hm... :shock:Citiraj:
makita prvotno napisa
gdje je zapeo moj SB, mozda tu
pa nek odu pitati da im objasne zasto toliko
Printable View
hm... :shock:Citiraj:
makita prvotno napisa
gdje je zapeo moj SB, mozda tu
pa nek odu pitati da im objasne zasto toliko
pa jel se može reći da je bio poklon?
I na poklone se plaća. :nope:Citiraj:
aries24 prvotno napisa
Dapače, poklonjene stvari čija vrijednost zajedno sa s(kršitelj koda)ingome ne prelazi 300 kn ne smiju cariniti.
Recite da ste se dogovorili da vi sami izaberete na web trgovinama što želite da vam prijatelji i rođaci poklone za dijete, a da su to upravo te pelene.
misliš da bi prošlo!? :?
ja baš i ne vjerujem :/Citiraj:
may prvotno napisa
i meni priča zvuči "prozirno".
Niš ne gubite, ako probate. A kako oni dokazuju da nije poklon, kad u paketu nema računa??
Meni je teta carinica rekla da se i na poklone plaća carina. Argument je bio "pa može vama netko pokloniti auto, naravno da na to trebate platiti carinu". :/Citiraj:
slava prvotno napisa
i meni je tako rečeno...
Točno, ali samo one čiji iznos prelazi 300 kn
Ja dobila jedan koji nije prelazio, a svejedno su mi naplatili. I stvarno je bio poklon, nije pisalo "gift" pro forme.Citiraj:
slava prvotno napisa
Trebala si uložiti žalbu
Tek se sada stižem javiti...
Dobila sam poziv, a ne paket. Iz poziva nije niti na jedan način bilo vidljivo što je u paketu i odakle je, osim što sam ja to mogla pretpostavljati.
Bila sam jutros na carinarnici i vrlo ljubazno popričala s dvojicom carinika o tome u što je tko zamatao svoju djecu. Rekli su da su se u zadnje vrijeme takvi paketi počeli učestalo pojavljivati i stekla sam dojam da su samo željeli popričati sa mnom. Račun je bio u paketu tako da priče o poklonima nisu dolazile u obzir. Samo su me pitali kako plaćam narudžbe izvana. Lupili su pečat "oslobođeno carine", pa smo se lijepo pozdravili, a teti poštarici sam morala platiti 10 kn za troškove slanja obavijesti što je više od 8% carine koliko bi mi naplatili na račun od 18$.
Dobila bi ti tu svakako još 22% PDV-a i 20 kn takse, tako da si odlično prošla.
super! u zadnje vrijeme se često pojavljuju takvi paketi :lol: kad je preko carinarnice RI u zadnjih mjesec i po samo mojih bilo hrpetina :lol:Citiraj:
blis prvotno napisa
:lol: ima nas još s nekoliko paketa :) ! ali jučer mi je stigao zadnji (onaj sa Celtic Clothsa) i mi sada stvarno imamo dovoljan broj pelena za funkcionirati (druga je stvar što bih ja još voljela svašta probati - možda za jedno 2-3 mjeseca opet nešto malo naručim :saint: )Citiraj:
kailash prvotno napisa
Znači paketi za Istru idu preko riječke carinarnice?
Sada mi je jasno zašto su mene pozvali na informativni razgovor, a ne vas. ;)
Ali dobar si nam bila predstavnik :*Citiraj:
blis prvotno napisa
ja si stalno govorim da stvarno imam dovoljno pelena i da sad više neću naručivati...ali ne mogu si pomoći...
kad dođe beba neću više moći toliko tu visiti po netu pa ću valjda prestati s tim manijačkim kolekcionarstvom :lol:
samo se ti nadaj :lol:Citiraj:
kailash prvotno napisa
Toliko vremena se uvijek nađe.... :mrgreen:
a možda se tek raspojasam kad vidim kak to sve super izgleda na maloj guzi.... :mrgreen:
ajme meni, u što sam se ja uvalila... :lol:
samo ti... :lol:
:lol: :lol: :lol:Citiraj:
mamuška prvotno napisa
u ovisničko leglo
eto i ovaj topic ode u off topic :joggler:
ja više ni ne znam koji je topic..
meni su platnene sve jedan veliki topic :joggler:
zato ja posvuda postam, a onda zaboravim di sam postala kad očekujem važan odgovor... :oops:
nakraju i je tako :mrgreen:
samo čekam da se javi moderatorica pa da dobijemo jezikovu juhu da se ne držimo naslova topica ;)
mislim da je ona digla ruke od pravljenja reda ovdje. tu vlada kreativni nered i on ato poštuje. :mrgreen:
baš! mislim da nas i ona više nebre pratiti! :mrgreen:
ja si već odavno ono kaj mi je važno pišem, ili kopi-pejstam s natuknicama jer se totalno gubim!
sramoteee!
Sad sam fulala! Raščerečili na 101ici carinicu Jadranku, da kako ona lupa carinu na kulturna dobra! Sad mi šogi veli, pita je'l to ona naša rospija!? Je'l k'o slušao???
Opa! :mrgreen: Uopće ne uživam! :mrgreen: :lol:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Tako joj i treba kad je naše blago nazvala "gaće krpene" :x
TB jel to ona "tvoja"?
Ceki i moja je :mrgreen: .
Ipak se kreće :D .
Nisam slušala, ali neka su je. Eto joj sad, gaće krpene, tu sad ide ona borbena, njanja, njanja, njanja :sing: .
Aha! :lol:Citiraj:
cekana prvotno napisa
a ja se danas nabrusila prije posjete carini (nisu pelenice), a kad ono tamo njih dvoje (ne znam im imena) se potrgali od uslužnosti i ljubaznosti i išli mi tražit paket koji mi je carina odbila dati i poslala natrag i ovo dvoje ga tražilo po cijeloj zgradi, našlo i dalo bez carine :heart:
Mogu se kladiti da žena nije bila ni J.P. ni M.Š. :mrgreen: :lol:Citiraj:
aries24 prvotno napisa