Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.
Printable View
Kod nas svećenici i biskup stalno upozoravaju da djeca (ali i kume) ne dolaze na krizmu tako našminkana, namontirana, u uskim minicama, ali uzalud. Dok je to roditeljima ok, džaba sve.
ma nitko njoj nije rekao da je tako ljepša, ona je jednostavno sve to poželila i dobila, štiklice su one plastične, u nekom set za igru bile..... nisam nikad razmišljala zašto to čini, na koga želi ostaviti dojam, koliko ja razumijem samo oponaša.... i da budemo načisto...naravno da se igra u prirodi, pogotovo ovde di smo se i priselili najvećim dijelom osim materijalnih razloga i s tim da dijete ima mirnije, opuštenije i sretnije djetinjstvo, poput mog, na ulici, u prirodi.....
i nije da je bila zakinuta s jednomjesečnim odlaskom samnom na geliranje ili u solarij, i tamo bi crtala, prolistala slikovnicu, ili slično, kao da je kući.... i još nešto kako je netko krivo shvatio ne uči se pogrešnim vrijednostima, bila je na x sportskih natjecanja i aktivnosti, u kazalištu, zna ona i za "drugi svijet" ali ako voli ja joj ne branim, smatram da tako stiče ipak neke navike da drži do sebe a s tim i svog izgleda, jer još uvijek ne vidim u tom ništa loše. kako sam na početku rekla ni Bratz lutkica nije loša ako se s njom igra na pravi način, a ona se igra da je osoba s PP i da joj druge pomažu.
i tko me ono pitao šta moje prijateljice rade po mojoj kući u čipkastom donjem rublju, prespavaju i ponašaju se kao da su doma.
prva je curica u društvu i obitelji, široj, uvik je bila princeza tete M., tatina princeza, bakina princeza..... proči će i nju ta faza špangica, šljokica, haljinica.... zabranom samo postižemo kontra efekt, ja sam za onu, želiš, isprobaj, a ja ću te usmjeriti na ispravno....
drugo je kada roditelj forsira dijete ili dozvoljava da se ponaša kao seksualni objekt, nosi tangice, topiće, itd.... btw. ona još nije izrazila želju da bude manekenka ili nešto slično već čistaćica :lool
joj, da, ima situacija da svi oko dotične osobe gledaju u pod da bi izbjegli komenitrati makar i u sebi kad nije ni vrijeme ni mjesto, pa izgleda tako smješno ide ta osoba puna sebe baš se uredila, a okolo se svi "naklanjaju" LOL Ali da naravno to je do roditelja i ako je to njima lijepo niti ne razumiju prigovore da to nije primjereno.
sad zamišljam apri na sastanku rodinog vodstva u ovoj haljini :mrgreen:
ja nikad u životu nisam vidjela dječje tange :-/
a gle, imaš raznih tipova žena. tip A se recimo nikad ne uređuje i ne šminka. tip B ne možeš vidjeti niti u lokalnom dućanu. a da nije sređen. e sad imaš podtipove B - prvi podtip ima stila, drugi podtip nema stila. ali B uvijek imaju sređene nokte, frizuru, nikad po doma ne nose poderanu trenerku, ne spavaju nikad u staroj majici, torba im je sređena ...
tip C bi voljela biti tip B, sa stilom of course, al uvijek im fali tih 10 minuta vremena. torba joj je da samo miši fale u njoj, u dućan kad ide moli boga da nitko poznati ne naiđe, ako nalakira nokte onda bar jedan dan na posao ide s noktima božemesačuvaj, ujutro u cijelom kaosu navuče na sebe prvo što uvati iz ormara, onako u polumraku, frizura joj je ok, al bar dva-tri puta godišnje cijeli mjesec govori kako mora ići kod frizera. ajd malo se ujutro našminka, kolko stigne, uglavnom u autu na putu do posla. a niš joj ne bi falilo da se digne dvadeset minuta ranije i sve na miru obavi. i tako. pogodite koji sam ja tip :mrgreen:
e sad, sve ovo zajedno nema nikakve veze dal pojedini od ovih tipova vole prirodu, dal čitaju il dal idu u kazalište.
