martta ja sam bila nedavno na histeroskopiji i doktor nije spomenuo da bi morala mirovati ili slicno. Ja sam sve normalno radila ko da nisam ni bila na pregledu.
Printable View
martta ja sam bila nedavno na histeroskopiji i doktor nije spomenuo da bi morala mirovati ili slicno. Ja sam sve normalno radila ko da nisam ni bila na pregledu.
dreamgirl, hvala na odgovoru.
mene malo bolucka i osjetim pritisak pa ja ipak više odmaram.
a nakon koliko smijem imati odnose s mm? koliko znam da već ovaj ciklus mogu planirati t.?
Ja se nekakako drzim onoga da treba slusati svoje tijelo, ako si umorana sjedni i odmori :) Sto se odnosa tice ako ti je dobro misim da vas nista ne sprecava. Ja sam malo krvarila nakon pregleda al sam odamah nakon toga bila na punkciji nakon 7 dana, IVF u prirodnom ciklusu tako da samo naprijed.
Cure jel netko radio histeroskopiju nedavno u Merkuru? Kakva je procedura?
Ako mi može netko odgovoriti ko je radio histeroskopiju privatno , kolko košta zahvat i šta se još sve plaća uz zahvat (ultrazvuk ili sl.).
Hvala
Ja sam radila u Poliklinici Vili, mislim da je 1500 dijagnostička, 2000 operativna. Samo to sam platila, iako me najprije pregledao UZV-om.
Pozdrav svima! Tri godine ne ostajem trudna. Do ivf-a još nisam stigla. Dijagnozu nemamo. Nitko mi nikad nije spomenuo histero i voljela bi je napraviti. Tko je predloži? Moo doktor il mogu sa soc.ginekologinjom vidjeti da mi da uputnicu.
Krtica, može i jedno i drugo, mada ti u konačnici uputnicu daje socijalac. A najbezbolnije i najugodnije (ali nažalost ne i financijski) je napraviti to privatno.
(Btw, ne znam hoće li 3 neuspjela AIH-a tvojoj ginićki biti dovoljna da te pošalje.)
bok cure , dali je neka od vas radila histeroskopiju u Šibenskoj bolnici ? Kakva je procedura , koja anastezija , koliko se ostaje u bolnici i šta triba ponit sa sobom (mislim od piđame i sl. )
Prije nekoliko dana bila sam na 4d hd uzv s topografijom kod privatnika u Osijeku na koji mi je dijagnosticirao adenomioza. Doktor tvrdi da ona nije razlog mog netzatrudnjivanja. Zati sam s tim nalazom bila u VV kod dr. Alebića koji smatra da uzv nije dovoljan ni pouzdan da se dijagnosticira adenomioze. On smatra da je kod mene sve u redu nakon vrlo kratkog uzv u kojem mi je na brzinu pogledao maternicu i jajnike. Dva dokotra, svatko svoje govori. Kad sam ga pitala jel bi bilo dobro odraditi histeroskopiju i možda uzeti tkivo s tog mjesta da se ustanovi što je to u mojoj maternici rekao je da nema potrebe. također je rekao da adenomioza stvara velike zapreke u ostvarenju trudnoće jer ometa implantaciju. On smatra da trebamo u ivf pa ako ne uspije onda ići istražiti i taj problem. Ja bi rado htjela prvo otići na histeroskopiju da se vidi što je to uistinu i tek onda na ivf. Kome da se obratim? Imate li kakav priedlog kod kojeg doktora u bolnicu ili privatnika? Iz Osijeka sam i nemam puno iskustva. Hvalaaaa
Ne znam što je tvoja dijagnoza, ali i ja sam sumnjala na Ashermanov sindrom, iako su mi ginekolozi rekli da je malo moguće. Išla sam privatno kod dr. Radončića u polikliniku Vili, potvrdio je moju dijagnozu i riješio me priraslica u maternici.
Mimah hvala na preporuci. Danas sam već čula za polikliniku Vili i dr. R.
I moja preporuka je poliklinika Vili i dr. Radoncic ako bi isla privatno. Dodala bi i to da je osim histeroskopije doktor odvojio i vrijeme da poprica sa mnom o mom MPO putu i ohrabrio me za dalje. Meni je to puno znacilo.
Krtice, cure su ti sve rekle. Ako ikako možeš, stvarno, odi kod R. na histeroskopiju i usput zatraži drugo mišljenje jer nekako mi se čini da je kod tebe svega i svačega. Ne mora biti, ali opet mi se čini da bi još jedan eksperiment u državnoj klinici opet bio gubitak vremena i živaca.
Sretno!
Cure hvala vam na savijetima! Evo zvala sam Vili i čekam da dođe menga i via Zagreb.
Jel bolna ta pretraga? Možda će mi raditi i phd nalaz pa da znam jel vodim dragog sa sobom il mogu sjesti u auto i voziti natrag kući.
