He, he, nisu dva dana u pitanju. Cevape jeli u cevadzinici :lol: :lol: :lol:
Printable View
He, he, nisu dva dana u pitanju. Cevape jeli u cevadzinici :lol: :lol: :lol:
Cure dajte mi kakav prijedlog za neko jelo sa gljivama sampinjonima (onim iz konzerve).
Mislila sam napraviti telece snicle na naglo i njih politi sa saftom od sampinjona onako da ih podinstam sa malo luka na masnoci i poslije dodam brasna i vode ili vrhnje za kuhanje.
Imate kakvu drugu ideju?
imam ja, imam ja.....
10 dkg sunke poprziti na kapi ulja, dodati gljive (20 dkg) i dinstati, dinstati.... popapriti, (ne soliti ili soliti minimalno, dodati origana, malo persina, 2 dcl vrnja za kuhanje, malo parmezana na kraju. (s parmezanom posebno pazljivo jer on zna sve prebrzo "povezati", zato ga dodaj na kraju, promijesaj i makni sa spahera).
skuhaj pene (ili jos bolje - zelenu pastu) i umijesaj pastu u umak.
dramaticno dobro, nazalost turbo kaloricno, ali isplati se svaka prekobrojna kalorija...
dobar tek!
ovo zvuci totalno mljac, a i jednostavno je. To cak cesto jedemo vani, a nije mi uopce palo na pamet! Thanks na dobrom prijedlogu! :*
imam ja nesto sa gljivam :D -pileca prsa na kockice malo poprziti, dok ne pozuckaste, dodati gljive, grasak i juhu iz kesice od gljiva (i vodu naravno), dodat razne zacine tipa sol, papar, vegeta, persin, konserva, sta ko voli i gotovo. jede se sa rizom... :D
morala sam se konacno javit s obzirom da stalno citam 8) 8)
Super ova fora sa juhom od gljiva iz vrecice! ;)
evo, zvacem zvakace cijelo jutro i prisjecam se jucerasnjih cevapa s kapulom 8). mraaak!
danas pohani fileti oslica i zelena salata.
dabo, jesi li probala pastu? fiiiina, ha...? ;)
Ja se prisjećam jučerašnjeg telećeg roštilja sa krumpirom na salatu i pomidor salatom...mmmmmmmmmmmmmmmmmm
a za danas kelj-krumpir pire sa polpetama i telećom juhicom....
Evo posto je sinko bolestan, ja sam ostala kuci i odlucila da napravim rucak. Krem juha od povrca i paprike punjene krompirom i lukom. Zapeceno u rerni.
Ja napravila kalju (tak se bar zove u kuharici 8) ). Zdinstala meso na kockice sa malo luka, na to ubacila svježi kupus rezan na veće komade, malo krumpira, crvene paprike, svježeg paradajza (oguljenog) i to sve se kuhalo nekih sat vremena. Meso je jako fino, mekano, na kraju se može dodati zaprška ali i nemora, sve ovisi o ukusu.
Ja znam raditi istu stvar ali bez mesa ili uz dodatak kobasica... i na kraju malo češnjaka za miris...jako dobro..
Ja ću danas raditi punjenu papriku ( s mesom) i pire,pa ćemo imati za dva dana.
danas je opet doooobar dan...
samo da provjerim sto sveki kuha... :mrgreen:
zivjele svekice....!!! zivjeeeeelleeee...
dole moj spaher...! dooooolleeeeeee...
Evo vam se i ja priključujem :mrgreen: ,ipak, nakon tjedana iščitavanja.
Ja danas pravim nabujak od kelja s mljevenim mesom i salata od cikle.Stvarno je brzo a ukusno i malo drugačije.Ako tko hoće recept,pišem. Možda napravim i juhu od povrća s malo tog mljevenog.Moj Fran to obožava,a i mi veliki.Malo popržim mljevenog mesa(dvije žlice) na ulju pa dodam isječene komadiće mrkve,korijena peršina,krumpirića,graška,može i cvjetače,i peršin list, i na kraju ukuham neku sitnu tjesteninu.Jako je fina a zdrava.
Ja vas isto stalno citam al od mene nebu neke velike koristi ak vam se pridruzim jer sam totalno netalentirana kuharica.
Tu i tam se zalomi i nekaj finoga.
Jucer smo za goste imali zapecenu cvijetacu sa sirom i paradajzom + pileci snicli.
Danas sam skuhala varivo od kelja + podmornice.
Podmornice?
Šta je to?
