da, ima pravo na mišljenje, al ako netko tko ne vjeruje u kredit ima kredit za stan - onda je takvo mišljenje samo nizanje floskula. :-/
Printable View
da, ima pravo na mišljenje, al ako netko tko ne vjeruje u kredit ima kredit za stan - onda je takvo mišljenje samo nizanje floskula. :-/
Slažem se. Ali je isto tako nepotrebno vrijeđati nekog samo zato jer nije istomišljenik...
Ne mogu ne reagirati na "ja sam bolja, a vi ste jadni" post.
Kako ne možeš? Ako mogu ja, sigurno možeš i ti. :)
ja sam se na početku izjasnila da baš ne vjerujem u bolje sutra
i ne vjerujem
jer nova vlada, neka su najbolji, najpametniji, najvrijedniji, najpošteniji, ma sve naj, neće moći u 4 godine popraviti ono što je uništavano 20 godina, u ratu, a još više u poraću
a situacija u europi i općenito u svijetu ni malo im ne ide na ruku
ali ipak se u meni pojavio tračak nade kada gledam mogući sastav vlade
vjerujem u Linića,a posebno me razveselila mogućnost da će Jovanović biti ministar obrazovanja
znam ga iz nekih davnih dana (puno manje nego što sam onda htjela:mrgreen:) i ako se nije drastično promjenio mislim da je jedan tako vrijedan, odgovoran, pametan čovjek odličan za to mjesto
A što velite na najavljene mjere nove Vlade? :)
A što on zna o obrazovanju - koje kompetencijeza ima za to mjesto osim onih iskustvenih? Najozbiljnije te pitam; ne želim sada navoditi primjere politačara u izvšnoj vlasti koji su bili izuzetno radišni, ali su nažalost napravili više štete nego koristi.
Mislim da je odgovornost i marljivost potrebna, ali nije dovolhjna.
Željko Jovanović je radio kao menedžer u medicini i kao saborski zastupnik. On nema pojma o problematici i potrebama resora obrazovanja i znanosti. Njegovo imenovanje je isključivo političke, odnosno stranačke naravi, u resor kojeg je Milanović već svrstao u "sporedne, a ne supstancijalne".
išao je u školu:mrgreen:
dobro pitanje
istina, ne radi u obrazovanju
ali mislim da je pametan, vrijedan, odgovoran i spreman učiti, upoznati stanje, prihvatiti mišljenje struke i dovoljno hrabar da pokrene promjene
Misliš li da bi resor kojem pripada tvoja struka trebala voditi osoba koja nema iskustva s tim poslom?
Njegovo imenovanje je političko, kao što su politički i izbori, i odgovornost političara (osim ako odu u sferu kaznenih sankcija) i kao što je funkcija ministra - politička. Mnogi su ministri došli iz struke i nisu se proslavili, često su na toj poziciji postali žešći političari od onih koji su došli iz politike.
Uopće nije bitno njegovo iskustvo, bitno je kakvim će se ljudima iz struke okružiti, na njemu su odluke u kojem smjeru ići i kojim sredstvima stići do cilja, a na sustavu da to provede. Marljivost nije dovoljna, ali je sigurno prednost.
U svakom slučaju potpisujem aleksandru70vanju i drago mi je čuti da netko ima pozitivno ljudsko iskustvo s budućim ministrom. To nije dovoljno za biti dobar ministar, ali je dobar početak i pozitivna stvar.
aleks slažem se sa zdenkom, većina populacije je bila kod liječnika, uglavnom se cijepila, neki imaju i iskustvo hospitalizacije, svi revno pretražujemo internet kad se razbolimo ili uočimo neke promjene/simptome pa sumnjam da ćeš reći da bi oni koji su marljivi i odgovorni dobro mogli obavljati posao ministra zdravstva.
osobno mislim da bi s obzirom na pobjedu kukuriku koalicije puno bolji i kompetentniji ministar za resor obrazovanja bio pero lučin.
međutim on je haenesovac - a hns je već popunio svoju kvotu ministarskih mjesta.
o vjeruj mi da bi rekla da može
možda ne neki google doktor poput našeg Davora
:mrgreen:
jer neki liječnici su bili tako katastrofalni ministri zdravstva, ne vjerujem (iskreno se nadam) da ni jedan koji će doći ne može biti gori
a za Lučina se slažem da ima predispozicije da bude dobar, i njega se rado sjećam iz studentskih dana, kao jako kvalitetnog asistenta
Ljilja Vokić je došla iz struke i napravila darmar. Tako da ni to nije , po meni, nije garancija za uspješnog ministra . No vidjet ćemo, pošto je moja stranka (ne)slavno propala na izborima i nemaju niti jednog zastupnika, ne navijam ni za oporbu ni za vladajuće.
