http://www.montignac.com/en/
Printable View
evo i pomoć za monti link
http://www.erjecnik.com/#rez
E, ovo nećete vjerovati!
Meni i inače kilaža oscilira od jutra do večeri (pa samo 3 litre vode što popijem mora poremetiti masu), tako da se ja uvijek važem ujutro nakon toaleta. Nemam digitalnu vagu, jer mi tih 300, 400g ništa ne znači u životu. Jučer ujutro sam imala 82kg, ravno na crtu, a sad maloprije (nakon ručka i pola litre vode) 80,5kg.
Mislim da je to samo zahvaljujući tome što se strogo držim pravila. Ovo me ponukalo da i dalje nastavim tako.
Jutros sam si kao i obično pripremila žitarice s mlijekom i dok sam pila riblje ulje (kapsule iz DMa), razmišljam kako da trošim pivski kvasac. Pročitam na uputi da se može razmutiti u mlijeku i popiti, a ja ništa, umiješam taj prah u svoje žitarice s mlijekom. Kad sam ja to probala, mislila sam da će istog trena sve izletjeti iz mene.
Onda sam to sve bacila i namazala dvije šnite kruha s marmeladom od marelice (domaća - bez dodanog šećera) i to pojela.
Usput sam si pokidala citruspresu, jer sam vrtila ko luda grejp i naranče, da je na kraju otpao komad plastike, sad ću morati cijediti samo rukama (dok ne kupim drugu)
BTW, treba trošiti taj pivski kvasac, on povećava mišićnu masu, (a mišićna masa sagorijeva kalorije), osim toga pun je vitamina E, i cijelog B kompleksa (uključujući i folna), samo je gadan na okus, a glupo mi bilo uzeti još jednu turu kapsula!
pod pivski kvasac mislis na suhi ili onaj u kocki?
Rene :D , moraš opet mijenjati ticker :P .
Znači pivski kvasac, ja ću ipak onaj u kapsulama.
di ima za kupit kvasca? prosvijetlite me
:?Quote:
Originally Posted by Rene2
mišična masa ili tonus ?
i za jedno i za drugo je bitna tjelovježba (anaerobna - masa i aerobna-tonus)
da se može samo hranom povečat... nisam ti u to sigurna ;)
Ja sam kupila u Ipercoopu, na polici sa sojinim proizvodima.Quote:
Originally Posted by mikka
Ticker ću mijenjati ponedjeljkom, ovako mogu mijenjati ticker 3xdnevno.Quote:
Originally Posted by Irchi
Ja sam uzela u prahu, a ima i u kapsulama, ja sam kupila Encijanov u DM-u.
Pretpostavljam da ima u svakoj ljekarni.
MGrubi zapravo na njemu piše da pomaže povećanju mišićne mase, e sad. Ja vježbam 2xtjedno pa mislim da se to odnosi na one koji vježbaju.
Ja danas za ručak/gablec donjela kuhano meso (puretina),zelena salata,rajčica i gore pola jogurta sa limunom,biber i sol,vlasac.
Bilo odlično.
Za večeru ću dinstani poriluk i malo integralne riže.
A gdje vi kupujete pahuljice/žitarice koje se jedu sa mlijekom??
Ja se sva izugubim ispred polica sa zdravom hranom.
Ja u najobičnijem marketu kupim müsli "Viola" ili tako nekako, uglavnom na njima piše 6 vrsta žitarica, nema dodanog šećera, zaslađene su prirodno grožđicama. Osim žitarica u njima ima sjeckanih lješnjaka, sjeme suncokreta, sezama, a ja još dodam jednu veliku žlicu lanenog sjemena. Meni je to super, zamiješam ih sa 2dl toplog mlijeka ili jogurtom (onda moraju odstajati 10ak min).
Brže mi je nego mazati i rezati kruh.
A, da cijena od 16kn (Presoflex) do 22kn (DM).
Poriluk, gljive i masline imaju GI 15 8)
Pošto sam imala čisto mesni ručak u 12, sad sam gladna kao pas, a imam pauzu i ponijela sam si 2 jabuke. Ne mogu si nositi neke gablece, to mi je grozno hladno, a nemam gdje zgrijati.
Doma se vraćam oko 9 pa ću večerati hrenovke.
Rene,mislim da muesli sa grozdjicama nisu preporucljivi,jer GI suhih grozdjica je 60,a jos i ljesnjaci,ali ako tebi kg i s tim idu dolje,onda o.k.
Ja si uzmem zobene pahuljice u DM-u,same jesu malo grde,al si narezem koju suhu sljivu ili smokvu pa su bolje.A postoje i Schnekopfe(valjda se tako pise)bas muesli bez secera i grozdjica,znam da sam gledala sastav,pasu po Montiju,al su 28kn :shock:
Koliko sam ja pokopčala, klasični muesli spadaju u drugu fazu, a u prvu zobene bez ičeg. :mrgreen:
Eppure si muove! Ipak se krece! :bouncing:
Eh ljudi, vaga se danas kolebala imedju pola kila i kila manje i stala je na pola, al ipak sam zadovoljna. Samo da vise ne gledam istu brojku tjednima! Stroza pravila ipak daju rezultat, sad imam force za nastavak.
