Čestitam još jednom ! :D :love: :heart:Citiraj:
i ja ću biti tata prvotno napisa
Printable View
Čestitam još jednom ! :D :love: :heart:Citiraj:
:heart: :heart: :heart:
Čestitam :D !
čestitam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :) :D :D :love: :*
Bravo, čestitam!!! :D :heart: Uživajte!
Sad možeš promijeniti nick u "i ja ću biti deda" :mrgreen:
Chestitamo! :mrgreen: :D
:heart: Sretno!
Čestitam!
Presretna sam što ste postali roditelji, a još više što mali miš više nikad neće biti sam! :heart:
Juhuuu! :D
Čestitam!!! :heart:
Čestitam! :D
:heart:
:* Čestitamo od sveg srca , a najviše nas veseli :D :D :D :D :D što ste usrečili jadnog malog slatkog :saint:
:* :heart:
Čestitam! :D :heart:
:heart: :heart: :heart:
pusa iz Sarajeva za malo sunce!
jel zna netko, nešto o tome da po novom obrada za posvojenje (u matičnom centru) vrijedi samo 6 mjeseci.?????. :?
Kad se ponovno ide na obradu, jel to sve isto ko i prvi put ili nešto jednostavnije? :roll:
Ne mogu vjerovati da bi to izmislili? Pa za 6 mjeseci po centrima "ne stignu" niti poštambiljati molbu da je zaprimljena, a kamoli da bi se posvojenje ostvarilo! Nadam se da to nije točna informacija.
Koliko znam zakon se mora primjenjivati, a u Obiteljskom zakonu piše da Potvrda o podobnosti vrijedi 12 mjeseci. S obzirom da se Obiteljski zakon još uvijek nije mijenjao, zaključujem da je ovo što si napisala pogrešna informacija. Negdje je nastao "kratki spoj" i ne uzrujavaj se oko toga ;)
ufff...kriva informacija... :x Zvala sam naš matični centar i rekli mi da obrada i dalje vrijedi godinu dana!!!!! :)
Svi koji ste u zabludi, iz svoga iskustva mogu reći, "Mišljenje o podobnosti" vrijedi 12 mjeseci. Da nije tako mi bi ponovno morali na obradu, prije nego smo posvojili limača ( jer šest mj. je isteklo u 6 mj.).
Ukoliko je prošlo godinu dana od kada ste obrađeni, nema potrebe ponovno ići na obradu sve dok vam se ne ukaže prilika za posvojenje, tada je vaš matični centar dužan obradu provesti u što kraćem roku.
sretno svima!!!! :heart:
Jesu se djelatnici iz centara "probudili iz ljetnog sna", ima tko kakvih novost? :*
ma rade punom parom :lol: ....Citiraj:
rade kao navijeni :lol: :lol: Za sada su dobre volje nije prošlo dugo od godišnjeg odmora :lol: :lol:
"tata" kako vaša sretna obitelj :saint: :saint: - piši nam malo novosti - :preskaceuze:
evo mi smo prije mjesec dana napravili novu obradu koja je bila puno kraća i sve se brže odvijalo nego prvi put.
to je ustvari bila samo dopuna obrade tj. informirali su se o promjenama koje su se dogodile u našim životima od kada smo obrađeni.
jedan zaista ugodan razgovor. s tim da su nama došli i doma u obilazak jer smo se preselili.
Camel, zanima me što se događa ako se preseliš na područje pod nadležnošću drugog područnog ureda CZSS (npr. u Zagrebu). Treba li onda napraviti novu obradu?Citiraj:
camel prvotno napisa
mislim da ne treba.
sve obrade iz područnih centara se ionako šalju u kumičićevu.
nama je prošlo dvije godine od prve obrade, a i preselili smo se pa se to poklopilo.
Otočanko kako tvoji maleni? :heart: :heart:
Posvojiteljice ( da vas ne nabrajam :) ), baš mi je drago da je krenulo u pozitivnom smjeru! :D
Naš Limač vam svima šalje veliku :*
ja vam upadam ko s marsa...al, zanima me jedno... dal možete "birati" dijete?? ono, ugledali ste jedno i vi bi to dijete...papiri čisti, nema prepreka...hvala
...kako socijalni radnici rado kažu: nije samoposluživanje. Dakle, ne može.
a vidi zasigurno nije zgodna formulacija...al, svašta u životu je izbor...slobodno rečeno, ja sam svoje krvno dijete birala...jer sam za muža izabrala njegova oca...nije li tako? vjerojatno sebično zvuči to "biranje", pogotovo kad ne možeš imati krvno...a, zasigurno su i ti socijalni radnici izabrali svoje životne partnere i sl... ne bih ja tako strogo to izrazila kao što si napisala...
zmaj, koji put se dijete ne ugleda prije nego je sve gotovo - vi odabrani za posvojitelje. također, u pravilu se ne ide po domovima, nego se kontaktira s centrima i onda oni daju informacije o potencijalnoj djeci. koji put se dijete i može vidjeti prije posvojenja.
Stvar je u tome da socijalni radnici biraju roditelje za određeno dijete (barem bi tako trebalo biti), a ne obratno. Također potencijalni posvojitelji imaju pravo o djetetu doznati sve informacije koje soc. radnici o njemu znaju, a imaju pravo i odbiti (uz neko suvislo obrazloženje/razlog) .
Da malo izbanaliziram: možeš li se zamisliti u situaciji da dođeš u dječji dom, postroje ti 5-6 dvogodišnjaka, a ti hodaš među njima, zagledaš im u okice i kažeš - ovog neću, ovog hoću... ? Kao što se ne možeš poroditi i reći: ne sviđa mi se, dajte neko drugo.
je, pravo kažete...a što ja znam ...na "izazovi roditeljstva" se pisalo o djeci koja ti nisu "sjela".... sad, koliko god to okrutno zvučalo, što ak ti "ne sjedne"? može li se to uopće dogoditi ak silno želiš dijee?...i sl pitanja...
jopet, bitna je razlika, jer si sam osobno, ajme kak ću sad kruto zvučati:, "isprogramirao" dijete, a ono genetski...ak niš dr... shvaćate? ni ja ne mislim da bi trebala bit samoposluga, al nekak vlajda bi treba imat "ono nešto"... kako se izraziti, ne znan....Citiraj:
čokolada prvotno napisa
Zmaj, vjerojatno je isto kao i sa svakim drugim oblikom majčinstva.
zašto upadoh ovdje?? jer vidjeh dvogodišnjaka, nama sličnog, čistih papira (Bože zvuči kao da se radi o vlasništvu nekom... :roll: ), a mali i dalje u domu......
nije mi jasno, ako maleni ima "čiste"papire, zašto nije u postupku posvojenja, nego i dalje u domu??? :?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
A možda i je u postupku... A dok se postupak ne okonča je u domu...
da bar... :( ...osoba koja se brine...kaže da je njima to već uobičajeno...joj, cure, ne bi sad drvlje i kamenje... al, ono tipa "lova na sunce"....zapelo u Centru... ja toj osobi vjerujem, jer je znam fiju uuuuuu
Ja bih takve primjere korupcije odmah prijavila nadleznima (ili medijima) - bilo da se radi o korupciji ili lijenosti ili nekompetentnosti, neoprostivo je da jedno neduzno dijete pati radi toga. A i Hrvatskoj treba sto vise slucajeva posramljivanja i razgolicavanja korumpiranih ljudi, jer je to jedini nacin da se ta boljka iskorijeni.
nisam u mogućnosti odma otić tamo...al, vjerujem da ćemo moć slijedeći vikend...baš ću pronjuškat...još sam i MM-a pitala kod kuće, dok sam vam ovo pisala, jesmo li dobro čuli il what?...
...oni se samo brinu za djecu, al ne mogu utjecat na posvajanje i te stvari...
javim...
Nisam vidjela svoju djevojčicu prije nego što smo doznali da je "naša".
Isto tako, da sam je rodila, ne bi je vidjela do poroda i prvog zagrljaja.
I ni u jednom ni u drugom slučaju je ne bi mijenjala za ostatak svemira. Jer, ona je baš-baš naša... Izabrana ne s fotografije ili izvučena iz reda. Nas vežu neraskidive veze.
:heart:Citiraj:
sanja74 prvotno napisa