Nikolina...????
Ja danas idem na pregled, baš sam neka nervozna....
Printable View
Nikolina...????
Ja danas idem na pregled, baš sam neka nervozna....
Evo da se javim.Danas sam tek dobila krevet.Prvi dan sam dobila normabel i inekciju protiv laznih trudova(jer su bili)Drugi dan su mi dali inekciju za pluca.Doktor jucer gleda i bebe su mu premale sta je doktorica napisala,i odma na ultrazvuk.Decko 2200,cura 2100 krivo doktorica izracunala.On prezadovoljan,kaze da moramo bar do sljedeceg tijedna izdrzat..Za sad sve ide prema planu.Sestre u radaoni su super sve pohvale,sad cu vidjet kakve su ovdje na odjelu.To je za sad od mene,cujemo se.........:)
nikolina.m izržat ćete vi to do sljedečeg tjedna...bebe su lipo velike...još malo samo!!! :) držimo fige...
nikolina.m, pa gdje si ležala dva dana??
Stvarno su bebe solidno velike, ali izdržite vi još!
Javljaj se sa informacijama da znamo kakvo je stanje....u kojoj si bolnici?
A što si bila u rađaoni, kad znaš kakve su sestre?
Ja bila jučer na pregledu, rutinski, bez UZV, sve OK, opet za dva tjedna.
U Petrovoj sam,isla sam na pregled kod radaone,ima jedan prolaz koji je prije radaone tamo su cetri kreveta,cekala sam krevet na odjelu.Ali nocas se zakompliciralo.Naraso mi tlak,gusilo me,povracala dva puta.dobila dva puta normabele u guzicu.Ujutro na viziti me doktorica pregledala,rekla mi je da sam anemicna i da moram doboit krv da nebi na stolu iskrvarila,sad dobivam infuziju,i poslije toga mi dolazi krv.To je za sad to sto znam.Skinuli me sa infuzije za cuvanje trudnoce.
Nikojina, draga... čuvaj se.... mislimo ne tebe....
Javljaj se.....
Evo me zdrogirana sa.Pijem normabele 3 puta na dan i tablete za tlak.Samo mi se spava i uopce ne funkcioniram,nadam se da ce skinut sa normabela kad mi se tlak skine.
nikolina.m .... gdje si? Kakva je situacija???
Ja sam počela spremati stvari, s naglaskom na ovo počela......
evo pola robice proprala, druga polovica još čeka, ali još nisam peglala niti slagala
A torba,..... ah.... mislim da ako je kasnije složim da će mi i kasnije trebati....
baš sam htjela pitat di su Nikolina i Boss?javite se
evo mi još u komadu,ni ja ne mogu vjerovat,još ćemo i puni termin dočekat
Sve po srarom kod mene,tlak povisen cak mi je jucer bio 140/100 pA su se malo uplasili ali. doso je opet na 140/90.Jos sam pod njihovim nadzorom i tako do kraja trudnoce.Cekamo da se prirodno porodim.
Sutra idem u rodilište. Za sad je plan ostati im pod kontrolom (iako nema nikakvih problema, samo visoki tjedni) do kraja idućeg tjedna, a onda carski. Taman će to biti 38.+ koji dan. Nadam se da će se do tad bebe malo nadebljati i da će me razveseliti s bar 2500g.
nikolina sretno i zlatokosa nadam se da ce i tebi sve biti kako hoces...držim fige za bebe!!!...:) ja sam jucer bila kod doc rekao mi je da sam napeta ko puška, dus napet, cerviks 1/3, jos zatvorena...i da mogu svaki tren...:) bebe su 2600 g pa sad svi navijaju što prije...a mene sve više strah...ali ako vi možete biti hrabre...potrudit ću se i ja biti...pozz svima...:)
Samo hrabro jos malo i svi cete maziti svoje zamotuljke <3
Da li je ijedna trudnica koju vi znate a koja nosi blizance uradila amniocentezu? Da li postoje neke studije, istraživanja, prakse za i protiv amnio u višeplodnim trudnoćama?
koliko si trudna?
Postoji li razlog zašto bi to radila?
Ne preporuča se u blizanačkoj T, ja sam radila netu ranu amnio (drugačije se zove i nije toliko detaljna ali isto uzimanje plodne vode), u 12tj. T, privatno.
Ja je nikada ne bih preporučila, za mene je to preveliki rizik....
Napravila detaljan UZV u ranoj trudnoći (oko 12-14 tj), ne sjećam se, i još jednom oko 24, ali iskljuivo iz razloga da budem spremna, ako nešto ne bi bilo u redu.
