Mislim da u fazi prilagodbe tj dok ne produlji dnevno spavanje na 2-2,5-3 h, trebaš je staviti leći sat ranije od uobičajenog.
Kakav joj je bio ritam do nedavno?
Printable View
Mislim da u fazi prilagodbe tj dok ne produlji dnevno spavanje na 2-2,5-3 h, trebaš je staviti leći sat ranije od uobičajenog.
Kakav joj je bio ritam do nedavno?
Tek sad vidim ovaj upis.
Bilo je donedavno od 10-11 h ujutro, pa od 15-16 h, ili 16-17 h popodne, i onda spavanje u 20 ili 21 h.
Zadnjih tjedan-dva smo potpuno izgubili rutinu. Nekad ne spava ujutro već oko podne, nekad spava ujutro pa ne spava popodne, nekad spava i jedno i drugo, i onda ide jako kasno spavati navečer. Gledam što će svaki novi dan donijeti.
Zuta, moj je taman oko godinu dana jedno vrijeme imao nered u spavanju,dok nije doslo na jedno dnevno spavanje od 2-3 sata.
Al bio mi naporan taj prijelaz s dva na jedno
Ponovno se javljam. Curica je skoro 6 mj. I dalje se uspavljuje na ciki, nekad nosanjem, marama, skakanje na pilates lopti. Najviše cika. Neke noći su burne pa se budi skoro svaki sat. Malo posisa i zaspe odmah. U zadnje vrijeme nezeli ići spavati. Plaće, baca se u rukama, po krevetu, dernjava. Nekad ju ostavim da se isplače, nekad ne. Kad ide spavati, posisa obrok, i mislim da c e usnuti, ali ne, onda krene plakanje, moram druge metode, bilo da je noć ili dan. Kad zaspe, zna se za pola sata probuditi, plaki, ja dam malo sise i zaspe i odspava svoje. Jesam ju navikla na sisi? Jer kad ju suprug uzme u naručje, neće zaspati, plaće. Kad dam siku zaspe.
Još je rano, šta kad ju dam u jaslice, Morat ću ići raditi. Radim i druge, on će ju Morat uspavati. Šta da radim? Šta da pokušam? Ja jako ne volim kad plaki, muka mi je slušati ju tako.
I još nesta, ako se noću probudi i razbudi, nema spavanje po 2 sata. Tako se znala probuditi u 2 pa do 4 budem budna, neće zaspati. Jer kad joj dam siku ako mi zaspe u krevetu, vratim ju prekasno, probudi se i ne želi spavati. Onda ništa ne uspijeva
Dosta slično je i kod nas,samo kaj moj neče i nikad nije zaspao na cici. On pojede i gotovo...uspavljivam ga uglavnom na pilates lopti i pjevam mu. U zadnje vrijeme je produžio vrijeme budnosti i sad izdrži dva sata budan,nekad i tri. Ali jaaako njurga. I spal bi no nemre i samo nikak i nikak. Znam biti mokra ko miš nakon pola sata cupkanja...on žmiri no bacaka mi se u krilu i utpire se nogicama..mm ga više nemre uspavati,njemu vrišti strašno.
Sam od sebe nije nikad zaspao i pitam se hoče li ikad.
Sad če sedam mjeseci i počela sam razmišljati kako će kad se zaposlim...
Noći su nam koma..nekad odspi po sat vremena a nekad deset,dvadeset min. I obda se vrti ko ringišpilj a ja zmišljavam toplu vodu kak da ga primirim jer se inače razbudi.
Tako da...nemam neku pametnu..samo suosječam.
Ajoj. To guranje nogicama mi je poznato. Poludim kad se tako izvija. Imam osjećaj da će ispasti. Ona je meni jedino mirna u rukama ako je u marami. Jer kao mala je znala u moj spavati i voli ju. Ako ni to ne pomogne onda ju ostavim neka se isplače par min, taman se ja smirim malo i onda ju uzmem i nastavim ponovno. Najčešće to uspije. Onda ju mogu uspavati.
Redovno nocima na sisi, i onda kad se ja probudim da ju stavim u krevetić. Razbudio ju i ajmo ponovno. Noćas uopće neznam koliko je minuta bila u krevetiću. Sva se polomim.
Ja bih jednostavno nastavila raditi ono sto upali da dijete zaspi. Ako je to cica, davala bih cicu ako je to jedino rjesenje.
Sto se toga svega tice tu s mojim malim nemam problema. Za 10 dana ce 7 mjeseci. Ima tri dnevna spavanja. Odmah ujutro nakon budjenja (lol), oko 13 sati i oko 16 sati. Ovo oko 13 sati traje najduze, nekad pola sata, a nekad cak i tri. Ova ostala su po dvadesetak minuta do sat vremena.
