I meni se upire kad ležim na boku, lijevi bok, odgurivanje rukicama, desni ritanje nogicama pod rebra. Problem je što ne mogu ležati na leđima jer onda ne mogu disati i jako mi pritišće mjehur... Tak da se dogovaramo, malo desni, malo lijevi bok :)
Printable View
I meni se upire kad ležim na boku, lijevi bok, odgurivanje rukicama, desni ritanje nogicama pod rebra. Problem je što ne mogu ležati na leđima jer onda ne mogu disati i jako mi pritišće mjehur... Tak da se dogovaramo, malo desni, malo lijevi bok :)
A ja pak iako svi to preporucuju, NIKAKO nemogu lezat na boku... meni su ledja zakon.
A kad gledam tv okrenuta na bok onda me isto ko i vas bebica izudara i rukicama i nogicama i jos se nagura sva u tu stranu toliko da mi se cijeli trbuh jako napne i stvrdne na toj strani.
Evo bas maloprije ja lezala na ledjima a bebolina se ugurala na desnu stranu i to prvi put tako da mi je cijela desna strana trbuha bila jedna velika grba! Izgledalo je full smijesno!
ti si isto trudna kao i ja....ja na leđima ni ne mogu ležati jer mi je onda ogroman pritisak, a inače svi preporučuju ležanje na lijevom boku....Citiraj:
klarah prvotno napisa
iako ja nisam navikla spavati na bokovima, jedino mi to preostaje :)
Imam jedno pitanje.... kad su vam udarci bebe bili dovoljno jaki da ih i drugi osjete?
Evo ja ću sutra biti 19 tj i pokreti više nisu leptirići, ali ih MM ne osijeti.Citiraj:
mya02 prvotno napisa
Mislim da je sve to individualno, ali oko 24 tj bi i drugi trebali osijetiti.
Cure ja kad sam bila u bolnici stalno su nam skretali pažnju da ležimo na lijevom boku jer beba tada dobiva najviše kisika i hrane.
Ležanje na leđima nije dobro jer se pritišće neka žila i postoji mogućnost da mi na trenutak ostanemo bez zraka...kad si u bolnici svašta čuješ i vidiš :mrgreen:
Prvi puta se beba javila mojoj mami i to je bilo u 19. tjednu. onda mi se i pocelo vidit preko trbuha kad lupne.
ja sam 25 tjedan i još nisam sigurna kad udara ,tj nesto se događa ali nisu to bas jaki udarci kako cure opisuju a ja imam i dosta špeka na stomaku pa ej mozda i to u pitanju :oops: .Citiraj:
mya02 prvotno napisa
meni se je cura javila sa 17 tjedana, a mm ju je mogao osjetiti kad je stavio ruku na trbuh sa 20 tjedana. sada sam 25+2 i cura izvodi takve akrobacije da se na trbuhu jasno ocrtavaju udarci :heart: .Citiraj:
mya02 prvotno napisa
Ma, ovakve stvari zapravo ne treba ni usporedjivati, jer je svaka beba individualna...ja sam sad shvatila da je moja mrvica ocito njezna....sad sam u 27tj. i nikada nisam osjetila neki jaki udarac, ali zato stalno osjecam nekakvo skakljanje.....doduse, volila bih zbog dragog da jednom udari, ali cim on stavi ruku ona se umiri..... :) :) :) :)
meni su se u obje trudnoce bebe smirivale kad bi MM stavio ruku na trbuh - Lovru je osjetio samo kad bi stucao :P jer jadan mali to nije mogao kontrolirati pa smo mi odmah koristili priliku.
sada se beba puno jace i vise mice, ali cim netko stavi ruku na trbuh, smiri se.
da, da tako je i meni isto....čim mm stavi ruku ne osjeti ništa, a prije toga udara :)Citiraj:
mya02 prvotno napisa
pa ne osjećam ni ja neke jake udarce, a svi mi sa strane pričaju kako ih jako bole udarci, a ko će to razumit, vjerojatno je sve to inidividualno :/
Joooj meni se zadnjih par dana taaako jako beba vrti i okrece... vise toliko ne lupa ali sad osjecam svaki njen pokret u kojem god da se polozaju nalazim... Neki put imam osjecaj "vibriranja" u trbuhu, bas mi je to sve fora!
Ah, ja se izgleda moram pomiriti s tim da nasa mala ne zeli zabavljati ni tatu ni ostale ukucane svojim akrobacijama :( , tako da u tome trenutno uzivam samo ja :D !!!