Tek sam 6+1 i imamo :heart::heart: ali mi je dr spomenula da trebam razmisliti o tome jer imam 35 godina i da ce me uputiti u genetsko savjetovaliste poslije sljedece kontrole pa hocu da se informisem. Ovo sto sam nasla na netu nije bas pouzdano.
kao što je AndrejaMa rekla, i inaće a kamo li na blizancima je to prevelik rizik raditi. Preporuča se jedino ukoliko ti nalazi UZVa u 12tj. nisu dobri.
ja sam isto samo radila samo detaljan uzv
eventualno ako se na uzv nešto pokaže da razmisliš o tome jer kako kažu cure kod višeplodnih trudnoća je preveliki rizik
možeš se informirati i sama odlučiti o riziku koji amnio nosi, pogotovo u blizanačkoj. Osobno nikad nisam bila za to, a evo sada sam punih 5 godina starija od tebe i moj ginekolog me upozorio na to, ali je isto tako iznio i sve rizike i rekao da je to moja odluka. Nemoj o tome previše brinuti, okreni se lijepšim stvarima i uživaj....
Sanja79, imaš pp.
medonija, avatar je:zaljubljen:
A potpis, 41+2!!!!! Isuse!!! Kako si izdržala??? Ne da si rekorder, nefo fenomen:-o Svaka čast, ženo!
hvala! :kiss:
a šta da ti velim :mrgreen: ja sam jedna od onih kojoj je bilo baš blaženo stanje i to mi je bio najljepši period u životu!
rekord sam baš ovih dana dodala u potpis za malo optimizma svima koje se boje preranog poroda ;-)
da se razumijemo, i moja torba je bila spremna od ca 33 tt
pusa svim duplić trudnicama, da ste što duže 3 u 1 ! :kiss:
evo cure mi vise nismo u paketu.
dva momka dosla na svijet 29. 1. 2014.
jedan ima 1,7 kg a drugi 3 kg i vec dosli kuci .
bio nam skocio pritisak imali preeklamsiju , mali se zapetljao i na kraju nam puko vodenjak pa isli na hitni carski rez al sve na kraju dobro proslo .
cestitam od :heart:...uzivajte sad sa svojim bebicama... :D
boss čestitam!!!
Čestitam! Uživaj u smotuljcima :-)
Boss čestitam,ipak si se pregurala preko reda,neka bitno da su dječica ok
ja još čekam,sutra smo punih 39 tt,otvorena sam danas 4 prsta,cervik razmekšan,sluzni čep počeo ispadat,ali trudova skoro da i nema,kako god bliži se ali puževim koracima,sreća pa moja doktorica ne forsira bolnicu jer je drugo sve ok
Cestitke boss :-) djurda super si dogurala...jos mozda koji sat i bebice su vani...
ne daju se ovi moji tako lako van,a bila sam sigurna da ću ranije rodit,em što je prvi porod bio prijevremen,em što su blizanci!!!al neka njih zbog njih samih u buši tako dugo
al mi je super kako su Boss pustili kući obzirom na težinu druge bebe,ipak nije kilaža mjerilo,baš o tome razmišljam
Boss čestitam!! Super da si već doma! Kad uspiješ, javi kako se snalazite.
Čestitke boss! Sad je onda jos malo i na meni red :). Čini mi se da se mojima baš ne žuri, a ni meni :). Neka njih još.
Čestitke boss!!!!!!!!!!! :-D
Pitanje za cure koje su se počele ranije otvarati... Jeste što osjetile?
Već 5-6 dana osjećam doli pritisak i lagano peckanje. :unsure:
Posto su cijelu moju trudnocu kontrolirali u TA sta god me zatetazalo, bolilo ili mi se cinilo da se jedna beba manje micala zvala bi i pitala za savjet i najcesce su mi rekli da dodjem na pregled posto se radilo o blizanackoj trudnoci. I tako bi zapravo bila najmirnija jer kod nikog nije isto i tesko je opisati bol. Najbolje da dr pogleda i bit ces na miru...
sad si me još više zbunila... ja ne razlikujem micanje beba, tj. ni ne znam di je koja i kad me koja lupa tako da nebi znala da s jednom nešto nije u redu dok god osjetim bilokakve udarce... :unsure:
Plaši me malo ovo peckanje ali trudnoću vodim kod privatnika u ZG-u i naručena sam u UTO pa me malo strah sad zvati bolnicu i inzistirati na pregledu da si ne navučem kakvu bakteriju ili pogoršam stanje pustim pregledima.
Mene zanima jel bi osjetila otvaranje?
Kad bi dosla na hitnu bi mi samo uzv radili...a za micanje beba bi znala jer je svako bio na svojoj strani a curu sam manje osjetila jer je njoj posteljica bila ispred...ja stvarno nisam imala takvih problema pa ti nazalost ne mogu pomoci.
Cestitke boss!Mi jos cekamo!
hvala na cestitkama
inace niko ne otpusta bebu iz inkubatora 7 dana staru i sa samo 1,7 kg al posto mama je radila sa palcicima i ima iskustva velikog doktorica je smatrala da nam je bolje kuci da jos nebi nesto pokupili u bolnici i mogu vam reci da mi bolje jedu i mnogo su bolji kuci nego u bolnici kad smo bili.