Ne tjeram ga spavati, sam odabere kada ce. Najcesce pocica pa se oduzme.
Ovo spavanje oko 16 sati ne volim, pogotovo ako traje dulje od sat vremena jer to znaci da mi mozda nece odmah htjeti zaspati navecer. Spavati ga stavljam oko 20 sati nakon kupanja.
Odemo u sobu, upalim lampicu, on cica i zaspi. Ako ne zaspi u svome kreveticu, onda moram malo lezati pored njega, pricati mu i dragati glavu.
Nocu se budi kako kad, nekad jednom, a kada su mu izbijali zubi i po 5 puta. Samo je cica upalila.
Na cici nikad ne zaspi, to je radio samo kao novorodjence, uglavnom ostane u tom nekom snenom stanju da skuzi gdje ga stavljam spavati, okrece se kao da je na rostilju i potom zaspi.
Ovo bacakanje sam dozivjela samo kada sam ga na silu pokusavala staviti spaviti. Tada sam shvatila da moram promijeniti taktiku. Ako zelim da spava, a vidim da on nije blizu toga igramo se igrackama koje ne proizvode glasne zvukove, ne zveckaju, kojima ne moze udarati. Najcesce izvadim knjigu pa mu citam price, koristim tisi glas, dragam ga po glavi. To nam uvijek nekako upali.
Mariskaa, možete li skinuti jednu stranicu krevetića i pripojiti ga vašem krevetu?
Ja sam se spasila sa takvim zajedničkim spavanjem.
Razina krevetića je ista kao i na velikom krevetu.
Između nas je onaj dugačak jastuk da po noći ne počne planinarenje po meni.
Kada zakmeči, spustim malo jastuk, dam cicu i za par minuta oboje spavamo.
A stariji se budio najčešće svakih 30-45 minuta od 2,5 mjeseca do 10 mjeseci.
I ovako sam skoro pukla, a još da sam se morala ustajati....
Nemogu nikako maknuti stranicu krevetica. To je stari moj krevetic, pa su podnice do dole, nemogu se dizati. Neznam vise kako cu. ova noc je strasna bila, ucestalo se budi, nekad jede nead se mazi, al sad par noci od 3-5 je budna, nemoze zaspati, ja sam premorena, onda se vec pred 6 probudila pa normalno u pola 7 kao inace. Koma sam. Htijela bi da ju mogu uspavati u krveticu, ali neide, neznam kako. Jer kad je u njemu place, trazi da ju dignem, da bude kraj mene. Nekad ni ne sisa, nego samo lezi u krevetu gleda u roletne- jako ih voli, malo se vrti i nekad cak i utone u san bez sise te ju smijestim u krevetic, al to nije cesto, a ja moram cijelo vrijeme biti budna.
Trenutno je sad na dva spavanja po dana. Izmedu 9-10 ide spavati, ako manje odspava, onda oko 13, 13:30 ide spavati, a a ko spava 3 sata to jutarnje, onda je popodne nesmijem spavati jer ju vec oko 19 saljem na spavanje. Kad krenem raditi, ja se budim u 6, a morat ce i ona.
Uh...zbilja suosječam :love:
Mi smo od rođenja ko na ringišpilju po krevetu. Dok se još nije mogao puno micati,vrtel je glavom..poslije i nogama...svega tu ima.
Sad...sad smo došli do toga da se budi svakih 15-30 min svake noći. Usudila bih se reči da sam se navikla,jer po danu uspijevam funkcionirati još i ok. No do podne mi treba dugo da dojdem k sebi kad stanem na noge. Zadnje buđenje nam je oko 6.
S tim da ide spavat svaka dva sata (do nedavno i svaki sat,sat i pol) a uspavljujem ga isključivo na rukama i spava na meni. A zadnjih par dana i ko da smo ušli u neke izmjene sa spavanjem jer jučer je bil budan od 13:40 do 19 h :-o a danas od 16:30 do 20:30.
Ima 7,5 mj i preko 9 kg. Imam upaljene tetive lijeve ruke,krepana sam,sva izgrebana,najviše po vratu. Čupa me užasno,voli stavljat moju kosu na svoje lice kad se uspavljiva.
U kratko,umrla bi bez pilates lopte i fena. Fen ga još jedino uglavnom uspije smiriti kad ni cica ne pali.
S tim da ne voli ni kolica nit išta gdje je sputan na više od koju minutu...nosim ga cijeli dan.
Žužy jesi li probala maramu/sling/mei tai?
Bilo bi ti puno lakse ga nositi nego u rukama
Znam..
Jesam,frendica mi posudila Boba nosiljku na par dana. Veli ona nek njurga,ti samo hodaj i bude se primiril...što sam više hodala to je jače vrištal,na kraju bi ga jedva nekak izvukla van kak bi se izvijal.