Ti si prava kuharica, kad si već skuhala,ja još ispijam jutarnju kavu za kompom. :oops:
Podmornica je komad mesa koji pliva u varivu :lol: :lol: .Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Meni danas kobasice bile podmornice :lol: :lol:.
Vesna, ti se extra kuharica. Ja redovno baljezgam na ovu temu, ali kelj ne znam zapeci. :/
Meni jos uvijek ona glavica kupusa stoji :lol: Nikako da se bacim na kuhanje. Nekako mi se ne da kad znam da MM nece jesti. bas je probirljiv :evil:
18.3.2004-Edita :*
Onda napravi kupus na salatu! :mrgreen:
Da ne propadne! :lol: :lol:
snorki, MM pojede bas sve sta ja skuham al nekad kad ga pitam jel fino samo kaze: Ne da umrijeti! :evil: :lol:
Da ste me samo vidjele sta sam maloprije izbacila iz frizidera. Sve propalo. Isteko rok trajanja. Niko nista ne jede osim mazanja (izuzev mene koja jedem skoro sveki dan pohovane tikvice). :oops: Odmah su mi gladni pali na pamet, a i mojih cetiri godine provedene u ratu :oops:
Sada je i Edita pocela probirati. Evo sad njoj kuham krompir i mrkvice, pa kao da gledam da to nece htjeti jest. :cry:
P.S jucer smo rucali u restoranu. MM naravno sniclu i krompir (samo bi to jeo), a ja narucila neko azijsko jelo (riza, ananas, piletina, kilogram curry-ja...)
Usta su mi gorila dva sata poslije. Bilo me strah zijevnut jer mi se cinilo da ako bih to uradila, sigurno bi sprzila pola restorana. :shock:
I mi smo danas na punjenim paprikama, ali MADE BY MAMA! ;)
Upravo kuham: juhu od piletine (od pilećih ostataka), carsko meso (u zepter tavi,bez masnoće) i salatu od int. riže s povrćem (kuhana riža s raznim povrćem kojeg imate,ja danas stavljam kuh. mrkvu,pomidor,papriku i pertrsimul- sve nasjeckano na male komadiće te začinim sa uljem i soli). Mljac,brzo je gotovo i dobro :mrgreen: !
Vesna,umrijet ću od smijeha :lol: :lol: Podmornice-plutajući komadi u varivu :lol: :lol: Dobar naziv.
Napravila sam danas nabujak od kelja i super je ispao.Čak je i Fran jeo.Pa evo vam onda recept.Probajte.Jako je jednostavno.
Malo izdinstati mljeveno meso na ulju.Za to vrijeme prokuhati kelj u slanoj vodi i u drugoj posudi skuhati malo riže.Ja vam to sve otprilike.Kad je sve kuhano pomješati zajedno i dodati malo vegete,bibera,soli,2 žumanjka i malo krušnih mrvica.Posebno izmutiti mikserom bjeljanjke i dodati.
Vatrostalnu zdjelu omazati margarinom i posuti krušnim mrvicama.Isuti smjesu unutra.I peće.Pa onda prste oblizivati,mljac!Probajte![/quote]
Nesto sam se zabrinula. :mrgreen:
Jeste li primjetile, nema nam vec nekoliko dana glavnih kuharica niskokalorisce ishrane tj. Nani, Sandref, Apricot... Sigurno ponovo tulumare po livadama daveci se u kalorijama, a ti Snorki cugaj maslinovo :P , i razmisljaj sta ces danas kuhat :/ A vise nammaaa idejaaaa :cry:
kako nema??? tu smo! kakve livade...?!Citiraj:
snorki prvotno napisa
ne mogu ne primijetiti da se u zadnjih par dana javlja jako puno novih cura, pa cu to pokazati javno svoje "skromno lice" i zakljuciti da je to zato sto sam jednom napisala da su sve koje se ne javljaju LOSE kuharice, pa sad one dokazuju suprotno :mrgreen: :lol: :mrgreen:
neka, neka... drago je meni... cim vise - to bolje - to vise recepata - to boljih ruckova....
zanima me nesto? jel primjenjujete recepte koje ovdje pisemo?
btw, danas opet piletina (jadan mm :roll:) sa zelenom salatom. nema se puno vremena, a ovo je fino i brzo gotovo.