tip B će i u prirodi imati prikladnu odjevnu kombinaciju, kakvu bi volio imati i tip C, al eto, u tu prirodu ode u staroj trenerci, koja koji put ima i neku rupu na sebi jer se počne oblačiti 2 minute prije odlaska, a nova trenirka je u mokra u vešmašini. npr. i onda joj je radi toga muka.
i to se i na djecu prenosi.
kao i s badićima. rijetko se presvlačim u suho, iako vidim da dođe to s godinama :mrgreen: , kao dijete i đevojka uvijek sam na kupanje išla samo s ručnikom. pa se ne presvlače ni moja djeca. osuše se za čas. nemam jednostavno to u glavi, to presvlačenje. sjedamo di bilo, kakve božje bakterije, kad sunce uprži sve bakterije ubije. nemam to u glavi. kao što nemam valjda od mame taj dio o urednoj torbi, odlasku na pedikuru, manikuru...
tako da jedna je stvar ovo:
a druga je stvar ako dijete oponaša roditelje u smislu u kojem nine govori.Citiraj:
drugo je kada roditelj forsira dijete ili dozvoljava da se ponaša kao seksualni objekt, nosi tangice, topiće, itd
neš ti narančastog pramena u kosi, to meni više na neku maškaru liči :mrgreen:
Apri ima par onih koncertnih balova i svečanih izvedbi pogotovo pred Božić u Zagrebu, Varaždinu, Grazu ili skoknut do Beča (što veći grad to može proć veća haljina ). MM zna da će biti proglašen najboljim mužem na svijetu ako nam jednom u životu nešto slično organizira. Za sad je to još samo maštanje.
Cvijeto, ja baš najviše cijenim ovo što je apri pobroja, primjereno za svaku priliku, mjesto, dob... Može i balska haljina i trenirka sve na svojem mjestu
Uhhhh... totalni potpis. Ni ja nemam gdje. Možda da promjenim muža i okružje :)? Svojedobno sam bila kod jednog frizera koji je svoj posao shvaćao jako odgovorno, stila - je, kaj, ja njoj promenim frizuru, e, onda više ne paše ni roba, ne paše ni posao, ne paše ni muž.
Imam sličnih kombinacija (ne tako dekorativne.... ali ja s njima mogu samo u maškare, ili se u to odjenut za neki totalno nepasend događaj pa prodavat priču da me uhvatila kriza srednjih godina i da se ne obaziru puno na mene - pa dok drugi u trenirkama, ja u toj obleki - to je obrazloženje "prošlo" (čini mi se), slavilla Novu u tome). Ali, bojim se da ova Pepeljuga kreacija ipak bi bila too much za prodat (uostalom, pomela bi u tome pola tog stana i bataka i francuske sa stola da napravim jedan okret). Vidiš kako su i nas oblikovali neki trendovi u djetinjstvu, bidne mi :). To je definitivno Pepeljuga mit ili ono blistajući labud ili ono... Dinastija i neko silazi niz stepenice u američkom filmu (ili prom, što kažu da je druga verzija Pepeljuginog bala).
U nekoj jeftinijoj plastičnoj verziji te vešte se mogu zamislit samo na nekom cruiseru di bi eventualno skucala za aranžman, ali vjerojatno bi osvanula u 24 h ko Linić uz "dok Hrvati gladuju - dekadencija". Možda mi je bolje da se držim maškara, one su standardan outlet za sve neiživljene snove.
Na bal u Zagrebu nemojte doći u onakvoj haljini.
A što se tiče ovo što je nine pisala, meni ništa od odjevanja i pirlitanja (kažem to od milja, ako je pristojno i nije štetno, curičasta faza više manje) ne izgleda ni čudno ni zabrinjavajuće, ali za to da kraj sina, ćeri i muža hodaju frendice u čipkastom donjem rublju ili općenito da se ponašaju kao doma i to da malena "zna kako seks izgleda" se iskreno nadam da si se samo nespretno izrazila ili da sam ja nešto krivo shvatila
moje djete ima badice s gornjim djelom ili ti ga cicnjakom kako ga ona naziva. nije da mi je to neko ludilo, ali ona zeli.
