Koliko ja znam, u LCHF-u nema faza. Ima u anticandidi. No kako god, u ovim "kruščićima" nema ničeg što se i inače jede po LCHF-u. Dakle, rekla bih da ih smiješ jesti bez obzira na mršavljenje.
Printable View
Koliko ja znam, u LCHF-u nema faza. Ima u anticandidi. No kako god, u ovim "kruščićima" nema ničeg što se i inače jede po LCHF-u. Dakle, rekla bih da ih smiješ jesti bez obzira na mršavljenje.
po mom iskustvu, sve je stvar navike
bila sam veliki kruhojedac, grickojedac i slatkojedac, nakon cca 10 dana lchf-a više mi ništa od toga nije nedostajalo
na početku sam se opskrbila svim mogućim orašastim plodovima, ispekla sve vrste lchf kruha koje sam našla i nakupovala tamne čokolade...ispočetka sam dosta grickala bademe, orahe i ostalo + red ili 2 tamne čokse svaki dan (kruh mi se nijedan nije svidio, osim zobenih lepinja donekle). svakim danom sam spontano sve manje grickala i plodove i čoksu. unazad tjedan dana mislim da nisam ništa uzimala između obroka, jednostavno nemam potrebu pa neću na silu :)
što se tiče kobasica špeka itd., ja ih sve jedem s vrhnjem, mileramom ili jogurtom i kruh mi uopće ne fali
jedino što nisam pronašla nadomjestak za nešto s čvarcima, njih ne mogu same. mislim da ću ovih dana ispeći lepinje s indijskim oraščićima i tako probati ;)
i da, nisam na strogom lchf-u i ne namjeravam biti. voća i meda se definitivno neću odreći, iako voće klopam u puuuno manjim količinama nego prije, jednostavno nemam kad kad nisam gladna između obroka.
primijetila sam i da se količina hrane koju jedem znatno smanjila, manje jedem, brže se najedem i razmaci između obroka su mi ogromni pa nekad znam i preskočiti doručak ili večeru. ako ne preskočim, večera su mi uglavnom voćni šejkovi, ubacim i neko povrće, ali voće prevladava za sad.
kaj se može grickati
bademi, bučine sjemenke, pistacio, orasi...i kaj još
suncokretove sjemenke, indijski oraščići, lješnjaci (i svi drugi orašasti plodovi)...
Prijavljujem da je nestala potreba za slatkim skroz, a i za grickanjem i međuobrocima.
Manje sam napuhana a i manje natečena u dlanovima i stopalima.
Imam osjećaj da je kod mene riječ i o visokoj intoleranciji naa neku žitaricu.
Stvarno se super osjećam.
a kikiriki
Kikiriki mi se čini pretjerano ugljikohidratan (a i indijski imaju 20 g UH na 100 g...).
Ja sam sinoć imala krizu gladi, jesla sam sve dozvoljeno, ali u ponoć. Prvi put.
A bože moj, danas ću normalno, s tim da sam dosad pojela samo kobase s pinđurom i majonezom (sve domaće osim majoneze), ali uopće nisam gladna.
Pijuckam Veronikin jogurt, odličan je!
kikiriki ima nešto (dosta) više UH, ali je dozvoljen po lchf
Znam da na Anitinom blogu ima recepata s majonezom no ja moram podjeliti svoj s vama.
Ide 2 naprama 1 maslinovog ulja i mlijeka, limunov sok, sol, bijeli papar, senf i sve se umuti sa štapnim.
Nisu zabranjene namirnice, osim senfa ali može i bez njega.
Mi smo se navikli na ovu majonezu jel je malac bio alergičan na jaja, nekako mi je najfinija i najjednostavnija za napraviti.
Većina kikirikija na našem tržištu pržena je u biljnom ulju, a to je problem po LCHF-u. Kikiriki se ne preporuča onima na anticandidi zbog plijesni. Isto je s pistacijama.
Freja, jel i kikiriki u ljusci?
ne kužim jel se i oni prže ili ne
Ovisi što želiš i zašto si na dijeti.
Ja sam na blagom LCH-fu, jednostavno nemam vremena kuhati si posebno i ako je za ručak nešto što uključuje krumpir ili mahunarke, jedem. Voće jedem umjereno, kruh ne, njega je lako izbječi. Navikneš se na špek bez kruha.
Za mjesec dana je otišlo 2 kg, bez gladi i posebnog truda, ja sam super zadovoljna i nastavljam.
Evo pridružujem se . Postalo mi je mučno do dijetne hrane u prahu pa stalno odgađam nastavak dijete.
Doručak ementaler, putar krušćić od heljde,lana i sjemenki, kava
Ručak, krem juha od graha (malo), čevapi, kiselo zelje
Večera kava, jabuka,naranča, (opet)sir
ispravite me ako to nije to
pikula mislim da nije, ali druge cure znaju više.
kavofob kikiriki u ljusci je pržen, ali nema ulja i soli. Ja taj kupujem djeci (nitko nije alergičan ni mlađi od godine)
Kikiriki u ljusci je u svakom slučaju bolja varijanta. Ja sam mislila na one oljuštene, slane i pržene u ulju.
Moj je osobni problem što dobar kikiriki u ljusci teško nađem - da nema okus po vlazi i da pola ljusaka nije prazno. nedavno sam našla u Lidlu predobar, ali to je očigledno bila neka akcija jer ga poslije više nisam vidjela.
Na Dolcu se može kupiti neprženi kikiriki. Nisam ga sama kupovala pa ne znam točno gdje, no upozoravam da je okus prilično drugačiji.
Tnx, za sad sam našla jedino u Konzumu. Nije neka kvaliteta, ali moja curka ga obožava.
Ako netko zna gdje kupiti dobar kikiriki u ljusci, neka javi.
Držim Lidl na oku ako se ponovno pojavi :)
Ok, pročitala sam da si ti smršavila 5 kg u 3 tjedna, ja s mojom laganom varijantom "samo" 2 kg u mjesec dana, to ima smisla. Na storgom LCHF-u se svakako unosi puno manje kalorija.
(meni trenutno, uz dojenje i puno obaveza koje imam, odgovara laganiji tempo).
Cure pomozite, moj svekar ima puuno kila i zdravstvene probleme zbog toga. Što da mu isprintam da ga ne zatrpam informacijama, a da razmisli o ovoj dijeti?
Ja sam muza samoinicijativno ubacila u program, dosta mi je vise njegove trbusine. Ne buni se nista jer nije gladan. Doduse, jede mahunarke jednom tjedno. Vise ne kupujem nikakve slatkise (iako je to uglavnom bial crna coksa) jer mu kao dajemo podrsku. A zapravo sam skuzila da djeca kriziraju bez cokolade.....
Ja sam danas 6.dan i tek danas me uhvatila kriza, jelo mi se slatko, a htjela sam izdrzati. Napravila sam neke lchf palacinke, ali nisu mi bile dobre :D
Pa sam se utjesila povrtnim smoothijem od mrkve i cikle :hura: :mrgreen:
Ne pališ se na ljesnjake, orahe i slicno?
a kad jedete te orašaste plodove koliko pojedete i koliko se smije toga pojesti
Anči, samo izdrži, proći će to kroz koji dan i nećeš ni trznuti na slatko
to ti garantira bivši zagriženi čokoovisnik
domy, ja zgrabim šaku nečega, ali smiješ koliko hoćeš, s vremenom ti tijelo samo daje signal kada i koliko nečeg želi
Ja sam isto ovisnik o slatkom ali sama sebi ne vjerujem kada razmišljam o tome da ga se i ne sjetim...već valjda dva, tri tjedna. A i nisam na strogom lchf-u!
Doduše, nisam imala krizu uopće pa mi je bilo lakše. Dodaj možda još malo masnoće u jelo - možda te zasiti dovoljno da te popusti želja! Meni je slatko vrhnje super u kavi ili kakau - i slatko i masno. :mljac:
domy - i ja ovako kao kavofob sa orašastim radim
Jel ok piti mineralnu vodu, gaziranu?
Ja je volim. Popijem pola litre svaki dan? Jel to treba izbaciti/smanjiti?
Ne vidim zašto, pa voda je voda.
Radi soli?
Mineralna ima mnogo soli.
i to ako se ne varam jamnica puno više od studenca.
MM je to gledao po bocama, iščitavao i odustao od mineralne...
Ne smeta. Pogotovo na pocetku kad se gubi voda, treba više minerala i soli .
Radi gaziranog sam mislila.
Hvala :)
e to sam i ja čula da ju nije dobro piti zbog velikog udjela soli
Dakle, sad kad sam otkrila i topik na Receptima, ovdje ću samo dojmove: počela sam ubrzano gubiti (da li centimetre ili kile, ne znam, još se ne važem).
Primjećujem po hlačama i rupicama na remenu, a nažalost i na grudnjaku :(
Dakle, ide na moj uobičajeni način-gubim ponajprije u bra area, na trbuhu, guzici i nogama.
Ruke su i dalje iste.
Super sam zadovoljna!
Svimbi, super :)... da ne čitam sad unatrag, koliko dugo si ti na lchf?
Imam jedno pitanje vezano za namirnice: ima li neko pravilo za količinu jaja? Broj jaja tjedno?
Anči, od 01.01