ja stojim iza toga da sam losa kuharica :D :D zasad ne pobajem recepte samo skupljam ideje 8)
a za piletinu, kad je stavis u tavu i bude pri kraju stavi na svaki komad pileetine, komad topljivog sira, tipa podravec, gaudo i poklopi tavu da se otopi-talijanski specijalitet 8) ....obozavam specijalitete koji se rade dvi minute :lol: :lol:
ovo ti je dobra ideja. mm ce (mozda ipak!) biti zadovoljan s danasnjom piletinom, on je inace uvijek "za" te talijanske specijalitete...Citiraj:
vanjci prvotno napisa
Loša kuharica! (prijavljujem se)
Ali čitam redovno ;)
Oxicka, nije dovoljno prijaviti sebe.... prijavi ti nama neki recept... onda ces tek postati "nasa"... 8)Citiraj:
Oxi prvotno napisa
jučer kuhala rižoto sa šampinjonima.
dinsta se luk, doda se sitno sjeckana paprika, može i mrkva, rajčica (friška, pelat ili iz tube) i sitno sjeckane tikvice, začini se po ukusu -sol, papar, ja dodam još slatku papriku u prahu i curry, može i peršin, vrhnje i šampinjoni isjeckani na četvrtine.
poklopiš i dinstaš nekih 15-20ak min.
na kraju se pomiješa sa skuhanom rižom, a malo neobičnija varijanta je umjesto riže skuhat heljdu.
brzo i fino :), paše uz zelenu salatu (koju bdw često umjesto octom začinim limunom- superfino :) ).
Divno,baš me oduševio ovaj recept sa šampinjonima.Mamma Juanita, kao da si znala da ne znam što bih za sutra skuhala, jer mi inače petkom ne jedemo meso a već mi idu na živce tijesta sa sirom,krompirom,kupusom... i lešo s ribom.Novi recepti, juhu :D
mama ju, i mi danas isprobavamo tvoj recept, samo umjesto sampinjona - vrganji... mislim da će biti mljac, uz to cikla na salatu, i zelena salata, a za Irmu kašica od bundeve, a možda i nama skuham juhu od bundeve: i to ovak..... dinstaš lukec i bundevu, dodaš začine po tvom ukusu i vode, kad se smekša propasiraš ili zmiksaš, možeš umjesto vode dodati i pileći temeljac, prije serviranja dodati vrhnja....
eto to bi bio moj prvi prijedlog, inače mi je ova tema otkriče, voooolim kuhati ali kak mm radi ko manijak, i nikad ga nema doma neda mi se za sebe samu....
danas cu iznenaditi svoje ukucane toplim sendvicima s Recepata.
znam da je to kao nekakav snack, ali - eto - topli sendvici za rucak!
mislim da cu napraviti i Banana kolac (isto s Recepata); spremam se vec neko vrijeme...
It is I i tu sam!! I na žalost ne valjam/o se po livadama....hm ali bi se rado povaljala sa par roštiljanih čevapa na nekoj livadi... :D :D
Umjesto toga uživam u brokuli na češnjaku i maslinovom.....mislila sam na tebe snorki.... :lol: :lol: :lol: ...dobro bila je i teleća juhica....a danas....ne znam ni sama...imam neke teleće šniclice....ne znam ni sama šta bi...nešto brzo i fino....i niskokalorično!!! hehe šala, šala....na kraju ću ih sigurno zaliti vrhnjem i češnjakom i eto ti fine klopice!!!!
Nani, a jesi li čula za "ličke šnicle"? To se radi od teletine, relativno se brzo sprema, ali je finooooo! :mrgreen:
Ličke šnicle su najbolje na svijetu (zaboravila napomenuti nuni kad je pitala što će), ali nisu baš niskokalorične.
Dakle, ispohaš šnicle na pariški, poslažeš ih u lonac i zaliješ vinom sa češnjakom i peršinom. Kuhaš duuugo, dok se meso (doslovce) ne počne topiti u ustima.
Zgodno je što meso možeš ispohati dan prije, a nastaviti sutradan.
kako? brasno, jaja... :?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Jel može meso svih vrsta ili s kojim mesom je najbolje?
Slažem se za ličke snicle, super su jer se stvarno tope u ustima, a kada se još uz njih naprave knedle od kruha, divota jedna.
Teletina je kao najbolja ali sam čula da se moze raditi i sa svinjskim šniclama, mada je teletina nabolja jer je najmekanija 8) .
Ja često radim rižoto sa šampinjonima, pogotovo ako radim pohane šnicle nekak mi to ide onda fino zajedno.
Danas imam saft i tijesto, naravno zelena salatica sa malo mrkvice.