ja se oblacim kao sto sam se oblacila u srednjoj skoli, traperice i majica gore, jer mi je takav posao, da mi je jedino bita udobnost robe u kojoj sam. djete mi voli nakit, haljinice, lijepe cipelice zeli biti sredjena sto sam ja jako rijetko.
ali moja granice sto nije taj nesretni gornji dio od badcia, moja granica su stikle, tange, sminka (koju je cak dobila i za jedan rodjendan) i sve sto ni u ludilu ne prilici maloj djeci.
maturalnu vecer nisam je imala pa nisam ni imala priliku se naci u tom problemu. ali i sama sam par puta bila iznenadjena voljom tih djevoki da provedu vecer u odjeci koja nije ni blizu onog sto bi ja obukla.
apri haljina mi je super u donjem dijelu, godnji dio mi se cini teskim za disanje. ja bi isto tako neku leprsavu haljinu u stilu 50-60
Pa da, jesu, zato se Filharmonijski novogodišnji kocert zove Filharmonijski bal, ali, kažem, ne nose se onakve oprave na njega. Iako se zove bal.
Razumljivo... Zato se mladenke presvlače na vjenčanjima u ovakve haljine.
A moja mama je baš sad pred Novu godinu spomenula kak se nekad u mjesnom hotelu i restoranima organizirao doček (i ona famozna repriza dočeka, dan kasnije) pa su si sve babe u gradu šivale haljine i išle na frizure. Šteta da je to ohanulo, ali nadam se da će se s vremenom vratiti.
Ja sam izdovoljila svoju želju za raskošnim haljinama u mladosti ovdje: http://www.vatroslav-lisinski.hr/
Još imam svoju haljinu koju sam sama napravila (ali nisam sigurna da bih u nju i stala, moram probati). :mrgreen:
ima ih, ne brini, ali nisu za javnost (kojekakvi diplomati i dokone im žene, rotarijanci, družbe zmajeva 'vakih-'nakih...)
bude i kojekakvih humanitarnih
http://www.velicanstvozadjecu.com/fo...o-galerija.php
ili ono kad su humanitarne licitacije pa se Nadan ili Štimac isprse s po 100.000€ za neku sliku...
bio je operni bal u hnk pa je nestao, ne znam da li se ponovno pojavio u međuvremenu, znam da varaždin ima neku svoju verziju i da dolaze ljudi i iz austrije i slovenije,ma nađe se svake godine negdje... Meni bi bio dovoljan i Božićni koncert u Musik Vereinu, ne mora biti ni bal, a bome ni doslovno onakva haljina (mislim da to na meni ne bi izgledalo lijepo), nego da je meni lijepo i svečano.
U Dubrovniku su 70/80-ih bile jako popularne zabave raznih branši ili klubova, tzv.Jugova ili GOŠK-ova zabava, doktorska zabava...išlo bi to subotom u elitnim hotelima i najnormalnije se mogla kupiti ulaznica koja je uključivala večeru i ples do zore. Moji su roditelji redovito s prijateljima išli, tata bi obukao crno odijelo s crvenom leptir-mašnom, a mama bi sašila neku raskošnu šljokastu haljinu i natapirala se :mrgreen: .
Divno :) Meni je to baš fora. U svakom slučaj više fora nego kad (skoro) tako obučeni ljudi hodaju po šoping centru u subotu ujutro.
Imam frendicu s "tri" dlake na glavi (duga, tanka, jako rijetka kosa) kojoj SVAKO jutro počinje s večernjim montiranjem viklera, a prije izlaska iz kuće dobro ih nalakira, skine, pa se onda žestoko natapira po cijeloj dužini kose...još završno gipsanje lakom i spremna je. Zapravo uopće ne izgleda neprirodno, mora se samo čuvati kiše.
mamicu vam!
ne može čovjek poželjeti ni lijepu klajdu odjenuti, a da ga se dokonim ne proglasi!
prije 20 godina, da Danu dvorane Lisinski, još se znalo naći primjereno odjevenih žena, ali sada se i to toliko prostituiziralo, da ima masa ljudi u trapericama... a ne bih se zaklela da nema i trenirki :-/
:lool ma sin je mali, ima 2 miseca, ali to nije tu bilo već kad smo živile same curke nas 2, a uostalom i moje prije imaju sinove od par godina i presvlače se ispred njih bez srama.... a što se tiče da mala zna kako sex izgleda, otprilike, tu me nitko neće razuvjerit da je pogrešno jer nisam još primjetila da je itko od vas s niti 11 godina imao bliski susret s pedofilom, ja jesam i želim da zna i za najmanju aluziju na sex, i da me na vrijeme upozori.
