kaj one ne propuštaju
Printable View
Meni je nevjerovatno to kerumovo obraćanje javnosti. Gledam izvještaj sa splitske rive evo već 3 dana zaredom s jednog te istog mjesta i nije mi jasno da gradske službe ne mogu očistiti taj led. Kod nas je zaista gadno dok pada, ali čim prestane odmah je druga priča. Danas čitam da je Kerumova sestra optužila građane da su sami krivi što izlaze van i da bi trebali imati djecu koja se brinu o njima, a ako nemaju djecu da su si sami krivi što tijekom života nisu izgradili odnose sa nećacima. Bože koje budale!
Nemam pojma zašto u Vukovarsko-srijemskoj županiji nema nastave u osnovnim, a ima u srednjim školama. Valjda zbog tih sela gdje djeca putuju na nastavu u nižim razredima.
Što se tiče obuće ja imam buce i toplo mi je i ostanu mi noge potpuno suhe, a stvarno gazim po snijegu. na nekim mjestima mi je snijeg do struka i sva se uvaljam u njega i budem sasvim suha. Obuća treba biti nepropusna i visoka.
ja sam jučer navečer u superfit stajala 1,5 sat u snijegu do koljena
i nisu propustile
jedino mi je na kraju bilo malo hladno na prste
mislim da ne bi bilo da sam se više kretala, ali zadnjih pola sata sam baš stajala i pričala sa susjedom dok su se djeca sanjkala
Moje su merrell, ovakve:
http://www.sierratradingpost.com/mer...women~p~1691r/
Tople su, ne propuštaju, ne klizaju se. Jednom godišnje ih naprskam sprejem za impregnaciju.
Visnja ove tvoje su bas slatke.
Ja imam djecje Primigi otrovno zelene koje nosim na bosu nogu. Ne propustaju, ali mi ponekad ako dugo stojim bude malo hladno za prste.
Postalo mi je fino toplo za noge tek otkad ih nosim na bosu nogu.
Ja sam godinama imala savršene buce, tople, nepropusne i nisu se klizale, a bile su elefanten, no od tvornice Jelen - dakle, to je Jelen radio za elefanten. Bile su jako jeftine a nosila sam ih valjda deset godina, no nažalost prije godinu-dve su pukle.
Sjećam se npr. da sam u tim bucama hodala po Budimpešti kad smo jednom bili po zimi i da mi nije bilo nimalo hladno iako smo po cijele dane bili vani a temperature su bile vrlo niske - u njima je bilo kao u toplim mekanim papučama.
Sada imam buce iz Are, od goretexa su i OK su, nepropusne su i udobne ali nisu baš toliko tople - naime one su onako tanke, 'fine' buce, izgledaju kao obične čizme i zato su jako zgodne za posao, ali nisu baš pretople.
U svakom slučaju isplati se investirati u dobre, tople i nepropusne buce, jer je to stvar koju možete godinama nositi.
Ja sam planirala ove godine kupiti nešto na sniženju, samo bojim se da se sad sve razgrabilo.
ja imam jedne visoke kozne cipele s debelim dzonom, koje sam kupila prije skoro 10 godina u Bukurestu za 200 kn :lol: (uletili u prvi ducan u subotu ujutro u 8 jer smo isli na neki izlet), tipa ove trenutno ultra turbo super moderne timberlenke. i to nosim bez problema i na sanjkanje
mozda da probas tako nesto, ili neke gojze, pogledaj u alpini
ja ne podnosim buce, hvala bogu vise ih ne moram nosit, mrzila sam ih u djetinjstvu
da, te buce su: spuzva, debela vulgaris, pa ide najlon i onda "cerada". ima deblji dzon, podnosljivo se ne klizu, jedino mi je nespretno u njima voziti auto.
zadnjih par vikenda sam u njima bila na sljemenu, nisu propustile.
ja imam klondikice, stare, evo vratio se taj djir u modu, moje su modre i trenutno na meni, a nisam ih nosila jedno 6-7 godina
http://www.adverts.ie/shoes/klondike...d-to-25/217154
i merrellice za snijeg, ovogodisnje, iz hervisa
http://www.onlineshoes.com/womens-me...rey-p_id120477
Još iz studentskih dana imam Bambi gležnjače, broj 39, kožne, kad sam kako treba, poštrcam impregnacijom i pola dana mogu gazit baš u dubok snijeg, ako ne, onda malo ozebu prsti jer se nakon sat-dva gacanja navlaže.
