Da li je neka od vas koristila Christiane Wegner kolica za blizance? I naravno komentar na ista molim :*
Printable View
Da li je neka od vas koristila Christiane Wegner kolica za blizance? I naravno komentar na ista molim :*
Mene zanima što ima novo s kolicima za blizance? Mi bismo svakako željeli da su side by side, vlakić ne dolazi u obzir. Zapravo, nas muči auto i mali gepek, a ne kolica. Koje god dimenzije gledamo sve nam je nekako veliko i glomazno za gepek 207-ice. U planu je zamjena auta za veći, ali ne znam da li ćemo to uspjeti izfinancirati do rođenja ili tek par mjeseci poslije.
Dobila sam preporuku za dobra kolica, TFK Twinner Twist Duo, navodno su super, njemačka (ali dostupna u Austriji i Njemačkoj koliko znam)
http://www.buggy.de/
Imaju nulti položaj i mogu se kupiti košare...Medjutim, kad se slože izgledaju mi ogromna (tu ima prezentacija http://www.babygizmo.com/news/tfktwinner.php)
Razmišljamo i o Maclaren Twin Techno, nekako vidim da su svi zadovoljni s tim kolicima, vrlo su jednostavna i lagana. Još nisam probala, ne znam da li ih imaju u Zagrebu za isprobati?
http://www.media-commerce.com.hr/pro...d1=126&id2=845
Što vi planirate kupovati?
rijecanka77, da li ste možda razmatrali mogućnost kupovine 2x1 i da ih sami spajate.Nama su rekli da se mogu spajati modeli koji imaju plosnate "cijevi". Mi smo dobili CW duo kolica i dok nismo znali da ćemo ih dobiti ovo gore je bila jedna od praktičnijih mogućnosti.
Mogu se pohvaliti da smo napokon odlucili i narucili kolica.
rijecanka77 ja sam se takoder dvoumila oko Maclarena ali je ipak prevagnuo Hartan
http://www.hartan.de/produkte/dessin...ell=zx-ii-plus (model 929) uz koja smo narucili 2 ljetno-zimske navlake za noge.
Jedino je bio problem sta krajem 10-pg mjeseca izlaze novi uzorci pa dosta ovih boja vise nije moguce naruciti.
Asta se tice auta imamo isti problem nista ne stane tj jedva stanu i jednostruka pa cemo mijenjati za veci.
mi smo kupuili Maclaren i jako smo zadovoljni..imamo i zimsku i kišnu navlaku i fakat su zgodna...
Ma nekako mi to nije opcija jer po dimenzijama taman bi mi stala jednostruka, a to bi onda značilo još jedna povrh...više mi se onda zbog dimenzija isplate normalna dvostruka.Citiraj:
taya prvotno napisa
Meni se svidjaju ta Hartan, ali kako kažem, velike su mi zasad dimenzije. Osim toga, dosta su teška koliko vidim 22 kg, a ova što sam gledala od TFK su mi super i teška oko 15 kg. Po dimenzijama su i jedna i druga tu negdje. Uzela bih onda svakako ova lakša. Vidjet ćemo što će biti s autom do druge godine. Ionako sad malo istražujemo, kupujemo tek nakon Nove godine.Citiraj:
zisu prvotno napisa
Gdje si uzela ta kolica? Kika ili...? Idem početkom 10.mj. na anomaly scan u Zg pa ću tamo svratiti da ih svejedno pogledam, ako uopće imaju izloženo.