Možda primjereno, ali nikad u balskim haljinama.
sad ste me izbedirale
ja hoću balsku haljinu i natapiranu kosu
i hoću balllllllllllllllllllllllll
a sad idem obuti buce i počistiti snijeg
o sudbo kleta :drama::drama::drama:
E (9g3mj) drzi do svog izgleda tako da se umije, opere zube, namaze djecjom kremicom lice, poceslja i napravi si frizuru (rep, kikice, pletenice, pundjicu, ili jednostavno kosa dolje + spangice, trakice za kosu i slicno), eventualno jos proziran labello, i to je to.
"Nasminka" se ako je u pitanju maskebalski party (ovdje znaju poslati pozivnicu za maskirani rodjendanski party i van sezone karnevala) ili ako neka uloga u baletnim predstavama to zahtijeva. Mimo toga ne.
Taj "acqua e sapone" look, zbog kojeg sam bas zadovoljna, osim sto ga ja zagovaram, je ucvrscen jos i pravilima baletne skole: balerina ne smije imati nalakirane nokte (starije djevojke u skoli koriste proziran lak, E. niti to), prstenje, lancice niti nausnice i slicno, pa tu naviku svakodnevnog ukrasavanja nikad nije stekla. Previse joj je stalo do zdravlja stopala da bi nosila stiklice, pa ni u igri.
U OS curice, pa i one s kojima je bas bliska i s kojima se puno igra, dolaze i sa nalakiranim noktima, ali E. za to nije zainteresirana na svakodnevnoj bazi.
Nekad se (kod kuce) igraju pa si lakiraju nokte ili stavljaju glitter u kosu, no zna da je to povezano s igrom, a ne svakodnevica, odnosno prije polaska na spavanje to se sve skida.
Parfem takodjer ne. Pocela je koristiti (prije presvlacenja za balet ili tjelesni odgoj) neutralni roll-on (prije nekih 6 mjeseci se miris tijela poceo mijenjati).
Ono za sto je zabrinuta je, da li ce se i kako ce se ona depilirati kad bude doslo do toga da treba? S tim pitanjem mi je dosla doma s baleta bas u ovaj ponedjeljak. Naime, jedna curica, otprilike jednako stara, se vec dosta razvila (za razliku od drugih curica, njena potreba za djecjim grudnjakom je realna), rastu joj dlake ispod pazuha, i sad je toj curici neugodno u raznim koreografijama dignuti ruke uvis, jer se dlacice vide.
Moja curka je to primijetila, i zabrinuta je - kako ce ona, kad do toga dodje?
Zasad sam rekla da se ne brine jer je to sasvim prirodna pojava i prije ili kasnije, sve curice budu takve.
Sto se depilacije tice, moram se i ja jos o tome raspitati kako, u kojoj dobi poceti - a da zbog toga ne osjeca sram. Savjeti dobrodosli. :)
higijenske norme i potrebe su isključene iz ove teme, jel tako?
ja si sanjam trenutno kupit jedan lijepi poruclanski set za caj (cajnik i fine salice s tanjuricima), pa kad napravim tu investiciju nema druge nego napraviti cajanku u 17 sati, a puzvani moraju biti lijepo obuceni, dapace damski :alexis:
Ja ću se oblačiti damski kad odrastem (ili kako je rekla moja 80-godišnja teta, kada budem stara)
spajalice jesi svjesna da sam ja pozvana? 8-)
naravno ali natapirana molim
pa nego kako drukčije, molim? :alexis:
u becu pocinje sezona balova i ima ih svih vrsta i podvrsta u ogromnim kolicinama. pa ako jako zelite mozete isprobati.
jedino da mi ti seni daš smještaj
a maxime da me hrani
ih, koji bi to bio odmor!