Ne pijem pivski kvasac, pocet cu, a i riblje ulje sam potrosila. Sad mi ga se ne da ici opet narucivati, mislim da cu kupiti kapsule.
današnji sms zdravlje:
"za uspješnu redukciju tjelesne mase, osim pravilne prehrane, izuzetno je važan i stav osoba koje su na dijeti"
8)
summer :D
summer, :D
Meni ovi moji pašu, iako su mi se malo zgadili otkako sam onaj pivski kvasac umiješala.
Danas sam razgovarala s kolegicom koja je lani za 6 mjeseci stukla 15kg jedući hranu prema krvnoj grupi, ona je A+, a i ja isto. Ne preporuča se pšenica i svi proizvodi od pšenice, naranče, paprike, krastavci i rajčice.
A od mesa samo piletina, sve ostalo je dozvoljeno.
Mislim da mi je Monti dovoljno restriktivan za sad, ne bih mogla izbaciti paprike, i rajčice, ali naranču ću definitivno zamijeniti limunom.
Summer,ja sam sad u tvojo fazi da istu brojku gledam tjednima.U prvih 10 dana ou 2kg,ja presretna,ali to je bilo sve,sutratocno mjesec dana a ja na jadnih -2kg.Stvarno frustrira. :evil: :evil: :evil: Pa si nekako mislim da sam kilazu zadrzavala i kad sam jela sve i svasta,a sad se odricem dosta toga,pa nista.Ispocetka sam bila ljuta,a sad sam jadna.
I ja sam s ulja presla na kapsule,vise ga nisam mogla vidjeti,a kamoli piti.Sam pogled na njega me tjerao na povracanja.Eto malo sam vam se izjadala,mislila sam da ce mi biti lakse,ali nije. Stalno si prebacujem po glavi gdje grijesim.Sad kuzim ljude zasto odu na UN dijetu,valjda iz ocaja,ona bar daje rezultate.Uh jesam se raspisala.Odoh dok nisam jos koju glupost rekla..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Marinchi!
Prednost Montignaca nad UN-om je da možeš jesti ribu 15 dana zaredom ako ti se jede. Ako si tip koji oduvijek doručkuje, ne moraš odustajati od obilnog doručka da bi ga zamijenila voćem. Pogotovo ne moraš gladovati za voćnog i vodenog dana. Nigdje ti ne piše ni približna shema dijete koje se moraš pridržavati.
Ali, ako želiš mršaviti, moraš se svesti na isključivo tri obroka dnevno, moraš se odreći slatkoga (taman i tamne čokolade, uzeti baš kockicu kad je žestoka kriza) moraš paziti kako kombiniraš namirnice jer, kao i kod svake dijete, moraš nešto žrtvovati u korist nečega.
UN daje rezultate, ali daje i Montignac, vjeruj mi. Samo se mi nedovoljno njega pridržavamo.
Kada dođe red za održavanje kilaže, moći ćemo se šepuriti s kojekakvim čokoladnim tortama, čoksama i sl. Sada ne.
Kod svakog skidanja kila mora biti discipline, pa sad, u kojem je obliku odaberemo jer nam više odgovara: UN, Montignac, bilo koja redukcijska dijeta sa smanjenim udjelom kalorija... to je jednostavno tako :( .
Drži se, glavu gore i malo provjeri gdje griješiš.
Zajedno smo jače ;)
ja mozgala ....
ovako on kaže: kad reduciraš kalorije (npr. sa 2500-1800), organizam gubi kile sve dok ne uspije spustiti vlastitu potrošnju ispod 1800 i onda kile stanu, ali organizam će spustiti potrošnju i ispod te granica npr. na 1600, tako da može skladištiti bar 200cal
restrikcija znači gladovanje , organizam reagira s ciljem što boljeg opstanka u vrijeme suše ili velike zime, pa mi smo najprilagodljiviji sisavci na ovom planetu
pa kako da ovo objasnimo: dakle, promjenile ste prehrambene navike (zdravija hrana = manje kalorija) i organizam je spustio svoju potrošnju, sad se on treba naviknuti na novi iznos (1800-2000 cal) i osloboditi se straha od suše, onda će ponovo krenuti s gubitkom
zašto se s Montijem gube kile: jednostavno: organizam mora imati određenu količinu šečera u krvi, kad ona padne aktivira se oslobađanje masti i pretvaranje u šečer (zato je bitan niski GI) dakle komad mesa i hrpa niskog GI povrča, ako treba i dvije porcije
;)
MGrubi :klap:
ja upravo ponovo citam poglavlje "zene i montinjakova metoda". toliko smo komplicirane da nam treba citavo poglavlje :lol:
:lol:
montice, a sto je s ciklom (onom iz staklenke za salatu)? jel smijem ili ne?
meni se cini da ja skokovito gubim - dva tjedna nista pa kila, i sad je tako 68 kg od proslog cetvrtaka - zacementirano
Ne ciklu!Quote:
Originally Posted by flower
eto nema je vise...unistena do zadnje mrvice...kasno marko na kosovo stize... :lol:
bila je dobra...
Cikla može samo prijesna, vrijedi ista stvar kao i za mrkvu. A još kad se kiseli dodaje joj se šećer. Zaboravi ako možeš.
Upravo sam se naudarala suhih šljiva, ne znam što mi bi nikada to nisam jela. Ja više nemam nikakve kriterije, doslovno sam svejed :nope:
:lol:Quote:
Originally Posted by marinna
joj ja sam prije dva tjedna u napadu gladi pojela saku sljiva. Mislim, nisam to vise ponovila jer moja probava to vise nebi podnijela :roll: Tako da, khm khm, drzim ti fige ;)
Šta je tu je 8)
flower će voditi topic sa grijesima ;)
ja špinat i jaja za ručak
volim jesti kuhano 2x dnevno :mrgreen:
radila sam palačinke - one sa 3/4 light mlijeka i jajetom... ne znam više tko je napisao, sorry, ne stignem sada tražiti, ali hvala; moji su malo bili onak, domić je ukrao malo od mene i bio sretan (bar netko cijeni moju kuhinju, ha ha ha) - meni je bilo ok, čudan okus, textura, ali je ok, danas mi je ostalo za doručak (sjetih se irchi kak se ona fino časti)
radila sam pizzu sa graham brašnom, sve sam bolja - ali meni se to ne diže :roll: ; luce je fino pojela, a i mm-u se sviđa
Prijavljujem da mi je zadnji obrok bio u 12 sati, sve znate što sam pojela, a ja do evo sad uopće nisam bila gladna.
Ne mogu vjerovati da me riba drži 7 sati. :shock:
ja se ubila u lososu i kupus salati :mljac:
sad sve gledam kako cu ubit crnu coksu i jogurt za veceru. oko 11 kad mali zaspe :(
Evo i mene malo bolje volje.Danas sam se strogo pridrzavalasvegaDakle:
dorucak. zobene pahuljice (a prije toga riblje ulje s sokom od narance)e, da curke,nasla sam na M.siteu u onim tablicama GI,da iscijedjeni sok od narance ima GI 45,a za mrsavljenje su nam dozvoljene namirnice do 35,a to vec znate.A naranca cijela 35,to je zbog toga sto su u cijeloj i vlakna,a ovako samo sok pa to joj povecava GI.Citava znanost!!!
Za rucak sam radila pitu sa dimljenim lososom i plavim sirom(recept iz knjige,odlican i nimalo zahtjevan) uz to zelenu salatu,a isto sam i vecerala.Imala sam krizu oko 6 pa sam pozobala saku oraha.
AdioMare,hvala na dobronamjernim savjetima,ne pada mi na pamet ici na UN,nebi se mogla tako muciti,al sam toliko bila jadna sto glupa vaga stoji na istom 20 dana,pa je to bilo razmisljanje na glas.Nadam se da ce se uskoro pokrenuti.
Marinna,meni su suhe sljive o.k.posebno sad kad nema nista drugo slatko,one su medju drazim delicijama.Nikad prije mi nebi palo na pamet jesti suhe sljive,al sad su mi tako finee.
ja ću zaozbiljno na Montija kad Rene smiri avatar :lol:
krečem od sutra, jučer je maloj bio rođendan pa sam još danas "rješavala" tortu i par kolača 8) sad je friđ čist
Summer, :preskaceuze: !
Ja danas griješim. Ništa strašno, ali ne mogu izdržati. Pojela sam neke pločice od Alnature što ih je MM kupio u DM-u. Mljac, bademi i med, i neke krekere sezam i rižin slad, isto mljac. To jesu minimalne količine (jer ih nemaš što za vidjeti), ali opet. I sad sa maznula bananu i 2-3 stiropora. Mora da me oprala neka kriza jer mi vaga opet stoji. I nemam ideju što ću sutra za ručak. Molim prijedloge.
P.S. Rene, a taman sam htjela komentirati "riblji" avatar ;), a kad ono već drugi(Isto mrak). Znači srijeda je dan za avatare, a ponedjeljak za tickere :mrgreen: .
O da i Tiwi, napokon da nam se javiš. Mislila sam si već, da si otišla u UN-ke.
Danas su svi dobro klopali pa je općenarodno veselje na topicu :D
Joj Irchi taj sezam je supeer ako mislimo na isto- nekoliko pločica veličine običnog upaljača?
Šta kažete da složimo listu sa kg možda nas to malo ohrabri (psihološki - promijeniš listu pa si sav ponosan)?
MGrubi bi trebala prva ipak nas je ona sve navabila ovamo :)
8)
10.1. 93,5
27.1. 90,5
pauza (samosabotaža - moje mušice)
krečem ponovo
22.2. 90,5