Ja sam u zadnje vrijeme primjetila da mi od tableta iz DM smrde čaše poslije pranja. Do sad sam bila jako zadovoljna. To sam primjetila ja, mama, nevjesta. Je li još netko to primjetio
Printable View
Ja sam u zadnje vrijeme primjetila da mi od tableta iz DM smrde čaše poslije pranja. Do sad sam bila jako zadovoljna. To sam primjetila ja, mama, nevjesta. Je li još netko to primjetio
Nisam primjetila. Sad perem s praškom iz DM-a.
Mi imamo Whirpool perilicu. Odlično pere, i posuši. Jedino neku lošiju plastiku slabije ili posuđe koje nije nakrivljeno pa ostane malo vode. Ima 2 pomične košarice koje se mogu staviti po želji i potebi. Pere oko 2h, ali ima i neki štedni program pa opere za sat kad to uključim. I također ima i programiranje pranja 3,6,9h. Imam je godinu dana i jako sam zadovoljna bar za sada
evo da se pohvalim,kupili perilicu.....candy,kostala 3,099,00 u merkuru......poludila sam dok sam namjestila sude u nju.....na donju policu nisam mogla staviti srednje plitke tanjure jer bi onda propali nize dole pa bi mi zapinjali za dno.....a kako ce oprati to cu vidjet poslije ,jos se pere.....od tableta sam kupila calgonit,100 komada 100,00 kuna.....njihovo sjajilo i sol....
Trakice znaju ostati ako ima previše sjajila, probaj smanjiti na dozatoru.Citiraj:
gox prvotno napisa
I meni u zadnje vrijeme smrde čaše, uopće mi nije palo na pamet da bi to moglo biti od tableta :/ . Sad si mi dala za razmišljati... Idući put ću kupiti neke druge, baš me zanima kakva će biti razlika.Citiraj:
mare979 prvotno napisa
Nisam sve pročitala,ali miris ne mora bit od tableta, možda treba oprat perilicu, uvuče se svakakvo s..nje unutra,po rubovima.
Samo kao upozorenje. Neku večer smo imali poplavu u kuhinji u ponoć. Stavila prati suđe, vratila se u kuhinju nakon što sam djecu stavila u krevet i obavila još neke sitnice u drugom dijelu stana, muž za kompjuterom, kad ono suđerica na ispiranju, a kuhinja pliva u vodi. Odmah smo uzeli stare ručnike, krpe, jedva smo skupili tu vodu, bilo je dvije pune kante, molila sam Boga da mi susjedi sutra ne zvone da im je procurilo po stropu. Mašina je , inače Candy, stara je 11 godina i radila je do sada bez ijednog kvara. Ovo me uvjerilo da nikada neću ostavljati aparate da rade dok me nema doma, što bi bilo da sam npr. uključila suđericu, otišla na posao i da se to desilo. A znam da mnogi to rade, naravno, praktično je...ali kad zamislim kolika mi je šteta mogla nastati. I ovako sam čistila 2 sata i sušila elemente.
A joj, dobro stvarno da ste bili doma.
maloprije hocu staviti sol u sudjericu, a ono otvor gdje se stavlja pun vode (slane) :?
jel to normalno? kako da stavim novu sol?
Mi imamo Whirpool-ovu 6th sense, potpuno integriranu. U principu sam zadovoljna osim što su mi trebali dani da skužim kako ju isprogramirati na određenu vrstu tableta/deterđenta.
Imamo problem zadržavanja tekućine na udubljenima ali to imaju sve perilice (valjda).
Zanima me:
1. ima li netko istu perilicu? (mogu odgovoriti i oni koji nemaju) :)
2. otvarate li vrata nakon pranja? Ja da jer tako sprječavam ponovnu kondenzaciju pare na posuđu.
3. Koristite li program na 30min na 40 C? Ja sam pokušavala par puta, za suđe koje nije prljavo, prašnjave čaše npr. Desi mi se da dok otvorim perilicu donja rešetka bude puna pjene :? . Pokušala sam staviti samo 1/2 tablete ali stvar je ista... :/
emily, normalno je, tako treba biti
samo sipaj, sol ce tonuti a voda ici u odvod[/b]
nesto malo vode ce iscuriti vani ali to je ok
pa mislim da treba biti vode... mora se sol u nećemu otopiti :)Citiraj:
emily prvotno napisa
tenks. sad sam malo pomalo utrpala 1,5kg soli :)
ja 90% pranja stavim na 40st. (30 min).Citiraj:
3. Koristite li program na 30min na 40 C? Ja sam pokušavala par puta, za suđe koje nije prljavo, prašnjave čaše npr. Desi mi se da dok otvorim perilicu donja rešetka bude puna pjene . Pokušala sam staviti samo 1/2 tablete ali stvar je ista...
odlicno se opere, i case, i tanjuri, i zdjele.... nikakve pjene ili problema
jedino ako imam bas jako masno sudje, lonce itd, onda stavim na 50 st. (zivcira me sto pere skoro 2 sata)
Na 70 nisam jos niti jednom oprala.