Onda mi reci, jel imaju taj nulti položaj ili nemaju? Kažu da su za novorođenčad.Citiraj:
stellita prvotno napisa
Hoće li mi ta zimska navlaka biti od koristi za male bebe ako krenem u šetnju negdje u 3.mj? Živimo u Du pa hladnoća nije veliki problem. Htjela sam nekako ipak kupiti kolica s košarama za početak dok su mali, ali kad vidim koliko su lagana ta Maclarenova kolica, nekako sam se navukla. Po dimenzijama mi jedina zasad odgovaraju, mogla bih ih strpati u sadašnji gepek...barem se nadam. :/
Kako ste vi iznijeli bebe iz bolnice? Jeste im kupili košare ili ste ih stavili u autosjedalice...a tako mi se čine malecki za te AS. :mrgreen:
Hvala ti. :*
mi smo ti za izlaz iz bolnice imali paketine dvije plus košare dvije...
fali možda 3-5 stupnjeva do nultog položajaali imadodatak za te male glavice....zimske navlake su super...
topla preporuka.......super stanu u auto
Mi smo klince iz rodilišta vozili u autosjedalicama, stavili smo male jastučice da bude što ravnije i pokazalo se kao odlična stvar. Iz rodilišta su putovali više od sat vremena do tadašnjeg mjesta stanovanja i nakon toga do prve godine koristili smo ih u svim mogućim uvjetima, naravno nakon 3mjeseca izvadili smo jastučiće.
Košare sam vratila prijateljici koja mi ih je posudila jer ih nismo nikad ni koristili a opreme za blizance bilo je itekako previse pa sam se na pocetku odmah rješila stvari koje nam u globalu nikad nisu ni trebale. I naravno dobili smo blagoslov od pedijatrice da je najsigurnije djecu voziti u autosjedalicama i iskoristili smo ih maksimalno.
Sretno!
Odlično, hvala ti na preporuci. :) Za sada su nam ona najizglednija opcija budući da stanu u sadašnji auto. Super mi je to što su lagana jer je to velika prednost kad bebe porastu plus njhove potrepštine koje uvijek moram nositi u torbi. Jedina mana je to što mi nisu toliko lijepa estetski kao neka druga i što su im boje tamne. Možda u kolekciji za 2010.god. bude neka nova boja. Ima dućan u Ilici koji ih drži pa ću ići pogledati.Citiraj:
stellita prvotno napisa
Hvala još jednom.
Hvala i tebi na savjetu! Naravno da ćemo ih voziti u autosjedalicama, ali mislila sam ih prvi put možda ipak do kuće prenijeti u košarama...živimo desetak minuta od bolnice.Citiraj:
twins mama prvotno napisa
Razmišljala sam i ja da ih stavimo odmah u AS prvi dan, ali su se mnogi iščuđavali kao da nisam normalna tako malu bebu staviti u AS. Budući da mi je majčinstvo totalna nepoznanica, uvijek volim čuti i savjete iskusnih mama.
Da jesu teza su nego druga ali mi to nije bio neki problem posto zivim u privatnoj kuci (prizemnica) i sve oko mene je ravno za setnje, jer sam izvan Ri na periferiji. Htjela sam neka malo masivnija, jaca kolica za razne terene i eto odluka pala. A sad ako budemo krenuli u grad to nece biti cesto birat cemo da idemo popodne kad je i MM doma.Citiraj:
rijecanka77 prvotno napisa
Hartan u HR vise ne drze, Kika ih nema zadnjih godinu dana tako mi rekli kad sam isla pitat u 6.mj., pa sam nasla zastupnike u Slo i dostavit ce mi ih na najblizu postu do granice di mi pase, a Ilirska bistrica mi je na 15-20 tak min. voznje.
Sretno u pronalasku!
:*
Vezano za Hartan kolica, muž išao u subotu pitati u Kiku i rekli su da planiraju obnoviti ugovor u 9. mjesecu jer imaju dosta upita za kolica za blizance...
Nazalost dok oni obnove ugovor nama je to kasno, a i pitanje je kolika ce biti cijena.
Evo ako nekoga zanima stavljam link za Hartan u Slo s cjenikom kolica i sve opreme i super je sta nama odmah skidaju 20% poreza. http://www.comfortbaby.com/index.php?id=78
rijecanka, ja isto imam namjeru voziti bebe iz rodilišta u košarama.Nekak su mi bebice premajušne za AS.
Iako ja stvarno živim blizu bolnice. Petrova mi je 5 min pješice, znači 1 min autom! :mrgreen:
Zisu ja sam isto gledala na netu ova hartan kolica, kako ste ih naručili jeste išli tamo u sloveniju pogledat ih ili? ja se nikako ne mogu odlučit koja da uzmem i di i već me panika hvata :evil:
Meni se ta kolica za blizance čine kao čitava znanost. Te moraš paziti na dimenzije i da li stanu u auto, te koliko su teška, pa da li ćeš moći s njima svugdje prolaziti...
A najbolja su mi fora kolica za blizance s tek navršenih 6.mj. života i bez mogućnosti da se montiraju košare. U čemu da ih vozim prvih 6.mj.? To mi zaista baš nije jasno. :?
Xen@ narucila sam ih preko neta, nisam isla u Slo, na hartanovim stranicama se lijepo sve vidi i mislim da nema potrebe putovat. Gđa iz comfortbaby je vrlo ljubazna sve smo dogovarale mailom, odmah odgovore. Samo je problem sta vise nemas bas puno izbora boja za narucit. Npr. ja sam htjela drugu boju ali nije bilo mogucnosti vise narucit iz Njemacke jer se mijenja kolekcija i dolaze nove boje krajem 10. ili pocetkom 11. mjeseca i tad ce biti i nesto vise cijene. Rok isporuke je 4-5 tjedana.
Ako te konkretno zanima koje boje se jos mogu narucit posalji mail na pp pa cu ti proslijedit njezin mail iz Slo.
Draga moje, jučer smo mm i ja bili u Kiki pitati kakva je sitaucija sa Hartan kolicima. Rekli su nam da su potpuno prekinuli ugovor sa njima i da više neće poslovati sa njima. Inače u dućanu imaju kolica Inglesina oko 6.000 kn, Peg perego Duette oko 5.000 kn i Peg perego Aria Twin oko 2.000 i nešto kn.
Tko se odluči za Hartan morat će nažalost potegnuti do Slovenije...
ja sam vidjela kod jedne mame u parkiću maclaren za blizance, kaže da su joj super, lagana, kad se slože ne zauzimaju toliko mjesta kao ostala. inače i mi imamo maclaren, ali za jednu bebu i preporodila sam se kad smo ih kupili, peg perego koja smo imali, leđa su mi pucala kad bi ih nosila, a ova sklapam s lijevom rukom dok malog držim u desnoj :)
Jučer sam gledala ta McLaren Techno Twin kolica. Nama se isto jako sviđaju tim više što idu od nultog položaja. Koštaju oko 3.200 kn u dućanu. Mislim da ćemo na kraju ta kupiti...
Mi smo isto danas gledali Maclaren Twin Techno i mislim da ćemo se odlučiti za njih. Vrlo su praktična i lagana, imaju nulti položaj za male bebe i dodatnu zaštitu za glavicu dok su mali. Što je najvažnije, stanu nam u sadašnji gepek tako da nismo u stisci s vremenom što se tiče promjene auta.
Za one koje zanima Peg Perego - vlakić, znajte da trenutno imaju u Ilici u njihovom dućanu popust od 20%, Ne znam do kada, ali se svakako isplati ako netko ima namjeru kupovati.
mi imamo ta kolica i super su nam...a u gepek lijepo stanu ....
[quote="rijecanka77"]ja sam svoje iznjela u autosjedalicamaCitiraj:
stellita prvotno napisa
nisu maleni
moja preporuka ti je isključivo u autosjedalicama
evo ovdje možeš pročitati nešto o malim bebama i autosjedalicama
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=49286
ne stignem sada tražiti slike ptičica kad su išli iz rodilišta (u autosjedalicama)
Katja je bila 1900/46,a Jan 2800/52 i vozili smo ih bez problema
baš zanimljivo.Citiraj:
zarrin prvotno napisa
peg perego za bliziće (aria twin) su jako lagana-nekih 8kg.
ova maclaren kolica su mi baš lijepa. da sad imam bliziće... :mrgreen:
a, blizići su iz bolnice išli u AS-a. košaru nisam kupovala, smatram ih nepotrebnim troškom.
mi smo košare dobili pa smo ih tako iznijeli....bili su zaista premaleni....a do kuće nam je od bolnice svega nekoliko minuta pješke pa smo tako išli...
mi još nismo odlučili koja ćemo kolica, zapela sam za ta Hartan, a opet me strah da će mi bit preglomazna, a ova Mclaren, ne znam zašto imam dojam da su šta ja znam ko kišobran kolica :?
jel ima koja iskustva sa vlakićem pp duette?
Xen@, ja ti imam i Hartan SBS i PegPerego Duette :oops: .
Možeš doći isprobati.
kapric ozbiljno :?
koja hartan imaš? ja sam misla ova uzet ako ću hartan uzimat http://www.hartan.de/produkte/dessin...ell=zx-ii-plus :/
Najozbiljnije.
Nemam pojma koja su moja Hartan, naslijedjena su (hvala Sanja) , ali izgledaju mi kao ta na slici - no mislim da su moja stariji model, jer mi je Marci rekla da njezina imaju neke mogucnosti koje moja nemaju. Velika prednost Hartana je da imaju nulti polozaj i dugo ih mozes rabiti. Mana im je da su presiroka za Zagreb (doduse, za Zagreb su presiroka i obicna kolica, s obzirom na kulturu nasih vozaca). Mislim da je to dobra dugorocna investicija.
PP Duette mi se, iskreno, cine kao solidna kolica za prvih godinu dana, a onda treba razmisljati o drugima. Prednost im je da su, usprkos pogolemim dimenzijama, vrlo pokretna (zahvaljujuci volanu).
Pozdrav...
Za koja ste se kolica na kraju odlucile friske mame blizanaca??? Mi smo narucili preko neta i nikad ih nisam vidjela, Stroll Air. Da li netko ima iskustva s njima ili je cuo nesto?
Evo mi se ipak odlučili za jane kolica zbog autosjedalica koje se daju namontirati na njih, a i zbog mogućnosti da bebe dok su male gledaju u našem smjeru.Sama kolica imaju 9 kg(konstrukcija9 i čine mi se dosta okretna, a i lako se sklapaju iako su ipak veća od Mclarenovih. Sad su na sniženju u adaxu,mislim do kraja godine
Da li je bila dobra odluka javit ću kad rodim i kad bebice krenu u šetnju.
Jane su vlakic kolica jel da? Ja sam bas izricito htjela ona u kojima sjede jedno pokraj drugog...bas me zanima dal cu pozaliti.
A ta Jane mogu u gepek kad se sklope? Ja sam se namucila dok sam nasla kolica koja stanu u moj auto a da se sjedala okrecu... Muka ziva...a nisam htjela Maclaren jer su meni to kisobran kolica sta god mi tete u ducanu rekle :)
Ja sam kupila ABC design u Media Centru i zadovoljna sam! Riječ je o vlakić kolicima čije se košare, AS i sportska sjedala okreću u svim smjerovima i blizići se mogu gledati (jedan nasuprot drugome).
Jane je vlakić,ali nama evo stane u clio,doduše nema mjesta za ništa drugo :mrgreen: ,ali i tako planiramo promjeniti auto
ma joooj, glavno da stanu, kako god. Meni je to bilo pod obavezno jer se u kvartu nemamo uopce gdje setat pa nam drndanje u autu ne gine :(Citiraj:
andrejaaa prvotno napisa
mi imamo isto jane power twin i jako sam zadovoljna mislim da cemo ih koristiti jos lagana,prakticna,funkcionalana
Cure dajte mi plaese par adresa gdje mogu kupiti kolica za dupliće,,, Jane mi je dosta skupo 7.000kn,,,a Turbo L. NEMA nikakva za dupliće ,prestrašno,,, imam vremena ,,ali me ipak panika,,nisam znala da je tako teško naći... Hvala,,
p.s..ako neka prodaje neka mi se slobodno javii na pp ,,hvala
TARA M, mi prodajemo peg perego duete. Slala sam ti pp ali ti je inbox valjda pun pa je ne možeš primit.