Da, tko zna?!?
Meni je isto čudno što se pokretačica teme nije izjasnila, a niti sudjeluje u raspravi.
Printable View
ja se nekako na ovoj temi slažem s obje "strane". apsolutno mi je jasan stav Zuske i drugih o tome da je povrijeđeno načelo i da pri tom nisu bitni ni olovke ni blokići - iz škole bi trebalo izbaciti sve oblike reklama i tu nema spora.
s druge, pak, strane, mislim da se možemo složiti da živimo u društvu u kojem ova vrsta "prekršaja" zaista spada u one čija je društvena opasnost mala, počinjen je bez neke loše namjere, učiteljica se vjerojatno nije nikako okoristila...itd
voljela bih da je ovo "najslabija karika" našeg sustava.
radi li se o 3 sata ili 3. satu koji je "izgubljen", pokraj činjenice da je iz nastavnih programa svojevremeno izbačen po 1 sat matematike i 1 sat hrvatskog tjedno (ukupno, dakle, 70 sati nastave temeljnih predmeta) da bi bilo mjesta za uvesti predmet čije se ime na ovoj temi ne smije spominjati, a na kojem se isto tako suptilno prodaju nečije usluge, MENI se čini potpuno irelevantnim.
Ako me sjećanje dobro služi nekada su bankari svima u 1. razredu otvarali knjižice sa minimalnim iznosom na računu...