Ražnjići od piletine i paprike, te pečeni krumpir sa slaninom.
Dijana, ne bih ti znala točan odgovor, ali znam da je kod pohanja meso prije gotovo nego kod pečenja. A zagrebački je pohani.
Printable View
Ražnjići od piletine i paprike, te pečeni krumpir sa slaninom.
Dijana, ne bih ti znala točan odgovor, ali znam da je kod pohanja meso prije gotovo nego kod pečenja. A zagrebački je pohani.
hvala na savjetu šnicelaCitiraj:
xenia prvotno napisa
umak od naranče ovako na malo ulja poprzim pileča prsa,u brašnu sa jedne i druge strane i dolijevam malo vruče vode u sokovnik procijedim jednu naranču i pola limuna i kad su prsa gotova nesmis ih ostavit da se preprzu jer onda budu suha i tvrda ulijem taj sok i narezem jedan bijeli luk na fetice i prokuham gotovo je brzo..uz to mozes bilo sta od krumpira kao prilog ;)
Prženi pileći filei + pržene bukovače i paprike koje sa naknadno promješaju sa češnjakom, peršinom i maslinovim uljem
luce mala hvala na receptu, morat ću probati, ja možda dodam još i vrhnje za kuhanje jer ga obožavam
dijana što se tiče pohanja šnicli jedno 10-tak minuta ukupno, znači na svakoj strani oko 5 minuta
ja ih obično okrećem 2-3 puta da se ravnomjerno ispeku a da ne potamne previše pogotovo kad ih rolam pa su deblje
i najbolje ti je na slabijoj vatri jer inače isto brzo potamne
juha od karfiola, mrkve i leće.
rižoto s lećom, tikvicama, mrkvom, celerom i peršinom.
lažne kremšnite, ali ne s keksima nego s vodenim biskvitom dolje.
kad bolesnik poželi papati :heart:
molim za ideju
sta sa pecenim pilecim prsima (bilo je celo peceno pile - pojeli batake i krila, a prsa niko ne voli :nono:)
nasjeckaš i prokuhaš u nečemu (vrhnje i gljive, vrhnje i kiseli krastavci, paradajz pire, vrhnje i kockice sira)...
ili propirjaš povrće (razno) i na kraju ubaciš nasjeckanu piletinu da se sjedini...
ili napraviš salatu od svačega i unutra ubaciš kockice piletine (možeš i podgrijane pa imaš toplo-hladnu salatu)
Danas;pužići u umaku od gljiva
štrudla od trešanja
sutra:roštilj
povrće na žaru
petak:lignje s krumpirom
voćni kup
danas smo imali lazanje ali sa onom dugom ricastom manistrom stavila sam dosta besamela i sira bila je super,
a za sutra kupila sam pileća prsa i 3 tikvice,pa cu nesto iskombinirat s tim a u ledu jos imam kostiju od piletine pa cu za malu jos i juhu
vjerojatno cu pohat meso i pire od krumpira i tikvica sa juhom od koke
luce, radila sam tingulet :D prije 10 datak dana i bilo je finooooooo. MD, koji nije ljubitlej piletine bio oduseveljen. sad ce nam biti cesce na jeloviniku. hvala ti puno.
ja se vec dva dana svercam malo kod svek to be, malo kod frendice (koje je juce radila krpice sa zeljem :mljac: ) a danas se MD vraca s puta pa cemo juhicu sa puno povrca. on ce i meso iz juhe...a ja pecene paprike. jedva cekam ( a jos nije ni podne :lol: )
Propirjala luk, dodala crvenu papriku, rizu, malo pelata, na kraju meso na kockice-izgledalo je bobro.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Kad smo seli jesti pojeli povrce, a meso izbegavali oboje, Stefan nije hteo ni da proba..
Definitivno vise ne pecem celo pile jer belo meso uvek bacimo :(
e napokon :D bija je vise i red koliko cekam ishod tvog rucka :lol:Citiraj:
MoMo prvotno napisa
drago mi je da ti se svidja i da nekom dam ideju jer su meni puuunoo pomogli ovi recepti sa foruma jer bi nekad stvarno presusila sa tim sta bi kuvala uvik dobro dodje neko novo jelo ili isto jelo a na drugaciji nacin spremljeno.. :P
inače danas smo imali ono sta sam napisala u prethodnom mejlu znaci tikvice pire i pileča prsa bilo ok
za sutra moram vidit sta ima od mesa u ledu
Danas - krumpir pire i piletina sa porilukom
Dobro jutro meni jer sam sada tek skužila ovaj pdf :oops: ...a dobar dan vama...od danas sam s vama..
..današnji menu:
bistra juha od piletine, saft od junetine, tijesto i kupus salata...
juce nas je MD-ova mama "iznenadila" paprikama punjenim kus kusom i bile su mljac. napisem repcept prekop vikenda ako se nekom svidi.
danas imamo juhicu od juce i gibanicu (koju ce praviti MD0va mama :oops: )
a sutra mi dolazi frendica na rucak za desert imamo neutella brownies cheese cake koji sam sinoc napravila i jutros jela za dorucak :oops: i stvarno je odlican a za glavno jelo razmisljam o zelenoj juhici i canllonima sa spinatom i mljevenom puretinom ili rizotu od liganja..to cu vjervotano odluciti sutra kad krenem na plac.
luce hvala jos jednom :*
?ekamo recept za punjene paprike ;)
Jucer pecena janjetina s krumpiricima u ruzmarinu, paradajz salata s kapulama.
Danas gulas od veprovine sa surlicama i zelenom salatom.
Šug od tikvica, rižoto sa šampinjonima i šnicele za MM
Za desert pečene jabuke sa šlagom
danas smo se izvukli sa ručkom u bake šniceli u šugu i pire i salata od poma i krastavaca,tako da smo jutros bili slobodni sta se tiče kuhanja,blago nama :mrgreen: ,al zato cu to sve nadoknadit sutra i prekosutra itd
Jucerasnji gulas bio fuj :shock: , zavrsio je u smecu ...
Danas je suprug pripremio kasni rucak: skampe na bianco za prstice popapati!
Što je bilo Maxime? Pa veprovina je prva liga, ono puno kapule, pa se dinsta, pa se doda vina...Citiraj:
Maxime prvotno napisa
Doduše i meni je jednom gulaš na divlje od fazana završio u smeću.. Uf okus koma
Kikic, mislim da je bio teski slucaj PMSa :P , u takvom se stanju nitko normalan ne bi trebao primiti kuhace (osim da s njom izmlati muza ;) )
Maxime :lol:
Mama Natas, evo recept
Paprike punejne cous-cous om
6 veliki paprika (crvenih, zutih, zelenih)
1 zlica ulja
1 mala tikvica nasjeckana
1 žlica limunovog soka
2 salice kuhanog cous-cousa
1 limenka (400 gr) slantuka, opranog i ocjedjenog
Ne kuham više sve po montiju (imala sam feeling da svaki dan jedem isto :/ ) tako da se vraćam u vaše redove :mrgreen:
Danas smo ručali rižoto sa morskim plodovima+zelena salata
Sutra planiram raditi punjene šampinjone, pa me zanima sa čime ih punite?
Blitva, srdelice, štrudl od višanja
Ana : ) punim ih mjesavinom sira, sunke i stbljika gljiva (se tako kaze?) sve to isjeckam dodam malo persunovog lista i zacina sol papar (moja mama doda i mrivce) i zapecem u rerni.
moja prijateljica ih punih besmelom pa spaja po 2 klobuka pa ih spoha :shock: bude fino ali meni je to puno posla. A i pohanje donosi extra kalorije :lol:
E da mi danas imamo potocnu pastrmku koju je ulovio MD i blitvu. Za desert tortu sa jagodma i slagom.
Hvala MoMo :* , a na kojoj temp i koliko min se rade?
huh...kod mene je to odokativna metoda recimo 180 pa 20 tka min ako ne i duze dok se sir ne otopi...virnes malo da vidis je li gotovo :oops:
Pozdrav kuhalice ;)
Kod mene danas lignje,krumpir salata i torta od visanja od jucer :oops:
Kod mene danas bile ove punjene paprike od MoMo. Ja sam samo još dodala malo heljde u smjesu i nisam sve skupa pekla nego kuhala i na kraju dodala umak od rajčice (klasično). Uz to pire-krumpir i salata od svježeg kupusa. Planulo je u roku odmah :mljac: . Hvala, MoMo! :*
junetina i krompir ispod peke, zelena salata,maline sa slagom
Kelj s mljevenim mesom na ćušpajz i bilo je baš fino (planirala sam napraviti običan kelj i faširance uz to, ali sam bila lijena :roll: :mrgreen: ).
Sutra bude piletina-pizza s tikvicama, kukuruzom, crvenom paprikom i baš se veselim (fenomenalan recept!!)
danas pohovane snicle i pirinac sa sampinjonima, te krastavac i beli luk salata sa pavlakom. Sutra zapecene tikvice, a prekosutra takosi.
danas juha od povrća i tijesto (ono zgodno kao mašnice) s umakom: propirjala jedan crv.luk, na to stavila jedno bijelo meso na kockice i 2 češnja bijelog luka. nalila malo vode i stavila pola kockice za juhu. na kraju umiješala 1 kiselo vrhnje. ispalo super, na brzinu
Jučer - piletina sa sušenim rajčicama u provansalskim travama, miješana salata sa fetom
Danas - lovački
Sutra - neka brzinska tjestenina (tortelini, široki rezanci) sa povrćem i vrhnjem
Petak - chilli con carne
Mama Natasa,
kako radis piletinu sa susenim rajcicama?
Dream,
drago mi je da vam se svidjelo moramo i mi probati skuhati paprike. Pogotovo sto jos imamo domaceg soka od pradajza :mljac: hvala za idjeu.
Mi danas imamo mladi grah i punoooo zelene salata, i vonca salata. Sveki 2 b kuha nase je samo da dodjemo jesti.
Sutra bi mogla sataras i integralnu rizu- MD-u neko meso ako bude raspolozen.
Piece of cake ;)Citiraj:
MoMo prvotno napisa
Ispečem na naglo pileće filee (ja u woku), dodam provansalski začin, sušene rajčice narezane na rezance, kratko popržim sve zajedno, malo podlijem vodom, poklopim i još se malo krčka da rajčice omekšaju a da ostane malo umaka.
Gotovo za 10-ak minuta, za prste polizati.
Inspiriralo me jedno jelo koje sam nedavno jela u Budimpešti - pileći file omotan u sušene rajčice pa u pršut i sve u provansalskim travama.
Ovo je brža verzija...
A kaj za prilog?
Mama Natasa, havla puno moram probati
MB, hmmm kod mene ce biti neka mjesana salata. Misilm da bi przena riza ( sa malo cesnjaka i puno persuana) isla super uz ovo, ili kuhani krumpir, pa cak i pire krumpir. Ali cut cemo sta kaze MN.