Osim toga, za kišu i obične dane, polugležnjače ecco od goretexa, tople, jako tople
prije 5 godina sam kupila helly hansen buce/čizme za snijeg. totalno nepropusne, unutra sve u krznu, jako, jako tople. vise su fancy, bijele, ma prekrasne, toliko su i kostale, ali isplate se svake kune. evo vec 5. zima u njima, ali mi se cini da im je to zadnja:-(
u svakom slucaju ne isplati se stediti na takvoj cipeli jer ako je dobra traje godinama
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo-ne-smijete-propustiti-donosimo-transkript-razgovora-nevenke-becic-s-htvovom-novinarkom/598071.aspx
I ti su ljudi u Saboru. I vode drugi grad po veličini u RH.
Ne trljaj sol na ranu...
da ti mozak stane! ovakvo nešto još nisam čula.
E pa sad, nije da su se sami izabrali, dobili su vrlo značajnu podršku svojih sugrađana na izborima.
Lako ćemo za ovaj jedan put. Ali ako ponovo dobiju...
evo vam peticija za smjenjivanje gradonačelnika
http://www.change.org/petitions/graa...aelnika-splita
evo vam i od vremenske prognoze dalmacije upozorenje :mrgreen:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Uh...tko će opet sve prolazit...taman je danas neko malo normalnije vrime!
evo meni ovakve preporuke nikako nisu jasne:
http://www.vecernji.hr/zivot/mala-dj...-clanak-374478
pedijatri skandinavskih zemalja bez pardona šalju roditelje u šetnju s bebama, i na temperature s dvocifrenim minusima.
Nevenka Bečić: "Svi građani koji su izlazili vani, a nisu imali potrebe izlazit su sami odgovorni ako im se nešto desilo. Nadalje, ako se radi o starijim sugrađanima, pa svi stariji bi trebali imat ili svoju djecu, a djeca su po zakonu dužna da skrbe o roditeljima, a ukol'ko nemaju djecu, onda su mogli imat nećake ili nećakinje i tijekom života uspostavljat s njima korektne odnose, a ako nemaju nećake i nećakinje, a onda imaju susjede pa su trebali gradit dobrosusjedske odnose".
:lol::lol::lol::klap:
Meni se prosto naprosto ne da na ovu hladnoću jer je količina odjeće, mokroće i mokrog koje onda vlaži naš zrak ogroman, pa moram luftati, sušiti, zafrkavati se, plus ne da mi se paziti na djecu koliko su mokri, vlaže rukavice, pa dobijaju ozebline (moji barem) i tako sam komotna da čekam da malčice zatopli, pa ćemo na pravo sanjkanje i snjegoviće i sve. Ovo doživljavam kao elementarnu nepogodu, prehladno mi je i neću van.
Splitska gradska vlast me čudi i nasmijava, al do suza kad više ne znam jel se smijem il plačem. Strašno!
ja se pak djelomično moram složiti s gospođom Nevenkom - pa ne radite svi na rivi ili u Marmontovoj šta imate tamo tražiti
mislim da je barem 50% ozljeda nastalo ispred vlastitih zgrada, kuća i zbog "što me briga, susjed će lopatat, neću ja"
izvanredna situacija je u gradu - nitko nije do sada doživio spoj bure, snijega, ekstremno niskih temperatura za Dalmaciju - prilagodite se i čuvajte glavu
žena za tv kaže slomila se kad je išla bacati smeće
a) znači nije prvo očistila snijeg ili led ispred zgrade
b) garant je bila u papučama
c) smeće se ionako ne odvozi, dakle što ga ima bacat na ulicu neka ga čuva na balkonu
i sl.
dijete se nabolo na oštar predmet u snijegu - ma je l i za to grad kriv?!
