zahvaljujem na brzim odgovorima ;-)
Printable View
zahvaljujem na brzim odgovorima ;-)
Nova najava: kreće se s devetogodišnjom školom od šk. god. 2017./18.
Moj sin je rođen u travnju 2010. (već sam bila napisala 1910. :mrgreen:).
Znači, školski obveznik je baš za 2017./2018.
Ako ga upišem prijevremeno, kreće sa 6 godina i 4 mjeseca u klasičnu osmogodišnju i može biti nezreo za prvi razred.
Ako ga upišem redovno, kreće sa 7 godina i 4 mjeseca u devetogodišnju, u njen prvi pripremni razred, za koji može biti prezreo i da mu sve bude dosadno i neizazovno.
:cupakosu:
OK; znam da je još daleko.
moj je rođen u travnju 2011, i ja ga ionako planiram upisati godinu dana ranije zbog ekipe (najbolji frend i frendica koju su nam ujedno i susjedi su rođeni u veljači i ožujku 2011 i obveznici su baš te godine). dakle ionako planiram da krene 2017. sa 6.5 u školu, ovo mi je još bolje, neću morati pisati neke posebne dopise da ide ranije LOL
Eto na; dok jednome ne smrkne, drugome ne svane :mrgreen:
ja nikako da pravilno izracunam hoce li moj E morat na tih 9god?...
rodena je 19.06.2010...
po tom mom izracunu prakticki sljedecu jesen mora u skolu...:(
reci te mi da se varam...:)
Ona je obvezna upisati se u školsku godinu 2017./18. (kad navodno kreće devetogodišnja), a možeš je prijevremeno upisati i 2016/17. u osmogodišnju.
ali će onda imat punih 7 godina, nije li caka bila u tome da se kreće s 6. godina u školu. ( i moj klinac je tih dana rođen pa me zanima)
Gdje si našla tu informaciju?
Da, u devetogodišnju, ali godinu dana ranije će biti još uvijek upis prema starim pravilima (to znači za one koji napune 6 do 1. 4.).
Ako pitaš mene, Cubana: http://www.jutarnji.hr/promijenit-ce...avati/1287212/
Ma jasno mi je da je to još uvijek nesigurno i daleko, ovo je sve samo ŠBBKBB.
Imate na stranicama ministarstva o novoj radnoj skupini te tri prezentacije:
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=13583&sec=1933
Krenut ce zajedno - tako je bilo u Sloveniji. Oni koju su obaveznici po 8godisnjom skolovanju ce krenuti u osmogodisnju skolu, a ostali u novi program. Ici ce paralelno, svaki po svom programu. Tako ce vjerojatno i zavrsit skolovanje, doduse u Slo je bilo nekih preskakivanja razreda pa su klinci umjesto u 5r osmogodisnje krenuli u 6 devetogodisnje i onda zavrsili skolovanje po 9 godisnjem programu. Moje hvalabogu ne nece zakacit reforme, jos se sjecam kako je u bilo Slo, prvo su se par godina lovili i jos uvijek se stalno nesto mijenja... Mogu mislit kako ce to izgledati kod nas, ovako barem znam na cemu sam.