2. Nemam istu perilicu, ali otvaram vrata iz istog razloga. :mrgreen:Citiraj:
emira prvotno napisa
3. Uvijek perem na 70°C
A jel ima tko iskustva sa Whirlpoolovim perilicama za suđe?Jel valjaju?
davorka, i nasa candyca je to jednom napravila, srecom ne nocu nego jednom popodne. mm je skuzio u cemu je problem, negdje je neko crijevo ispalo. otad se nije ponovilo iako ju malo u strahu promatram katkad
Ja je imam, potpuno je nova, ima dva mjeseca. Meni se čini dobra, zadovoljni smo, da kucnem u drvo.Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
ja već sigurno pola godine muku mućim sa "nevjestom".
čaše mi ostaju onako na valove nečiste. nekad točkice, al uglavnom valovi. imam osječaj da ne ispire dovoljno.
majstor bio preko 10 puta i ništa. prvo zamijenili mlaznicu, pa cijelu košaru, pa elektroniku, pa sad posudicu za sjajilo. savjetovao me da uzmem onaj najbolji calgonit (kao u gel menknim kockicama), pa da samanjim sol, pa da smanjim sjajilo. neki dan na zadnji poziv je došao i sve što mi je napravio je otvorio posudicu od sjajila i stavio sa br. 1 na br. 3. :/ - a popravka :lol: , ja sam za to nesposobna pa mi treba majstor :/ :roll:
i nikakona kraj sa problemom. sve sam probala, al baš sve.
inaće koristim dm-ove tabletice, i njihovo sjajilo, te sol obično ili dm ili muller.
stavljala sam od običnog programa, do eco, pa na kraju na sensitive- al NIŠTAAAAA, čaše još uvijek pune valova! drugo suđe ok.
:? :? :?
zaboravih napisati- POMAGAJTE :mrgreen:
Evo moja drlja na programu za tanjure, pere 2h i 45min :xCitiraj:
Mima prvotno napisa
Priuštila sam joj taj luksuz nakon puno mjeseci jer inače perem na programu od 30 min. Problem je što se po rubovima skupio neki crvenkasto-narančasti talog, što mi čaše u kutevima redovito ostanu prljavije nego su ušle jer kuteve nekako na kraju valjda poštrapa sa prljavom vodom :? Zato sam uključila na jači program pa ću vidjeti nakon par puta. Al mi na živce ide koliko pere. Na najjačem programu za lonce pere oko 3 sata. I dosta je bučna i nije ugradbena(za ugr. kažu da su tiše-jel da?)
Uglavnom, u božićnom katalogu sam je vidjela da košta otprililke koliko i prije 2 godine-oko 2000 kn. Puno i previše za ovoliku buku i dugotrajno pranje. Ovo s prljavim čašama traje već al sam se pravila luda :roll:
I da, ja ne ispirem stvari prije stavljanja u perilicu-ne ostavim baš kost u tanjuru da i nju opere :lol: , al ni ne brišem tanjure redovito sa spužvom kao što sam vidila da neki čine
Tea, možda ti je voda pretvrda, pa mašini treba više soli. Ne znam kako je to na tvojoj, ali na mojoj ima neka mala poluga sa nekoliko pozicija, zavisno od stepena tvrdoće vode. Pogledaj u uputstvu za upotrebu (ako si frik ko ja pa to sve čuvaš :lol: )
Moja Whirlpool perilica je ugradbena, i prije nisam imala perilicu za suđe pa je nemam sa čim uspoređivati. Pere dosta dugo i nije baš tiha, ali obzirom da je uvijek uključim prije nego idem spavati niti jedno od toga me ne smeta. A sa tim kako opere suđe sam jako jako zadovoljna, stvarno je sve čisto i blistavo. Doduše, koristim samo dugačke programe, na 60 i 70 stupnjeva. I jako puno suđa stane u nju, ima super mjesta za slaganje pa svašta natrpam.
Dakle nakon dugo otpora prema automatskom pranju posuđa, odlučili smo se za perilicu suđa i uzeli Candy CDF 325A, bila neka akcija u Merkuru.
Super zadovoljni ! Namjestili smo program za maksimalnu tvrdoću vode, napunili je Calgonit-ovom soli, sjajilom i tabletama i sad guštamo u čašama i posuđu koje se sjaji kao na reklami :D
Ustvari mi je konačni trigger za kupovinu bio pucanje kože oko noktiju nakon pranja suđa, stvarale su se doslovce otvorene rane. Nikakva ih krema nije spašavala. Ali to je skroz druga priča :(
Meni isto nije milo da je tako bučna, al MM baš smeta i nema šanse da uz tu buku zaspe.Citiraj:
Mima prvotno napisa
Eh, da, i uputstvo za upotrebu je neupotrebljivo :/
Usprkos svemu ovom, bolje da ona pere nego ja 8)
Ne stignem sad čitati sve, a ne uspijevam ni s pretražnikom, pa da pitam:
Jel bila već neka rasprava o veličini perilice?
Ima li netko onu manju za 8-9 servisa?
Je li to dovoljno za 4-članu obitelj u kojoj se ne kuha baš svaki dan? :mrgreen:
nama jest
ali kod nas je drukcija racunica, troje nas a kuhamo svaki dan
Hvala, pretpostavljam da bi onda i u našem slučaju moglo biti dovoljno.
Citiraj:
la_mama prvotno napisa
ja kupila istu...jesi dobila sude na poklon... :) moram reci da mi case bas i nisu sjajne...jesu ciste,ali ostanu osusene mrlje od vode na njima(malo)...na koliko si okrenula strelicu tamo gdje sipas sjajilo...
ma jesam, ne samo ja nego i majstor je smanjivao sol, pa pojačavao....Citiraj:
vještičica prvotno napisa
i došao mi je neki dan (to da bi okrenuo sjajilo na 3) i rekao da se svi žale na perilice, jer je puno raznih proizvođača detergenata, i svi imaju svoja pravila, svoje vrste pa perilice ne peru više kao prije. i onda ostaje da je to tako normalno!
jel to izgovor???? :? :evil:
Mi imamo Whirpool ali onu potpuno integriranu koja se skoro uopće ne čuje. Kad smo kupovali rekli su nam da se te potpuno integrirane puno manje čuju od ovih klasičnih.Citiraj:
makita prvotno napisa
No, za vas sa Whirlpoolicama, pitanje:
Koristite li program na 30 min na 40 stupnjeva. Meni se događa da kad završi pranje suđe bude neisprano, donja rešetka puna pjene... pokušala sam staviti i samo 1/2 tablete no dogodilo se isto :?
Promijeni tablete. Uzgred, najveća prednost suđerice je upravo pranje na visokoj temperaturi i ne shvaćam želju za pranjem na niskim temperaturama. Ne radi se o osjetljivom rublju da će se stisnuti u pranju. Hladno pranje nema smisla čak ni s ekološke strane jer se prečesto stavljaš u situaciju da moraš prati ponovo.
da... ali npr. kada čistim kuhinju, regal sa porculanom :oops: , onda bih samo htjela isprati prašinu
Definitivno onda moraš promijeniti tablete ali ako ti se pojavljue prljavo možda trebaš oprati mašinu.
Tea, gledaj i ja sam imao dosta problema sa sudjericom, no mislim da je suderica u tvom slucaju sasvim OK, jer ne bi obavila ceo program kako treba.
E sada u principu soli koje su sitne su lose, i tu spada so iz DM-a. Ja sam imao problem sa casama takodje jer su mi ostajale kao trakice po njima. Sjaj mi je bio na 3, a so na pola (ona skazaljka koja se okrece od min do max), i koristio sam tablete uvek 3u1,4u1, itd...
Nakraju sam uzeo iz DM-a obice, bez sjaja i soli, stavio sjaj iz DM-a na 2, i so na malo manje od pola prema minimumu. Sol inace Calgonit, dobra je jer je krupna.
Sada case blistaju. Probaj i ti, ili mi se javi na PM, pa da nadjemo rješenje.
I da, jako bitno je to da isto tackica nemam vise na bešteku, otkada otvorim sudjericu 5 min posto zavrsi pranje.
Eto, javi se....
Tea, o tome sam već pisala, probaj staviti najobičniju krupnu morsku sol. Ne da mi se sad objašnjavati zašto da ne pokrenem ponovno polemiku, pa ako ti se da prosurfaj po ovom topicu.
Kako često treba oprati suđericu?
Da li može kristal unutra? Odnosno da li treba neki specijalni tretman kod kristala. To je kristal iz regala, pranje prašine.
Tek sam kupila suđericu pa sam još nova u ovim vodama.
Kristal može na pranje (mene je oduševio učinak pranja na rezbarenom kristalu) to od prašine staviš na najkraći program i manju temperaturu.
Kristalno staklo je mekše od običnog i uglavnom se ne preporučuje pranje u suđerici. Pojedini proizvođači strojeva i deterđenata se prave važni da su, kao, sigurni.
Istina, bogami!Citiraj:
Mirta30 prvotno napisa