ja živim u gradu sa 100 ralica, ali i dalje moja ulica nije očišćena; nije jer ne može svaki ćošak biti očišćen, jer ralice ne mogu baš doći u svaki kutak grada, važno je da glavni pravci budu čisti
i ako ja razbijem svoju glavu ili auto u ulici, iako je na javnoj površini mislim da neću kukati kako mi je Bandić kriv...
kriva sam sama jer nisam pazila, obukla čizme, sjedala u auto po smrznutom snijegu, ili pak zato jer nisam odlopatala 50 metara.
prognoza je opet nevrijeme - nemojmo svi da nismo znali
moja kuma je dobila spor protiv jednog grada jer je žena pala u parku preko korijena od stabla koji je onako virio iz zemlje.
pa vi sad vidite. :mrgreen:
sad bi se trebao naći neki dobar odvjetnik koji će podnijeti sve tužbe i onda od svake uzeti neki postotak i svi sretni.
osim keruma.
a meni je onaj članak od tomića odličan - šta nije kerume prvo zatvorio? pa nek ljudi stoje doma.
oprostite splićani, al ove izjave braca i seke su tako pregenijalne da bi bilo stvarno šteta da nisu dobili priliku da ih izgovore :mrgreen:
Jer su Riva i Marmontova simboli grada.
Tebi je, Vrijeska, ok pristup da gradonačelnik nestane na tri dana, ne zna se gdje i ne po službenoj dužnosti u vrijeme elementarne nepogode i da doprinosi rješenju krize tako da se nada da će zatoplit i otopit led (iako je prognoza da neće)?
vrijeska, glavne ulice nisu ociscene.
ne samo te dvije u centru.
i da, ako se polomis jer ulica nije bila ociscena imas pravo tuziti, jer svatko mora ocistiti ispred svoje kuce, ulaza ili zgrade, a grad gradske.
inace, meni nije zima. onak, hladno mi je. obucena sam jednako ko i kad je bilo plus, hodam na kratkim relacijama od auta do negdje otkopcana, al opet, ja sam trudna :lol:
i evo nekaj http://soundcloud.com/soundset-radij...milijun-lopata :)
ni meni nije hladno:-o
danas mi je čak bilo toplo oko 13h kad sam išla na posao
a godinama sam odlagala preseljenje u Zg u strahu od zime
jer dolazim kao iz toplih krajeva:roll:
a sad pri pomisli da bi sad išla na onu podvelebitsku buru... brrr
mada moram priznati da bi se voljela malo prošetati po buri
ali ne po ovako orkanskoj i ne u kombinaciji s ledom po cesti
Izjavila si da ti je ok da se ona pravi blesava, pa te zato pitam. Ona jako dobro zna da pješačke zone nisu očišćene nigdje u gradu, osim što su sami građani čistili. A znala bi i ti, da te zanimalo pročitat, piše ti u više postova. Ali je slatko držat lekcije o krivnji i pametnijem biranju. Ja ga nisam birala pa meni please nemoj, nije fer.
pješačke zone=bilo što što nije kolnik (od glavnih ulica pa naniže)
Vrijeska, ali grad je taj koji mora educirati građane i pobrinuti se da očiste ispred svojih kuća. Znaš kako to ide! Mogli su ljude upozoriti na to, poslati komunalne redare da kažnjavaju bez milosti pa bi vidjeli kako bi sve bilo čisto. Trebali su ljude upozoravati, organizirati pomoć, podizati svijest....neki vrag učiniti. Zatim, Kerum je trebao mobilizirati sve moguće od mašinerije do ljudi da se grad očisti, organizirati sol za sva bitnija mjesta npr. postaviti kante soli da se građani mogu sami poslužiti. Nisam tamo i ne znam što je sve napravljeno, a što propušteno, no s jednog te istog mjesta već danima gledam izvještaje na tv-u i cijelo vrijeme je taj dio pod debelim ledom. Pa jel to netko ne može očistiti? Zašto te hrpe smeća stoje po ulicama? U Splitu se dogodio kolaps zato što su zakazali oni koji taj grad vode i sada isti ti prozivaju ljude koji su se polomili da su trebali ostati kod kuće i ne ići van. Smiješno.