Probala i sling i neku običnu neergonomsku 8-) nula bodova.
Nočas je spaval po 10-30 min,tri put sam ga dizala uljuljati jer je počel cvileti. I danas je extra cendravi....ja jedva gledam.
I onda se ja bunim. Žužy zao mi je. Moja voli maramu jer sam ju od pocetka nosala u njoj, može zaspati, ali ima dana kad nece. Meni zasada pali cica, al kad se vrti previse i izmislja, onda ju stavim u krevetic neka malo bude sama, malo plaki, malo prica... kako kad, ovisi o popodnevnom spavanju koliko je dugo trajalo, i onda ponovo cica i spavanje.
Pazi ne leđa, probaj jos par dana maramu ili ga nosaj kad je dobre volje vani ili po kuci da vidi da nije to tako lose. Mozda pomogne
Nadam ae da sam na pravoj temi. Maloj BE je 9 mjeseci bas danas... Od rodjenja prespava cijelu noc, raste i razvija se lijepo, motoricke sposobnosti su joj ispred vrsnjaka, energicna i pokretna. Ugl jedna zdrava beba. Ovo sad da ne izadje na to kako se zalim, ali ne moze zaspati sama. Daleko od toga da je meni mrsko nju ljuljat na jastuku tih 5 min da zaspi, medjutim, kontam da joj nece biti tesko poslije kad bude veca. Nisam zagovornik 'cry out' metode, pokusala sam da legnem s njom pa da se uspava - ne funk., na cici se vec odavno ne uspavljuje... Da li da je nastavim ovako uspavljivat dok sama ne pokaze inicijativu da bi zaspala bez ljuljanja? Ili mi je ciniti nesto?
Jel znaš koje veliko dijete ili odraslog koji se uspavljuje na cici ili ga treba ljuljati da zaspi?
Ma ljuljkaj dokle god paše i njoj i tebi, pa to je mala beba od 9 mjeseci!
Tako brzo rastu i sve manje nas trebaju, šteta je da joj zbog toga što netko kaže da bi trebala sama zaspati uskratiš nešto tako lijepo :heart:
Pozdrav.
Mi imamo 1 godinu.
Navečer se uspavljujemo na dojci.
Kako da smanjim učestalost buđenja po noći?
Imamo naviku da ponudim odma dojku pa on tako zaspi, nekad i baš sisa.
Koji je najbolji i najefikasniji način da se smanje ta buđenja po noći?
Molim savjet
Nama je pomogao "prijelazni objekt" - plišana igračka. Trebalo je nekoliko tjedana za uhodavanje, ali je uspjelo. Tu je mm puno pomogao, on se angažirao oko uspavljivanja, a nije imao sisu za ponuditi :-)
Ima stara tema o ovome, pa vidi i druga iskustva: http://forum.roda.hr/threads/56175-K...nje-od-dojenja
Nema univerzalnog rjesenja. Cura od 2 godine i 8 mjeseci se jos uvijek budi nocu. Neka djeca pocnu spavati cijelu noc prije neka poslije. S vremenom postane bolje. Valjda..
pozdrav. odmah da napomenem, moj sin je imao 19, 20 mjeseci kad smo smanjivali noćno dojenje, i to postepeno. dala sam za uspavljivanje, na prvo sljedeće traženje nisam dala nego sam izdržala cendranje laganim nunanjem ili pokušala s dudom. sljedeće traženje dam, pa onda sljedeće opet ne dam. malo po malo uspijevala sam ga svaki put smiriti bez sisanja, dok nije počeo spavati bez traženja. trajalo je malo duže, ali pošto smo u to vrijeme ionako pomalo ukidali dojenje, takvo postepeno ukidanje je bilo dobro i za dojke. prošla sam bez upala i bolova. sretno!
nosili ste ga dok nije natrag zaspao? Niste dali da sisa iako je plakao ? Je bilo tesko?
Ne sjecam se dobro :) mislim da se srednji jednostavno prestao budit kad sam ga prestala uspavljivat dojenjem (pokusajte i to!), plakao je pat nociju dok ne bi zaspao, al cini mi se da je to bilo to. Najstarijeg sam vjerojatno nosila. Ne sjecam se da je bilo tesko - tad je imao oko 2 godine. No, sjecam se da sam probala kad je imao godinu dana. E tad sam ga nekoliko nociju zaredom nosila po cijelu noc. Od toga sam bila toliko umorna (a ujutro posao) da sam odustala i nastavila ga dojit po noci.
E da, kod mojih je definitivno palilo i ono, obilniji/zasitniji obrok prije spavanja = manje budjenja po noci.