kako? zasto?
,,, Ma gdje mi je smajlić sa šibom?
U komi trebamo biti mi bez ijedne JS (čak folikula)....eh da mi je... :roll:
Neka bude jedna ali vrijedna JS (a sigurno ih je više) i... BINGO!
Opusti se i neka bude kvalitetnih JSa, i bit će i Laura :heart:
I kavica je odgođena, si pročitala? :kiss:
I ja sam imala na folikulometriji 3 j. stanice, na kraju je bilo 6 ispuntiranih, i 5 blastocisti.
AuroraBlu - ET 08.02. čekalica beta19.02. (20.02.)
venera3 - AIH - čekalica bete 19.02.
tikica_69 - MB - punkcija 14.02.
taca70 - MB - uskoro pikalica
vikki - klomifenka
m arta - čekalica AIH
Mimek-start 23.02.
vikki, i ja sam mislila biti vrijedna po domaće u veljači (+mala pomoć UZV i štoperice), a sad se mislim: čemu?
Novi termin susretanja: 18.02. (još nema prognoze pa ćemo vidjeti:-))
Na Valentinovo cu dobiti punkciju i nadam se bar jednu jajnu stanicu...bas sam sretnik :lol:
Mare41, sta se dogada?Danas je 28.dc?
taca, 27., pala BT, sad će to pomalo...tikice, držimo optimizam za 3, a jedna je više nego dovoljna:heart:
Tako Tikica-69 samo naprijed sa optimizmom uz tebe smo:heart:
Mare, pala ti je bazalna jutros? A baš sam se tiho nadala :-(
Tikica, punkcija (tj.ljubavne strelice) na Valentinovo - to može samo jednim rezultirati :-)
Vikki, jesi li se odlučila za prvo, drugo, treće, ili za kombinaciju? :-)
Tikica, htjela sam još dodati, a što naša Anaea40 nije napisala - u Mariboru joj je oba puta bilo uspješno, samo je nažalost kasnije otišlo... :-(
Dakle, kava odgođena za tjedan dana kasnije! (taj dan me mama naručila na uzv dojke na Rebro :-) ) Ide li neka od vas ovih dana na uzv i gdje? Na to treba posebno obratiti pažnju kod nas koje smo na stimulacijama.
Evo, ja se javljam nakon UZV.
ipak sam otišla na 9dc i dr je zadovoljan već ima folikul 15mm.
rekao je da dođem 12dc na UZV, u međuvremenu da mjerim LH trakicama (prošli ciklus je potamnila 12dc) i da će onda odlučiti hoću taj dan ili možda sutradan na AIH.
Svima šaljem :heart::heart:
Cure, imam pitanje: štoperica tjedan dana nakon transfera, u kojim klinikama je preporučuju i da li je to po defaultu ili individualno po potrebi? Bavim se mišlju da si dam 1 choragon u nedjelju ili ponedjeljak... ono, ako ne može štetit, a možda može pomoć...
Što vi mislite?
m arta, ti si dobra, nama tu većinom 15 je znak za uzbunu:-), držimo figeeee
Aurora, kako to gordo zvuči u 40-tima: mama me naručila:-):-), ne moraš replicirati, samo primjećujem:-)), aj ti za choragon lijepo pitaj dr R, to mi je formula za sva neznanja:-)
Mare, moram replicirati, he he, bila mi je mama danas na Rebru na uzv (bila je, na svu sreću, neka lažna panika, zvali su je da dođe nakon mamografije na uzv da nešto provjere) pa je pod dojmom svega toga samoinicijativno i spontano mene naručila :-) a i ispričala im je (Dalmatinka, šta ćeš) da idem na mpo, pa se i doktorica složila da najbolje da dođem čim prije na kontrolu.
AuroraBlu ... super za mamografiju (i to u roku tjedan dana), tvojoj mami :klap:
i vibrrr za tebe i mrvu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tikica_69 ~~~~~~~~~~~~~~za Valentinovo tvog života i optimizam
Vikki ~~~~~~~~~~~~~~~~ kad će taj petak :sing:
m arta ~~~~~~~~~~~~~~~~ za AIH
Kokice, pozdraf :heart:
gričanka, gluhi telefoni, mama dalmatinka (koje li karakterizacije:-)) je bila na mamografiji, pa se vratila na UZV pa je djetešce naručila na UZV (i mi ćemo biti brižne mame:-))
Mare, hvala :-)
U svakom slučaju, dobra informacija za sve nas iz kluba: na Rebru se naručuje tjedan dana unaprijed (dakle, danas nazoveš i termin za tjedan dana), imaju super modernu novu opremu i navodno su ekstra ljubazni, i sve to na uputnicu dr.opće prakse.
Odlučila sam čekati do sutra UZ, tj. ako sutra bude očito da je prekasno za punkciju, a folikul bude tu, možemo to i doma obaviti (ionako ne očekujem ništa ni od jednog ni od drugog). Kombiniramo da bude bar tri dana apstinencije prije punkcije (zbog spermiograma), a opet da ne propustimo kućnu radinost u slučaju da punkcije ne bude.
Nisam dosad bila na UZ dojke (sad bi me neki špotali), no uza sve ostale moje i MM-ove dijagnoze i pretrage u posljednjih par godina, nije mi palo na pamet.
Btw, je l' se može obaviti punkcija bez prethodne štoperice, ono ako je folikul prevelik pa nema smisla čekati štopericu :?:
Nek me neko ispravi, ali punkcija bez štoperice a za ivf - ne ide.