Proći će i to, zar ne!! :love2:
Printable View
Proći će i to, zar ne!! :love2:
Naravno da hoće. ;) Ništa, spavaj sjedeći. :)
mimi25, hvala ti. istina, žgaravica ovaj put nije problem...tj.tek se povremeno javi sitno (sada sam 24tt). više mi nije ni takav pritisak dolje, još odspavam noć bez dizanja na wc - to je okej. na zadjnoj kontroli je rekao da sam zatvorena i to me utješilo. a pokušavam češće sjesti ili dignuti noge, i na poslu i doma, koliko stignem. preko noći odmorim. i vratio mi se optimizam i vjera da će sve biti super.
simkin - drži se. mnoge se žene jako boje, a sve bar malo. no ako te tako jako opterećuje, možda nije loše da popričaš s nekim (psihologom ako imaš koga, ako ne tražit ćemo ;-)) ili nekim neutralnim (prijateljice običo samo loše tješe ili daju savjete - a tebi to neće pomoći baš). nije porod mala stvar. ipak, za nadati se je da će sve dobro proći. a sama bol jest bol, ali - što se kaže - od boli se ne umire, to prođe. moje iskustvo: 5 minuta prije tiskanja postalo je tako neizdrživo da sam pomislila "il nek rodim ili umrem". to je bilo jako kratko. onda tiskanje - susret s mojim anđelom, pogled s njime oči-u-oči i ljubav doživotna se rodila! ISTI čas sam pomislila "šta to je to? ma mogu to ponoviti, nije tako teško!". Eto, tako je priroda i Bog uredili žensko tijelo. vjeruj ili Njemu ili barem svom tijelu da zna što radi. i bit će sve dobro.:love2:
inače, disanje je jako važno i korisno. razne su metode, ali svako abdominalno disanje opušta i tijelo i um. preporučam kjnigu Duhovni pristup rađanju ako ti paše u svjetonazor. Isto tako, dobar partner za porod. Ako tm ide, nek se prije svega pripremi da te tješi, beskrajno strpljivo sluša i masira i mazi....ako ne, nađi spremnu prijateljicu!
evo i mene trudna sam 8t imam laganu sukrvicu skoro cijele vrijeme. mirujem koliko mogu uz dvoje djece i već sam luda od toga, ležim na kauču i samo mi kroz glavu prolaze crni scenariji (tipa neću valjda noćas na hitnu, svaki put kada moram na wc proučavam one iscjetke kakve je točno boje ...) nikako se opustiti. nemam hematoma a beba mi je na ultrazvuku manja tjedan .išla bih svaki dan na pregled po mogućnosti. ovo mi nije prva trudnoća pa sam skroz iznenađena tim osjećajima mislim da što si više trudan to su veći strahovi. s prvom trudnoćom je sve bilo ok, s trudm sam isto imala lagana krvarenja ali nisam ovoliko mirovala i uopće se ne sjećam da me je ovoliko bila panika. treća trudnoća prije 2 mjeseca završila je biokemijskom i sada sam opet trudna i psihički jako iscrpljena od puste brige!! jedva čekam da dočekam i da prođe taj 12t!!!!
Jao, vjerujem da ti je teško pogotovo uz dječicu, jer moraš biti smiren za njih, al ti kažem da se pokušaš šta manje nervirati radi sebe i svoje bebice u trbuhu, sigurna sam da će sve biti u redu! inače neznam šta da ti drugo kažem, ja sam još punooo mlada i tek mi je prva trudnoća i ne mogu zamisliti kroz šta prolaziš...
:love2:
Mi smo nabavili baby watcher i sad svako drugu veče slušamo našu mrvicu :klap: ,
stvarno super stvar inače bi :cupakosu:od pregleda do pregleda
Pozz za sve,
Ne znam kako ovdje sve funkcionira,nova sam na stranici,ali imala sam strasno iskustvo,zelim ga podijeliti i zelim savjete kako dalje jer se grozno osjecam :(
Naime prije 20 dana sam izgubila bebu u 22 tj.trudnoce (dobila sam trudove i porodila se),nasa bebica nije prezivjela jer mu se pluca nisu razvila :( Sve sa nalazima je oj,dr ne znaju uzrok kazu da se to nekada jednostavno dogodi.
Molim Vas savjete kako ovo prezivjeti :(
[QUOTE=fingertips;2287062]Jao, vjerujem da ti je teško pogotovo uz dječicu, jer moraš biti smiren za njih, al ti kažem da se pokušaš šta manje nervirati radi sebe i svoje bebice u trbuhu, sigurna sam da će sve biti u redu! inače neznam šta da ti drugo kažem, ja sam još punooo mlada i tek mi je prva trudnoća i ne mogu zamisliti kroz šta prolaziš...
:love2:[/QU
Puno ti hvala na podršci. lakše je kada se ovako strahovi podjele s nekim. odmah mi je malo lakše, mada mislim da ću se tek donekle smiriti kada obavim pregled u pon! uživaj u svojoj trudnoći pogotovo ako je sve u redu, prva ti je i stvarno uživaj! :)
Jako mi je žao... :( Ne mogu ni zamisliti kako se osjećaš... :(
Imaš tu cijeli jedan podforum koji se zove Roditelji anđela (http://forum.roda.hr/forums/95-Roditelji-an%C4%91ela). Vjerujem da ćeš tamo naći prave savjete.
:heart:
Ajme, ne mogu zamisliti kako ti je, kako se osjećaš, kroz šta prolaziš, baš mi je grozno to što ti se dogodilo. Neznam kako ti pomoći jer zaista kažem ne mogu zamisliti nešto takvo :( Jakooo mi je žao, vjerujem da ti sad svaka riječ zvuči bezveze, ali vjeruj za svakog postoji bolje sutra iako ti se sad to čini nemoguće, vjeruj mi bit će bolje, manje će boljeti... Znam da ništa ne može zamijeniti tu prazninu,al samo sebe nemoj kriviti... PUnooo podrške i pusa ti šaljem :love2:
Belinda, jako mi je žao. Probaj otići na ovaj podforum koji ti je mishekica navela. tamo su žene koje su, nažalost, prošle kroz iskustvo gubitka djeteta i sigurno će ti pružiti najbolju utjehu i pomoći preživjeti ovo teško razdoblje.
Moe, noćas sam opet imala hrpu raznih teških snova koji su toliko nalikovali na film da mi je muž iz zezancije dok sam mu ih prepričavala puštao glazbu kao zvučnu kulisu. hm, možda bi ih i mogla pretvoriti u scenarije i nešto zaraditi, kad me već opsjedaju :)
Bellinda jaaaaako mi je žao :-( drži se šaljem pusu
Evo da se i ja javim, moji strahovi i panika se je ostvarila. Jučer mi je napravljena kiretaža (9+6) bebi je stalo kucati srce :( u nedjelju sam saznala jer sam išla na hitnu jer sam dosta krvarila. imam osjećaj da mi je danas najgore. obuzelo me neko tupilo, tuga, bol, ljutnja sve!!!! a tako sam htjela ovu trudnoću! :(
ne znam bi li se trebala brinuti što ne krvarim jučer sam malo krvarila nakon kiretaže i to je to.
strizibubići, jako mi je žao... :love2:
strizibubići, :( :grli:
Strizibubići :( :love2: Samo budi jaka i ne daj se!!!!
Hvala cure, na podršci. puno mi to znači . nadam se da ćemo se opet družiti na ovoj temi (duže) nego sada kada se opet odlučim za bebicu. znam samo da ju jako želim i nadam se da će drugi put biti sve ok. puse i držite mi se :heart:
samo hrabro i za dva mjeseca evo tebe opet tu ..tako je bilo kod mene !!
strizibubići i Bellinda - pretužna sam zbog vas obje. nema tih riječi koje dovoljno tješe...ipak ću reći, hrabro naprijed, nekad Bog uzme i neznamo zašto, ali bit će! vaša su dječica anđeli i za vas mole, u to sam uvjerena, i iz nekog sada nepoznatog razloga je tako bilo dano - da dođu na kratko i napuste vas do ponovnog susreta....bol je prejaka,
ali će polako prolaziti....iako kako kažu žene s tim iskustvom, nikad ne prođe do kraja. ja Bogu hvala nemam to iskustvo,
i kraj vaših mi priča moji strahovi izgledaju totalno smiješni.
ljubim vas obje,
potražite utjehu u onima oko sebe koji vas vole,
i drugim mamicama sa sličnim iskustvom,
a mi smo uvijek tu za vas! bit ćete obje u mojim molitvama.... :love2:
Hvala mishekica :*
Hvala fingertips , svaka podrska dobro dodje i nadam se da vrijeme cini svoje :*
Hvala dupla duplica , svaka rijec podrske dobro dodje , da nadam se da ce vrijeme uciniti svoje :*
Neznam kome da se obratim, a mislim da ovo spada pod temu panika :)
Dakle u 29 tjednu sam, i zadnjih par dana sam primjetila da se beba malo manje miče nego inače, osjećam da je unutra da se mrda ali udarci su slabijeg inteziteta nego inače, doktorica mi je na odjelu tek 17.12, sutra idem po lijek za ureoplasmu, pa dali se trebam brinuti? Fali mi moj inače živahni bebač :(
Fingertips, vjerojatno nema razloga za brigu, ali ja bih otišla na ultrazvuk.
fingertips, 99% nije ništa, beba ima sve manje mjesta unutra
ALI ako si zabrinuta otiđi privatno na UZV
A mislim da ću do ultrazvuka, nije mi najbliže al ću morati, tek toliko da smanjim summnje :) I ja mislim da nije ništa, možda mu je zima :D
Iz literature, ne iz glave (dobro, nije doslovno :mrgreen: ):
Početkom trećeg tromjesečja bebini se obrasci kretanja posve izmijene zato što ima sve manje mjesta. Udarci postaju slabiji jer naprosto nema mjesta za zamahivanje. Također se sve jače uočavaju obrasci sna i budnosti.
Ukoliko se beba pomakne (na bilo koji način!) 10 puta u sat vremena, nema razloga za paniku. Naravno, ako ti nećeš biti mirna, poduzmi sve što misliš da treba. :)
Moja je beba podivljala otkad je ušla u treće tromjesečje, ali to je čisto zato što je otkrila da imam jetru i bubrege. :)
Curke, bila sam popodne na ultrazvuku, srce kuca to je najbitnije! Nisu mi objasnili zašto se slabije miče i nisam puno pametnija... Al sam barem malo mirnija :)
fingertips, super. pa vjerojatno ima stvarno manje mjesta pa joj se ne da mrdati ili više spava.
i ja sam primjetila slabije micanje..ovih dana je kontrola-nadam se da je sve ok !!
i ja, izgleda da im je smeta snijeg, mi smo nujni zbog vremena, ne možemo nikud van, pa i oni dude!
Bebe se umirile, hihi! Pripale se zime :) Sutra idem na potpuni pregled, napokon kod svoje doktorice, jedva čekam viditi svog bebačaa, lalala :)
i ja cu sutra jeeeee
Otkad sam se prebacila kod socijalne ginekologice, uopće si ne vidim bebu. Kod privatnika je svaki pregled bio uz ultrazvuk, s detaljnim pojašnjenjima. :(