A ako Jovanović želi napraviti reda u prosvjeti, sretno mu bilo, možda će polučiti nekakav mjerljiv uspjeh ako za pomoćnike uzme Lorda Voldemorta i Chuck Norissa .
Za resor znanosti sam nekompetetna ,a prosvjetu mogu komentirati nakon 16 godina rada u istoj .
neznam hoće li biti ministar obrazovanja i znanosti, niti kakav će ministar biti ako bude, al' CV mu nije tako siromašan
i još ponešto, odabrano iz životopisa Željka Jovanovića :
- Nastavnik biologije i kemije u Prvoj hrvatskoj riječkoj gimnaziji 1991.
- Prorektor student Sveučilišta u Rijeci 1989.-1990.
- Autor više od 50 kongresnih priopćenja, stručnih i znanstvenih radova iz područja medicine, farmacije i menadžmenta.
- Vanjski suradnik na kolegiju „Marketing i lijekovi“ na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci
- Vanjski suradnik na kolegiju „Marketing“ na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci
- Viši naslovni asistent na Katedri za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Nastavna baza Talasoterapija Opatija
dokazi, indicije ? (ili to čitamo iz 3. i zadnjeg reda životopisa-ostalo preskočimo?)
takvo i treba biti, zubić vila je lijepo objasnila
Prima zadnjom rečenicom si - i nehotice - puno rekla.
Kriteriji i očekivanja su nam očito različiti, a i važnost koju pridajemo tom resoru. Nisu me impresionirale i uvjerile u kompetentnost Ž. Jovanovića za mjesto ministra MZOŠ-a reference koje navodiš.
Političko imenovanje ne bi smjelo isključivati kompetentnost i iskustvo evo možeš usporediti - CV Pere Lučina http://www.uniri.hr/files/staticki_d...%20HR_2011.pdf
Čovjek je već nešto napravio - ustrojio riječko sveučilište. Po mnogima sjajno
Nisu vremena niti situacija u MZOŠ pogodna za entuzijastičnog, ministra bez ikakvog iskustva.
ništa ja ,no@, nisam rekla nehotice.
i moj post nije išao u smjeru dokazivanja ŽJ kao pogodnog kandidata, kao što sam već rekla, ne znam kakav će ministar biti,
isto kao što neznam ni za tvog kandidata, PL, ali ja ne vidim da je kompetentnost isključena kod ŽJ. iz ovog dosad iznesenog ja to stvarno ne vidim,
a ne vidim ni razlog da se složim sa mišljenjem da ŽJ nema pojma. tko ima neke dodatne argumente, dobrodošao!
Prima, rekla si tj potvrdila nehootice da ministarstvo obrazovanja spada u "sporedne a ne supstancijalne" resore.
Iz takvog stava logično proizlazi da prethodno iskustva u obrazovanju nije neophodna referenca za osobu na čelu tog resora.
Nisam niti mislila niti doživjela da zagovaraš baš konkretno ŽJ glavom i bradom.
opet, nisam nehotice. mene puno više žulja gola egzistencija. slaba mi vajda od baš lijepog projekta zbrinjavanja, štajaznam, znanstvenih novaka, kad nemam plaću ni krov nad glavom, nisam kandidat za znanstvenog novaka, imam baš dobro obrazovanje koje ne mogu prodati, jer ne postoji tržište rada. da kao prioritet postavim brigu da i mi i dijete dobije baš dobro obrazovanje koje može objesiti mačku o rep, k'o njegovi roditelji?
moje oči su prije svega uprte u obračun sa korupcijom i gospodarski rast-otvaranje radnih mjesta, za koja neće biti potrebna ni članska iskaznica, ni vreća love.
i stvarno mislim da prethodno iskustvo u obrazovanju nije neophodna referenca za osobu na čelu tog resora , iako je svakako prednost, a opet, vidjeli smo već bezbroj nesposobnih sa iskustvom.
a ŽJ ima predhodno iskustvo.
Tako je. Ali mi nismo supstancijalni resor, kao što nismo ni do sada bili, iako je znanost jedno od rjeđih područja na kojem bismo uz dobre uvjete stvarno mogli konkurirati.
Shvaćam što znače stranke i politički izbori i s time se iz dubine duše ne slažem, ali prihvaćam zadano stanje koje proizlazi iz stranačke demokracije. Međutim, vidim da se u neke druge resore nikada ne biraju marljivi i radišni koji nemaju veze s tim resorom. Takav čovjek može biti samo dobar ili loš činovnik, a viziju razvoja znanosti i obrazovanja ne može imati. Takav odabir jasno pokazuje stav vlade prema obrazovanju i znanosti i stavlja veliki upitnik na njihove izjave da su za sve spremni i za sve imaju plan.
ok, slažem se da treba jovanoviću dati priliku, naručito ako će se okružiti vrlo stručnim timom i slažem se da je ljilja vokić, žena iz sustava napravila više štete nego koristi.
isto tako i razumijem da obrazovanje trenutno ne može imati jednaku važnost kao gospodarstvo što ne znači da ga se treba baciti na marginu, naprotiv, ali u nekakve velike reforme, rekonstrukcije sad ovog trena ne bi trebalo ulaziti.
Ma Žuja je zakon. Tko pije Žuju je baš super ministar u svakom resoru. Nije stručan? Kako ne!? Gle, pije Žuju, dakle stručan je.
obrazovanje bi nam trebalo biti na jednom od prvih mjesta, ali obrazovanje radi znanja, a ne obrazovanje radi stvaranja buduće radne snage
na žalost, na mlade se danas gleda samo na taj način, što prije svoje nauči i odmah na burzu, traži posao, zaradi, potroši, oženi se, rodi, troši, troši
ne daj Bože da netko studira malo duže, pa još sa strane radi sto nekih stvari, na sto strana - vječni student, besposličar, živi na grbači i roditelja i države, ccc
a na što nam se svelo obrazovanje, na ovo: http://forum.roda.hr/threads/70006-s...i-kao-tema-SRZ
naravno, ne mislim tu na temu, nego, čime se nastavnici moraju zaj.e.b.a.v.a.t.i umjesto da imaju plaće dostojne osobe koja obrazuje i odgaja našu djecu
ne mislim da ne trebaju o tome pričati, to prepoznati kod djece, promatrati, biti dio njih, ali, sve dok se na tim temama radi kao na projektima - jer da, to su projekti koje plaća EU koja time pere ruke od istih tih sranja - nema lijepe budućnosti za našu djecu
čitam postove i nigdje ne vidim da sam bilo gdje napisala da smo bolji od drugih
a čini mi se da si to već negdje spomenula komentiravši moje postove
ali to si ti, ne ulazim u to, već znam što će pisati kad vidim tu jadnu Lizu u tvom avataru, ali dobro
da, ne vjerujem u kredite, na žalost imam taj jedan, a nije da bi me država uzdržavala da ga nisam digla prije 4 godine, znaš, bilo je puno drugih i pametnijih rješenja, mi smo izabrali najgluplje
ljudi smo, griješimo i zato s pravom mogu reći da ne vjerujem u kredite jer ga na vlastioj koži osjetim
posao oo 9 do 5 bi za mene značio nekvalitetan obiteljski život, da...
ovo s trgovačkim centrima, da, ne mora podrazumijevati, ali gledam hrpu ljudi oko sebe koji svoje jadno slobodno vrijeme provode upravo tamo, ti možda ne provodiš i ne ulazim u to, ali osobno znam hrpu ljudi koja provodi i zato to kažem, nadam se da ti ih ne moram imenovati
ovo ostalo neću komentirati, ta tvoja gorčina me onako, baš odbija pa ću se ubuduće suzdržati od komentiranja tvojih postova