Histeroskopija (barem meni) nije jako bolna, ali može biti malkice neugodna..Bol je tupa, kao pojačana menstrualna, na momente. Ponesi svakako uloške jer ćeš poslije krvariti. Naravno, nemoj se bojati nije ništa strašno. Nakon histeroskopije se vraćaš svakodnevnim aktivnostima, nema ležanja, ne moraš na bolovanje, ali ipak bih ti preporučila da ne voziš sama jer si daleko, već da dođeš u pratnji koja će te voziti natrag kući.
Meni su izvađeni polipi.Da tkivo ide na phd analizu, nalaz ti pošalju ili nazoveš za desetak dana u kliniku.
Meni je prvi put bilo bolno, onako tupa menstrualna bol. Mozda jer je nisam ocekivala, a mozda i jer je rezao priraslice u uscu. Ostala 3 puta je cistio maternicu i tada nisam ni osjetila.
Meni je histeroskopija rađena u općoj anesteziji. Ništa me nije boljelo, nit se čega sjećam. Nisam čak ni krvarila...prvi dan sam stavila uložak, no nije ni bilo potrebe. Dovoljan je dnevni. Uklonjen mi je polip i napravljena biopsija endometrija. Nisam uzimala nikakve lijekove protiv boli nakon histeroskopije. Samo antibiotik.
Nisam osjetila nikakvu bol, nelagodu ni slično ni poslije. čak do te mjere da su se sestre nasmijale samnom jer sam pitala, jesu sigurni da je meni nešto radjeno!?
Kod privatnika se radi tzv. office histeroskopija mini histeroskop je male milimetraže, pa je zahvat podnošljiv i ne treba anestezija.
Mislim da su bolnički uvjeti drugačiji. Milimetraža instrumenta je veća, a zahvat bolniji. Zato se u pravilu i radi pod općom anestezijom.
Ja kad sam pitala zasto opća anestezija, doktor (koji je inače duša od čovjeka) mi je rekao da se može radit i bez opće, ali da me neće mučit s obzirom da sam nerotkinja, da će imat posla oko toga da "raširi ušće maternice".
Znači cca sat vremena sam bila uspavana, ali za bol nije bilo niš potrebno. Al kažem, ja sam to super podnijela, kao da mi ništa ni nije radjeno.
Strašna,gdje si bila na histeroskopiji?
Stupila sam u kontakt s dr. Radončićem preko maila. Poslala sam mu svoje snimke s uzv-a, nalaz i skidam mu kapu. Raspisao se i sve mi objasnio. Za razliku od njega brojni privatnici bi mi odgovorili na mail sa rečenicom da se naručim na pregled. Jako me umirio i smatra da je moj nalaz uredan, materište uredno. Eto on smatra da i imam tu bolest koja je kod mene vrlo mala ne bi ometala zatrudnjivanje jer je njemu ta adenoioza dobro poznata i imao je pacijentice sa teškim slučajevima koje su spontano zatrudnjivale i rodile zdravu djecu. Rekao mi je da se ne brinem da slobodno idem u ivf jer tek mi je prvi bio bez uspjeha. Ako ne bude uspijeha uvijek mu možem doći.
Radoncic je stvarno zakon!
Cure dali je netko sad nedavno radio histeroskopiju pa molim vas savjete i iskustava....di, sto, kako???
Ja se isto spremam za laparoskopiju i histeroskopiju u Petrovu
Ja sam radila prije 10ak dana! Stvarno ništa strašno. Došla ujutro u bolnicu, dali mi spavaćicu,izdrogirali me, trajalo možda 15-20 min, nakon dva sataišla kući i to je to!
Mene zanima da li je netko odmah nakon histeroskopije išao u postupak?
Ja sam radila histeroskopiju pa nisam mogla u postupak jel sam imala spiralu 3 mj tak je moralo
Sara u Šibeniku sam radila. Da kažu da se radi na početku ciklusa. Ja sam bila 10ti dan. Sad čekam mengu pa krećem u postupak!
Evo i ja sam u postupku! znaci odmah nakon zahvata.
I meni rekose da trebam na hiateroskopiju :S
Nisam iz RH, pa me zanima taj dr Radoncic-da li radi privatno ili u nekoj bolnici? Vidim da ga jvslite. Sta je sa dr Visnjom iz Vili poliklinike?
PinaColada ,poslala sam ti pp.
nina977 hvala ! Ide odgovor.
Pozdrav, idem na histeroskopiju uklanjanje polipa, u Petrovu u utorak.
Zanima me -vidim da piše da se može odmah u postupak, je li takav slučaj i u Petrovoj?
I dobila sam uputu da popijem gorku sol, ali ne znam jednu (40g) ili dvije? I je li netko od vas pio? Kako je to?
Hvala
Curke, je li ijedna od vas histeroskopski uklanjala malo pliću pregradu? Zanima me koliko se obično bude na bolovanju, boli li poslije, moraju li se poslije piti antibiotici i koji? I ide li se isti dan doma? Tnx!