Kako nas ljudi mogu iznenadit:-)
Printable View
Stvar je perspektive. Ja sam se 93 doselila iz Njemačke, a ovo je bilo najbliže Balkanu što sam mogla biti. Volim Balkan i nije mi fora Zapadna Europa. Kad je tramvajka stala na pol ceste i otišla si kupit pecivo cijeli je tramvaj ludio samo sam ja bila SREETNA
Mi smo puno razmišljali da li da mijenjamo kvart kad je bilo govora o kupovini nekretnine. Za i protiv - bilo više za. Gdje bih još mogla cijelu noć držati kuću i auto pred njom otključane (ljeti i otvorene). Da ne kažem da već godinama kuham ajvar a da nikad nisam nabavila lonac i mašinu za mljevenje. Ima kod strine, što ću i ja kupovat. Jedino mi bed što se u Dubravi svaki malo egzotičniji restač zatvori i što nema kina (i bazena). Malo me nervira i parkiranje, ali sigurno manje no ekipu iz Donjeg grada. I nervira me kad izađe karta Zagreba u novinama - gdje nema ništa nakon Maksimira (grrr), pa skoro četvrtina građana Zagreba živi u Dubravi.
Što tebe tu čini očajnom? fakat me zanima. da prebacimo u novi topic - 100 lica Dubrave :)
Apricot -Nisam čitala do kraja.
Meni Miroševac pod nosom - šetamo ili po groblju, ili u pravcu Gardena, prema i po Dotršćini, po Pionircu ili u Maksimiru. Ja i onako moram uvijek autom u dućan jer kupujem ko mahnita, uvijek pun gepek. Na plac ne idem gotovo nikad, izgubila naviku kad se Kvatrić preselio, ne znam kakva je atmosfera. Muž svako jutro ide na kavu u lokalni birc (mi ostali samo ljeti dok se sjedi vani), tamo ode i u pekarnu, u voćarnu i mesnicu. Klinci idu ujutro zajedno do škole, igraju se na ulici. Škola velika, sređena, nova dvorana, navodno će graditi i bazen u narednih nekoliko godina, radi jednoj smjeni (što u nama sovama baš i nije fora, ali eto, kao dobro je to:) NS Dubrava ima ok programe, knjižnica isto. Sad imam i fitnes pred nosom. Jedino šizim na 1.11. zbog gužvi i parkiranja pred ulazom, no to je jedan dan, a ostatak godine je baš mirno.
Donja Dubrava ima nešto drugačiju atmosferu, Gornja Dubrava mi djeluje puno ugodnije. A oni neki Bizovci, Vidovci i sl - tamo mi opet skroz seoska atmosfera, pa tko voli, not my cup of tea. Trnava mi prije bila koma, no otkad su sredili sportsko/dječje igralište, sredili promet i dobili City one - puno mi je primamljivija i cijeli kvart ima drugi štih.
tanjads, kad te čitam, i ja bih u dubravu :mrgreen:
Ja i dalje ne bih..Nikad nisam bila orijentirana na taj dio grada (lažem, dok sam sa starcima hodočastila u Čučerje jesam), ali i dalje imam averziju prema Dubravi.
Prošli tjedan sam tamo i radila i jedva sam čekala da prođe tjedan....
Nisam ja mislila na Dubravu već na Hrvatsku :) A da prosječni stanovnici RH, osobito Zagrepčani, ne vole ideju da su dio Balkana, znam. No nakon iskustva života u Njemačkoj, s dosta boravljenja i u Austriji, malo u Madridu i mrvičak Londona - meni RH jako sliči na moju Bosnu. Ja sam imala doživljaj vraćanja, ne nove kulture. Dobro, s tim da ne razumijem Zagorce kad pričaju po svom.