Mene vec par jutra muci to sta me kad se probudim beba gura nogama u zeludac i to me full tjera na povracanje, cim se ustanem prestane, ali je dosta neugodno :/
ništa povedi tatu na UZV i sigurna sam da ćete uživati gledajući vašu malenu hopsicu :DCitiraj:
mya02 prvotno napisa
MM je osijetio naše maleno neku veče...ispod pupka udara najjače :heart:
Joooj, danas je bio strasno razocaran kad smo otisli na redovnu kontrolu i uzv...zbog cuvanja trudnoce idem u bolnicu na preglede, a na ginekologiji kod nas muskima je STROGO zabranjeno, tako da jadan nije mogao uci.....Citiraj:
nikka prvotno napisa
a jooooj :(
a gdje ti je posteljica, sprijeda ili straga?
Uh, to nemam pojma...bas gledam na nalazu i nista ne pise, osim da je plodna voda normalna....
Inace, kako to treba biti ?
kod nas nema jakih udaraca često ali se princeza javlja ujutro i navečer s par udaraca i pomjeranja :) .
muz je mogao osjetiti svega par puta ali ja osjetim .ako e u formi javi se i preko dana :mrgreen: .
čitala sam negdje da postoji praćenje javljanja dnevno od 28 tt nadalje i da se to zapisuje ali sad neznam gdje točno :/
Kazu da od 28tj. treba pratiti udarce i da bi trebali osjetiti minimalno 10 bilo kakvih pokreta u sat vremena....ali treba voditi racuna da je svaka beba individualna i da ima svoje vrijeme spavanja.....tako da ako ne mozemo pratiti bas ovaj uzorak od 10 pokreta po satu ne treba panicariti...bitno je da tijekom dana ipak osjetimo bebine pokrete u bilo kojoj kolicini...
Jucer sam iz fore isla brojati, u 2 minute mi je beba napravila 27 pokreta :P
Mislim da stvarno nemam razloga za bilo kakvu brigu da li je dobro :)
BebaBeba, ti nosiš pravog hopsića :D
Ja ne brojim, ako mi se duže ne javlja uzmem baby watcher da ju čujem :)
Mya02 ak ti je posteljica straga onda prije i jače osijetiš bebu, a ako je sprijeda onda kasnije i slabije jer posteljica amortizira pokrete bebe.
Ooooo da!! Imam osjecaj da spava jedino po noci kad i ja spavam jer me nikad ne probudi skakanjem nego miruje... Valjda skupi dosta snage za cijeli dan!
aha..mada sad razmisljam i mislim da ne bih mogla zakljuciti po nekoj svojoj slobodnoj procjeni.....
Uglavnom, sad sve vise osjecam migoljenje u stomaku, nego one klasicne udarce.....i ima svoje odredjene dijelove dana kada je prilicno aktivna....
moj Adam jako udara.
sad smo u 28om tjednu.
i čini mi se jako sramežljiv... ne znam jel ja to sebi umišljam ili zbilja svaki put kad ja stavim svoje ruke on udara i miče se ko mali luđak...ali tipa kad mi neka frendica stavi ruku , neće pa neće da udari nikako....niti malo...
čak se niti na taticu još nije naviknuo jer on isto treba dosta dugo držati ruke da bi ga ovaj malo lupio...
a ja čim krenem maziti se po trbuhu on krene i ne prestaje :D
a ima jednu pjesmicu koju jaaaako voli i koju mu puštam prije spavanja... to je i moja najdraža uspavanka i on se uvijek na nju razigra i onda kad pjesmica prestane on još malo udara i onda oboje zaspemo... :heart:
i to mi je taaaaaako lijepo...i nikako se ne mogu zasititi njegovih udaraca... upadnem u totalnu hipnozu kad ga osjetim, više ništa oko mene ne postoji... i mogla bih satima tako meditirati osjećajući svog sinčića kako se miče i kako udara i zamišljajući ga u sebi... bubica moja mala ... :heart: :heart: :heart:
pa makar još uvijek imam mučnine i povraćam, i stalno me bole i leđa i noge, i makar sam stalno umorna... i makar se osjećam bespomoćno...
trudnoća mi je preeeedivna ponajviše zbog tih njegovih udaraca koji me podsjećaju da je jedno predivno malo živo biće stopljeno sa mnom i sad napokon shvaćam kako je lijepo biti žena i koji smo dar od prirode dobile.
Potpisujem ovaj tvoj post skrooooooz!!!! :heart: :heart:
Meni isto nikad dosta mazenja igranja i pricanja s bebicom, mogla bi cijeli dan samo lezati i uzivati u njoj!
Svaka sitna bol ili promjena koju osjetim, ma sve je to nista prema osjecaju koje nose ti pokreti i lupkanja!!
Moja bebica obozava onu pjesmicu od Kiki bombona, poludi na nju skroz!!
To sam i ja mislila,ali izgleda to nije baš tako,mislim da sam to tu na Rodi pročitala.Citiraj:
mya02 prvotno napisa
Ja često osjetim svog frajera,ali ima dana kad je miran pa ga čujem svega par puta,a da sam ikad brojala udarce baš i nisam
Prije par dana sam pitala i gina o udarcima reko je da je bitno da ga se osjeti da to ne mora biti u intervalima o kojima ja govorim.
Inače moji svi UZV su bili uredni,od mozga,organa,udova....nema razloga da se brinem
Tek sam,u 32tj.,poneki pokret zna biti pooomlao neugodan,a najnevjerojatniji mi je osječaj kad mi se piški i kad se pomakne doslovno koda mi sjedi na mjehuru hahahahahah
ali inače sve ok,nema neugodnih udaraca (ne još :) )
moja R u 25 tjednu najviše voli plesati...doslovce mi trbuh leluja kao na valovima i to mi je preeeedivno gledati :heart:
a kada bi mogla vidjeti otisak nožice ili baš da se izvana vidi da se namjestila na određenu stranu...one izbočine na trbuhu kad cijela beba npr ode u jednu stranu( valjda sam dovoljno razumljiva)
i jesu li vaše mrvice aktivne cijeli dan jer moja je prilično mirna...nije da je cijeli dan osjećam...kao da stalno spava...osim kad se najedem, pleše od sreće :)
Ma, upravo tako - ne treba se striktno toga drzati jer su sve bebe individualne. Bitno je samo da je osjetimo tijekom dana, a ne i samu kolicinu tih pokreta.Citiraj:
Netipična prvotno napisa
Eto, recimo ja zavidim kad netko napise da vidi po stomaku te udarce ili da se osjete izvana. Ja sam od pocetka uglavnom osjetila migoljenje i rijetko neki jaki udarac, ali nisam zabrinuta, jer je moja curka ocito samo malo ''njezna''...osim kad lupi po mjehuru jer me to zna izluditi s obzirom da ionako imam stalno potrebu ici na wc ... ali neka lupa di hoce samo da ostane sto dulje u stomacicu .... :D :D :D :D
I nije aktivna po cijeli dan...uglavnom je osjetim ujutro, popodne i navecer...mada i ovaj uzorak zna nekada poremetiti....
joj meni je smijeh stavit mobitel ili daljinski na trbuh i bebica se odma uvali ispod i lupa po tome dok ne izgura s trbuha! Bas mi je slatko to, imam osjecaj da joj je to zabavno, da se igra!
U kojem si tjednu?Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Bas ti zavidim ... '' :cry: :cry: :cry: ''
Moji starci su stavljali pepeljaru na trbuh kad je sa sestrom bila trudna i vele da ju je u jednom udarcu bacala na pod i kako su odmah tada trebali skuziti kakav zvrk ce biti :D :D :D :D
pametno dijete neće da bude pod uticajem mobitela ,nebojis se da zrači kad ga stavis na stomak?Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
ee pepeljaru mi je neki dan sutnula s trbuha a posto je bila polu puna sve je istresla meni po hlacama :( 8)
Meni je sad 25 tjedan :) Al racunaj da su se meni vec u 17-18 tj udarci poceli vidjeti na trbuhu i osjecati pod rukom, prakticki uopce nisam imala "leptirice" nego odma bubanje!
Oooooooo, pa pravo aktivan mali bebač :D :D :D :D :DCitiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Ma spaljen na ćaću :lol:
čitajući vaše postove sva sam se rascmoljila :zaljubljen:
ja doslovce uživam u svakom pokretu svoje bebice :heart:
moja bebi se javlja ujutro u 6 kad mama pije lijekove, zatim u 11 kad
se mama ustaje i navečer oko 10-11 kad idem spavati, tad je najaktivnija :heart:
a danas cijelo popodne mi se nekud nisko zgurala i nabijala po mjehuru,
to je vrlo neugodno...stavila sam jastuk ispod guze i stvarno se pomakla
i nisam više imala pritisak i lupkanja po mjehuru :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
Imas pravo, zapravo se toga nisam sjetila, :oops: ipak cu ga zamijenit daljinskim ili pepeljarom, hvala! :*Citiraj:
laky prvotno napisa
@mya nije ti to smjesno, to su cinjenice, nemoze moja beba bit normalna nikako, mene je strah sta ce bit kad se rodi, vec je sad na ovog mog konja!!! :lol:
I meni je danas isto tako... Meni je dobro jos kad lezim al mi je najgore kad se tako namjesta/skace/sjedi na mjehuru dok stojim... imam osjecaj ko da cu se svake sekunde upiskit!!Citiraj:
nikka prvotno napisa
Zato ima normalnu mamu (valjda :) ) da sredi situaciju ....Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa