ja tu. ex insomnična trudnica, hehe. trbuh je nestao ali stare navike ne nestaju baš tako lako...
Printable View
ja tu. ex insomnična trudnica, hehe. trbuh je nestao ali stare navike ne nestaju baš tako lako...
a mene unatrag par noći ćopilo kad me dijete digne oko 4 - zombijanje...........jutros u 5 uzela bonisan jer već par dana tako - na funkcioniram, a još i radim..........moš mislit kako mi je pomogao (iako izbjegavam uzimanje bilo čega - već sam ga jedanput prije uzela kad sam bila strašno uznemirena i zaspala sam bez problema - doduše navečer kad sam bila umorna).............spavanje me ćopilo tek oko 7 kad sam se morala dignut..................
Ovo kao da sam ja pisala s time da mi imamo decke koje treba pokrivati :mrgreen:Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
Eto nocas sam tek legla u 2 da bih vec u 4 bauljala po kuci, pa do wc-a, pa provjeri klince, pa bi legla pa ne bih, pa ipak cu malo vode popiti, pa legnem i dok uspijem zaspati vec je sigurno 6, a u 7 dizanje :roll:
Jesu imali čmarne čepove i nakurnjake? :mrgreen:Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
Ja volim kad se rano ujutro probudim, a to me u prošloj trudnoći jako držalo. Ne bih to nazvala klasičnom nesanicom nego više nekakvom jutarnjom vrstom nesanice. No jednostavno sam premorena jer kadem kasnije spavati zbog maloga tako da propuštam predivna jutra pa se budim zajedno s njim oko 8
ja muku mucim sa nesanicom. Taman zaspim i onda moram na WC i tako se nikako ne naspavam, pa bi onda spavala po 2 h kroz cijeli dan. To me ubija!
Nista ne stignem raditi :(
mene počela mučiti nesanica
a ja sam od onih koji mogu odvaliti 10 h u komadu i još popodne...
ovo je grozno.
nijedna stanica u tijelu mi nema dovoljno energije za abzične aktivnosti
kombinacija nesanice sa zgaravicom me jednostavno unistava
luda sam vise
toliko da pomisljam na najgore - otici po normabel... fakat ne mogu vise...
ne spavam do 4-5 ujutro, kad zacorim totalno izmorena cudo me probudi za najvise 1,5h i onda tokom dana sizakam jer nemam zivaca nizasto, ne mogu se kretati jer mi naticu noge, ne mogu lezati jer mi je tesko biti u jednom polozaju i tako docekam vecer koja se pretvori u jutro i zacarani krug se zatvori...
znam da to ne moze biti dobro ni za bebu, a stvarno mi je tesko odrzati pozitivu sa ovim tempom :cry:
saska :love:
Meni je protiv zgaravice pomoglo da zadnji obrok jedem najkasnije u 7-8 navecer i to mali. Ako sam bas jako gladna nakon njega, pojedem max jednu jabuku ili neku slicnu vocku.
Inace, i ja spavam rascjepkano - svakih 2-3 sata idem u wc, bude me bolovi u kukovima (povremeno me bas rasturaju) i onda kao zombi odradim par sati posla ujutro, a popodne ili pobjegnem odmah na zrak (na kojem opet ne mogu dugo biti jer nema toliko wc-a niti mjesta na kojima bi mogla piskiti) ili ulovim pola sata za spavanje pa onda van. Jedino kad sam na zraku, nisam kao krepana macka.
curke kako izdrzavate po ovoj vrucini sa spavanjem? Meni je uzasno :(
Baš sam htjela napisati da nemam problema sa spavanjem a sad gledam u kutu da je skoro 1 ujutro a ja budna kao da je usred dana. U biti po danu mi se zbog vrućine više spava.
Navodno povecana razina progesterona u trudnoci skracuje REM fazu sna i uvjetuje (osim umora) vrlo zive snove. Nikad nisam nesto specijalno sanjala, ali otkako sam trudna, to je nevjerojatno - uglavnom sam nekakav tajni agent na misijama u Iraku, Afganistanu i sl. Vrlo iscrpljujuce :)
Nalijevanje kamilicom stvara kontraefekt jer kao i sve iz prirode, pomaze samo u optimalnim kolicinama - previse kamilice izaziva napetost, nemir i tahikardiju...
Ja isto jako loše spavam. Od vrućine jedva zaspim. Budim se svakih sat-dva i moram na WC. Ne mogu duže spavati na jednom boku jer me počne boliti, isto tako kad se okrećem s jednog boka na drugi, boli me trbuh :shock: , kaj mislite o tome?
Samo da javnem da prvi preliminarni rezultati potvrđuju moju teoriju (koja možda važi samo za mene :mrgreen: ). Dakle za sad je pišulinac.Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
Stanje sa spavanjem se pogoršava, uz vrućinu i povećanje gabarita spavanje mi slabo ide :/
ja sam vise luda od nesanice i zgaravice
jos 2tj do termina, a ja umjesto da skupljam snagu (htjela bih prirodan porod ovaj put) spavam sve manje i manje i manje...
zadnjih tjedan dana jednu noc sam spavala 4h, sve ostale oko 3h. UKUPNO! :cry:
ne mogu vise ni po danu funkcionirati. preumorna sam za bilo sto. jucer me u jednom trenutku od umora uhvatilo stanje "nadrogiranosti" (pretpostavljam da se tak osjecaju ljudi koji su nadrogirani) sve oko mene se jaaaakoooo sporo kretalo a meni su misli i pokreti bili super brzi. imala sam feeling iza toga da cu samo pasti na krevet i odspavati ko klada 18h u komadu, ali sam nakon 3h polusna bila opet na nogama :(
probala sam piti vode, male kolicine caja od mente ili kamilice, da ne pretjeram, smanjila obroke koje pojedem najkasnije do 21h (najcesce mi je zadnji oko 19h). ne pijem kavu, colu, tonik, nis s kofeinom ili teinom ili kininom...
ljudi sto da radim? jel mi jedina opcija normabel?? :(
nesanica + žgaravica i meni pričinjava problem,dižem se po noći i pijem mlijeko pa se ublaži
primjetila sam da imam podočnjake,inače ih baš nemam
Danas sam bila kod roditelja na ručku,i mama me non stop kritizirala da izgledam mršavo( :shock: :shock: ) iscrpljeno i izmoreno i trpala mi je hranu u tanjur(a stvarno nije u hrani problem,dobila sam 9-10 kila i još mjesec do termina,dakle dovoljno,beba velika)...mislim da je baš u snu problem.Ne znam kak da si pomognem.Kamilica mi isto ne pomaže pretjerano.Ujutro se dižem ko sova u 6 i ne mogu više kvalitetno zaspati,a baš mi fali taj sat i po ... :roll:
pridružujem se.
evo i mene počela mučiti...
jednostavno se nikako ne mogu namjestiti..nemirna sam..
a još kad se radi nečega naživciram...
uh uh uh
uf, ja bih spavala non-stop, kod mene izgleda obrnuta situacija :mrgreen:
mene svi pitaju jl sam neispavana, a ja se samo smijem - sad spavam od 11-7 svaku noc sa 2-3 kratka budjenjja da se okrenem i narihtam cicu malenoj u cubu 8)
curke ne dajte se :love:
btw na kraju nisam spavala vise od 2h na noc, a doktorica mi je rekkla da mi ni normabel ne bi pomogao...
a ja se moram dobro izmorit preko dana da bi prospavala noć. jer em mi je vruće, em me bole rebra (strašno!, jel još koga to mučilo?) pa me leđa bole, ma užas! a tako bi spavala,al ne ide. samo se vrtim, nemirna...
Kod mene opet obrnuto. Dignem se između 9-10, doručkujem i opet odspavam najmanje 2 sata. I navečer opet bez problema. Do 15.00 nitko ne može računati na mene, lagano mi bude muka toliko da ne mogu nigdje i slabost me drži toliko da skoro padnem u nesvjest. Ali bar imam dobra san. Sumnjam da će ostati tako, pa sada koristim koliko mogu
Koristi dok možeš. Ja sam super spavala do prije par dana. Sinoć nisam oka sklopila, i popodne sam išla leć, jedva držala oči otvorene, al nebi zaspala, ma nema šanse. Evo i sad jedva gledam. Nadam se da će to proći jer sam tako umorna! :(
Ma najviše me muči položaj, i ta rebra! Kako me bole rebra!
Meni je najgore budjenje radi ustajanja u wc. Navece idem u wc cini mi se vise nego danju. Svako sat do dva (najvise) se dizem i onda mi to san narusi. Jako mi se tesko namjestiti spavati zbog stomaka, prevrtanje s jedne na drugu stranu, bolovi u bokovima, sve to traje citavu noc do negdje pred rano jutro. Onda za cudo jedno mi stomak uopste ne smeta i mogla bi spavati. Al hajd spavaj kad ti svi ukucani se dignu u 8 ujutro :roll:
Ja više ne znam kud bi sa stomakom, ne odgovara mi ni jedan položaj za spavanje, ni podmetanje jastuka, ni poluležeći, leđa me bole katastrofa, a ako se dignem oko 5 (kao jutros) na wc ili da pregledam stariju, misli se prebace u 5. brzinu i to sve neke "važne" teme koje mi ne daju spavat (jutros prvi dan u vrtiću, šta trebam kupiti u apoteci ...). A valja se još naspavat za doček ovog mog ljubljenog gimnastičara.
xCitiraj:
Iman prvotno napisa
i ja bi spavala tek ujutro.
sad sam napisala cijelu litaniju i oću poslati i sve mi se obriše :evil: :evil:
sad ću ukratko... u posljednje vrijeme i ja imam problem sa spavanjem... zaspim bez frke oko pola 11 al se redovno probudim 2 - 3 puta (pišanje ofkors) i kak me uz sve te trudničke problemčiće počela pratiti i alergija na ambroziju, spavam jako malo... jednom kad se dignem počnem kihati, kašljati, gušiti se... i redovno poživčanim nakon kaj sat vremena minimum nemogu zaspat... nije mi se tolko niti problem namjestiti, uz sve ovo popratno, trbuh mi uopće ne smeta (osim povremene boli pod rebrima)... ali danas sam nakon kaj duuuugo nisam mogla zaspati, nakon kašljanja i stezanja u plućima, odlučila da ću ipak uzeti ventolin, i kaj da velim... nakon toga zaspala ko bebica :mrgreen:
hm, da nema te proklete ambrozije, ovu temu vjerojatno nebi ni otvarala :mrgreen:
popodne isto obavezno spavam. poslije ručka uglavnom... ali to bude kratko: pol sata otprilike...
Evo meni ostalo još koja tri tjedna do poroda, noći su mi koma, stalno moram na WC, navečer (od 23 na dalje malena je toliko aktivna da nema šanse da oka sklopim, a "udarci" baš i nisu bezbolni, a preko dana nemam kad spavati, moj trogodišnji picek pršti od energije. Dobro, nekad zajedno zaspemo popodne, ali ni tada ne spavam više od pola sata jer opet jurim na WC. Uopće ne znam kako funkcioniram.Citiraj:
saska7 prvotno napisa
A krivo kvotanje, naravno, nema veze s umorom :roll: . Pogledajte koliko je sati, budna od tri, zaspala u ponoć, do tri bila dva puta na WC-u.
nema ljeka... preporuka ne uzimati ništa od ljekova ... a ni čajeva jer sadrže tein koji je sličan kofeinu i ona razbuđuje osim roooibos čaja on ga nema pa baš ak moraš neš popit probaj s njim.. ili čašom tpplog mlijeka... uglavnom riješenja nema i ja se borim s tim već duže i to me izluđuje al... ja brojim još sitno tak da ...
evo i mene sa istim problemom.
ja tek ulazim u 9 tjedan, i po noci jako lose spavam, zaspem bez problema, ali svaki put kad se probudim za wc treba mi bar 2 sata da ponovo zaspem. uz bar prosjecno 3 odlaska na wc nista se ne naspavam.
najveci problem mi je u tome, sto radim, i kljucam na poslu preko dana od umora. doslovno mi se sklapaju oci za radnim stolom. i to me sad vec cini poprilicno nervoznom.
:(
mene slomi ova vrućina, nema zraka, sparno je...uh, kad će zahladit!
A da ne govorim kako se nikako ne mogu namistit, smeta mi trbuh. Al i meni je još malo, misec dana i jedino me to tješi!
opet podižem temu...
što je to u zadnje vrijeme, i (netrudne) prijateljice se žale na loš san, a ja više ne znam šta ću sa sobom po noći, probudim se u 3 pa onda ništa do 7-8, brojim sjene po zidu i eventualno odgledam koju reprizu na TV... sinoć sam (u nadi) popila pola normabela jer sam mislila da će biti bolje, ali ništa, opet buđenje... a tek mi je 25./26. tjedan, što će biti do kraja?
ili je to tek prolazna faza? utješite me :)
Noćas je mesec bio pun, pa možda zato nije pomogao ni normabel. 8)
Ali moguće i da ima veze sa vanjskim pritiskom i promenama vremena koje su karakteristične za ovaj period.
Ali, najvažnije od svega je to da si ti T, i da si mnogo osetljivija na sve, pa i na san
~~~~~~~~~~~~~~~~~ da od večeras počneš da hrčeš :mrgreen:
Mogu samo reći da suosječam...svako drugu-treću noć se budim i brojim koze/ovce što li se već broji, a najgore je što nema apsolutno ništa gledljivo na TV, pa spadnem na Novu Lovu :evil:
...a nočas kad sam mogla spavat moj mamlaz od muža je greškom navio budilicu u 06!!! Glupan, popzdila sam...
~~~~~~~~~~~~~ za sve nas nespavalice
Maya, moguće je da ti je samo prolazna faza. Imala sam isti slučaj u 25 tjednu. Taj cijeli tjedan nisam praktički oka sklopila. Ludila sam misleći pa di je još kraj. Ali da te utješim kako došlo tako prošlo.
Sad sam 32 tjedan, spavam ko beba u komadu 9 sati.
Držim fige da će i kod tebe tako.
i kod mene sličan problem,po noći se slabo spava.beba upravo tada pleše.ali nema veze,plešemo zajedno. :D :D
valjda je to prolazna faza. :*
objavljujem (nakon cca par tjedana) da nije bila kratka prolazna faza...
problem nespavanja se nastavlja...
ZNAM da je normalno, ali više ludim od umora tijekom dana
taj 2. trimestar u kojem sam, kao, trebala prštati od energije provela sam polubudna :)
Pridružujem se i ja. Od kad mi je prije mjesec dana počela jaka alergija, idem spavati oko 2h ujutro, a onda se opet probudim oko 4-5 h. Kašljem po noći, idem na wc, a moj mišić me obično u to vrijeme i probudi svojim pokretima, no to mi uopće ne smeta :heart: Postao mi je problem jer sam se počela ustajati jako kasno. Kako ne radim svaki dan, mogu si to priuštiti, ali one dane kad radim ne znam za sebe od umora...Ne želim piti nikakve lijekove, nadam se samo da će ovo proći...
pridruzujem se ekipi...trudna sam 19 tj a vampirim po noci vec skoro 3 mj...na pocetku je to bilo od 2-5h,pa dizanje svaka 2 sata nna pi-pi,pa bolovi,vrucina...sada sam u fazi nespavanja doslovno cijele noci...dosadile su mi sve serije na tv,procitala sam vec hrpu knjiga,internet me nocima spasava al vrijeme tako sporo prolazi!naravno da neprospavano treba nadoknaditi pa se dizem oko podne...trudnoca mi je rizicna pa sam na bolovanju inace neznam kako bi funkcionirala da radim!gin. mi prepisala normabel ali ga za sada ne uzimam.nadam se da ce proci...ali pomalo gubim nadu!
Da nismo morali pomeriti sat, ustajala bih ko tinejdžerica u 1 popodne :lol:
A to sve zato jer po noći ne mogu da spavam već neko vreme.
Nemam neki poseban razlog za to, već mi se jednostavno vreme leganja u krevet pomerilo za par sati.
Kad se setim samo prvog tromesečja, bila sam ko pijana kokoš već u 22h. Jedva sam nešto i videla kroz poluspuštene kapke, a vidi me sad. Mogla bih do zore...
Podižem! Već noćima ne spavam i već sam luda!!!!!!!!!!!!!!
Ali ja nisam uopće umorna ni pospana ni noćuni danju. Oči su mi :shock: ! Ajme pa kako se unervozim kada više ne znam što bih sa sobom. Pokušala sam se i preko dana što više izmoriti pa bih cijeli dan hodala čistila i na kraju dana rezultat- leđa ubijaju nervoza u mišićima a oči i dalje :shock: mrzim noć :cry: